- 8 Şubat 2012
- 1.015
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben bugün tarih çözdüm :) sen nasılsın dinlendin mi?günaydın kızlar :) Nasıl gidiyor çalışmalar ?
hakan hoca yaaaa seviyorum hakan hocayı bana tarihi sevdirdi kendisi . . .Ünlü gezgin Marco Polo seyahatnamesinden hangi dönemde bahsetmiştir?
Cevap: Moğolun parçalanmasıyla kurulan Kubilay hanlığı
Moğolun parçalanması ile kurulanlar ise;
Altın orda devleti
İlhanlı devleti
Çağatay hanlığı
Kubilay hanlığı
cnm evet direkt volkanik dağları sordular ya . . . ezberlicem artık napim termik santralleri madenleri gümrük kapılarını türkiyenin yer yüzü şekillerini turistik kültürel mirasları ezberlicez napcaz . . . bi şekilde . . .
hakan hoca yaaaa seviyorum hakan hocayı bana tarihi sevdirdi kendisi . . .
kızlar bi soru sorucam mantığını kuramadım . . .
doğuanadolu bölgesi nde tarımsal nüfus yoğunluğunun fazla içi anadolu bölgesi nde ise az olmasında aşağıdakilerden hangisi etkilidir ?
a yağış rejimi
b yer şekilleri
c ekonomik yapısı
d toprak verimi
e sıcaklık farkı bu gün kafama güneşte geçmiş olabilir kızlar soruya ayamadım kusura bakmayın . . .
iç anadolu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde tarım alanlarının geniş olmasından dolayı bu yoğunluk az sabuncum
e ben doğu anadoluyu güneydoğu anadolu diye okursam hey yarabbim yaaaa . . . diyorum ikiside düz ikiside engebesiz ne alaka yer şekilleri . . . teşekkürler kızlar . . . beynim sulandı benim daha soru çözmicem .
ama size bu gün denemede çıkan çok beğendiğim bi soru yazayım . . .
öncelikle bir yer bir topoğrafya : anadolu bir tortular ülkesidir dibe çöken tortudur. diyecektir; a Bospuet ye ve bir çırpıda sayıp dökecektir : sümer, asur, urartu, huri, med ,frigya . . . anadolu masallarından ilyada dan temalar , boğa , keklik, ay kültleri , susam zeytin adaları aynen hititçede bu tortunun bize hiç etkisi olmamış olabilir mi ?
bu parçanın anlatımıyla ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır ?
a tanık göstermeye başvurulmuştur
b benzetme yapılmıştır
c eksiltili cümleye yer verilmiştir
d sözde soru cümlesi kullanılmıştır
e örenkeleme yapılmıştır
Edit: ben paragrafı anlamadım ya çok karısık hiçbişi anlamadım
aynen yazdım cnm soruyu . . . deli oldum . . . deli deli !!!! bu paragraflar beni yedi . . .
:78::78::78::78::78:
e ben doğu anadoluyu güneydoğu anadolu diye okursam hey yarabbim yaaaa . . . diyorum ikiside düz ikiside engebesiz ne alaka yer şekilleri . . . teşekkürler kızlar . . . beynim sulandı benim daha soru çözmicem .
ama size bu gün denemede çıkan çok beğendiğim bi soru yazayım . . .
öncelikle bir yer bir topoğrafya : anadolu bir tortular ülkesidir dibe çöken tortudur. diyecektir; a Bospuet ye ve bir çırpıda sayıp dökecektir : sümer, asur, urartu, huri, med ,frigya . . . anadolu masallarından ilyada dan temalar , boğa , keklik, ay kültleri , susam zeytin adaları aynen hititçede bu tortunun bize hiç etkisi olmamış olabilir mi ?
bu parçanın anlatımıyla ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır ?
a tanık göstermeye başvurulmuştur
b benzetme yapılmıştır
c eksiltili cümleye yer verilmiştir
d sözde soru cümlesi kullanılmıştır
e örenkeleme yapılmıştır
:78::78::78::78::78: