2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...


çok teşekkür ederim canım benim.buarada notlara bakarken volkanik dağların olduğu yerler maden bakımından zengin olurmus özelliklede metal olan madenler.bakır,demir,manganez,kurşun,çinko gibi
 
canım hayırlısı olsun inşallah umduğumuzu buluruz Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. şimdi kpss ye odaklanma sorunum var. ne çalışacağımı ne yapacağımı bilmiyorum bu hafta bir tekrar yapayım diyorum.
 

Ay aynen bende afalladım sudan çıkmış balık gibi
Plan yapıyorum kafamda oturtamadım. Yarında dinleneyim evi temizleyeyim de salı günü tekrarlara başlarım artık..:26:
Tekrar etmeden sorulara başlayamayız
 
evet benimde evin temizliğe ihtiyacı var ellemedim bir haftadır. yarın süpür sil fırçala katla :) uğraşırım artık. ihtiyacın setini almıştım modüler setini iki kalın kitap ordan hem konuyu okuyayım hem sorularını çözeyim diyorum. tekrar etmiş olurum bu ay bu seti bitirmek istiyorum. hedefim bu.
 
:2:
böhüeee 5 gündür aöf yüzünden kpss namına kitap açamadım 2 gün kursa gittim onunla yetindim kaldım yaa
ama bu günden itibaren start vericem ara vermek yoook görür o gününü
 
Matematiğin 1. ünitesi bitti. Yarın bol bol soru çözeceğim. Matematik çözmeyi özlemişim bulmaca gibi çok zevkli
 
Bi marketten 200 TL lik hediye ceki kazanan birisi, bu 200 TL yi harcamak icin ilcesinden kalkıp Antalya merkeze gidiyor...

Bu kişi NAMAZIN BORC değil de onun icin hic bir para ile alınamayacak kadar buyuk bir HEDİYE olduğunu bilse , Karşılığında içlerinden ırmaklar akan cennetlere yerleşeceğinin şuuruna varsa, bunu gercekten anlasa hic namazını kacırır mı?

Gidecegi yer en yakın cami... Veya oldugu yerde oturup 5 dakikada kılabilir...

Bu HEDİYEYİ NEDEN REDDEDESİNİZ Kİ?


Sadece 5 dakika kızlar.
O huzuru ne yatlar katlar ne de başka hiç bişey veremiyor.
 
Kızlar nasıl gidiyor :)) Kaç gündür canım bilgisayarı hiç açmak istemiyor sınava az kaldı ya suçluluk hissediyorum tvyi ya da pc yi açınca
Tam gaz çalışmaya başladım son bir ay kaldı ve eteklerim tutuştu valla Anayasadan 2-3 ünitem kaldı onları da bu hafta bitmeden halledince konu çalışmam bitmiş olacak. Ama hala eksiklerim var çabuk unutuyorum sözelleri, o yüzden anayasayı da bitirince bol bol tekrar yapıp deneme ve soru bankası çözcem. Günde 400 sorunun altına düşmemeye çalışıyorum. Bir yandan konu da çalışıyorum. çalışma saatimi 6-7 saate çıkardım tekrar iyi oluyor böyle ama biraz stres de var açıkçası heyecanım artıyor sınav yaklaştıkça sanki Össye giriyormuşum gibi o günler geldi aklıma Böyle sınavı düşündükçe nefes alışım değişiyor içimi heyecan kaplıyor :)) bol bol sınav gününü düşünüyorum nasıl olacağını her şeyi tek tek hayal ediyorum sınav günü rahat olabilmek için. Düşününce rahatlıyorum diyorum normal denemeye giriyormuşum gibi olacak sadece daha dikkatli olacağım diyorum kendime :)) Gerçekten de ben denemelerde dikkatimi veremem gerçek sınavlarda daha ii konsantre oluyorum neden bilmem. Önemsiyorum herhalde ondan :))
 
Vallahi ben iyi dinlendim yarından itibaren tekrarlara bol soru çözümüne başlıyorum.
Bu arada aöf derslerimi verdim galiba
 

Aynı heyecan benı de sardı canım. Dersaneden de bi dolu test verdiler, ben geçen hafta tarihten bi 2000 soru kadar çözmüştüm inklaplar ve ilkelerden. Bu haftasonu tarih hocası da bi 450 soru verince oha dedim:)) Ama o sorular bıtmeden de rahatlıyamıyorumö bıtırmem lazım ıllaha

Maletamıge artık fazla vakıt ayırmıyorum. Şunu farkettım kı denemelerde netlerın cok değişiyor. 29 net yaptıgımda oluyor 22 net yaptıgımda. Bu saatten sonra matematıkle ugrasıp vakıt kaybedecegıme sözellerden bısey öğrenırım dıyorum. Vatandaslık basa bela çünkü sadece derste gördüğümüz kadar bılıyorum. Ihtıcayın 24 saatte vatandaslık kıtabından calıssam yeter sanırım cunku denemelerdekı gıbı degıl sorular. Uzun soru cok az, kısa ve net soruyolar.

Sen mat cok ıyı oldugu ıcın gy en az 57 net bırakırsın gıbıme gelıyor. Bence hıc heyecan yapma 105 netı rahat gecersın. Benım sımdı baska bı heyecan daha sardı. Daha önce söyledıgım gıbı son atamalar var hazıranın 18ınde. Klavuzu yayınlacaklar ama benım klavuza bakma vaktım olmayacak. Eşime dedım artık sen kadroları cıkar diye. Hatırı sayılır sayıda muhendıs alıyolar. Bılgısayar olarak 150 tane alsalar kesıon atanırım gıbıme gelıyor. Eşimden ayrı kalıcam ama napalım artık, tayın vs ugrasırım. Yanı şimdi hem atama heyecanı hem sınav heyecanı baya bı stres oldum anlıyacagın
 
özka haklısın matematikle vakit kaybetme ben de hiç bakmıyorum matematiğe türkçeye zaman kaybı oluyor çünkü sözele yüklendim iyice tarihi hallettim ama unutuyorum diye tekrar ediyorum mutlaka deneme çözüyorum ondan. Anayasadan konu çalışıyorum coğrafyada da çok iyi sayılmam ona da bakıyorum hala. Tam oturmadı sözeller o yüzden son güne kadar konu çalışmayı bırakmayacağım hiç.
Denemelerde de canını sıkma benim de değişiyor ihtiyacın denemelerinde türkçeden 7-8 yanlışım çıktığı oluyor ama gerçek sınavda 1-2 yanlış çıkıyor en fazla. Özellikle sözel benim çok değişiyor. bazen 30 net bazen 45 net geliyor GK. Ama bu önceki girdiğim denemeler için geçerli 2 haftadır hiç bir tg denemeye girmedim. Bakalım bir sonraki nasıl gelecek, o kadar konu çalıştım eksiklerim azaldı baya.Son atamalara bende başvurcam hiç umudum yok ama belki bi ihtimal dedim :))
Rahat olalım elimizden gelenin de fazlasını yapalım. Sınavdan sonra keşke şöyle ya da böyle yapsaydım demeyelim yeter. Gerçekten son bir ay sıkı çalıştım bir sürü şeyden vazgeçtim tv izlemedim internete fazla takılmadım dışarı çıkıp gezmedim yemedim içmedim çalıştım, elimden gelen buydu diyebilelim, sınavdan sonra bir pişmanlığımız olmasın yeter ki..
 
kızlar aöf derslerinden bunalmıştım bir iki gün kafamı dinledim tekrar geldim.eksik oldugum konuları çalışarak devam edicem.birşeyi merak ediyorum 90 puan alabilmek için kaç net yapmamız gerekıyor acaba.
 
canım ben mesela 59 net yapıyorsam 59 puan alıyorum dersanede. puanım hep böyle oldu belki bir iki puan farketti. yüksek net yapınca daha mı düşük geliyor standart sapma olan soruları yapınca da farkeder herhalde. hiç yüksek almadığım için bilmiyorum :)
 

Valla biraz da şans işi kabul etmek lazım. Ne kadar çalışırsan çalış maketamtıkten soruyu göremedin mi, tarihten ya da cografyadan yanlış yorumladın mı gidiyor işte. O yüzden çok da stres yapmamak lazım. Ben cografyada dersanede ıyıyım denemelerde ama mesela dün 2011deki soruları çözdüm zaman tutarak ve coğrafyadan bir sürü yanlıi yapmışım. Ösym mnin cografya soruları kolay gibi gözüküyor ama malesef çok kolay değil son 2 yıldır. Bakalım şans işi. Sen kaç almıştın 2010da.
 

Dersane denemeleri ile gerçek sınav tutar mı bilmiyorum ama ben 99-100 net yapınca 90 aldım.Gerçek sınavda biraz daha oynayabilir.

evet kesinlikle şans işi. Ben 2010da 78 aldım. Sözelden sıfırdım. sadece son 2 hafta tarihten 3 konu coğrafyadan 1 konu anayasadan 1 konu çalışmıştım. Az konu çalıştım ama anca olmuştu bir de baya soru çözmüştüm ama bu konulardan hiç soru kaçırmamıştım o yüzden. Bilmediğim her şeyi de boş bıraktım GY kurtarmıştı yine beni 2 yanlışım vardı. Sözelden de biraz ata tuta biraz sallama hiç bilmediklerimi boş geçerek 78 almıştım :))
78 puanla atanma ihtimalim sıfır gibi sadece büyük şehirleri yazcam. Olur da tutarsa diye çünkü bu sene ciddi ciddi hazırlandım sınava. Şuanki bilgilerimle 78den yüksek alacağım kesin o yüzden tercihlerde istemediğim yerleri yazmayacağım. 2012 puanımla her yeri yazcam tabi.
 

çok doğru şans işi gerçektenn sınav stresi ah o stres olmasa.2011 coğ 11 2010 12 doğrum çıktı nasıl kasmaktır bu böylee şaşırdım kaldım 2010 2 sorm dikkatsizliğimden gitti ya ben türkçe çözdkten sonra çok yoruluyorum ya çok moralim bozluyor.mat haric suan 70 en fazla 72 net yapabildim buda benim için hiç bir şey demek .bazen eemeklerim boşa gidcek diye umutsuzluğa kaplıyorum.birde bu soruları öle zaman tutarak yapmıyorm sınavda yetişcekmi çok şüpheliyim.2011 tarhte 25 yapmıstım 2010 18 inanamadım kendime birde kızlar 2010 bir soru var iptal edilmis gitgide değilde gitgi de diyor doğrusu için anlayamadım.birde pek çok birleşik değilmiydi geçen denemem tek başlarına anlamlı değilse birleşik demişti anlamsızdı soruda kafam karıstı benim
 
kızlar selam ben bugün geometri çalıştım ama bilmediğim çok şey var uğraşsam mı uğraşmasam mı bilemedim. biraz açıları biliyorum ilk konuyu sonraki üçgen kenarortay açıortay alan benzerlik bunları bilmiyorum bugün vaktimi aldı acaba mata. ihtiyacın kitabından başlasam en baştan sınava kadar anca yetişir zaten. yargının matematiğini bitirdim aylarımı aldı. tekrar etmem lazım. hamd olsun netlerim yükseldi.
 
Son düzenleme:

Canım kesinlikle zaman tutarak yapmalısın. Ben saati ayarlıyorum saat çalar çalmaz bırakıyorum soru çözmeyi. Zaman tutmazsan süre sıkıntısı yaşarsın sınavda. Sonra elin ayagına dolaşır soruları hızlı okursun vs. 2010 tarih soruları çok kolaydı canım, 18 net çıkardım demişsin de acaba soruları dikkatsiz mi okudun. Tarih özürlü ben bile 28 yaptım sınavda. Yazım yanlışlarına gelince bana hiç sorma ben çok kötüyüm o konuda valla
 

Canım ösym genelde benzerlik, yine benzerlik üzerinden alan, çember, açıortay kenarortay ya da öklit soruyor. Bunları biliyorsan tamamdır. Açıortayda şunu bilsen yeterli. Eğer 2 koşolu sağlıyorsa diğer 2 koşulu da sağlıyor demektir.
 

kesinlikle çok dikkatsizdim bildiğim soruları bile yanlış yapmısım insanı bu daha cok üzüyor zaten 18 nete şaşırdım .2 soryu yanlış anlayıp yazmısım tam tersini anlayarak 1 sorda savası sasırmısım aslında doğru ve işartledim arasında kalmıstım.2 sorumda doğru mantık yürütp gidp yanlısı işaretledm oyle böyle derken bi baktım 18 bugün çalışamadım çok fena faranjitim azdı başım çatlıyor resmen türkçeden sonra yalandan okudum soruları düsünmeden (( zaman tutarsam çok strese giriyorum ama böylede yanlş yaıyorm biliyorm
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…