2012 Kpss ders çalışma günlüğüm:) bana katılabilirsiniz...

tür ve çeşit aynı şeydir canım.burda yanlışıda doğruyuda beraber öğreniyruz dert etme :)
 
ohh ohh arada şart böyle aktivite.kzz niyetliyim bak canımı istettirdinn afiyett olsunn ball şeker olsunnnn
 
Allah kabul etsin erres..
Sevgicim soru nasıl hatalı olabilir ki sonuçta 2010 kpss sorusu..
 
Allah kabul etsin erres..
Sevgicim soru nasıl hatalı olabilir ki sonuçta 2010 kpss sorusu..

aaa dikkat etmemişim tatlım soru 2010 sorusu olabilir ama kitaba yanlış yazmışda olabilirler ama çok saçma yükseltiyle bitki türü zenginliği :26:
 
Soru hatalı tatlım yükselti arttıkça bitki türü artmaz, azalır.
Arkadaşlar soru hatalı değil aslında ama sormak istediğini tam anlatamamış. Ben soruda ne sormak istediklerini anladım C şıkkı orda bariz belli zaten de.
Soruda şunu demek istemiş hani doğu anadoluda yükselti fazla ya o yüzden soğuk oluyor. Soğuk havaya uyum sağlamış iğne yapraklı bitki çeşidi oluşmuş o yüzden burda. Bu iğne yapraklı bitkilerin varlığı bitki türü açısından zenginlik sağlıyor. Eğer yükselti hiç olmasaydı her yerde geniş yayvan yapraklı ağaç olur hiç iğne yaprak olmazdı. Ama yükselti fazla olduğu için yayvan yapraklara ek iğne yaprak oluşmuş zenginleşmiş yani. Bunu demek istemiş.
Haa ekleyim aklıma gelmişken duru tür ile çeşit aynı şey zaten. Bir de soru yanlış değil baktım ben elimdeki kitaplara açıklamalar hep öyle yanlış olsa iptal edilirdi ya da açıklamada soru hatalı derdi öyle bir şey yok. Ama soru güzel olmamış hiç.
 
Son düzenleme:
cevap yazdım ama şimdi düşününce aklıma geldi de söyleyim. Yükseltinin fazla olmasının sonucu demiş ya bitki türü zenginliği sonucudur. Ama sizin dediğiniz de doğru yüksek yerlerde bitki çeşidi zengin değildir asla.Soruda deseydi hangisi yükseltinin fazla olduğu yerlerde yada Doğu Anadoluda yaşanan bir durum değildir? o zaman cevap hem A hem C olurdu.
 

Ay çok kıskandım sevgi meleği :)) Benim de spor yapasım var ama sınavın bitmesini bekliyorum erteledim bir süreliğine.
Yargının 5000 soru bankasından çok modüler soru bankası seti güzel. Her dersin kitabı ayrı onda. Zor da baya 5000 soru olan o kadar zor değil. Bu arada ben istikrarın çözümlü soru bankasını çok beğendim kitap alacak olursanız tavsiye ederim. Arada değişik soru tipleri çıkıyor.
 

Bir soru soracaklar onu bile beceremiyorlar yada gıcıklığına :)


Sende başla canım günde 1 saat ne kaybettirecek sanki ara verdiğin bir anda yap ben genelde evde yapıyorumda hava güzel olunca dışarı çıktım
 
Doğru diyorsun yarın başlayacağım hem de stres atıyor insan bende evde yapıyorum sporu. Zaten diyeti miyeti bıraktım baya kilo aldım ayıptır söylemesi :))) Stresten kendimi yemeğe verdim ama bugün başladım tekrar sporu da eklersem daha iyi olacak. Neye bir saat ayırmıyoruz ki günde 10 saat ders çalıştığımız yok zaten. 8 saatten sonra ben gidiyorum bunalıp bırakıyorum dersi 8 saati hiç geçemedim şimdiye kadar.
 
bi deneme çözdüm 65,50 net.
türkçeden 7 yanlış 3 boş çok kötü çoook
mat. dan 10 soru çözmüştüm hepsi doğru çıktı tek tesellim o .
tarih sorularını bulmak için çok uğraştılar mı mesela onu merak ettim
coğrafyadan matematiksel konum soruları zaten boş
kısacası ben ölmüşüm de haberim yok
 

bende de var yargınım 5000 soruluk kitabı . bende beğenmedim. ısıtıp ısıtıp aynı soruları sormuşlar. gerçekten sıkıcı bir kitap
 

ben evde leslie yapıyorum. en az yarım saat 40 dk. sonrada mekik filan. yeme kız sakın teyzem bana çikolata almış bugün her geldiğinde alır yok dedim yemedim. tabi ben 90 kilodan inince otomatik olarak cız diyor önce
 

derslere sarılman gerekiyor biraz daha.
 

Tamam denemecim ben senin dediğini anladım.Peki bu yüksek yerlerde geniş yapraklılar dayanabiliyo mu acaba.Hani sonuçta onlar sıcak yerlere göredir diye düşündüm.Eğer dayanıyo dersen tamam ozaman.
Ama bu gerçekten çok kafa karıştırıcı bi durum.
Neyse daha fazla kafa karıştırmaya gerek yok :)
İstikrar demişsin cnm hangi kitap resmini eklermisin?
Kızlar bugün neler çalıştınız bugün Allah a şükürler olsun coğrafyanın 2. konusunu bitirdim.Ama soru çözmedim birazdan inşallah soru çözümüne geçerim.
 
yüksekte geniş yapraklı yok, soru saçma olmuş baya bi yaa ösym arada saçmalıyor işte çok takılmayalım en iyisi :) Düşündükçe kafam karışıyor benim :)

İstikrarın dediğim kitabı da şu: KPSS 2012 Genel Yetenek Genel Kltr Soru Bankas - stikrar Yaynclk
 

Ama söyle düşün, eğer yükselti az olsaydı yani dümdüz bir memlekette yaşasaydık soğuğa dayanıklı bitkiler hiç olmayacaktı

Kızlar kafanız karışmasın, dersane hocamınızın dediğine göre yükselti kesinklikle bitki türünü arttırıyor. Bunu bu şekilde bilmemiz lazım.
 
kızlar deftere söyle yazdımıs hoca

yerşekilli çeşitli türkiye-------> Bitki çeşitli,toprak çeşitli,iklim çeşitli,tarım ürünü çeşitli,sanayi çeşitli,turizöm çeşitli

yükselti zaten yerşekillerinin çeşitli olması demek

bizim dersanenin sadece cografya hocası cok iyi, ben 10 net cıkarırken şimdi 16 nete yükseldim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…