- 17 Ekim 2011
- 1.946
- 57
ben de geçen gün denemeye girdiğimde vardı böyle gereksiz ayrıntı bir iki soru biz zaten ilk altı yedi soruluk konuları gördük. bir de onları yapamamak sinir bozucuydu hocamız boşverin gereksiz soru sormuşlar dedi daha önemli konularda sormaları gerekirdi dedi. benim altı doğrum var. aslında her terimi güzelce öğrenmek istiyorum. mesela imaret dediği zaman soruda ne olduğunu bileyim. kapıkulu askeri dediği zaman ne olduğunu bileyim epeyde çalışılacak konu var. bugün çözdüğüm sorularda çoğu şeyi bilmediğim farkettim konuyu okuyup geçmekle olmuyor. o yüzden cevapları güzelce okudum. kaç soru çözdüm bilmiyorum fakat bir iki kağıda bazı şeyleri yazıp astıp buzdolabının üstüne şeri örfi vergileri yazdım. siz tarihi bitirdiniz bu terimleri iyice öğrendim diyebiliyor musunuz? sorularda rahat oluyordur bilmek.
Bende öyleydim tarihten hiç bir şey bilmiyordum sallıyordum bazı yorum sorularını mantıktan yapıyordum hatta geçen ihtiyacın ilk girdiğim denemelerinden birinin sonucunu buldum afalladım kaldım tarih 9 doğru 14 yanlıştı Şimdi en az 24-25 doğru yapıyorum tarihten
Ben tam bir ay sırf tarih çalıştım her gün 6-7 sayfa okuyarak 3 haftada konuları bitirdim 7-10 gün arası baştan sona tüm konuları tekrar edip karışık test çözdüm tüm konulardan anca oturdu. Bir konudan 400-500 soru çöze çöze ilerledim. Sonra tarih bitince bi rahatlık çöktü üstüme coğrafyaya anayasa baktım hızlıca ama biraz sallama yaptım tarih gibi üstüne düşmedim az soru çöze çöze bi kere okuyarak geçtim ondan bitmedi benim konular şimdi adam akıllı bir kaç kaynaktan çalışıp bol soru çözüyorum.
Günlükgüneşlik sana tavsiyem, bol bol oku kodlamalar yap tarihte ezber kısımları ezberleme soru çözerken kitabı aç bak çok soru çözünce kendiliğinden aklında kalıyor o kısımlar zaten. Denemelerle konu çok öğrenilmiyor. Bir bilginin kısa bir yerini kesip veriyorlar akılda pek kalmıyor çalışmayınca o da. Zaten denemeler eksikleri görmek için, soru çözmek de çalıştığın öğrendiğin konuyu pekiştirmek için var. Konu eksiği varken soruyla ya da denemeyle konuyu çok iyi öğrenemezsin. Tabi ki her denemeden sonra mutlaka yanlışlarını öğren çözümlerini incele ama o konuları kitaptan çalışmak daha bir başka oluyor.
Bir de gözünde büyütme ben osmanlı kültür uygarlığı nasıl öğrencem çok zor diye çırpınmıştım Tam 3 gün boyunca aynı konuyu okudum ama hala aklımda unutmuyorum hiç :))) Tekrar yapmak da önemli tabi onu eksik etmiyorum hiç