işte bu kitapta yokuydurayım ozaman,
a.siyasi
b.askeri
c.ekonomik
d.sosyal
Anladim:))
Askeri diyim o zaman.
ya kafamın üstünde oturan biri var sanki ne bileyim neden oluyor böyle.bak bugün öle böyle derken hiç bir şey yapamadım.2 gündür nolyosa bana almıyor kafam uyudum belki gecer diye yok gene olmadı.zorluyorum zaten dolanıp geliyorum ders başına ıı tık yok .bilemedim ne yapacağımı umarım acilen geçer:18:
I VE III mü:18:Turk islam devletlerinde, Islamiyet oncesi devletlerine gore asagidakilerinden hangilerinde degisiklikler yasanmistir?
I. Veraset
II. Hukuk
III. Din
Islamiyet oncesinde veraset sistemi nasildi?
Hanedan uyelei arasinda, yani babadan ogula geciyordu dimi?
Amca ogullari vs de yonetime katilabiliyordu ama asil olan babadan ogula gecmesiydi.
Turk islam devletlerinde de aynisi devam etmistir degilmi? Yani degisik yasanmamistir.
Ama hukuk ve dinde degisiklikler yasanmistir.
Ne peki bu degisiklikler?
Islamiyet oncesinde Gok tanri inanci hakimdi, turk islmada ise Islamiyet.
Dinde degisiklik bu sekilde.
Hukukta peki? Islamiyet oncesinde hukuk kurallari, Torelerde degil mi?
Turk Islam devletlerinde ise, Orfi hukukun yanina (Tore), Seri hukukta gelmisti degil mi? Islami hukuk yani.
doğrudurrrrrrrrDanismentlilerdi yanlis hatirlamiyorsam.
Hatta yagibasan medresesi anadoluda yapilan ilk medrese idi.
çok ayrıntıya girmişim bendeSeledeki camasirlarimi topliyim, yerine de yenilerini asayim bende.
Firsat bulursam ugrarim yine ama zor biraz.
Sdc memlukler olarak dusunme ama Turk islam devletlerinin genel ozelliklerini goz onuna al.
Istisna olarak memlukler demis olsaydi, dusundugun dogru olurdu cnm.
Tarih videosu izliyorum hoca şöyle dedi
"Malazgirt savaşı Anadolunun kapısıysa
Miryakefelon da tapusudur"
Yardımcı olur düşüncesiyle sizin de bilmenizi istedim
slm kızlarr sınavada az kaldı benimde birlikte motive olacagm arkadaslara ihtiyacm var. konular bitti gibi ama denemelrim cok ii gelmior.gecen yıllarda cıkmıs denemeleri cozüyorm onlar cok iyi ama dersane denemelri cok kotüü moral sıfır yani sizin denemelerinz nasl gecior.
ösym daha kolay soruyo da ondan :)) dersaneler baya bi kasıyorlar sınavlarda. Ben en son ihtiyacın sınavına girdim 92 net geldi ve de ihtiyaçtaki en iyi netim buydu önceleri 75 falandı sonra 80lere çıktı en son da 92. Dersanelerin sınavında başarılı olmak istiyorsan piyasadaki kitapları çözmen yeterli. Çünkü aynı soruları derleyip toparlayıp soruyorlar. Sınava girdiğim zaman aa ben bu soruyu çözmüştüm diyorum hep şıkları falan bile aynı onlarda kitaplardan karma yapıyorlar.Zaten oturup yeni soru hazırlayan çok az adam vardır. Hatta hatalı sorular bile oluyor tarihte falan.
slm kızlarr sınavada az kaldı benimde birlikte motive olacagm arkadaslara ihtiyacm var. konular bitti gibi ama denemelrim cok ii gelmior.gecen yıllarda cıkmıs denemeleri cozüyorm onlar cok iyi ama dersane denemelri cok kotüü moral sıfır yani sizin denemelerinz nasl gecior.
Hatta denirki, Buyuk Selcuklunun Bizansla yaptigi ilk savasta olan Pasinler Savasi da, Anadolunun kapi deliginden baktigimiz savastir:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?