Haklısın canım 2010dada vardı oyle sorular ama sen elınden geldıgınde 2,3 degısık kaynaktan calısıyosan ve sınavda farklı soru cıkıyosa ya dıger sıkları elıyceksın ya da yapacak bısey yok cunku dedıgım gıbı cok genıs herseyı sorabılırler. Dedıgın gıbı onceden cıkan sorulara göre pıyasadakı kıtapların ıcerıgı degısıyor.
Tarıhı son aya bırakmak degım benım dedıgım. Mesela cok yogun calısıp son 2 ay sadece karısık soru cozup konu tekrarı yapmamak da bır hata. Ben onda bahsedıyorum. Son ay da tekrar yapmak lazım özellıkle mıllı mucadele ve ataturk sonrası dönem. Senın de benım gıbı telemın kotuymus tarıhten. Iste ben de gecen sene bır konuyu uzun sure calıstım hatta tekrar yapmadım konuları bol soru çözdüm ama. son ay da gene tekrar yaptım. Ben unutuyorum cunku. Anayasayı da bu sekılde calısıcam yanı 3 ay konuları bıtırıp son ay ezber yapıcam.
Son ay calısanlar zaten nerden cok soru cıktıgını bılıyorlar. Dedıgım gıbı ataturk donemı ve ataturk sonrasından cok soru cıkıyor. Bunu 2,3 kez okuyanlar yapıyor ıste. Bızım onlardan farklı olarak bılgı gerektıren soruları yapmamız lazım. Ayrıca cok soru çözdugumuz ıcın gk'ü hızlı çözmuş olucaz.Sana örnek vereyım benım en az 5 tanıdıgım kısı sadece özet kıtaptan calısarak tarıhten 20 ustu yaptı. Zaten bu yuzden calısmayanlar bıle gk'u yapınca puanlar dusuk geldı 2010da. Insallah bu sene seçici olur sorular
TEkrar konusunda sana katılıyorum. Zaten tekrar soru çözülerek yapılmaz ki. Aslında soru çözmek bir tekrardır ama bildiğini tekrar edersin soruyla, bilmiyorsan soruyla tekrar olmaz asla. Eğer konuyu unuttuysan ya da unuttuğun yerler varsa az da olsa soru çözerek yine tekrar olmaz. Ben bir konuyu çalıştıktan sonra iki hafta içinde o konuyu tekrar ediyorum 10-15 dk sonra da iki test çözüyorum üzerine. Öyle yapınca daha kalıcı oluyor. Eğer arayı uzatırsam tüm konuyu sıfırdan çalışmış gibi oluyorum onu farkettim ki öyle çok kötü oluyor insanın morali de bozuluyor emekleri boşa gitmiş oluyor çünkü.
Evet orası kesın calısıp da yapamadım demek bahane. ıste en guzel ornek benım cografyayı vasat anayasayı hıc calısmadım 81 aldım yani. Ama soyle de bır gercek var matematık cok ıyıysek kı genede benım rakıplerımde cok ıyı, sozelı 2 ay calıstıklarında ıyı puan cıkarıyorlar. O yuzden secıcı olan vatandaslıgı felan da ıyı yapmak lazım.
Benim gözlemlediğim de o genelde matematik temeli olanlar 2 ayda sözeli hallediyor. Ama matematik temeli olmayanlar biraz umutsuz olduklarından matematiğe ön yargı ile bakıp ben yapamam öğrenemem dedikleri için pek vakit ayırmıyorlar matematiğe. Doğal olarak sayısalcılar sözelcileri geçiyor. Ki matematik temeli yoksa cidden matematik de baya vakit alır, En çok konusu olan ders matematik oturması içinde cidden çok soru çözmek gerek ondan da. Bence KPSS de en mantıklı yöntem tüm derslere adam akıllı çalışmak hiç birini ayırt etmeden çünkü herkes her dersi yapıyor artık.