Kız ben daha öncede söylemiştim burda. Ben hareket problemlerine karşı özürlü doğmuşum olmuyor. Yıllardır kafa patlattım ama yok. İlginç gelebilir sana ama gerçekten yapamıyorum.
Formül basit evet t dir v dir. mat2 yi sular seller gibi çözebilen ben, hareket problemi çözemiyorum :) MAt 1 de yapamadığım tek konu. Valla zaten 1 soru geliyormuş yapabilirsem güzel olur ama işte...![]()
sevgi meleği sende o konuya karşı öğrenilmiş çaresizlik sendromu olmuş :) nasıl dersen kendini o konuyu yapamayacağına inandırmışsın. Benim de başıma gelmişti bi keresinde kendimi bi ders konusunda yapamayacağıma öylesine inandırmıştım ki çalıştığım halde anlayamıyordum. Hem de saatlerce bakıyordum çalışıyordum olmuyordu nitekim o dersten de kaldım :) sonraki sene aldığımda dedim ki ön yargılı olmayacağım bu ders zevkli olabilir sakin sakin adım adım yavaşça çalışırsam anlayabilirim diğer insanlar nasıl yapıyorsa ben de yapabilirim sonuçta benim diğerlerinden farkım yok dedim. Gerekirse biraz daha fazla çalşırım dedim. Gerçekten o derse düzenli bi şekilde çalıştım ikinci aldığımda ve F ile kaldığım dersten A ile geçtim. Üstelik ders benim için kabustu çok zordu bi sürü formül vardı hiç biri aklımda kalmıyordu hangi soruda hangi formülü uygulayacağımı da bi türlü anlamıyordum neye göre karar veriyorduk nasıl yapıyorduk tam bi karmaşa idi. Üstelik hadi anladım diyelim onca formülü nasıl aklımda tutacaktım ki sınava kadar hepsi karma karışık idi. Yani ben öyle sanıyordum düşünüyordum. Nasıl olsa yapamıycam diyerek çalışıyordum ilk sene. İkinci alışım da ise yapacağım bu işi dedim ve küçük parçalara bölerek çalıştım her gün biraz biraz çok yavaş çalıştım. Gerekirse bi soru tipini anlayana kadar bi saat baktım anlamadan geçmedim hiç bi yeri Ney neden nasıl oluyor diye kendime sorular sordum o soruların cevabını bularak ilerledim. VE sonra anladım ki ders aslnda çok basitti ben sadece onun zor olduğuna kafamda inanmıştım. Bi sürü soru çözünce de istemeden tüm formüller aklımda kalmıştı ezberlemeye hiç uğraşmamıştım bile.
Mesela matematikte iyi olana birine olasılık permütasyon kombinasyon çok kolay gelir ama bilmeyen birine sor matematiğin en zor konusudur.
Ya da sözelde iyi olan biri için tarihte akılda tutulması gerken milyonlarca şey varken o hepsini zamanında öğrendiği için basittir. Ne var ki yaa tarih dediğin 3-5 konu der sana. Ama bilmeyen için çok zor karışık ve yüzlerce ezber yapılacak şey vardır. Hangi birini ne zaman nasıl aklında tutacaktır.
Yani zor sanılan aslında bilmediğimiz şeylerdir bence. Bilene sor sana çok basit ne var der. Zor olanı basite çevirmek de bizim elimizde bu da önyargısız verimli şekilde çalışarak olacağına inanıyorum ben. Neden diye sorarsan hareket problemleri matematiğin en kolay konularından biridir bana göre çünkü yapabiliyorum zamanında çalışıp öğrendim. sende öğrenebilrisin benden neyin eksik ki?