2012 kasım bebekleri büyüyor..

evde tek basına ıken sorun olmyo kendı duzenımızı kuruyoruz ama bı mısafırlıge gıdıldıgınde veya bırı geldıgınde butun sıstem gıdıyo
benım kayınvalıdem de dızınde sallama hastası gelıyo bıraz mızmızlandıgı zaman hemen salalayayım dıyo alıyo yastıgı uyusada ayaklarından bırakmıyo uyumasada oyle kalıyolar cocucgum vıcık vıcık terlıyo uyumus ındır dızınden terlıyo deyınce anca bırakıyo mubarekk

ayy cnm yaa bizde aynıyız valla hem misafir konusunda hemde kayınvalideler konusunda.
geçen gün yine hemen almış ayaklarına sallıyo bende dedim valla anne hiç kusura bakma ama ben yerine yatırıcam çünki sonra alışıyo dedim, ne dese beyenirsin 'olsun ben gelir sallarım' bende bir kızdım hangisinde birinde sallayacaksın altımda oturduğun halde günde bir defa zorla çıkıyosun ondada 5 dk sevip işim var diyip gidiyosun dedim. napayım valla herkes kapısını kapatıp girince evine ben uğraşıyorum sonra.

merhaba anneler nasılsınız topiğe giremez oldum misafirler ev işleri bebek derkennnn işte burdayım :)

biz 1 hafta sonra 3 ayımızı doldurmuş olacağız, 3. ayınızda kaç gr. almıştı bebeğiniz?

ben d eıhlamur vermiştim ama bir yerde okudum 1 yaşın altındaki bebeklere ıhlamur verilmiyomuş su da ver bebeğine ciğerleri nemlensin iyice odada ketıl kaynat çok faydası oluyo inşallah ciğerlerine inmez benimkinin inmişti geçmiş olsun

sorma tatlım bir tarafına inmiş 2 gün hastanede yattık ve antibiyotik kullanıyoruz.ıhlamuru bana doktorum ver demişti gaz için ama ciğer için iyimi sormadım vallahi.

cnm benim bebekte grip olmuştu ama çok öksürmemişti inşallah tez zamanda iyileşirsiniz.ıhlamuru ben doktoruma sordum içirebilirsin demişti.zaten rezeneyle ikisini önerdi.günde bir çay bardağı verilebilirmiş.
ıslak mendil konusunda ben unı baby yenidoğan kullanıyorum.onda hiçbir katkı malzemesi yok.ıslak pamuk diyor üzerindede.hiç krem sürmüyorum gayette memnunum.günde bir-iki kez poposunu havalandırıyorum.onunda çok hoşuna gidiyo zaten.altını temizliyorum bezi bağlamadan üzerine kumaş örtü örtüyorum üşümesin diye.ohhhhh paşamın keyfine diyecek yok.resmen dört köşe.

canım bir çay kaşığı yazacaktın herhalde bir çay bardağı çok değilmi ya.

Benım doktorda sadece pamuk su dedı ama ıslak mendıl cok rahat gelıyor :/

bencede çok rahat ama ben pamuk su kullanıyorum hala çok zahmetli ama ne yapalım yani.

slm guzel anneler nasılsınız ben bu rota vırus asısını sorucam sızlere herkes yaptrdımı bız 3aylık kontrolunde yapılıcaktı oglum grıp oldu onun ıcın bızde unuttuk doktora sormayı oda bsy demedı 3,5aylık olduk sımdı yaptrsak olurmu acba bırde nasıl bır ası bu bana saglık ocagındakı hemsıre agızdan verılen bır damla onu sen bıle eczaneden alıp verebılırsın dedı dogrumu acaba

ağızdan canım doğru sende verebilirsin BENCE BİZDE DOKTOR ÇOK YOĞUNDU YANINDA ÇALIŞAN KIZ VERDİ YANİ.GERÇİ DENEYİMLİ BİRİ HEP O VERİYORMUŞ AĞIZA YAVAŞ YAVAŞ VERDİ.

kızlar benim kızım bi kaç gündür yatırınca sırtını kaldırıyor. yatmak istemiyor. ilk gördüğümde şok oldum nasıl yapıyo bunu diye. baya sırtını kaldırıyor yakında kalkıp oturacak sanırım:) sizinkilerde yapıyor mu böyle bişey? görseniz minicik bişey üç aylık olduk daha 5 kiloyuz. bizim kadar miniği yok sanırım. bu ay 700 gr almış sadece

kızlar benim kızım bi kaç gündür yatırınca sırtını kaldırıyor. yatmak istemiyor. ilk gördüğümde şok oldum nasıl yapıyo bunu diye. baya sırtını kaldırıyor yakında kalkıp oturacak sanırım:) sizinkilerde yapıyor mu böyle bişey? görseniz minicik bişey üç aylık olduk daha 5 kiloyuz. bizim kadar miniği yok sanırım. bu ay 700 gr almış sadece

700 gr cok iyi 500 gr ile zaten bebeklerin yeterli besini aldıgını gösteriyor minik yaramaz ayaklanmaya basladıgı zaman seni otutturmayacak sanırım simdiden ayaklanmaya calısıyorsa :))

merhaba anneler nasılsınız topiğe giremez oldum misafirler ev işleri bebek derkennnn işte burdayım :)

biz 1 hafta sonra 3 ayımızı doldurmuş olacağız, 3. ayınızda kaç gr. almıştı bebeğiniz?

merhaba nasilsin,,bizimde 19 unda doldu 3. ayimiz' tam 7 kilo suan,, 2 aylikken 6.200 du,, seninki kac

benim oglumda surekli kalkmaya calisiyor:-) oturttum bugun birazcik nasil guluyo:-) sonra kucagima aldim beli agrimasin diye hafif oturur bicimde tutuyorum yine kalkmaya calisiyo:-)

herkese selamlar..
benim doğum iznim bitti ve pazartesi günü işe başladım..
Allah' ım hiçbirimizi evlatlarımızla sınamasın, terbiye etmesin inşaallah..Allah' ım korusun onları..:nazar:
o kadar zor geçiyor ki vakit.
sabah ayrılamıyorum, akşamı iple çekiyorum...aklım hep onda..
Allah çalışan ve bebeğinden uzak kalan annelerin yardımcısı olsun..

merhaba nasilsin,,bizimde 19 unda doldu 3. ayimiz' tam 7 kilo suan,, 2 aylikken 6.200 du,, seninki kac

maşallah canım bebeğıne,benımkı suan 6.200 3 aylık,mamada verıyomusun

erva maaşallah bebeğine, tam tosuncukmuş iyi beslemişsin kızını :)

benimki 1 hafta sonra 3 aylık olacak 6200 görünüyoruz bizde
ben ilk 2 aydaki kilo artışını 3. ayda yakalayamadım da acaba normal mi diye sizlere de sorayım dedim

Son düzenleme:
erva maaşallah bebeğine, tam tosuncukmuş iyi beslemişsin kızını :)

benimki 1 hafta sonra 3 aylık olacak 6200 görünüyoruz bizde
ben ilk 2 aydaki kilo artışını 3. ayda yakalayamadım da acaba normal mi diye sizlere de sorayım dedim
kiz deil erkek :KK1: ilki kiz benim:-)
ii kilosu senin bebisinde masallah

700 gr cok iyi 500 gr ile zaten bebeklerin yeterli besini aldıgını gösteriyor minik yaramaz ayaklanmaya basladıgı zaman seni otutturmayacak sanırım simdiden ayaklanmaya calısıyorsa :))

sanırım öyle olacak:) 700 gr iyi ama küçük olduğu için daha çok alsın biran önce büyüsün istiyorum. ama o karışmayın bana yaa ben yavaş yavaş büyümek istiyorum diyo:))

benim oglumda surekli kalkmaya calisiyor:-) oturttum bugun birazcik nasil guluyo:-) sonra kucagima aldim beli agrimasin diye hafif oturur bicimde tutuyorum yine kalkmaya calisiyo:-)

sanırım yakın zamanda oturtmaya başlıycaz. ben de hafif oturur biçimde tutmaya çalışıyorum ama mümkün değil kaldırıyor kendini:) zaten artık kucağımda yatıramıyorum ağlamayı basıyor illa kalkacak bi etrafı görecek. ne olup bitiyo öğrenmem lazım:)) diye bakınıyo etrafına:)

kızlar hepınıze hayırlı gunler
4 ay kotrolumuzden geldık cok sukur herşey yolunda
8500 gr 67 cm olmusuz 1000 gr dan fazla almışız dr bıraz tos tos buldu ust sınır 8250 mış ama anne sutu aldıgından problem yok dedı
aklıma gelen herşeı sordum oturmak ıstıyosa kendını topluyosa oturt mutlaka dedı haha dr un babannesıde oturtmayın dıyomuş koca dr a belı kakılır dıyomuş
dr amcamızında 1kasım doğumlu bebegı varmış dıyesım geldı söyle hanıma gelsın bızım topiğe:KK1::KK1::KK1::KK1:
emme olayını sordum 4 saatte bır olmalı artık dedı ama gel sorkı bızım cocugu 2 saat ancak oyalayabılıyoruz dedı en erken 2 saattte ver dedı
duşunun tıpta bı yere kadar
kg alımı ıyınoldugundan eklere 6 da başlıcaz dedı
kan damlasına başlıyoruz normalde 8 damlaymış 3 damladan artırarak başlıcaz dedı kabız yapabılyomuş cunku
kaka rengı degışebılır dedı

bıde tepkılerını sordu tek tek kendı kendıne konuuyomu dıye sorarken bı başladı bzımkı konuşmya guldurdu bızı

kızlar hepınıze hayırlı gunler
4 ay kotrolumuzden geldık cok sukur herşey yolunda
8500 gr 67 cm olmusuz 1000 gr dan fazla almışız dr bıraz tos tos buldu ust sınır 8250 mış ama anne sutu aldıgından problem yok dedı
aklıma gelen herşeı sordum oturmak ıstıyosa kendını topluyosa oturt mutlaka dedı haha dr un babannesıde oturtmayın dıyomuş koca dr a belı kakılır dıyomuş
dr amcamızında 1kasım doğumlu bebegı varmış dıyesım geldı söyle hanıma gelsın bızım topiğe:KK1::KK1::KK1::KK1:
emme olayını sordum 4 saatte bır olmalı artık dedı ama gel sorkı bızım cocugu 2 saat ancak oyalayabılıyoruz dedı en erken 2 saattte ver dedı
duşunun tıpta bı yere kadar
kg alımı ıyınoldugundan eklere 6 da başlıcaz dedı
kan damlasına başlıyoruz normalde 8 damlaymış 3 damladan artırarak başlıcaz dedı kabız yapabılyomuş cunku
kaka rengı degışebılır dedı

bıde tepkılerını sordu tek tek kendı kendıne konuuyomu dıye sorarken bı başladı bzımkı konuşmya guldurdu bızı

4 saat emmeden nasil durcak:-) biz saat besi:-) yada 2 saat yani:-)
seninki artik destekle oturur ya 5 e girdi cocuk daha ne:-). bende oturttum bugun gordun fotosunu:-) :-)
sen kontrol icin saglik ocaginami gidiyon hastaneyemi?? biuz saglik ocagina gidiyoz

X