2012 kasım bebekleri büyüyor..

13 kasım dogumlu ,sürekl,i çok fazla konusuyoruz sıra ona gelmiyor mu ne:KK1: ama gercekten üzülüyorum bu konuya taktım sanırım üstüne fazla düşmemek gerek zamana bırakmak en iyisi diger kızım 9 aylıkkken yürüyordu :KK1:kızımı oturmaya baslayınca direkt yurutece koymusum bu bebegımıde öyle yapacam ınsallah
bu arada kaka rengi yesılden sarıya döndü ama her emişte gene altına yapıyor sizinkiler gunde kaç kere yapıyor kakasını?

benim ki günde bir kere yapıyor kakanın içinde sümüksü uzantıları var mı

günaydınlar annecikler mesajım diğer mesajlarım gibi yine es geçilebilir yine de size danışmak istedim ...
oğlum iki gündür tuvaletini yapamıyor bağırsaklarından mı midesinden mi anlayamadığım yerden gurul gurul sesler geliyor ama hiç birşey yapamıyor bu da onda ağrı yapıyor iki gündür bundan dolayı ciyak ciyak ağlıyor.
öncesinde beş gündür de akşam sekizde bir ağlamaya başlıyordu gece bir e kadar . artık kulaklarım kafam iptal, her an kulağımda sesi sürekli ağlıyor gibi . bu kadar ağlak bir bebek değildi neden ağlıyor anlamıyorum da çok zorlanıyorum =(

cnm benim oğlanında karnı iki gündür gurul gurul ama benimki kaka yapıyor.bir yerde okumuştum bebeklerin 11-12.haftada gazları tavan yaparmış ben ona yoruyorum.dün gece dayanamadım çay kaşığıyla calpol verdim.karnı felan ağrıyo olabilir diye düşündüm.bu arada çay kaşığıyla zeytinyağı vermeyi dene.poposunada dök.kulak çubuğunu zeytinyağına batır hafifçe poposuna değdir.ben çok zorlandığında iki kez denedim hemen kakasını yaptı.birde ben karnına ve ayak tabanlarına acı elma yağı sürüyorum onunda faydasını gördüm.bu arada gaz damlasınada devam ediyorum.ne yapalım sıkcaz artık biraz az kaldı.

cnm benim oğlanında karnı iki gündür gurul gurul ama benimki kaka yapıyor.bir yerde okumuştum bebeklerin 11-12.haftada gazları tavan yaparmış ben ona yoruyorum.dün gece dayanamadım çay kaşığıyla calpol verdim.karnı felan ağrıyo olabilir diye düşündüm.bu arada çay kaşığıyla zeytinyağı vermeyi dene.poposunada dök.kulak çubuğunu zeytinyağına batır hafifçe poposuna değdir.ben çok zorlandığında iki kez denedim hemen kakasını yaptı.birde ben karnına ve ayak tabanlarına acı elma yağı sürüyorum onunda faydasını gördüm.bu arada gaz damlasınada devam ediyorum.ne yapalım sıkcaz artık biraz az kaldı.

benım oğlumunda gurul gurul hep,zeytinyagı içiriyorum kakasını yapıyo ama yınede gaz ı var , bi de popodon veriyim bende herşeyi deniyoruz artık:)

Ah canim bi bilsen.calismaya baslayinca cocuga o bakacak.ben minnet etmek zorundayim.bugun kv ile telefomda birnirimize girdik.sonra esimi aradiyip annesinin benimlwe derdinin ne oldugunu sordum.hem ikiniz aranizda hallwdin sorununuzu diyor hemde annesini korumaya devam ediyor.iliskimiz nasil duzwlecek bilmitorum.
Bu arafa arqsa da gecmis olsun canim.insallah en kisa zamanda duzelir

cnm durum öyle ıse çözum bulmak sart
benım bı arkadaşımın da kv sı ıle sorunları vardı tabı bu ılişkısınede yansımaya başladı
bız onunla konuşarak şöyle bı cözum bulduk bı kere kv sı ıle olan hıcbısorunu eşine anlatmadı
kv sı hakkında eşıne karşı hep olumlu konuştu ne olursa olsun
kv sı eşini bı şekılde sısırmeye calıştıgındada eşı bu sefer arkadaşşım ıcın o senın hakkında ıyı duşunuyo dıye arkadaşımı korudu

kv sıde bı daha böyle gırışıme bulunmadı
cnm bence sende eşine bışey yanstma annesını hıc kötuleme ınan herşey daha guzel olucak cunku hatasını bıyere kadar görur sen öle yapınca oda senın alene nedensız tepkılı olur

Ayy oglum gibi bagirsaklarindan iste gurul gurul yapiyo bagirsaklar kakasini yaparsa geciyo gaz sancisi cekiyr bebegin,benim oglumda oyle ciyak ciyak agliyo oyle olunca kakayi yapinca hicbiseyi kalmiyo gulmeye basliyor,
Yaparmisin bilmem ama bize zeytinyagli su cok ii geliyo ben surekli yapiyorum gun de bir kac defa veriyorum hatta,,, yarim fincan suya 2 cay kasigi zeytinyagi kasigin ucunlada seker cezvede kaynat yani isinsin biraz fokurdar gibi yapinca al ilik olunca 3 -4 cay kasigi ver..benim hep petek ustunde duruyo fincan,her gun yeni yapiyorum

olmadı deneyeyim acı çekiyor zorlanıyor yavrum belli =(

olmadı deneyeyim acı çekiyor zorlanıyor yavrum belli =(

Ben hergun veriyorum, gece bile yatak odasinin petegin ustune koyuyorum, butun gece kaka yapmadigi icin sabaha karsi aci cekip agliyor gece emmeye kalktikca arada veriyom iki kasik sabah yapiyo kakayi,, bide popodan vermeyi denicem:-) :-)

cnm senin yine 2 gün benim oğlum tam 7 gün yapmadı hemde üstüstte iki hafta 7 günde 1 yaptı çok zorlandı çok ağladı çok huysuzdu.zeytinyağı versem bile fayda etmedi.eğer bebeğin mama alıoa aptamil conformil maması al ii gelir gaz ve kabızlık için.mama almıoyrsada şayet dr umun sölediğine göre anne sütüyle beslenen bebeklerde 3 haftaya kadar tuvaletini yapmamış olanlar varmış.anne sütüyse hiç korkmaa mama kullanıosa ozaman fazla bekletmemek lazmmış çünkü mama içerde katılaştığı için onu bişekilde çıkarması gerekirmiş.eğer bebeğinde ıkınma yoksa üstten z.yağı versen bile fayda etmeyebilir ıkınıp yapamadığı zamanı bekle kulakçöpünün ucunu zeytinyağlayıp makattan biraz içeri girip yağlaa bi 5 dk ya kalmaz boşaltır merark etme ama dikkat et o işlemi yaparken önlemini all.ben ilk tecrübesizliiğimde bütün üstüm kaka olmuştuu ayaklarımıa varasıya kadar. yalnız bi şeydaha kayısı kaynatıp suyuyla beraber yiyip iç oda bebişine ii gelir ve tuvaletini yapar senin yediklerin biliosunki süt yoluyla ona geçior kayısı ondada etkilli oluyorr..ağlaması seni tedirgin edebilir ama korkmaa...şayeet 7 gün olursa sup.gliserin kansuk adında kabızlık kaka için fitil var onun yarımını kullan bebeğin rahatlayıp kakasını yapacaktır

.

kulak çubuğu ile yağı denedim dün burda okuduklarımdan dolayı hiç etki etmedi , beceremedim mi acaba deyip iki üç sefer yaptım hatta :s

Ayy bi haber izledim simdi icim cok kotu oldu,, bi bakici 7-8 aylik bebegin kafasina kafasina vuruyoo,ay cok fena oldum ya

calpol ateş düşürücüde olduğu için ateşi olmadı zaman vermek iyi değilmiş diye duymuştum sanki ... kulak çubuğunu denedim işe yaramadı bizde etki etmedi hiç

X