• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

fatosyy canım dogum icin tahlıllerin temiz cıkmıs.cok sevındım.allah yardımcın olsun.dualarım aklım senınle.saglıklı bı sekılde bebeklerını kucagına alırsın insallah.canım ya ben bisey soracaktım?benim karnım sertlesiyo tas gibi oluyor.nasıl deyım sana bırı sol tarafımda sertlesiyo dıgeri sag tarafımda göbegimin ortası bos kalıyor.nefesım daralıyor ve kalbım carpıyor.bu sende de oluyor mu canım.eskıdende sertlesırdı ama nefesım daralmazdı.oncekı gıtıgımde dr dedım sertlesıyo dıye bebek hareket ettıgınden olur dedı.gecelerı hic uyuyamıyorum.gec yattıgım halde 2 saat arayla uyanıyorum.uykuda bıle bebek sertlesi nefes nefese kalıyom.kalkıp bı dolasıp tekrar yatıyom.hayırlısıyla su 4 haftamda bi gecseydi.bugun 34 haftalık olduk.allahım 37,38 görmeyi nasip etsin amın...
allah hepimizin yardımcısı olsun.saglıkla ve küveze gerek kalmadan bebeklerimizi kucagımıza almayı nasip etsin.aminnn...

kuaföre giden arkadaslara bısey soracaktım.bende cok utanıyorum orayı aldırmaktan.aldırırken acıyomu kızlar.daha once bacagımı aldırmıstım.pek acımamıstı.orası daha nazık oldugu icin acır belki.bide televizyonda doktor kuaförde aldırmayı pek önermemisti.kıl kökleri acıkta kalıyormu mıkrop almaya elverişli oluyormus.bende kararsız kalmıstım.hala da kararsızım.

az az uyguluyor birde bi anda çekince olup bittiğini anlamıyosun acıdığını ve bittiğini.bende ilk defa gittim.iki dk çekmedi.bitti dedi.ilk defa gidip memnun kalan biri olarak tavsiye ederim.bi sürü hamile varmış giden.

gull canım benim ya çok geçmiş olsun.diş ağrısı çok kötü.dr. a gittinmi hiç ?belki bi antibiyotik verir.gebelikte kullanılan antibiyotikler ağrı kesiciler var.
çok üzüldüm şimdi nasılsın ?

Son düzenleme:
evet Melitta renkli ultrason çok güzel ben çok şaşırdım çok da duygulandım, şeker yüklemesini 28 haftalıkken yapalım dedi ama bizim kontrol 27. haftada o zaman da olur dedi ailede şeker yoksa sana 100lük yüklemeye gerek yok dedi o yüzden 50lilik yükleyecek aç gelmesen de olur dedi anormal bir artış olursa o zaman aç gidip 100lük yükleyecek..inşallah sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız..

27. hafta da uygun.demek ki ırsi de olabiliyor.dr bi bildiği vardır.zaten anlaşılmadığı durumlarda tekrar yükleme yapıldığında 50 lik yapılıyormuş.amin inşallah.dört gözle bekliyorum bebişlerimi kucağıma alacağım günü.rabbim den dileğim hayırlı ve sağlıklı bi şekilde kucağmıza alırız yavrularımıız.

benimde yarın türkiyeye gitmeden önce son kontrolüm olacak.bebişlerimi çok merak ediyorum bakalım nasıllar ?yarını iple çekiyorum.o yüzden sabah ın köründe gideceğim taaa 1 saatlik yola :):):) çok heyecanlıyım inşallah bebişlerim iyidir sağlıklılardır inşallah gr. ları artmıştır inşallah. :nazar:

az az uyguluyor birde bi anda çekince olup bittiğini anlamıyosun acıdığını ve bittiğini.bende ilk defa gittim.iki dk çekmedi.bitti dedi.ilk defa gidip memnun kalan biri olarak tavsiye ederim.bi sürü hamile varmış giden.

gull canım benim ya çok geçmiş olsun.diş ağrısı çok kötü.dr. a gittinmi hiç ?belki bi antibiyotik verir.gebelikte kullanılan antibiyotikler ağrı kesiciler var.
çok üzüldüm şimdi nasılsın ?

melitta tesekkür ederım canım.dr gıtmedım.zeytının faydası oldu galıba bıraz düzeldi disim.ama cene kemıgım sızlıyo deyınce.

günaydın hanımlar,
doğuma hazırlananlar,bekleyenler,tahliller,kontroller,heyeecanlar çok tatlı maşallah:nazar:,
hepinizi öpüyoruz..

merhaba güzel anneler nst ye girdinizmi özel hastanede muayene ücretinin içindemi yoksa ayrı ücret ödüyormuyuz bende bu ayın 15 de gidicem kontrole doktorum artık nst ye giriceksin demişti sormayıda unuttum bilgi verirseniz sevinirim...

merhaba güzel anneler nst ye girdinizmi özel hastanede muayene ücretinin içindemi yoksa ayrı ücret ödüyormuyuz bende bu ayın 15 de gidicem kontrole doktorum artık nst ye giriceksin demişti sormayıda unuttum bilgi verirseniz sevinirim...

fılorında merhaba bende özel hastaneye gidiyorum.25 tl ücret ödüyorum.gecenkı kontrole gıttıgımde bende nst girdim ayrıyeten ücret ödemedim.25 tl icindeydi yanı.

merabalar kızlar c.tesi kontrole gittim bebişleri gördük oğlanı daha çok ğvrdük kızı sıkıştırmış dik duruyormuş oğlan yatay rahat dedi doktor detaylı tarama istedi işten izin alabilirse eşim gidicez hafta içi bakalım hayırlısıyla her şey yolunda olur inşallah

fatosyy canım nasılsın?yarın allah ızın verirse dogum yapacaksın. allah yardımcın olsun canım aklım sende.ınsallah saglıkla sıhhatle bebeklerını kucagına alırsın.dualarım senınle canım..bugunde hic yazmadın.yada belkı sımdı hastanedesındır.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM.ALLAH BEBEKLERİNE KAVUSTURSUN.AMİNNNN.....

Merhaba kızlar bende 9 haftalık ikizlere gebeyim.Fakat tek kese içinde bir zarla ayrılar henüz başka bir bilgim yok.Tek kesede olduguna göre tek yumurta ıkızıdır dıyor herkes ama ben hala
endişeliyim.Acaba tek yumurta ikizimi yoksa daha sonra keseler ıkıye ayrılırmı bırınin gelısımınde sorun olurmu falan dıye 19 unda kontrolum var cok sabırsızlanıyorum alıcagım cevaplar ıcın.
Bu konuda bilgi sahibi olan varsa en ufak bılgı bıle meraklarımı azaltır.

canım bnm aynı şeyi yaşıyoruz demek :(( kaderr, inşalahh sağlıkla gelirler kucağımıza canımm, olumlu düşünelim... ben de senn gibi endişeliyimm...canımm yattttt bol bolll.gül sen benden çok dayan inşallahhh.....

kızlar size yeni haberleri paylaşayımmm.... DOĞURUYORUMMMMMM......:18::18::18: bugün dr gitim. kontrol sonunda bu haftasonunu geçirsen bile iyi dedi, açılamam artmaya devam ediyo, bebekler sıkışıyoo, birbirlerini ve beni sıkıştırıyolarr, riskli görünüyoo dedi:14:inanamıyorummm yaaa resmen şoka girdimm. SALI GÜNÜ ALALIMMMM demez miii:52::52:aman allahım bunu hiç düşünmüyodum yaa, 1 hafta daha sonraya kendimi alıştırmaya çalışırkenn.....kiloları iyi, kızım 2350, oğluş 2150 olmuş. ciğer geliştirici bi daha vrdi, 4 doz ... kan tahlillerim yapıldı, son kontroller artık. ptesi son kez gitcem dr a.ayyyy allahımmm sen bebişlerimi ve beni koruu... hepimiz için hayırlısı.... doğumda tavsiyesi olan anne varsa tecrübelerinizi paylaşın lütfen..

canım hadi rabbim hayırlısı kurtarmak nasip etsin bizi merakta bırakma seni çok merak ediyoruz:)))))

fasoy canım geçmişi okuyamadım doğuruyormuşsun:))) RAbbim sağlıkla kucağına aldırır inşallah dualarımız seninle doumdayken bizleri de unutma dualarını esirgeme canım benim

Kızlar kaç gündür baş ağrısıyla yatıp baş ağrısıyla kalkıyorum. parol içiyorum geçiyor. ertesi gün yien ağrıyla kalkıyorum. sizinde oluyormuydu böyle. hergün ilaç içmek zararlı olur değil mi? başı ağrıyanlar başka alternatif ne yapıyorlardı?

canım hadi rabbim hayırlısı kurtarmak nasip etsin bizi merakta bırakma seni çok merak ediyoruz:)))))

hathar nasılsın canım arkadaşın ve beişleri nasıl oldular ? bilgi verir misin ?kaç gündür seni bekliyorum bende gelişmeleri bildir diye :)

---------------------------------------------

arkadaşlar merhabalkar nasılsınız bugün inşallah iyisinizdir.

GULL çok çok geçmiş olsun çok sevindim zeytinyağı nın işe yaradığına.benimde aklımda olsun nolur nolmaz.

arkadaşlar herkese merhabalar

ben bugün dr. dan raporumu aldım ,sevkimi aldım.artık türkiye yolcusuyum.bu haftasonu cmrtsi türkiyeye geliyorum.

bebişlerim iyiler ama dr. çok iyi bakmadı bu sefer kalp atımları var , iyi gr.ları şu kadar dedi.
kızım baya bi atağa geçmiş .750 gr.ama oğluşum 630 gr. oğlanı duyamadım ben ama kızı net duydum.kızın suyu oğlana göre iyi dedi.oğlanınki de iyi ama.

başları bu seferde aşşağıda imiş kafa kafaya vermişler dedi.ben kilo olarak 800 -900 olmuşlardır diye düşünüyodum yaaa :(:(:(:( halbuki o kadar da iyi besleniyorum.neyse gr.larına baya baya iyi dedi.

gideceğim dr. a da not yazdı.kan değerlerini niye hala düzeltemedik dedi.düzelmiyor arkadaşlar haplar şuruplarda işe yaramıyor.inşallah gittiğim hast. dr. yükleme yapar yoksa benim değerler yerle bir olcak.düştükçe düşüyor.

anlatacaklarım şimdilik bunlar.aklıma gelirse birşeyler yazarım.

hepinizi çok çok öpüyorum.

Kızlar kaç gündür baş ağrısıyla yatıp baş ağrısıyla kalkıyorum. parol içiyorum geçiyor. ertesi gün yien ağrıyla kalkıyorum. sizinde oluyormuydu böyle. hergün ilaç içmek zararlı olur değil mi? başı ağrıyanlar başka alternatif ne yapıyorlardı?

bu dönemler çok çok normal canım ama tansiyonuna baktır tamam mı.dr. bana tartı ve tansiyon aleti al demişti.ben ölçüyordum normal çıkıyordu.gittim dr. a dedim.bu dönemler çok normal demişti.

başağrısı ile uyumaya çalışıyordum uyuyordum ve sabaha ağrısız kalkıcam inşallah diyordum.ama gözümü açtığım gibi ağrı kaldığı yerden devam ediyordu.ama ben hiç ilaç kullanmadım.öyle çektim ağrıları.bu yaklaşık iki hafta sürücek.tansiyonun normal çıkıyorsa sakın endişelenme gebelikten kaynaklanan baş ağrısı ama çekilmez biliyorum :18:

Arkadaşlar merhaba benim henüz çocuğum yok ama olursa ikizlerim olsun istiyorum eşimde aynı fikirde tabii hayırlı ise. enterasan bir durum var benim için dua eden akraba olsun olmasın herkes ikizlerin olur inşaallah diye dua ediyor.bende dualarımda hep söylüyorum umarım hayırlıdırda olur.bu arada bütü hamile arkadaşlar sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim:))

ben bugün dr. dan raporumu aldım ,sevkimi aldım.artık türkiye yolcusuyum.bu haftasonu cmrtsi türkiyeye geliyorum.

bebişlerim iyiler ama dr. çok iyi bakmadı bu sefer kalp atımları var , iyi gr.ları şu kadar dedi.
kızım baya bi atağa geçmiş .750 gr.ama oğluşum 630 gr. oğlanı duyamadım ben ama kızı net duydum.kızın suyu oğlana göre iyi dedi.oğlanınki de iyi ama.

başları bu seferde aşşağıda imiş kafa kafaya vermişler dedi.ben kilo olarak 800 -900 olmuşlardır diye düşünüyodum yaaa :(:(:(:( halbuki o kadar da iyi besleniyorum.neyse gr.larına baya baya iyi dedi.

gideceğim dr. a da not yazdı.kan değerlerini niye hala düzeltemedik dedi.düzelmiyor arkadaşlar haplar şuruplarda işe yaramıyor.inşallah gittiğim hast. dr. yükleme yapar yoksa benim değerler yerle bir olcak.düştükçe düşüyor.

merhaba melitta.saol canım evet dısım gectı.dısımın ustune zeytınyagı degıl canım zeytın koydum gecti.
canım türkiye yolcusuymusun sımdıden hayırlı yolculuklar canım.melıtta dr.m bana süt,yogurt,incir,pekmez,kuru üzüm ye demıstı.cok sukur bende pek kansızlık cıkmadı.kan hapı hala yutuyorum.sana tavsıye ederım canım sende ye bol bol.bebeklerın de ıyılermıs canım gözün aydın.allahım saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasıp etsin.amınnnn..

kızlar geceleri hıc uyuyamıyorum.2 saatte bı kalkıyorum.karnım sertlesıyor.nefesım kesılıyo, kalbım carpıyor ya.aramızda benım gıbı olanınız varmı?hep soluma yatmaya calısıyom.dr.m dedı sırt ustü yatma soluna yat dıye.uyku arasında bı sagıma yatmısım hemen döndüm korktum.kızım bırı tam sagımda dıger kızım tam göbegimde.kızlar cok daralıyorum ya.valla cok zor gecıyor.cabuk yoruluyorum,halsızlesıyorum.allah hepımızın yardımcısı olsun.bu gıdısle kontrole günümden önce giderim galıba.15 aralıgı beklıyemem.

bu dönemler çok çok normal canım ama tansiyonuna baktır tamam mı.dr. bana tartı ve tansiyon aleti al demişti.ben ölçüyordum normal çıkıyordu.gittim dr. a dedim.bu dönemler çok normal demişti.
başağrısı ile uyumaya çalışıyordum uyuyordum ve sabaha ağrısız kalkıcam inşallah diyordum.ama gözümü açtığım gibi ağrı kaldığı yerden devam ediyordu.ama ben hiç ilaç kullanmadım.öyle çektim ağrıları.bu yaklaşık iki hafta sürücek.tansiyonun normal çıkıyorsa sakın endişelenme gebelikten kaynaklanan baş ağrısı ama çekilmez biliyorum :18:
çok sağol canım cevapladığın için. tansiyonum biraz düşük seyrediyor. bende tansiyon aleti aldım. aynen dediğin gibi bir ağrı. yatınca geçer diyorum kalkıyorum yine devam ediyor. 1-2 kere ilaç kullandım ama baktım sürekli ağrıyor bıraktım kullanmayı. sabretmeye çalışıyorum. Hadi az kaldı geliyorsun artık. bebeklerin kilosu için endişe etme canım. büyüycekler İnşallah annesi.

ben de doktora gittin mi diye merak etmişti canım sana bakmak için girdim. demek tters dönmüş yaramazlar... doktor kilolarına iyi dediyse takma kafana. e bizimkiler ikiz artık teklere göre değerlendirmemek lazım. iyice büyüdüler.yerleri azaldı. bakalım ben de yarın şeker yüklemesi yaptıracağım. cumartesi de kontrol. inşallah bi sorun çıkmaz.
sana şimdiden iyi yolculuklar. kan değeerlerin de düzelir inşallah...

merhaba melitta.saol canım evet dısım gectı.dısımın ustune zeytınyagı degıl canım zeytın koydum gecti.
canım türkiye yolcusuymusun sımdıden hayırlı yolculuklar canım.melıtta dr.m bana süt,yogurt,incir,pekmez,kuru üzüm ye demıstı.cok sukur bende pek kansızlık cıkmadı.kan hapı hala yutuyorum.sana tavsıye ederım canım sende ye bol bol.bebeklerın de ıyılermıs canım gözün aydın.allahım saglıkla sıhhatle kucagına almayı nasıp etsin.amınnnn..

kızlar geceleri hıc uyuyamıyorum.2 saatte bı kalkıyorum.karnım sertlesıyor.nefesım kesılıyo, kalbım carpıyor ya.aramızda benım gıbı olanınız varmı?hep soluma yatmaya calısıyom.dr.m dedı sırt ustü yatma soluna yat dıye.uyku arasında bı sagıma yatmısım hemen döndüm korktum.kızım bırı tam sagımda dıger kızım tam göbegimde.kızlar cok daralıyorum ya.valla cok zor gecıyor.cabuk yoruluyorum,halsızlesıyorum.allah hepımızın yardımcısı olsun.bu gıdısle kontrole günümden önce giderim galıba.15 aralıgı beklıyemem.

yeşil zeytin mi siyah zeytin mi ?zeytin çok şifalı imiş.benim boyun fıtığım için fizik dr. um zeytin kremi sür demişti.çok şifalı demişti.
Allah razı olsun canım sizlerden uzak kalacağım için üzülüyorum herşeyi paylaşıyorduk dertleşiyoyorduk bilgi ediniyorduk.
gülizelif e çok teşekkür ediyorum böyle bi başlık açarak vesile olduğu için.
bugün genel cerrah dr. u ve kendi dr. um süt içme dedi.kansızlık ve hemoroid için.incir üzüm pekmez kan yapıcı ne varsa tüketiyorum ama olmuyor bir türlü.
kan değerlerim git gide düşüyor.not aldı gideceğim. dr. a vereceğim.sanırım gideceğim dr. yatırıcak.öyle yazıyor.vakit kaybetmemek için sanırım yolluyor beni.kan hapı kullanıyordum düşük çıkınca küçük tüplerde şurup verdi o da kar etmedi.rabbimden herşeyin hayırlısını diliyorum.inşallah bebeklerim ve ben sağsalim kurtuluruz.
hamdolsun bebeklerim iyi olsun bşka bişey istemiyorum gelişimlerinin birinden biri geri olabiliyormuş normal ikizlerde dedi.inanır mısın opluşum dün akşam poposunu dayadı karnıma resmen popo çıkıntısı oldu okşadıkça gerildi tabi azcık canım da yandı ama çooook güzeldi.
bugün hemşire görünce ben harket gördüm bebeğin çok hareketli dedi.ne kadarlık oldu şimdi dedi.ben 6,5 aylıklar dedim aaaaaaa ikiz mi dedi.maşallah hareketliler dedim.çoook bariz belli oluyor hareketleri karnım habire oynuyor maşallah :)
ben 800-900 gr olmuşlardır diye düşünüyordum. sağlıklı olsunlarda inşallah.

karnının tamamı sertleşiyorsa kasılma çünkü benimde taş gibi sert oluyordu dr. erken doğum riskine işaret deyip nts ye soktu iç sancım yoktu.rahmim kapalı çıktı hamdolsun.ıstırahat dedi.amaa bi yeri sertleşiyorsa bilki bebekler yaslanıyor sırtlarını popolarını dayıyorlar.o daralmalar ondan oluyor.

benim bebişler bazen ayaklarını yada kafalarını mideme dayıyorlar bende daralma oluyor hemen çarpıntı başlıyor.sanki nefes alamıyorum.bazende ciğerlerimi ittiriyorlar sanırım ayaklarını geriyorlar.o zamanda daralıyorum.canımda yanıyor.çünkü rahmim kaburgalarımı da geçti.çook canım yanıyor yaa anlatamam.sanki derin bir yara var tuz basılmış gibi.

kesinlikle ve kesinlikle tamamı setleşiyorsa ve daralmaların sıklaşıyorsa muhakkak git dr. a çünkü kan değerlerinden de kaynaklanıyor ve kasılma oluyor rabbim korusun ihmal etme.bildir dr. una. benim tesadüf belli oldu dr. um erken doğum riskin var ne zamandır sert karnın dedi.halbuki bende normal iki bebek var sonuçta diye düşünmüştüm.gull muhakkak bildir. dr. una.

bana da dr. um rahat nefes almam ve bebeklerin beslenmesi için soluna yat demişti.sırt üstü yatma demelerinin sebebi bebekler kalbe giden damarlara bası yapıyormuş.buda rabbim korusun kötü sonuçlar doğurabiliyor.bende uykuda bazen sırt üstü yatıyorum bu aralar uyandığım an soluma dönüyorum .soluma yata yata sol yanım çürüdü :):):)

Son düzenleme:
Back
X