• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

peki kızlarr bi soru daha bu mide bulantı zımbırtısı geçtiğinde eskisi gibi iştahı yerine geliomu insanın yani herşeyi yiyebiliomusunuz ayyy size bunu yazarken bile öğürüyorum:25::25: yemek yapabiliyomusunuz çok bulananlara soruyorum ben sanki bidaha hiç yapamıcakmışım gibi hissediyorum ya ne fenaymış mide bulantısı olayı doktor bana da ilaç verdi ama çok fena olmadıkça alma dedi onun için almıyorum:39::39: ben bide bebişlerin cinsiyetini çok merak ediyorumm doktor 16. haftadan önce ikizlerin cinsiyetini görmek zor dedi:44::44: 16. haftayı beklicez dedi bidee 2'li teste giderken çukulata yiyimmii??? kıpırdasınlar belki cinsiyetleri görünür :1::1::1:

ahhh mide bulantısı ne kelimee ölüyorumm :25::25::25::25:mutfağa 7. hatadan beri adım atmadım tam hafifliyo bulantılar derken kan hapı verdi doktor o da fena yapıyo yatak odasına kapattım kendimi internet televizyon telefonlar yanımda yatıyorum valla :) koridor bile kokuyo ya bizde dün ölçtük 5cm fark var 1 ayda :49::49::49::49::49: ikili testi doktor yapalım dedi bilemiyorum bakalım yaptırmazsam aklımda kalacak :44::44:

bebeklerin hayırlı uğurulu olsun canım.mide bulantısı ilginç ama bende hala devam ediyor.sende de bir zaman devam eecektir canım.sabahları genelde kusuyorum boş mideyle. sonra kusmuyorum ama yinede bulanıyor zor tutuyorum kendimi kusmamak için.bende sabah kalkınca yada her midem bulanınca naneli şeker atıyorum ağzıma faydalı oluyor.yemek yaparken sonraki haftalkarda çok zorlanmıyosun ama oturduğun yerde bulanıyor.yani benimki öyle.yemekleri yapıyorum artık.bulantı ilacı banada verdi doktor ama ben bir tane aldım ondan sonra bıraktım.fazladan ilaç kullanmak istemedim.cinsiyete gelince ben 12 haftalıkken sormuştum.birini erkeğe benzettim dedi.doğru çıktı.15 haftalıkkende ikisininde erkek olduğu anlaşıldı.bu birazda ultrason aletiyle ilgili sanırım.bazı doktorlar hemen farkedebiliyor.bide bebişler erkek olunca daha çabuk öğreniliyor.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar

ilaybrs ,gülizelif ,buğlem , aylin25 , yasemin ,zeyneppppp , boncukkkkkkkk ve adını hatırlayamadığım diğer 2012 ikiz anne adaylarıııııı nerelerdesiniiiiizzzzz

ibreminecim hadi rabbimden hayırlısı doğumuna da az kaldı :) evlatların ve sen rabbime emanetsiniz.bu arada yakın doğu dapaket prog. varmış ama küvez , bebeğe takılan oksijen ücreti ayrıymış.dün hastanedeydim biri orada doğum yapıcakmış pakete dahilmiş öyle demişti.dr. a iyiymiş.

senin de hayırlısıyla doğum haberlerini bekliyoruz :):):):)

ne güzel bir sürü yeni gelen arkadaş olmuş, herkesin bebişleri hayırlı uğurlu olsun,sağlıklı olsun inşallah. Benim yarın doktor kontrolüm var çok heyecanlıyım. 4 hafta sonra inşallah bebişlerimi görücem. Burdaki arkadaşlar hatırlar benimde korkunç mide bulantılarım vardı daha yeni birkaç gündür hafifledi ilk defa mutfağa girip yemek yapabildim. annem gelmişti sağolsun o yardım etti ama şimdi gitti yani iş başa düştü. Benim doktorda ikili test yapmicaz demişti yarın en önemlisi ense kalınlıkları ölçülecek. Kızlar nolur banada dua edin herşey yolunda gitsin. Allah herkesin yardımcısı olsun selamlar..:)))

peki kızlarr bi soru daha bu mide bulantı zımbırtısı geçtiğinde eskisi gibi iştahı yerine geliomu insanın yani herşeyi yiyebiliomusunuz ayyy size bunu yazarken bile öğürüyorum:25::25: yemek yapabiliyomusunuz çok bulananlara soruyorum ben sanki bidaha hiç yapamıcakmışım gibi hissediyorum ya ne fenaymış mide bulantısı olayı doktor bana da ilaç verdi ama çok fena olmadıkça alma dedi onun için almıyorum:39::39: ben bide bebişlerin cinsiyetini çok merak ediyorumm doktor 16. haftadan önce ikizlerin cinsiyetini görmek zor dedi:44::44: 16. haftayı beklicez dedi bidee 2'li teste giderken çukulata yiyimmii??? kıpırdasınlar belki cinsiyetleri görünür :1::1::1:

Benim iştahım geldi :1: Şimdi yemekde yapabiliyorum ama koku hassasiyetim hala biraz devam ediyor Midem boşken çok daha kötü oluyordu bu yüzden sık ama az bişeyler atıştırıyordum.Çoğu zaman çubuk kraker kurtarıcım olmuştu.Benim 12. haftada çok emin olmamakla söylemişti doktorum :=)) 16. hafta netleşicektir.

ne güzel bir sürü yeni gelen arkadaş olmuş, herkesin bebişleri hayırlı uğurlu olsun,sağlıklı olsun inşallah. Benim yarın doktor kontrolüm var çok heyecanlıyım. 4 hafta sonra inşallah bebişlerimi görücem. Burdaki arkadaşlar hatırlar benimde korkunç mide bulantılarım vardı daha yeni birkaç gündür hafifledi ilk defa mutfağa girip yemek yapabildim. annem gelmişti sağolsun o yardım etti ama şimdi gitti yani iş başa düştü. Benim doktorda ikili test yapmicaz demişti yarın en önemlisi ense kalınlıkları ölçülecek. Kızlar nolur banada dua edin herşey yolunda gitsin. Allah herkesin yardımcısı olsun selamlar..:)))

İnşallah herşey yolunda gider cnm yüreğini ferah tut .

canım geçecek bugünler, sabırlı ol:)) yemek falan da yaparsın, iştahın da düzelir. ne kadar süreceği kişiye bağlı...cinsiyetlerini net olarak 16. hafta da öğrenirsin ama bnm daha önce de söleyebilir dr ama net olmaz. 2li test için kan vereceksin canım, ultrasona girmiceksin yani cinsiyetleriyle ilgili bilgi alamazsın:))ama ultrasona girerken 1 saat önce çikolata ye hareketli oluyolar:emir_bebek: zeka geriliği için ikizlerde ense kalınlığı önemli her kontrolde dr ona baksın, ilerki haftalarda da bakılacak şeyler var ultrasonla ... :3:

canım yaa kıyamam ben sana, içini karartmak istemıyorum ama bırak yemek yapmayı ben 19. haftaya kadar nerdeyse telef oldum sandım. 4.ayın sonuna kadar 6 kg kaybettım ve 46 kg idim. bulantı ılacı asıt ılacı verdıler ama banamısın demıyordu. günde 7-8 kere safra kusmaktan yemek borumda yırtılma oldu mıdemin içine kan akmış yl kanlı kustumki dr lar mıde kanamasından şüphelendı Allah a şükr degılmış mideme boru salındı, serumlar, tahlıller o gece kabus gıbıydı eşimin bile benı öyle görünce tansıyonu düştü. kontrollerde safra kesemde taslar cıktı, aşırı kusmaktan oluşmuş olabılır dedıler. gelen mısafırlerın kıyafetlerındekı deterjan kokularını bıle alıyordum. yatak odasına giremedım mutfak kenarda dursun. herşey koktu bana. çamaşır degıstıremez oldum hazır aldı eşim onları gıydım deterjan kokuyor herşey. uzun bır sure çubuk, bazı meyveler, maden suyu bunlarla beslendım. 13-14 kez serum yedım. 19 hafta bıtınce bulantılar bitti fil gibi yemege başladım normale dönemicem sandım ama Allah a şükür herşey yoluna girdi. hamilelik bence çok kutsal bir deger bugune erince dün yaşadıklarını unutuyorsun ve Rabbım hamılelerı ve bebeklerı ınanaılmaz bir şekilde koruyor hiç merak etme bebekler, sen ve eşin iyi olun hepsi geçici bunlar.hepsi unutuluyor, dahada ne rahatsızlıklar yaşadım ve yaşıyorum degınmeyeyim bile ama teselli çok büyük "kizlerimiz" Allah bizlere bağışlasın ve cümlemize şifa versin.

Canlarım benimm çok teşekkür ederim cevaplarınız için:16::16: geçeceğine inanıyorum artık:23: bende deterjan kokusuna takmış vaziyetteyim giyilmişte kokuyo yıkanacak ama kokmicak isteğim bu :) sen çok çok kötü geçirmişsin ben yiyorum Allah'a şükür herşeyi değil ama az biraz yiyorum 3 kg verdim belki daha da çok olmuştur bilmiyorum ama bakalım geçicek inşallah bi sorum daha var kızlar size bitmeyecek galiba sorularımm :1::1: doktor kan hapı verdi kansızlığım varmış. ikiz olduğu için 2 tane al dedi ama ben bunu alınca yemek yedikten biraz sonra içim kazınmaya başlıyo hemde ne kazınma herşeyi de yiyemiyorum ama çok açlık hissediyorum hataa açlıktan midem bile bulanıyo o derece:1::1: normal mi sizce iştah açar mı kan hapı??

canım geldinmi doktordan ne dedi???? Nasıl geçti?? yemek yapabildin demek soğan kavururken miden hiç mi bulanmadıı????

oooo kimse kalmamış burada nerelerdesiniz bayanlar özlettiniz valla ben hastayım ya öbür grip geçerken yenisine yakalandım:)))

Canlarım benimm çok teşekkür ederim cevaplarınız için:16::16: geçeceğine inanıyorum artık:23: bende deterjan kokusuna takmış vaziyetteyim giyilmişte kokuyo yıkanacak ama kokmicak isteğim bu :) sen çok çok kötü geçirmişsin ben yiyorum Allah'a şükür herşeyi değil ama az biraz yiyorum 3 kg verdim belki daha da çok olmuştur bilmiyorum ama bakalım geçicek inşallah bi sorum daha var kızlar size bitmeyecek galiba sorularımm :1::1: doktor kan hapı verdi kansızlığım varmış. ikiz olduğu için 2 tane al dedi ama ben bunu alınca yemek yedikten biraz sonra içim kazınmaya başlıyo hemde ne kazınma herşeyi de yiyemiyorum ama çok açlık hissediyorum hataa açlıktan midem bile bulanıyo o derece:1::1: normal mi sizce iştah açar mı kan hapı??

Allah kimseyi açlı ve susuzlukla ıslah etmesin hamılelıkte bır kez daha anladım. kan hapıda yapabılır ama acıkınca mıde kazınırcasına acıkıyor ınsan bırazda yiyemezsen halsızlıkten el ayak tıtremesınden yıgılıp kalacak gıbı oluyorsun, hele bebekler büyüsün dahada acıkıyor ınsan, fırsat olupta yıyemezsen vucut çok tepki veriyor, afacanlar kendılerı doyuyor anaları ne yaparsa yapsın :))
kan ilacı alırkende dr ların tavsiyesi c vitamını ıle bırlıkte alınırsa etkısı dahada artıyor daha faydalı oluyormuş, en kötü ihtimalle bir bardak suya bırkaç damla lımon suyu damlatıp kan ılaçlarını öyle al ıstersen kansızlıgın çabuk gecer. ben günde tek kan hapı alıyorum Allah a şükür sınırın altına düşmedi henüz.

oooo kimse kalmamış burada nerelerdesiniz bayanlar özlettiniz valla ben hastayım ya öbür grip geçerken yenisine yakalandım:)))

hathar merhaba canım çok çok geçmiş olsun ya dikkat et kendine olur mu?sıcak açık ballı limonlu çay iyi geliyor birde iyotlu ılık suyu burnuna çekmek te iyi geliyor.ben öyle yaptım.

bende dün gece dehşet bir bacak krampı ile uyandım ve korkudan bi daha uyuyamadım.korkunç birşeydi yaaa :(

bu arada bu başlığa doğru düzgün kimse uğramaz old uayaa kızlaaaaar nerlerdesiniz ?

herkese merhabalar,
kaç gündür foruma uğramaz olmuştum..Allaha şükür bende de bebeklerde de bir problem yok..
dün doktora gittim,gayet iyiler dedi,rahim ağzı ölçümü yaptı,4 cm den fazla ,çok iyi
..çok yürüme yine de dinlen dedi..arada zar gibi bişey gördü ama emin olamadı..çok sevindim..benim ağrılarım artmaya başladı,sandalyede fazla oturamaz oldum..o yüzden fazla nete giremiyorum..
karnım çok büyüdü,rahmim ,kasıklarım feci şekilde ağrıyor..doktor ağrıması normal ,dikkat et dedi.çok hızlı yürüyemez oldum :)
dün bebeklerime şampuan,emzik ve islak mendil aldım,yeni doğan bebekler için ,hassas olanlarından..az çok hazırlığım bitti gibi..
doktor 30 a kadar dayan ondan sonra korkma ,bebeklerine bişey olmaz inşallah dedi..yani 30 dan sonra doğum yaparsan bile bebeklerim risk altında olmazmış..çok iyi şeyler söyledi..çok mutluyum inanın çok.. :)

siz nasılsınız,neler yaptınız,diğer arkadaşlar sizler nerdesiniz..inşallah kötü bişey yoktur bayanlar ?

Son düzenleme:
herkese merhabalar,
kaç gündür foruma uğramaz olmuştum..Allaha şükür bende de bebeklerde de bir problem yok..
dün doktora gittim,gayet iyiler dedi,rahim ağzı ölçümü yaptı,4 cm den fazla ,çok iyi
..çok yürüme yine de dinlen dedi..arada zar gibi bişey gördü ama emin olamadı..çok sevindim..benim ağrılarım artmaya başladı,sandalyede fazla oturamaz oldum..o yüzden fazla nete giremiyorum..
karnım çok büyüdü,rahmim ,kasıklarım feci şekilde ağrıyor..doktor ağrıması normal ,dikkat et dedi.çok hızlı yürüyemez oldum :)
dün bebeklerime şampuan,emzik ve islak mendil aldım,yeni doğan bebekler için ,hassas olanlarından..az çok hazırlığım bitti gibi..
doktor 30 a kadar dayan ondan sonra korkma ,bebeklerine bişey olmaz inşallah dedi..yani 30 dan sonra doğum yaparsan bile bebeklerim risk altında olmazmış..çok iyi şeyler söyledi..çok mutluyum inanın çok.. :)

siz nasılsınız,neler yaptınız,diğer arkadaşlar sizler nerdesiniz..inşallah kötü bişey yoktur bayanlar ?
cnm çok sevndm sorun çıkmamasına sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın inş.bende senn zamanına kadar gelebilcekmiyim aceba benm daha 7 ci hafta geçen hafta gittik ikisinninde kalp atışlarını dinledik çok şükür ama çok korkuyorum benm biraz kanamam oldu ama şimdi yok çok şükür allahım inş bende senn gibi doğum zamanıma sağlıkla sıhhatle gelirim inş çok sabırsızım ya biran önce geçsin zaman cnm bebeklerin testlerine nezaman başlamıştın onların sağlıklarını çooooook merak ediyorummm

herkese merhabalar,

buğlem çok sevindim canım :)sen mutluluğunu paylaşıyorum :) bende 20 gördüm inşallah 30 da görürüm :) inşallah hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza alırız.4 gözle bekliyorum o günleri inşallah.

merhaba bayanlar bende ikiz bebekler annesiyim simdi 21.haftayiz dunden beri bebeklerimin hareketlerini pek hisetmiyorum sizce normalmi moralim cok bozuk doktorami gitsem acaba.

merhaba bayanlar bende ikiz bebekler annesiyim simdi 21.haftayiz dunden beri bebeklerimin hareketlerini pek hisetmiyorum sizce normalmi moralim cok bozuk doktorami gitsem acaba.

merhaba bende dün hiç hissetmedim akşam hissettim.birde bugün hissetmemiştim.demin hissettim.bende korkup internetten baktım.bu dönem uyuma uyanma dönemleriymiş öyle yazıyor.

ama bence bana sorarsan dr. git görün.çünkü bende hissetmeseydim dr. a gider bi görünürdüm içimde kalmasın diye.

Arkadaşlar merhaba bende 18+1 günlük ikiz bebeklerime hamileyim. size sormak istediğim 2 gün önce gittim doktora kontrole doktor herşey yolunda dedi ama bebeklerin hareketlerini çok yoğun hissetmiyorum. Arar ara bazen hiç yok gibi fikirlerinizi bekliyorum.

Back