• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Arkadaşlar merhaba bende 18+1 günlük ikiz bebeklerime hamileyim. size sormak istediğim 2 gün önce gittim doktora kontrole doktor herşey yolunda dedi ama bebeklerin hareketlerini çok yoğun hissetmiyorum. Arar ara bazen hiç yok gibi fikirlerinizi bekliyorum.

merhaba çilek hayırlı olsun.çok normal zaten yoğun hissetmememiz.benimde herşey çok normal maşallah oğluşum bazeen tekme atıyor.kız hiiiçç atmıyor ama herşey yolunda diyor dr.bazen kızın hareketlerini kıpırdama gibi hissediyorum ama çoooookkk nadir.zaten oğluşumun tekmeleri beni teseli ediyor.kızımın sağlıklı olduğunu bilmekte yetiyor.
zaten bu dönemler uyuma uyanma dönemleriymiş.büyük bir ihtimal 7. ayda çok net bir şekilde tekmeleşirler :):):):)

merhaba çilek hayırlı olsun.çok normal zaten yoğun hissetmememiz.benimde herşey çok normal maşallah oğluşum bazeen tekme atıyor.kız hiiiçç atmıyor ama herşey yolunda diyor dr.bazen kızın hareketlerini kıpırdama gibi hissediyorum ama çoooookkk nadir.zaten oğluşumun tekmeleri beni teseli ediyor.kızımın sağlıklı olduğunu bilmekte yetiyor.
zaten bu dönemler uyuma uyanma dönemleriymiş.büyük bir ihtimal 7. ayda çok net bir şekilde tekmeleşirler :):):):)

canım sağolasın içimi rahatlattın. sen nasıl ayırtediyorsun kız erkek tekmeledi diye?

canım sağolasın içimi rahatlattın. sen nasıl ayırtediyorsun kız erkek tekmeledi diye?

kız solda kafası aşşağıda , erkek ise sağda ve kafası yukarı da

erkek sağda olduğu ve kafası yukarda olduğu için tekme yada dirsek attığında erkek olduğunu biliyorum.hatta oğluşumun azda olsa tekmesi karnımdan görünüyor.

kızım ise solda kafası aşşağıda ve tekme attığında ki bu çok nadir oluyor yukarı doğru tekmeliyor ama oğluşum kadar kuvvetli değil.birde kıpırdıyor.çok nadir ama kızımın az hissediyorum ama hamdolsun kalp atışlarını da duydum ikisinin renkli ultrasonda muhteşemdi.
birde benim karnımın bi tarafı (Sağ) yukarı doğru , bi tarafına tombalak gibi (sol) sanırım kafası aşşağıda olduğu için iki büklüm duruyor poposu gövdesi toplu oluyor :):):):) aaayy karnımın şekli şemali kalmadı gerçekten böyle anlatıyorum ama kusura bakma eşimde diyor noluyor karnına diye halbuki bebekler şekil değiştiriyorlar :):):)

hele bi görsen teyzesi ben çatlak kremi sürüyorum karnıma karnımın ortasına toplanıyorlar sanki hoşlarına gidiyormuş gibi.

zaten dr. da ultrasonda bakarken aynı tarif ettiğim şekilde bakıyor.ultrasonu erkeğe bakarken yukarıdan aşşağı , kıza bakarken ultrasonu tepe tepe bakıyor kız gerilsin oynasın diye ama kıpr kıpır maşallah büzüşük oldğu için belki de hissetmiyorum.bilemiyorum

eşimde diyor ki seni de ters çevirelim iki büklüm ol bakalım ne kadar hareket edersin :):):):)

o yüzden dert etme ,üzülme .eğer hiç mi hiç hissetmezsen o zaman dr. a git.çünkü ben kızımı hissetmeme rağmen hareketli değil.dr iyi dediği için içim rahat ,oğluşumun tekmeleri yetiyor şimdilik.diğerinin de sağlıklı olduğunu biliyorum.

dr. da sana iyi demiş ya üzülme.inşallah 7. ayda karnımız bi oyana bi bu yana gider :):):)

Selamlar doğum tarihi 15 ocak ama bebekler ne zaman gelmek isteecekler bakalım.
Dr. bana üstte erkek altta kız var dedi. Yerleri değişmedi ise erkek hareketli kız ise çok fazla hareket etmiyor. 3 gündür kızım hasta bu gün onu kucağımda taşımak zorunda kaldım yaklaşık 3 yaşında. Benmde aklıma geldi hareketleri az hissettim acaba bir şey mi oldu dedim. Bunları yazarken bebişlerimde cevap geldi biz iyiyizzzzzz. :)))))

Dr. bana üstte erkek altta kız var dedi. Yerleri değişmedi ise erkek hareketli kız ise çok fazla hareket etmiyor. 3 gündür kızım hasta bu gün onu kucağımda taşımak zorunda kaldım yaklaşık 3 yaşında. Benmde aklıma geldi hareketleri az hissettim acaba bir şey mi oldu dedim. Bunları yazarken bebişlerimde cevap geldi biz iyiyizzzzzz. :)))))

seninki benden erkenmiş fatmacım :) benim bebişlerde öyle erkek üstte sağda kız altta solda.

iyi olmanıza sevindiiimmm :) demek ki kız çocukları annek arnında çok hareket etmiyooor :D

kız solda kafası aşşağıda , erkek ise sağda ve kafası yukarı da

erkek sağda olduğu ve kafası yukarda olduğu için tekme yada dirsek attığında erkek olduğunu biliyorum.hatta oğluşumun azda olsa tekmesi karnımdan görünüyor.

kızım ise solda kafası aşşağıda ve tekme attığında ki bu çok nadir oluyor yukarı doğru tekmeliyor ama oğluşum kadar kuvvetli değil.birde kıpırdıyor.çok nadir ama kızımın az hissediyorum ama hamdolsun kalp atışlarını da duydum ikisinin renkli ultrasonda muhteşemdi.
birde benim karnımın bi tarafı (Sağ) yukarı doğru , bi tarafına tombalak gibi (sol) sanırım kafası aşşağıda olduğu için iki büklüm duruyor poposu gövdesi toplu oluyor :):):):) aaayy karnımın şekli şemali kalmadı gerçekten böyle anlatıyorum ama kusura bakma eşimde diyor noluyor karnına diye halbuki bebekler şekil değiştiriyorlar :):):)

hele bi görsen teyzesi ben çatlak kremi sürüyorum karnıma karnımın ortasına toplanıyorlar sanki hoşlarına gidiyormuş gibi.

zaten dr. da ultrasonda bakarken aynı tarif ettiğim şekilde bakıyor.ultrasonu erkeğe bakarken yukarıdan aşşağı , kıza bakarken ultrasonu tepe tepe bakıyor kız gerilsin oynasın diye ama kıpr kıpır maşallah büzüşük oldğu için belki de hissetmiyorum.bilemiyorum

eşimde diyor ki seni de ters çevirelim iki büklüm ol bakalım ne kadar hareket edersin :):):):)

o yüzden dert etme ,üzülme .eğer hiç mi hiç hissetmezsen o zaman dr. a git.çünkü ben kızımı hissetmeme rağmen hareketli değil.dr iyi dediği için içim rahat ,oğluşumun tekmeleri yetiyor şimdilik.diğerinin de sağlıklı olduğunu biliyorum.

dr. da sana iyi demiş ya üzülme.inşallah 7. ayda karnımız bi oyana bi bu yana gider :):):)

kıyamam ben onlara Allahım inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder.:49::49::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

benim bebeklerimde erkek cok hareketli kiz ise sakin hareketlerini pek hisetmiyorum

merhaba melissa :) demek ki genelde öyle oluyor.kızlar harketsiz sakin erkekler hareketli :) normaldede erkekler çok hareketli ve yaramaz oluyorlar dimi :) kızlarda sakin oluyorlar :) bizimkilerde hayırlısıyla doğduktan sonra pek bi farklı olcaklar biri sessiz biri hareketli :):):):)

rabbim 4 gözle bekliyorum ikisini de kucağıma almayı :):):) :nazar: :nazar:

sanırım hepimizde aynı benimde erkek baya hareketli kız ise çok nazlıı canım benimm demekki bu erkekler bize çektirecege benzerlerrr kızlarrr işim baya zorlaşacak

Erkekler kızlara göre daha mı hareketli ne :)) Benim ikisi de kız :) Bu arada bu paniği geçen hafta bende yaşayıp sormuştum burda hissedenleri okuyunca .. Ben geçen cuma doktoruma da sordum hiç bişey hissetmiyorum diyince. Normaldir erken daha İlk gebliğini yaşayan anne adaylarında hareketler 22. haftaya kadar algılanamayabilir dedi.

Erkekler kızlara göre daha mı hareketli ne :)) Benim ikisi de kız :) Bu arada bu paniği geçen hafta bende yaşayıp sormuştum burda hissedenleri okuyunca .. Ben geçen cuma doktoruma da sordum hiç bişey hissetmiyorum diyince. Normaldir erken daha İlk gebliğini yaşayan anne adaylarında hareketler 22. haftaya kadar algılanamayabilir dedi.

maşallah iki kız rabbim bağışlasın :) kızlar nazlı oluyor demek ki oynaşmıyorlar pek.ama oğlanlar maşallah bi hareketli bi hareketli ma benim oğluşum hareket ettiğinde dünyalar benim oluyor :) hiç durmasın istiyorum

maşallah iki kız rabbim bağışlasın :) kızlar nazlı oluyor demek ki oynaşmıyorlar pek.ama oğlanlar maşallah bi hareketli bi hareketli ma benim oğluşum hareket ettiğinde dünyalar benim oluyor :) hiç durmasın istiyorum

Kızlar uslu demek ki :1:
Hepimizin bebeklerini Allah bağışlasın cnm :) :nazar: Hamileliği zamanında tamamlayıp ,sağlıkla kucaklarımıza almak nasip olsun

fatma selam, senlle haftalarımız çok yakın:)) bnm aile hekimliğindeki ebe sen ocağı görmezsin aralıkda en geç olur doğum dedi, sağlıkla inşalah:)) bu arada senn doktorun doğumla ilgili konuşuyo mu sezaryen ya da normal falan? aklına köü şeyler getirme benm de bazen oğlum daha az hareket ediyor, pozisyonundan kaynaklıdır, sıkışıyodur:)) öle durumlarda sol tarafına yat ve dinlen , hissedersin:)) :3:

kızlar nasılsınız ?

nasıl geçiyor gebelik ?

ibremine doğum yapıcaktı :) hala görünmüyor inşallah güzel haberlerini alırız

fatma selam, senlle haftalarımız çok yakın:)) bnm aile hekimliğindeki ebe sen ocağı görmezsin aralıkda en geç olur doğum dedi, sağlıkla inşalah:)) bu arada senn doktorun doğumla ilgili konuşuyo mu sezaryen ya da normal falan? aklına köü şeyler getirme benm de bazen oğlum daha az hareket ediyor, pozisyonundan kaynaklıdır, sıkışıyodur:)) öle durumlarda sol tarafına yat ve dinlen , hissedersin:)) :3:

Canım benm ilk doğumum sezaryan olduğu için bu da sezaryan olacak. Doktorlar ikiz gebelikler riskli gebeliklerdir erken dğoum olanbilir dyor. 15 sezaryandan 15 gün de ikiz gebeliten dersek 1 ay önce doğum yapabilirim. Aralıktan itibaren bekleyeceğiz. Ancak benm gönlüden geçen 38. hafyaya ulaşabilmek yani 1 ocak bilmiyorum mümkün olacak mı? Bize bağlı bir durum değil. Bebişler ne zaman gelmek isteyecek ler bakalım?????:emir_bebek::emir_bebek:
Eşyaları ve çantalrı hazırda bekyeceğiz. Öncelikli olan tabii ki sağlıklı olmaları. İnş. kuveze ihtiyaçları olmadan sağlıklı şekilde kucağımıza alabilmek. Sağlık sağlık...
Evet sol yanıma yatınca daha rahat hissediyorum. Ayrıca bebeklere daha çok kan gidiyormuş. Sırt üstü yatınca da nefes alırken zorlanıyorum. Kaburgalarım nefes almamı engelliyormuş gibi geliyor. Ara ara mide yanması oluyor. İlaçları düzenli kullanmaya dikkat ediyorum. Fazla ayakta kalırsamda kasıklarım ağrıyor.

kızlar nasılsınız ?

nasıl geçiyor gebelik ?

ibremine doğum yapıcaktı :) hala görünmüyor inşallah güzel haberlerini alırız

öncelikle hayırlı cumalar herkese,
ben ağrılarımla,sızılarımla ve büyüyen karnımla iyi olmaya çalışıyorum :) yeter ki bebeklerim sağlıklı olsunlar ben her şeye razıyım..yürürken bile çok zorlanıyorum..görenler günün yakın mı diyor,o derece şiştim yani :)
diğer kızlar nasıl acaba,bende merak ediyorum, inşallah herkes iyidir..
haftaya randevum var ayın 26 sına,,ordan gelince yine yazarım durumları inşallah..
doğum yapan arkadaşlar nasıl oldular acaba :)
herkesi öpüyorum,Allaha emanet olasınız..

Back