• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Canım iyi dileklerin için teşekkür ederim inşallah hayırlısıyla gelir. tutunur. ben ikiz hiç beklemiyordum çok şaşırdım alışamadım fikre ama çok mutluyum tabiki yinede beni korkutuyor alışmak için birkaç gün geçirmem gerek sanırım insan ister istemez korkuyo nasıl bakarım nasıl büyütürüm tek beklerken çift gelmesi bu kadar tecrübesizken Allah yardım eder inşallah

-----------------------------------------------------------------------------------------------
bakmayı büyütmeyi hiç düşünme canım rabbim yardım eder sen gebelik sürecini düşün.hayırlısıyla gebelik sürecini atlatıp bebişlerini kucağına aldın mı Allah yardım eder inşallah.
----------------------------------------------------------------------------------------

...

canım melittam senin bebeklerininin tek yumurta ikizi olma olasılığın yüksek o zaman..çünkü tek yumurta ilk 8 hafta tek gebelik gibi tek kese içinde oluyor ve yaklaşık 8.haftadan sonra ayrılıyor ve ayrı ayrı büyümeye başlıyorlar....çift yumurta ikizi olsa ilk 5.haftada bile anlaşılabilirdi...benim bildiğim bu...

ama ayrı yumurta ikizi.dediğin gibi olabilir belki hiç bilmiyrdum böyle olabiliyor muymuş ki:) bende bi önceki üye arkadaşın dediği gibi olabilir diye düşünmüştüm farklı günlerde :)

merhaba canım wallahi akşam okuduklarımdan dolayı o psikolojiyi hala üstümden atamadım sabah yüzümü yıkarken bile aklımda sen vardın ben bu kadar etkilendiysem seni düşünemiyorum ya :14: rabbim herşeyin hayırlısını bilir.inşallah rabbim 2.bebeği düşündüğünde nasip eder.çok kötü bir durum.rabbim senden daha çok sevmiş demek ki.

başlıkta bulun yine yazarım diye bişey yok başlığı takibe ,sohbete devam gebelik sürecini paylaşmanı isterim.sonuçta hepimiz beraber başladık bu güzel yolculuğa .gebelik sürecini doğumuu anlatcaz daha.ama ben o kadar üzüldüm ki bir daha araştırmamaya karar verdim.zaten gebeliğin verdiği psikolojik çöküntü olumsuz şeyleri de ekleyince hayata küsüyorum.artık artık araştırmam arada sohbete girerim.

rabbim herşeyin en hayırlısını ,hakkımızda en güzelini bilir.umudumuzu kırmicaz.karamsar olmamaya çalışcaz.hepimiz birbirimize destek olcaz.

Tabiki canım burda yine heyecanlarımızı paylaşacağız atlatmak zor oldu atlattığım söylenemez gerçi ama elden bişey gelmiyor Allahım diğer bebeğime sağlık versin belkide onun gelişimi için diğeri yaşayamadı sağlıklı olsunda artık tek de yeter ama ikiz bebek hep hayalimdi:)
kızlar merhaba 6+3günlük hamileyim bugün ultrasonda 2 kese gördü birinin içinde bebiş var ve kalbi atıyor diğerinde nokta kadar gözüküyor büyük ihtimalle farklı günlerde olmuş dedi haftaya tekrar gel devam ediyor mu sonlanmışmı bakalım dedi sizce ne olur?? ikiz hiç beklemiyordum tecribeli anneler devam edermi sizce:18::18::18:

Canım hayırlı olsun inş sonuna kadar devam eder birinin kalp atışlarını erken duymuşun ne güzel bende 6+3 günlükken 2 tane kese görüldü 8+4 günlük gittiğimizde birinin kalp atışını duyduk diğer kese bozulmaya başlamıştı:(senin ki inş böyle olmaz sağlıkla devam eder ama benim gibi diğerinin de kalp atışını duyana kadar kendini ikiz gebeliğe çok kaptırma yoksa hayal kırıklığı yaşıyosun ben kendimi 2 haftada okadar çok alıştırmışım ki kısmet işte inş diğer bebişinin de kalp atışını duyarsın canım .Rabbim sağlıklı hamilelikler nasip etsin.

Kızlaar nasılsınız hepinizin Cuması mübarek olsun bu güzel günde birbirimiz için dua edelim.Ben bugün biraz daha iyiyim yeni durumuma alışmaya çalışıyorum mide yanmamda geçti sayılır dr bi şurup verdi 2 defa kullandım faydasını gördüm şuanda çok bi şikayetim yok şurubu da ihtiyaç oldukça içeceğim bide diğeri bebeği korusun diye coraspirn verdi bunu aranızda kullanan var mı

Kızlaar nasılsınız hepinizin Cuması mübarek olsun bu güzel günde birbirimiz için dua edelim.Ben bugün biraz daha iyiyim yeni durumuma alışmaya çalışıyorum mide yanmamda geçti sayılır dr bi şurup verdi 2 defa kullandım faydasını gördüm şuanda çok bi şikayetim yok şurubu da ihtiyaç oldukça içeceğim bide diğeri bebeği korusun diye coraspirn verdi bunu aranızda kullanan var mı
Coraspin ben kullanıyorum. Genelde çoğu dr tedavi öncesi başlatır coraspine. Kan akışının artmasıyla bebek daha iyi beslensin, tutunsun diye vermişti. Başlarda tam şimdi yarıma çevirdi doktorum . Allah diğer bebeğine uzun ömür versin sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm.

ama ayrı yumurta ikizi.dediğin gibi olabilir belki hiç bilmiyrdum böyle olabiliyor muymuş ki:) bende bi önceki üye arkadaşın dediği gibi olabilir diye düşünmüştüm farklı günlerde :)[/QUOTE]

canım benim bence senin büyük ihtimalle tek yumurta ikizleri...şimdi ikisinin arasında fark var mı????boy olarak,gelişim olarak

$scd470_00_rtf_.webp

bu babek telsizlerini annem hediye almış..sizinlede paylaşmak istedim..

merhaba arkadaşlar bugün bizim de konturolümüz vardı.ense kalınlığı ölçüldü çok çok şükür normal çıktı sonuçlar.bebişlerin ikiside iyi dedi doktor.açıkcası korkarak gitmiştim içimde kötü bir his vardı Allaha şükür herşey normalmiş.cinsiyet bellimi dedim doktora kesin değil ama birini erkeğe benzettim dedi.tekrardan kesin değil ama dedi tabi.daha çok erken.rahim ağzı yetmezliğini sordum doktora.sen istersen ölçeriz tabi dedi.ama sonraki geldiğinde dedi.herşey normal olduğu için bir ay sonra gel kontrole dedi.bir ayda biraz uzun değilmi dedim eğer bir sorun olmassa normal dedi.Allaha şükür on gündür fala kanamam da durdu.o yüzden progestanı da on gün sonra bırak dedi.vitamin verdi.folik asiti de on gün sonra bırak dedi.benim kontrol bu şekilde geçti işte.

canım benim bence senin büyük ihtimalle tek yumurta ikizleri...şimdi ikisinin arasında fark var mı????boy olarak,gelişim olarak

dr.lar ayrı yumurta ikizi demişlerdi.gelişimleri aynı hatta dr. haftasına ,ayına çok iyi gelişmişler dedi.gelişimleri aynı ,ense kalınlıkları da aynı 1.6.soldaki kese ,sağdaki kese diyede gösterdi ultrasonda.
tahmin yürütmek gerekirse biri erkek demişti :) ama ultrason resimlerinde de belli ikisi de ayrı kesedeler. bayanlar bana hep kendini geç gösteren bebek kız olur demişlerdi.bi de ultrason da da poposu dönüktü hiç dönmedi.ona da kesin kes kız bu falan dediler.ama benim içime iki erkek doğuyor .ama eşim dahil herkes kız diyorlar.

bu arada bebek telsizlerin hayırlı olsun canım çok güzel :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

zeynepppp çok sevindim canım gözün aydın.bana da dr. tahmin yürütmek gerekirse bi ri erkek dedi.bana da 4 hafta sonra gel dedi.şükür bir haftamız kaldı.gidip bebişlerimi görcem inşallah.rahim boyu ölçtürmeyi soracam bu gidişimde bende.adına çok sevindim canım :)

merhaba bayanlar, nasılsınız bakalım..

dün bende doktora gittim,bebişler gayet iyiler çok şükür,sanki kucak kucağa gelmişler gibiydi,resimlerini pc ye yükleyince yayınlarım inşallah..bu doktorum sadece bebeklerin nasıl olup olmadığını söylüyor,asıl özel doktoruma haftaya gideceğim inşallah..

perşembe günü hem renkli ultrs. hemde şeker yüklemesi yapılacakmış..bakalım daha neler olacak..o günü sabırsızlıkla bekliyorum..

çarşıya çıkıncada bebişlere çıtçıtlı badyler aldım,iç çamaşırları,mendil,eldiven..pijama takımları..ay çok şeker hepside..zıbınları daha almadım...birde markette bebek bezlerinde indirim vardı ,hem 1 hem 2 numara bezlerden stokladık biraz..zıbınları daha sonra almayı düşünüyorum..

aldıklarımı hep iki renk aldım,birini fıstık yeşili,biride açık mavi..bebişlerin birini yeşil birini mavi giydirmeyi planlıyorum ama dayanamayıp aynı renklerde de alabilirim..bizim bebekler birbirine çok benzeyeceği için renklerden ayırt ederiz diyorum fakat tıpa tıp aynısınıda giydirdiğimiz olur sanırım..

aylinciğim durumuna çok üzüldüm ,Allah sabrını versin ve diğerine sağlık versin..canım kaybolan ikiz sendromu diye bi konu var,onu okumanı tavsiye ederim..internette yazarsan çıkar..böyle durumlar yaşanabiliyor ikiz gebeliklerde..sanırım senin durumunda öyle olmuş ama Rabbim her şeyin en iyisini bilir..

şimdilik hepinizi Allaha emanet ediyorum..hayırlı geceler..

çok teşekkür ederim melitta demek sanada bir aya gel dedi.demekkki herşey normal görününce böyle randevu veriyor doktorlar.
sende bir hafta sonra iyi haberlerle gelirsin umarım.
buglem80 merhaba uzun zamandır yoktun.ama güzel haberlerle gelmissin.bebeklerin iyi olmasına sevindim.bakıyorum sende alışverişe başlamıssın.böyle okuyunca bende inanılmaz hevesleniyorum.cinsiyetleri belli oldu sanırım seninkilerin demek erkek.maviyle yeşil alman iyi olmuş ayırt edersiniz bebekleri.ama anneler hemen ayırt edebiliyormuş bebeklerini.mutlaka farklı bişeyleri olacaktır.

çok teşekkür ederim melitta demek sanada bir aya gel dedi.demekkki herşey normal görününce böyle randevu veriyor doktorlar.
sende bir hafta sonra iyi haberlerle gelirsin umarım.
buglem80 merhaba uzun zamandır yoktun.ama güzel haberlerle gelmissin.bebeklerin iyi olmasına sevindim.bakıyorum sende alışverişe başlamıssın.böyle okuyunca bende inanılmaz hevesleniyorum.cinsiyetleri belli oldu sanırım seninkilerin demek erkek.maviyle yeşil alman iyi olmuş ayırt edersiniz bebekleri.ama anneler hemen ayırt edebiliyormuş bebeklerini.mutlaka farklı bişeyleri olacaktır.

çok sağol zeynepcim inşallah hayırlı haberlerle gelirim tek temennim bu.bu akşam saat 9 da çok fenalaştım halsizleştim yemek yiyemedim bitkindim uykusuz mu kaldım yoksa başak bişeyden mi çözemedim.yemek yiyemeden uyumaya çalıştım zar zor uyudum bi kalktım sabah oldu sandım ama saat 00:30 du.bebişlerim için iki kaşıkta olsa birşeyler yedim.inşallah kötü birşey yoktur .çok ta zayıfım.rabbimden herşeyin hayırlısı.

çok sağol zeynepcim inşallah hayırlı haberlerle gelirim tek temennim bu.bu akşam saat 9 da çok fenalaştım halsizleştim yemek yiyemedim bitkindim uykusuz mu kaldım yoksa başak bişeyden mi çözemedim.yemek yiyemeden uyumaya çalıştım zar zor uyudum bi kalktım sabah oldu sandım ama saat 00:30 du.bebişlerim için iki kaşıkta olsa birşeyler yedim.inşallah kötü birşey yoktur .çok ta zayıfım.rabbimden herşeyin hayırlısı.

olur böyle arada takma kafana taktıkça inan daha kötü oluyor insan.korkma bişey yoktur hamilesin sonuçda arada böyle gelgitler olur.bişey olacak korkusu içimizde hepimiz yaşıyoruz ama biraz da herşeyi oluruna bırakmak lazım sanırım.kolay bişey olmasa da .kaç kilosun acaba ? ben ilk zamanlar her dakika bişey olacak korkusuyla yaşadım kanamam olduğu için biraz da.şimdi bunu yüzde elli yendim sayılır kanama olmadığı için.aklıma hiç kötü bişey getirmemeye çalıyorum.bununda faydası oluyor.geçen haftada bende çok hastalandım.aslında hastaneye gitsem tam acilliktim.bir saat içinde 6 kere istifar edince kendimden geçtim başımı tutamama başladım.eşim hadi gidelim dedi.gitmedim valla hastaneye.gitsem şimdi sabaha kadar çıkarmıycaklar.çok zor bir gündü.şu ara en büyük sorunum baş ağrısı mahfediyor beni.baş ağrısı olunca direk mide bulantısı başlıyor bende.sizler de de böyle oluyormu acaba.doktora ağrı kesici meselesini sormayı unutmuşum.dayanılacak bir ağrı değil gerçekten.telefonla sorucam artık.sizler kullanıyormusunuz ağrı kesici.?

olur böyle arada takma kafana taktıkça inan daha kötü oluyor insan.korkma bişey yoktur hamilesin sonuçda arada böyle gelgitler olur.bişey olacak korkusu içimizde hepimiz yaşıyoruz ama biraz da herşeyi oluruna bırakmak lazım sanırım.kolay bişey olmasa da .kaç kilosun acaba ? ben ilk zamanlar her dakika bişey olacak korkusuyla yaşadım kanamam olduğu için biraz da.şimdi bunu yüzde elli yendim sayılır kanama olmadığı için.aklıma hiç kötü bişey getirmemeye çalıyorum.bununda faydası oluyor.geçen haftada bende çok hastalandım.aslında hastaneye gitsem tam acilliktim.bir saat içinde 6 kere istifar edince kendimden geçtim başımı tutamama başladım.eşim hadi gidelim dedi.gitmedim valla hastaneye.gitsem şimdi sabaha kadar çıkarmıycaklar.çok zor bir gündü.şu ara en büyük sorunum baş ağrısı mahfediyor beni.baş ağrısı olunca direk mide bulantısı başlıyor bende.sizler de de böyle oluyormu acaba.doktora ağrı kesici meselesini sormayı unutmuşum.dayanılacak bir ağrı değil gerçekten.telefonla sorucam artık.sizler kullanıyormusunuz ağrı kesici.?

çok teşekkür ederim attım biraz sayılır birde burada birde özellikle tecrübeli ikiz anneleri başlığında paylaşımlar sayesinde hafifledi.kilom şu anda 53,50 kilo alamdım henüz 50 ile hamile kaldım aslında hamile olduğumu öğrendiğimde 50 idim.sadece karnım çok çıktı ama dün bana bayanlar misafirlikte sen bi de ikiz hamilesin hiç belli değil kilo almamışsın dediler.nazar mı oldum acaba diye de düşünmeden geçeemdim aslında.
ama bana göredeğişiklik az basenim çıktı az belim çıktı bi de göbeğim baya çıktı.

çok geçmiş olsun ya istifra zor.

o bahsettiğin başağrısı Allah ım mahvoldum çekmekten çok normalmiş kalbini ferah tut gebeliktenmiş.ama işte çekmek öldürüyor.ben hamdolsun kullanmadım ağrı kesici.ama parol ve minoset öneriyor dr.lar.eğer sabredersen içme.çünkü bi dönem oluyor geçiyor sonra ara ara oluyor.mesela benim 12. haftadan bu haftaya kadar sürdü.dün kötüydüm başım ağrıyordu ama ara ara oluyor mesela her gün ağrıyordu şimdi iki günde bir.bazende yokulyor.dediğin gibi kafayı dağıtmaya çalışıyorum dinleniyorum.
sende de oluyor mu bilmiyorum ama uyuynca geçiyor kalkınca kaldığı yerden devam ediyor.ve ben her zaman kalktığımda rüya gibi olcak sanıyorum ama olmuyor :)

senin kilon benden yine iyiymiş.ben 55 dim hamile kaldığımda bugün tartıldım 52iydim.uzun zamandır tartılmıyorum.tartımız bozulmuştu.bugün yeni tartıya kavuştuk ama ben biraz şok geçirdim.hala kilo almamışım.aksine vermişim.fazla istifardan dolayı sanırım.doktor bebekler normal dedi ama senin 12 haftada bebeklerin kaç cm di acaba aklındaysa melitta.merak ediyorum kilo vermemin bebeklerdeki etkisini.doktor sana bebeklerin normal gelişmiş demiş o yüzden kilo almamayı takma bence komşular ne derse desin..demekki yediklerin bebeklere yarıyor.kiloyu sen almıyosun bebekler alıyor iyi bişey bence.ama bikaç ay sonra davul gibi olucaz bu günlerimizin tadını çıkaralım.
aynen senin gibi beni de bitirdi bu baş ağrısı.iki gün boyunca devam etti hiç geçmedi.evet uyuyunca benimde geçiyor.tabi uyanınca yine başlıyor.zaten üç aya kadar ağrı kesiciyi önermiyolar.bende daha yeni üç ay olmak üzereyim.dayanmaya çalışıcam geçenki gibi olursam içebilirim ama. baygınlık geçirmek üzereydim.

senin kilon benden yine iyiymiş.ben 55 dim hamile kaldığımda bugün tartıldım 52iydim.uzun zamandır tartılmıyorum.tartımız bozulmuştu.bugün yeni tartıya kavuştuk ama ben biraz şok geçirdim.hala kilo almamışım.aksine vermişim.fazla istifardan dolayı sanırım.doktor bebekler normal dedi ama senin 12 haftada bebeklerin kaç cm di acaba aklındaysa melitta.merak ediyorum kilo vermemin bebeklerdeki etkisini.doktor sana bebeklerin normal gelişmiş demiş o yüzden kilo almamayı takma bence komşular ne derse desin..demekki yediklerin bebeklere yarıyor.kiloyu sen almıyosun bebekler alıyor iyi bişey bence.ama bikaç ay sonra davul gibi olucaz bu günlerimizin tadını çıkaralım.
aynen senin gibi beni de bitirdi bu baş ağrısı.iki gün boyunca devam etti hiç geçmedi.evet uyuyunca benimde geçiyor.tabi uyanınca yine başlıyor.zaten üç aya kadar ağrı kesiciyi önermiyolar.bende daha yeni üç ay olmak üzereyim.dayanmaya çalışıcam geçenki gibi olursam içebilirim ama. baygınlık geçirmek üzereydim.

12 haftalıktım gittiğimde ense kalınlıkları ölçülmüştü dr. maşallah gelişimi gr olarak hatırlamıyorum ama boyları 11 cm di.dr. haftasına ayına göre çok iyi gelişmiş dedi.memlekette iken her gün üç öğün süt içerdim yoğurt yerdim et yerdim.sonra sabah akşam süt öğle yoğurt yedim.sonra öğle yoğurt akşam süt içtim.sonra sütten bi tiksindim hiç içmedim.ama öğlen yoğurt yedim.sonra yoğurttan da tiksinmeyim diye yoğrdu şekerleyerek yedim.ama en son gittiğimde bi ilaç yazdı dr. sanırım demir ilacı süt yoğurt çay ile içilmiyor yemekte bi kaşık yiyince atılıyor hemen.sonra tümden bıraktım malesef.o da yeni eve geçtik türkiye dışındayız.yerleştir düzelt derken iyi beslenemedim ama dr. iyi dedi şükür.bakalım bu sefer gittiğimde ne olacak dr. ne diyecek.4 gözle bekliyorum bebişlerimi görmeyi.inşallah bebişlerim iyidir.gelişimleri güzeldir yine inşallah.

hiç kilo vermeyi dert etme.bebişler ilk üç ay senden besleniyorlar ya bebeklerde gelişimini etkilemiyor ama senin birşeyler yemen gerekiyor ilk üç aydan sonra bebişlere yarasın.senin iyi olman gerekiyor bebişler için.bende iki hafta da iki kilo aldım.sonra kıbrısa geldim iyi beslenemedim 52.10 e düştüm.şimdi gene iyiyim.maşallah.şimdi daha da iyi beslenip kilo almak istiyorum bi de süt içmek istiyorum ama tiksindim ya ufff :( çünkü bebişler boylu oluyor kalsiyum alınca.yoğurt yemeye çalışıcam yine şekerleyip.haklısın nasıl olsa davul gibi olcaz :))) bi sorun olmazsa iyi gene kilomuz :) sen bundan sonra gebelik şikayetlerin azalırsa inşallah et ye et yiyemezsen fasulye ,nohut ,bulgur pilavı ye.yoğurt ,süt iç.ben et yiyemiyorum artık sık olarak hafta da bi kere kuru fasulye yiyorum.nohut yiyorum.sebze tüketiyorum meyve yiyorum.inşallah dediğin gibi bebişlere kilo alıyorumdur.ama baş ağrısı olunca yiyemiyorum ya :(

hatta tecrübeli ikiz anneleri başlığında da yazdım iyi dediler.kahvaltı da mutlaka yumurta ,ceviz yiyorum.bulursam tahin pekmez bir iki zeytin yiyorum.sende yumurta ye protein için.çayı açık içiyorum.bir iki bardak.

Allah yardımcımız olsun baş ağrısı zor bi de senin mide yanman ağrın başlicak.ama bünyeden bünyeye de değişebilir.tabi kasık ve bel ağrısı da eklenince benim hayatım mahvoluyor.sırt ağrısı da oluyor.ilk üç ay önermiyorlar ama parol ve minoset öneriyorlar.ben üç ayımı doldurmaya bir hafta vardı.bi panik atak geçirdim.gece nin bi yarısı acile gittik.hast.1 saat uzaklıkta.rabbim çok kötüydü.dr . acilde bi şurup yazdı kadın doğum dr. umu arayıp.sabrettim hamdolsun içmedim hala dolapta duruyor.ama çok zor sabrettim.arada bi gelip gidiyor.

aa aklıma gelmişken bizim burda bi komşu var.kızcağız öldü öldü dirildi hast. yatıracaklardı kabul etmedi.sarı su çıkarıyordu.hiçbişey yiyemedi.aç kaldı resmen kusacam diye.herkes umudunu kesmiş kızdan neredeyse.baya bi de kilo vermişti.dr tartı al evedemiş.bundan sonra kilo alman lazım diye.ama bebeğinin gelişimi iyi.sadece anne kilo almalı ki vitamin mineral protein vs bakımından bebek artık beslensin diye.kızın da zaten 14 haftalık oldu yeni yeni dışarıya çıktı.kız taaaa revire yürüyerek bu sıcakta gidiyordu.gören götürüyordu revire üzülüyordu herkes.burda ulaşım bi mesele.araban varsa iyi.düşünsene o kadar çok acı çekiyrodu ki o sıcakta o kadar yolu yürüyerek gitmeye çalıışyordu.ama şimdi iyi.birşeyler yiyebiliyor.geçenlerde gördüm.

inşallah seninde geçecek.hiç üzülme Allah ın izniyle kilonda düzelme olur.senin bebişlerin ölçüldü mü ?boyu ,grmı ,ense kalınlıkları?

11 cm inanamıyorum.senin bebişlerin baya bir gelişmiş canım.tek gebelikte bebekler 3 üncü ayda 6 7 cm olurlarmış.bizimkiler ikiz olunca 1 cm geriden gidiyorlar şimdilik. 5 buçukar cm dedi doktor ayrı ayrı.arasında çok az bir fark var.ama senin verdiğin rakam beni baya bir şaşırttı.maşallah bebeklerin çok gelişmiş.ense kalınlığını da ölçüldü de ben kaç olduğunu sormadım sadece normal dedi.ikisinin toplamı olabilirmi acaba 11 cm?
sütü bende içemiyorum kaynanam şunu ne diye içiyosun miden bulanır dedi.ondan beri midem bulanıyor içemiyorum.halbuki içiyordum sütü.herkes tam tersini söyler süt iç der bizde tam tersi. yumurta yiyemiyordum bir haftadır başladım yemeye.ama ayran peynir yoğurt çok seviyorum.yoğurdu oldum olası çok severim.aşırı midemin bulandığı günlerde bile yoğurt midemi hiç bulandırmadı çok rahat yedim.bol yeşillik yiyorum marul tere azda olsa maydonoz.yeşillik inanılmaz faydalı.neyin faydalı olduğunu duysam onu yiyorum işte.şimdilik sadece bende süt içemiyorum.ama artık başlamam gerekiyor bir şekilde.
panik atak kolay bişey olmamalı tabi tabi ben nasıl bişey olduğunu bilmiyorum ama seni oldukça zorlamış.umarım bir daha yaşamasssın.
benim teyzemin kızı tek gebelikte tam 35 kilo aldı artık kapıdan geçemiyordu. :1: 50 kiloyla hamile kaldı 85 kiloya çıktı.ama aldığı kilo işe yaradı bebeği 4 kilo doğdu.şimdi 52 kiloya düşmüş.bizimkiler ikiz olunca daha çabuk veririz kiloları sonuçta daha çok yorulucaz.o da ne bulsa yerdi şu fayladı derlerdi hemen eşi alır getirirdi.hiç düşünmedi kiloyu.ama yinede bana çok fazla geliyor 35 kilo.
birde 2 li test falan yapıldımı size bana yapmıycak doktor.ikizlerde yanlış çıkabiliyor dedi doktor.teyzemin kızına yapılmış tek gebelikte bile yanlış sonuç vermiş.bebeğin sakat demişler hemen alalım demişler bu da aldırmadı.ama günlerce ağladı.sonuda bebek doğdu turp gibi.o yüzden yapılmadığı için çok memnun oldum.moralimizi bozar böyle şeyler.düşünün aylarca içinizde bir şüphe çocuğum sakat olacak diye.en iyisi yaptırmamak sanırım.

Son düzenleme:
Canım senin bir yanlışın olmalı tek gebelikte bile boy 7 cm oluyor benimde 12 haftayken bebek boyu 5.5 cm idi zeynepin dediği gibi belki tam boy söylemiştir genelde baş popo ölçülüyor bu haftalarda

merhaba arkadaşlar şimdi siz öyle deyince şaşırdım hemen eşime sordum emin olmak için kaçtı diye 11 cm dedi.
çünkü dr. da bize maşallah bebekleriniz çok iyi gelişmiş 11 cm dedi ama gr.ları hatırlamıyorum.dediğiniz gibi baş popo. hatta eşim burun ölçmedi çok önemliymiş diye dedi.

ayrı ayrı ölçüyor ki bebekleri toplamı değil.birini ölçtü 11 cm oooow dedi.diğerini ölçtü.ikisi de 11 cm dedi.bende dedimki izmirdeyken çok iyi beslendim hergün et iki gün yemesem üçüncü günü et.üç öğün süt.bi önceki msj ımda yazdım.tiksindim.iki ay süt ne demek üç öğün.

siz şimdi böyle diyince korkmaya başladım.ense kalınlıkları da ikisinin 1.6 gelişimleri de ense kalınlıkları da çok iyi dedi.

hatta parmaklarını bile saydı dr.1,2,3,4,5 diye

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar şimdi siz öyle deyince şaşırdım hemen eşime sordum emin olmak için kaçtı diye 11 cm dedi.
çünkü dr. da bize maşallah bebekleriniz çok iyi gelişmiş 11 cm dedi ama gr.ları hatırlamıyorum.dediğiniz gibi baş popo. hatta eşim burun ölçmedi çok önemliymiş diye dedi.

ayrı ayrı ölçüyor ki bebekleri toplamı değil.birini ölçtü 11 cm oooow dedi.diğerini ölçtü.ikisi de 11 cm dedi.bende dedimki izmirdeyken çok iyi beslendim hergün et iki gün yemesem üçüncü günü et.üç öğün süt.bi önceki msj ımda yazdım.tiksindim.iki ay süt ne demek üç öğün.

siz şimdi böyle diyince korkmaya başladım.ense kalınlıkları da ikisinin 1.6 gelişimleri de ense kalınlıkları da çok iyi dedi.

hatta parmaklarını bile saydı dr.1,2,3,4,5 diye

maşallah diyelim o zaman bebişlere nazar değmesin ense kalınlıklarına göre bence ikiside erkek benimde biri 1.4 digeri 1.5 çıkmıştı ve ikiside erkek allahım kucagımızda göstersin bebeklerimi çok özledim daha 15 gün var görmeme allahtan oynuyolarda iyi olduklarını biliyorum çok güzel duygu ya allahım her isteyene yaşatsın:nazar::nazar:

Back