• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Canım kiloyu dert etme benim arkadaşım toplamda 32 kilo aldı son hafatalarda biraz yürüyüşü falan yavaşlıyor ama bi problem olmadı şuan eski kilosundan daha zayıf şeker tansiyon kolestrol gibi rahatsızlıkların yoksa çok problem yapma.bende 8. haftamdayım ve 3 kilo aldım :)beslenmeme dikkat ediyorum kuru üzüm badem fındık ceviz yiyorum süt içiyorum günlük yumurta yiyorum kızartma abur cubur çok tüketmiyorum ama tek sorunum ekmek :) tam bi ekmek canavarıyım ekmeği kısamıyorum daha doğrusu doyduğumu hissetmiyorum.napalım bebişler vaktinde sağlıkla doğsunlarda kilo öneml değil.

Bebek arabasına gelince canım yengemin ikizleri var yanyana olan ikiz arabalarından sa arka arkaya yapışık olan daha kullanışlı diyor.sürmesi daha kolaymış ama arkadaki çocuk ön tarafı görmeyince sıkılmaz mı:)Biz inş o günlere gelirsek hemen almayı düşünüyoruz kısmetse nisanda bebişlerimiz gelicek yazın gezilebilir ama senin ki kışa denk geldiği için gerek olmayabilir

AYLİNcim kiloyu kendi açımdan hiç dert etmiyorum isterse 100kiloyla doğuma gidiyim ama şeker gibi bi sorun çıkarsa diye tek endişem İNŞALLAH öyle bişey olmaz,hayırlısı bakalım...Senin yediğin şeyler tam sağlıklı ama beyaz ekmek çok şişiriyo ve insan dediğin gibi doyduğunu anlamıyor canım..Ben bimde tahıllı ekmek var eşime ondan aldırıyorum onu tüketiyorum sabah 2-3dilim yiyorumda öğlen akşam 1dilim anca yiyorum sen de ekmek olayına şimdiden dikkat et tatlım,sonradan gereksiz kilo alımı olmasın İNŞALLAH:57:
Araba işini eşim başta yanyana olan arabalarasinir oluyorum karşıdan falan gelince insanların yolunu daraltıyo demişti arka arkaya alırız demişti ama arka arkaya olanlarda da arkadaki çocuk küçük emrah gibi boynu bükük kalır gibime geliyo benim:) ya öyle araba alıp 1saat bi çocuğu öne oturtcan 1saat diğerini öne oturtcan,ya da yanyana alıp karşıdan gelen insanların bazı dik bakışlarına maruz kalıcan..Neyse nasıl olsa şimdilik almıycaz zamanı gelince teferruatlıca kafa yorulcak konular arasında bunu da rafa kaldırıyım bennn:)))))
Bu arada tupperware ve hacı şakiri de not aldım aklımda bulunsun:)))

canimcim vallahi ben de 20.haftama kadar 5 kilo aldim diye seviniyordum ama son haftalarda cidden birden kilo aliniyor,son zamanlarda nerdeyse haftada 2 kiloya yakin almaya basladim..ama bosver canim kiloyu yeterki bebeklerimiz saglikli olsunlar dogumdan sonra veririz onlarin pesinde kosmaktan:52:
alisveris kisminda da onluk,sapka,eldiven onlari 0-3 kiyafet icinde dusundum ayri yazmadim ama bir de sterilizator(arzum bebe) almistim onu yazmayi unutmusum..bu siralarda bebek bezi ve mama markasi arastiriyorum bakalim,mama da aptamil dusunuyorum ama bez de karar veremedim..gercekten 30. haftalardan sonra hareket bayagi kisitlaniyor,cabuk yoruluyorsun ve canin bile birsey almak istemiyor..en iyisi her disari ciktiginda bir kac parca alarak yavas yavas yapmak bence..benim arkadasimin oglundan ve yegenimden kalan kiyafetlerde var o yuzden cok asiri kiyafet almadim..dedigin alt acma bezlerini biliyorum ben de disarida kullanmak icin onlari dusunuyorum ama zaten burda gittigim bir yer yok:43:

Canım bebek bezinde genelde okuduğum kadarıyla çoğu arkadaş ultra prima kullanıyo ama bu bebişle de alakalıymış..Birisine pişik yapan öbür bebeğe yapmayabiliyomuş o yüzden doğumdan önce fazla bez stoğu falan yapmayın diyolar:))))Bu arada orda gittiğin bi yer yok diye üzülme sen de İNŞALLAH buraya geldiğinizde kullanırsın alt açma bezlerinizi:)

canım arkadaşlarım iyi geceler,

canlar ben bugün ayrıntılıya girdim..size ayrıntıları yarın yazıcam..bu akşam misafirim vardı..sizin yazdıklarınızı dahi okuyamadım...uyku gözümden akıyo..iyi geceler..tatlı rüyalar...bebişlerimizi görürüz inşallah..

İLAYcım sen ne zaman yorgunluğunu üzerinden atarsan biz o zaman seni dinleriz hiç canını sıkma şeker:))))))

Teşekkür ederim boncukcum hoşbulduk. Amin cnm inşallah.

Bende 2,5-3 kilo aldım. Halbuki başlarda bulantımda çokdu. Ama yinede almışım. Fazla kilo almak benide korkutuyor iştahım çok açık . Benim doktorumda şekerden ve özellikle de tuzdan uzak durmamı söylüyor. :((
Bu hafta biraz yediklerime dikkat etmeye başladım bende.... tatlıyı , fazla şekerli meyveleri tüketmemeye çalışıyorum.

TİNKERBELL canım bu tuz mevzusunu söylediğin iyi olmuş şekerle çok aram yokta tuz konusunu bi türlü kesemiyorum aslında sonradan çok şişlik yapıyomuş netcem bilmiyorum:(((Yavaş yavaş azaltmaya çalışıyorum ama tuzsuzda bişey yenmiyor yahu aslında vücut 21günde alışıyomuşta 21 gün kim sabretcek tuzsuz:(((

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız ben hiç ii değilim sabahtan beri çok fena midem yanıyo sanki yemek borum tutuştu bulantıdan bile kötüymüş bu yanma bulantıyı yine bişeylerle bastırıyosun yanma hiç geçmiyo soda içtim süt içtim banamısın demiyor ilaç da kullanamıyorum gastritim vardı zaten nette araştırdım durdum ne iyi gelir diye hiç bişey fayda etmedi.Valla bu hamilelik zormuş eşime diyorum ki annelerimizin kıymetini bilelim onlarda bizleri böyle eziyetler çekerek doğurmuş.Buarada yarın dr kontrolüm var dr izinden dönmüş bugün gidecektim aradım sekreteri gelmenizi tavsiye etmem burası çok kalabalık dedi yarın nasıl olacak bakalım.

AYLİNcim kiloyu kendi açımdan hiç dert etmiyorum isterse 100kiloyla doğuma gidiyim ama şeker gibi bi sorun çıkarsa diye tek endişem İNŞALLAH öyle bişey olmaz,hayırlısı bakalım...Senin yediğin şeyler tam sağlıklı ama beyaz ekmek çok şişiriyo ve insan dediğin gibi doyduğunu anlamıyor canım..Ben bimde tahıllı ekmek var eşime ondan aldırıyorum onu tüketiyorum sabah 2-3dilim yiyorumda öğlen akşam 1dilim anca yiyorum sen de ekmek olayına şimdiden dikkat et tatlım,sonradan gereksiz kilo alımı olmasın İNŞALLAH:57:
Araba işini eşim başta yanyana olan arabalarasinir oluyorum karşıdan falan gelince insanların yolunu daraltıyo demişti arka arkaya alırız demişti ama arka arkaya olanlarda da arkadaki çocuk küçük emrah gibi boynu bükük kalır gibime geliyo benim:) ya öyle araba alıp 1saat bi çocuğu öne oturtcan 1saat diğerini öne oturtcan,ya da yanyana alıp karşıdan gelen insanların bazı dik bakışlarına maruz kalıcan..Neyse nasıl olsa şimdilik almıycaz zamanı gelince teferruatlıca kafa yorulcak konular arasında bunu da rafa kaldırıyım bennn:)))))

Canım bebek bezinde genelde okuduğum kadarıyla çoğu arkadaş ultra prima kullanıyo ama bu bebişle de alakalıymış..Birisine pişik yapan öbür bebeğe yapmayabiliyomuş o yüzden doğumdan önce fazla bez stoğu falan yapmayın diyolar:))))Bu arada orda gittiğin bi yer yok diye üzülme sen de İNŞALLAH buraya geldiğinizde kullanırsın alt açma bezlerinizi:)

İLAYcım sen ne zaman yorgunluğunu üzerinden atarsan biz o zaman seni dinleriz hiç canını sıkma şeker:))))))

TİNKERBELL canım bu tuz mevzusunu söylediğin iyi olmuş şekerle çok aram yokta tuz konusunu bi türlü kesemiyorum aslında sonradan çok şişlik yapıyomuş netcem bilmiyorum:(((Yavaş yavaş azaltmaya çalışıyorum ama tuzsuzda bişey yenmiyor yahu aslında vücut 21günde alışıyomuşta 21 gün kim sabretcek tuzsuz:(((

canım bende senin gibi tuza çok düşkünüm zararlarını da biliyorum bi insanın tuz ihtiyacı yarım çay kaşığıymış ekmakte falan olanlarda dahil ama biz yemeklere kaşık kaşık atıyoz azaltmak gerek ama tuzsuz da tadı olmuyor hiçbişeyin:(

Günaydın arkadaşlar.Ben de 22 haftalık ikiz bebek bekliyorum . ikisi de kız. tek yumurta ikizleri. Ben de dün doktora gittim. Ama biraz moralim bozuldu. doktor resmen moralimi bozmak için uğraştı. Kızlarımdan biri 390 gram diğeri 420 gram mış. 390 gram olanın suyu azmış. Hatta ultasonda gösterdi bak şu karanlık yerler susuz bölgeler dedi. Biri diğerinin besinini çalışyormuş. Bu ikiz gebeliklerde en riskli durummuş. Büyüme geriliği yapıyormuş. Su azalmasıda ciddi problemmiş. Suyu çok olan bak ne güzekl hareket ediyor diğeri nasıl sıkışmış kalmış dedi. çok kilo aldın dedi. Evet çok aldım 14 kilo aldım:( doktor sen de şekerde tansiyonda çıkar dedi. Kilo almayacaksın dedi. Sen 2 ay ileriden gidiyorsun dedi. Yani 2 ay sonra olmam gereken kilomdaymışım. Ayağındaki şişlikler çok fazla sen daha şimdiden böylesin dedi. Tek plesanta ile beslendiği için gelişemeyen bebeğin kalbini durduramayız da dedi. Ne olacak bekleyip göreceğiz dedi. Sen benim sözümü dinlemiyorsun kilo alıyorsun diye çok kızdı. Ben ağzımı açıp tek kelime söyleyemedim. Erken doğum yapacaksın muhtemelen dedi:( ikiz gebelikte 30. Haftanda yani 2 ay sonra doğum iznine çıkartıcam seni dedi. çnk riskli dinlenmem gerekmiş. Ama ben bebekler doğduktan snraya aktarmak istiyordum. Ama tabi bebeklerin sağlığı önemli. öyle canım sıkıldıki gece hep kabus gördüm. doktor beni korkutmak için iyice üstüme geldi. Kilo konusunda çok takıntılı olduğunu söylüyorlardı. Bana 6 kilo ile doğmu tamamlaman lzm demişti. Benimki 14 kilo oldu:( perşembeye şeker yüklemesi yaptırmam lzmmış . Yaptıracağım. Tansiyonun ii şimdi ama dedi bu 1 -2 ay sonrasının nasıl olacağının garantisi değil dedi. Yüksek tansiyon ve şekerin çıkma olasılığı çok dedi. Yani tek ii bişey demedi. öyle karamsar bir tablo yarattı ki. Yine de sordum şimdi bu haftaya göre nasıl peki normalmi kiloları dedim evet dedi ama bundan sonra ciddi takip gerekiyor dedi. 3 hafta sonra gel dedi. Daha sıklaştıracağız muayeneleri . Böyle işte. Hiç iç ferahlatıcı haberlerle gelemedim maalesef. :(

Geçmiş olsun canım kaygılarını anlıyorum ama bu drlar da biraz abartıyor felaket tellalı gibiler zaten biz canımız burnumuzda stresle geçiyor vaktimiz bide drlar böyle olumsuz şeyler söyleyince herşey altüst oluyor.Bol bol dua et canım verecek sonuçta Rabbim o ol derse olacak herşey bahane çalışıyorsan izne ayrıl istersen son haftalar ikiz gebelikler için riskli erken doğum olmasın diye sürekli dinlenerek geçirmek gerekiyor.Benim arkadaşım hemşireydi ve ikiz hamilesiydi son 2 ayını sürekli yattı ben gerçi şimdiden yatıyorum tedaviyle elde edince insan herşeyden korkuyor Allah yardımcın olsun canım inş sağlıkla kucağına alırsın bebeklerini.

AYLİNcim diğer konularda okuduğum kadarıyla mide yanmasına buzdolabında soğutulmuş sütten biyudum içcekmişsin geçiyomuş sonra yine başlarsa yine 1yudum içcekmişsin...Soğuk süt ve bi yudum olcakmış çok etkili diyolar...Bide mide yanması olmasın diye yemekten hemen sonra uzanmamak gerekiyomuş en az 1saat oturulucakmış..
Bide elma ve beyaz leblebinin iyi geldiğini okudum özellikle beyaz leblebiyi tavsiye eden arkadaş çok yoğun mide yanması yaşıyo anca bu geçiriyo demişti...Yarın doktora çıkınca alıverin:)Ayrıca yarın güzel haberlerini bekliyoruz şekercimmm:70:

slm kızlar nasılsınız ben hiç ii değilim sabahtan beri çok fena midem yanıyo sanki yemek borum tutuştu bulantıdan bile kötüymüş bu yanma bulantıyı yine bişeylerle bastırıyosun yanma hiç geçmiyo soda içtim süt içtim banamısın demiyor ilaç da kullanamıyorum gastritim vardı zaten nette araştırdım durdum ne iyi gelir diye hiç bişey fayda etmedi.Valla bu hamilelik zormuş eşime diyorum ki annelerimizin kıymetini bilelim onlarda bizleri böyle eziyetler çekerek doğurmuş.Buarada yarın dr kontrolüm var dr izinden dönmüş bugün gidecektim aradım sekreteri gelmenizi tavsiye etmem burası çok kalabalık dedi yarın nasıl olacak bakalım.

aylincim gecmis olsun canim,yazini okurken sana maden suyunu tavsiye edecektim ki devaminda ictigini ama fayda gormedigini okudum..bende maden suyu ise yariyor..bir de yemek yedikten sonra hemen uzanmamayi tavsiye ediyorlar

Hele benim için o kadar zor ki uzak durmak .... tuzlu yiyeceklere çok düşkünüm ben . Her kontrolde tuz konusunu bastıra bastıra söylüyor . bizim gibi ikiz gebeliği olanların tuz kullanımına daha fazla dikkat etmesi gerekiyormuş. Özellikle son aylarda aşırı tuzlu yemek ile vucütta ödem yapabilir en önemlisi tansiyon yükseltebilir...

merhaba aylin ... Bu tür mide yanma şikayetlerinde genelde soğuk yoğurt bir kaşıkta pekmez içine iyi geliyor diye biliyorum ben ama ....Benim doktorum gerçi .. 6. aydan sonra yanma reflü gibi şikayetlerin belirebilecek o zaman bazı rahatlatıcı ilaç öneriyoruz demişti. Eğer doktoruna kolay ulaşabşiliyorsan bir danış bence... Birde aklıma gelmişken yapıyormusundur bilmiyorum ama ben malesef uzanıyorum genelde :61: yemekten en az iki üç saat sonra yatar pozisyona geçmek gerekliymiş.

Kızlar bebeğimin biri yaşamıyormuş:(şuan okadar üzgünüm ki...Diğer gayet ii dedi dr onun kalp atışını duyduk ama biri yaşamıyor malesef .üstelik birkaç gün önce sonlanmış kendimi okadar çok kaptırmıştım ki ikiz bebeklere kısmet değilmiş Rabbim diğerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş onda bi problem olmaz...

Günaydın arkadaşlar.Ben de 22 haftalık ikiz bebek bekliyorum . ikisi de kız. tek yumurta ikizleri. Ben de dün doktora gittim. Ama biraz moralim bozuldu. doktor resmen moralimi bozmak için uğraştı. Kızlarımdan biri 390 gram diğeri 420 gram mış. 390 gram olanın suyu azmış. Hatta ultasonda gösterdi bak şu karanlık yerler susuz bölgeler dedi. Biri diğerinin besinini çalışyormuş. Bu ikiz gebeliklerde en riskli durummuş. Büyüme geriliği yapıyormuş. Su azalmasıda ciddi problemmiş. Suyu çok olan bak ne güzekl hareket ediyor diğeri nasıl sıkışmış kalmış dedi. çok kilo aldın dedi. Evet çok aldım 14 kilo aldım:( doktor sen de şekerde tansiyonda çıkar dedi. Kilo almayacaksın dedi. Sen 2 ay ileriden gidiyorsun dedi. Yani 2 ay sonra olmam gereken kilomdaymışım. Ayağındaki şişlikler çok fazla sen daha şimdiden böylesin dedi. Tek plesanta ile beslendiği için gelişemeyen bebeğin kalbini durduramayız da dedi. Ne olacak bekleyip göreceğiz dedi. Sen benim sözümü dinlemiyorsun kilo alıyorsun diye çok kızdı. Ben ağzımı açıp tek kelime söyleyemedim. Erken doğum yapacaksın muhtemelen dedi:( ikiz gebelikte 30. Haftanda yani 2 ay sonra doğum iznine çıkartıcam seni dedi. çnk riskli dinlenmem gerekmiş. Ama ben bebekler doğduktan snraya aktarmak istiyordum. Ama tabi bebeklerin sağlığı önemli. öyle canım sıkıldıki gece hep kabus gördüm. doktor beni korkutmak için iyice üstüme geldi. Kilo konusunda çok takıntılı olduğunu söylüyorlardı. Bana 6 kilo ile doğmu tamamlaman lzm demişti. Benimki 14 kilo oldu:( perşembeye şeker yüklemesi yaptırmam lzmmış . Yaptıracağım. Tansiyonun ii şimdi ama dedi bu 1 -2 ay sonrasının nasıl olacağının garantisi değil dedi. Yüksek tansiyon ve şekerin çıkma olasılığı çok dedi. Yani tek ii bişey demedi. öyle karamsar bir tablo yarattı ki. Yine de sordum şimdi bu haftaya göre nasıl peki normalmi kiloları dedim evet dedi ama bundan sonra ciddi takip gerekiyor dedi. 3 hafta sonra gel dedi. Daha sıklaştıracağız muayeneleri . Böyle işte. Hiç iç ferahlatıcı haberlerle gelemedim maalesef. :(
canım yaa çok moralın bozulmuş, canını sıkma bence sadece dua ve dıkkat et, ben 31. haftamdayım yaşadıklarımın cogunu yazdım buradan ama sanada anlatayım kısaca: ılk 2 ayda uzuuun bır yolculuk yaptım ucak ve karayolu donuste kontrole gıttım,düşük riskimiz oluşmus, iştende ayrıldım bu sebepten. ılk 4 ay öyle kustum ki tarifi yok yeme içme de yok 4 ay bıttı ben 46 kg. bi dünya serum. beni gören korkmuş zaafiyetımden. bu arada yemek borumda yırtılma olmuş kusmaktan serumlar, mideme borular salındı, daha sonra ultrason ve safra kesemdede tesadüfen taşlar bulundu ama gebelikten dolayı müdehale yok. 25. haftada şeker yüklemesi ve gizli şeker çıktı. dıet yapıyorum. çok şükür cok üzüldüm ama cokda kötü bı dıet degıl bebekler gelısıyormuş Allah a şükür. şimdide gebelik kolestazı çıktı. karacığer safrayı kana karıstırıyor ve ben uyuzlu gibi kaşınıyorum.ilaç kullanıyorum önlem alınmazsa sonuc kötü olurmuş. hepsi için çok üzüldüm fiilen üstüme düşeni yaptım ve de dua ettım, tevekkül etmek zorundayız. tavsiyem kıbleye dön ve dua et. Rabbim bize bu evlatları vermemiş de olabılırdı herşey ondan gelıyor dua edelimki evlatlarımızla bizi sınamasın saglıkla kucagımıza alıp analı babalı büyütmeyi nasıp etsin, onları bızlere bağışlasın. dünya dualar üstüne kurulmuş. unutmadan, birde erken doğum rıskımız var. tansiyon, şeker,erken doğum kg la ilgili şeyler degıl gebelık her bünyeye göre degısıyor. ben 31. haftamda ve 58 kg oldum. madem kg la ılg.si var neden erken doğum riskım var neden şekerim çıktı . doktorunun saydıgı riskler her gebelikte var özelliklede çoğul gebelikler dahada riskli. kendıne ve bebeklerıne dıkkat ve dua et. her şerde bi hayır vardır. moralını bozma inşaallah cemi cümlemiz kuzularımıza hayırlısıyla kavuşuruz.. sağlıklı doğumlar...

Kızlar bebeğimin biri yaşamıyormuş:(şuan okadar üzgünüm ki...Diğer gayet ii dedi dr onun kalp atışını duyduk ama biri yaşamıyor malesef .üstelik birkaç gün önce sonlanmış kendimi okadar çok kaptırmıştım ki ikiz bebeklere kısmet değilmiş Rabbim diğerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş onda bi problem olmaz...

ah canım çok üzüldüm Allah diğerine uzun uzun ömür versin inşallah.İnan çok üzüldüm.Ama olsun şimdilik bir tane olur sonra kendiliğinden yine olur inşallah.yaşamayan bebek karnında kalıcakmı peki bir zararı yok sanırım.peki sende bir etki yaptımı acaba.midem yanıyor diyodun mesela birinin yaşamadığı için olabilirmi.yani bende korkuyorum şimdi nasıl anlaşılır mesela yaşamayan bebek.pekde belirtisi yok sanırım.

Son düzenleme:

canım mide yanmasına soda ve süt iyi gelmiyor. ben bu sorunu çok yaşadım sana tavsiyem sarı leblebi, kızarmış ekmek, galeta... gibi midenin asidi çekecek şeyler. sıvı tüketmek güzel ama o esnada sıvı alırsan asit daha yükseliyor yemek boruna geliyor sonuç dahada fena. geçmiş olsun canım

canım benım bende önceki yazdıklarına az önce cevap yazmıştım. şimdi bu iletini okudum çok üzüldüm. kendini üzme dicem ama nasıl olacak bılemıyorum. ama kendını çok üzdüğünde diğer bebegını aklına getır stresten oda zarar görmesin. rabbim sabırlar versin.çok çok çok geçmiş olsun.

aylincim cok uzuldum canim benim herseyde bir hayir vardir..doktor sadece kalp atislarini mi duyamadi yoksa diger bebegin kesin yasamadigini tespit etti mi?cunku bazen kalp atislari hemen gorulemeyebiliyor yani belki bebegin biri gorulmustur ama digeri daha sonrada gorulebilecek olabilir..tabi doktor kesin yasamiyor demediyse..Rabbim diger bebegini saglikla kucagina almani nasip etsin

aylincim cok uzuldum canim benim herseyde bir hayir vardir..doktor sadece kalp atislarini mi duyamadi yoksa diger bebegin kesin yasamadigini tespit etti mi?cunku bazen kalp atislari hemen gorulemeyebiliyor yani belki bebegin biri gorulmustur ama digeri daha sonrada gorulebilecek olabilir..tabi doktor kesin yasamiyor demediyse..Rabbim diger bebegini saglikla kucagina almani nasip etsin[/QUOTAEM]

amin canım Rabbim diğerine sağlık versin neyapalım elden bişey gelmiyor.Dr diğeri kesin yaşamıyor dedi.Kesenin şekli bile değişmiş şuanda 8+5 canlı bebeğim 2cm diğeri 1,5 cm ken yaşayamamış yani bir hafta önce falan sonlanmış galiba benim endişem inş diğerine bi zarar vermez dr onu vücud kendiliğinden eritir dedi ama böyle olunca korktum bide çok heveslenmiştim ikiz anneliğine çok hayal kurmuştum ne yapalım kısmet değilmiş.

aylincim cok uzuldum canim benim herseyde bir hayir vardir..doktor sadece kalp atislarini mi duyamadi yoksa diger bebegin kesin yasamadigini tespit etti mi?cunku bazen kalp atislari hemen gorulemeyebiliyor yani belki bebegin biri gorulmustur ama digeri daha sonrada gorulebilecek olabilir..tabi doktor kesin yasamiyor demediyse..Rabbim diger bebegini saglikla kucagina almani nasip etsin[/QUOTAEM]

amin canım Rabbim diğerine sağlık versin neyapalım elden bişey gelmiyor.Dr diğeri kesin yaşamıyor dedi.Kesenin şekli bile değişmiş şuanda 8+5 canlı bebeğim 2cm diğeri 1,5 cm ken yaşayamamış yani bir hafta önce falan sonlanmış galiba benim endişem inş diğerine bi zarar vermez dr onu vücud kendiliğinden eritir dedi ama böyle olunca korktum bide çok heveslenmiştim ikiz anneliğine çok hayal kurmuştum ne yapalım kısmet değilmiş.

AYLİN25 çok üzüldüm rabbim yardımcın olsun.işte benimde korktuğum şey bu ya birinden birine birşey olursa dilime getiremiyrodum hep kaç gündür başlıklarda bebeklerime eşime birşeyler olacak korkusu sardı diyordum.Allah ım çok üzüldüm gözlerim doldu inan okuyamıyorum bile yazılanları.nolur gelişmelerden haberdar et olur mu ?

canım gerçmiş olsun..şu an hissettiğin duygunun tarifi olmadığına eminim..çok geçmiş. olsun..Allah diğer bebeğine uzun ömür sağlık versin...

iyi geceler güzel ikiz anneleri,
bende birkaç gündür keyifsizim..Allah'ım hayırlara çıkarsın..ama garip bir sıkıntı var.sizlere yazmak istiyorum..elim ayağım tutmuyor gibi..değişik bir durum içindeyim..bu akşamda sadece sizlere selam vermek için girdim....
herkese iyi uykular..

dünden beri internet yoktu girememiştim okuduğum şeylere inanamıyorum derinden üzüldüm.bazen araştırıp bilmemek daha iyi sanırım.çok kötü etkileniyoruz yada etkileniyorum.ne diyeceğimi bilemiyorum.

iyi geceler güzel ikiz anneleri,
bende birkaç gündür keyifsizim..Allah'ım hayırlara çıkarsın..ama garip bir sıkıntı var.sizlere yazmak istiyorum..elim ayağım tutmuyor gibi..değişik bir durum içindeyim..bu akşamda sadece sizlere selam vermek için girdim....
herkese iyi uykular..

merhaba canımm o keyifsizlik bende de var.bebeklerimi özledim.hep dilime getiremediğim korkularım başlamıştı.ya dr. a gitiiğimde kalp atışlarını duyamazsam olumsuz birşey olursa diye eşimi kaybetmekten korkuyorum....tecrübeli ikiz anneleri başlığında normal dediler sağolsunlar ama okuduklarımız duyduklarımız etkiliyor beni .kahroluyorum.rabbim bebeklerimize sağlık şifa versin.hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.ağrım olduğunda acaba bişey mi oldu ağrım anlık kesildiğinde niye bi an da kesildi.paronayak oldum yaa :43:

rabbim herşeyin hayırlısını bilir.herşeyin en güzelini bilir.rabbime emanet ettim bebeklerimi kendimi eşimi ama insan birşey duyunca da kendi adıma söyleyeyim kahroluyorum üzülüyorum.bende aday olabilirim diye.yok yok hormonlar alt üst oldu.dr. sorunu ,ortam sorunu vs vs.kafa şişirmeyeyim.ne geçmez düşük kesisiymiş bu yaaa.
bi daha araştırma yapmicam herşeyin hayırlısı elimden geleni yapcam kendimi kaderin kollarına bırakcam.rabbim nolur bu hafta da geçsin bebeklerimi bi göreyim artık yanıp tutuşuyorum özlemle yaa :43:

Back