• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

maşallah diyelim o zaman bebişlere nazar değmesin ense kalınlıklarına göre bence ikiside erkek benimde biri 1.4 digeri 1.5 çıkmıştı ve ikiside erkek allahım kucagımızda göstersin bebeklerimi çok özledim daha 15 gün var görmeme allahtan oynuyolarda iyi olduklarını biliyorum çok güzel duygu ya allahım her isteyene yaşatsın:nazar::nazar:

bende erkek diye hissediyorum ama eşim dahil herkes biri kız biri erkek diyor.küçük çocuklar bile :)

ama endişelendim şimdi.gerçi bizim aile hep yapılı uzun boylu hiç aklıma boylarının böyle 11 cm olması şaşırtmamıştı ama dr. un oow diye tepki vermesi bende bişey mi oldu noldu demiştim.panik yapmayın.gelişimleri haftasına ayına göre çok iyi demişti.şimdi sizde böyle deyince demek ki dr. un şaşırması kadar varmış cm leri.
ben bilmediğim için dr. da iyi deyince sevinmiştim.ama inşallah önümüzdeki hafta gidince de gelişimleri iyi olur ve hiç bir sorun çıkmaz inşallah.çünkü suyu fazla tüketemiyorum.tiksiniyorum ama mecbur içiyorum ama günde belki 1 lt.yada bardak hesabı yapıyorum 8 bardak falan.aslında süte başlamam lazım tekrar.

hayırlısı rabbimden.

gerçekten çok iyi beslenmissin melittacım.çok iyi büyümüşler maşallah.gelişimleri inşallah hep böyle devam eder.darısı bizim başımıza tabi.

buglem uzun zamandır yoktun merak etmiştik seni..iyi olmana çok sevindimm..dr.dan da güzel haberlerle gelmişsin..

zeynepp seninde bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim..bana da ikili test yapmamışlardı ama 3lü test yaptılar..bu testler bazen yanılabiliyo senin dediğin gibi ve can sıkabiliyolar...ama yaşın yükselmesi de bu testlerde riski arttııyor..

melittam gerçekten boyları iyiymiş maşllah ama dr.belki baştan ayağa boyunu söylemiş olabilir..bence senin bebişlerin tek yumurta ikizi..ben öle hissediyorum..uilk haftalardaki ultrason resimleri olsa anlayabilirdik belki...bence tek yumurta...

bende erkek diye hissediyorum ama eşim dahil herkes biri kız biri erkek diyor.küçük çocuklar bile :)

ama endişelendim şimdi.gerçi bizim aile hep yapılı uzun boylu hiç aklıma boylarının böyle 11 cm olması şaşırtmamıştı ama dr. un oow diye tepki vermesi bende bişey mi oldu noldu demiştim.panik yapmayın.gelişimleri haftasına ayına göre çok iyi demişti.şimdi sizde böyle deyince demek ki dr. un şaşırması kadar varmış cm leri.
ben bilmediğim için dr. da iyi deyince sevinmiştim.ama inşallah önümüzdeki hafta gidince de gelişimleri iyi olur ve hiç bir sorun çıkmaz inşallah.çünkü suyu fazla tüketemiyorum.tiksiniyorum ama mecbur içiyorum ama günde belki 1 lt.yada bardak hesabı yapıyorum 8 bardak falan.aslında süte başlamam lazım tekrar.

hayırlısı rabbimden.

mrb canım maşallah bebişlerine gelişimleri çok iyi suytu bende ancak 7-8 bardak tüketiyorum çok içincede mesanem ağrıyor ve tuvaletten çıkamıyorum inş bebeişlerinin gelişimi bu şekilde devam eder kend çook ii bak tatlım.

arkadaslarım suan telefonumdan hastaneden yazıyorum size..persembe günü kanamam oldu, bugün sabaha karsı tekrarladı ve dr yatmamı uygun gördü. allaha şükür bebeklerimde bisey yok ama burdaki dr lar düşük tehliken var diyor. cok korkuyorum.. benim icin dua edin...

merhaba bayanlar, nasılsınız bakalım..

dün bende doktora gittim,bebişler gayet iyiler çok şükür,sanki kucak kucağa gelmişler gibiydi,resimlerini pc ye yükleyince yayınlarım inşallah..bu doktorum sadece bebeklerin nasıl olup olmadığını söylüyor,asıl özel doktoruma haftaya gideceğim inşallah..

perşembe günü hem renkli ultrs. hemde şeker yüklemesi yapılacakmış..bakalım daha neler olacak..o günü sabırsızlıkla bekliyorum..

çarşıya çıkıncada bebişlere çıtçıtlı badyler aldım,iç çamaşırları,mendil,eldiven..pijama takımları..ay çok şeker hepside..zıbınları daha almadım...birde markette bebek bezlerinde indirim vardı ,hem 1 hem 2 numara bezlerden stokladık biraz..zıbınları daha sonra almayı düşünüyorum..

aldıklarımı hep iki renk aldım,birini fıstık yeşili,biride açık mavi..bebişlerin birini yeşil birini mavi giydirmeyi planlıyorum ama dayanamayıp aynı renklerde de alabilirim..bizim bebekler birbirine çok benzeyeceği için renklerden ayırt ederiz diyorum fakat tıpa tıp aynısınıda giydirdiğimiz olur sanırım..

aylinciğim durumuna çok üzüldüm ,Allah sabrını versin ve diğerine sağlık versin..canım kaybolan ikiz sendromu diye bi konu var,onu okumanı tavsiye ederim..internette yazarsan çıkar..böyle durumlar yaşanabiliyor ikiz gebeliklerde..sanırım senin durumunda öyle olmuş ama Rabbim her şeyin en iyisini bilir..

şimdilik hepinizi Allaha emanet ediyorum..hayırlı geceler..

teşekkürler canım evet netten okudum kaybolan ikiz sendromunu ikiz gebeliklerin çoğunda görülebiliyormuş ve 10-12 haftayı doldurmadan ikiz bebek hevesine kapılmayın diyor biz çoktan kapılmıştık atlatmak zor oldu ama şükür ki diğer bebeğim yaşıyor inş o sağlıkla dünyaya gelir bu arada bebişlerinin cicileri hayırlı olsun farklı renk aldığına iyi etmişin ilk zamanlar ayırt edilemiyormuş:)

melittam gerçekten boyları iyiymiş maşllah ama dr.belki baştan ayağa boyunu söylemiş olabilir..bence senin bebişlerin tek yumurta ikizi..ben öle hissediyorum..uilk haftalardaki ultrason resimleri olsa anlayabilirdik belki...bence tek yumurta...

ultrason resimlerini eklemiştim bi önceki sayfalardan hatırlarsan bi bakarsan bulursun :)merak ettim sen böyle diyince :) bak olur mu merak ettim.

------------------------------------------------------------------------------------
zeyneppp bana ikili üçlü dörtlü test yapılmayacak dedi dr.iki li üç lü yapılmadı sadece ense kalınlıkları ,baş popo arası mesafe ,gr. ları ,parmaklar ,elleri ,ayakları ,gözleri yerleşmiş mi ona baktı.sinirlerine bakıldı.kulakları oluşmuş dedi.ama burun ölçümü yapılmadı.onu da o zman eşim demişti.niye ölçmedi diye int. araştırmış eşim.ama ikiz ,üçüz ,dördüzlerde yapılmıyormuş.yanlış sonuç veriyormuş.öyle dedi dr.benim aklımda soru olan asıl ciğer gelişimi iğnesi birde rahim ölçümü.onu gidince soracam.sonra da başka dr. a gidicem inşallah.inşallah canım inşallah sizinde bebiişleriniz iyi gelişir ama panik oldum açıkcası bi zararı olmaz inşallah böyle gelişimlerinin.inan siz demeyince ben seviniyordum bebişlerim güzel gelişmiş falan diye ama rabbime emanetler.inşallah doğana kadar böyle devam ederler sağlıklı bi şekilde.

------------------------------------------------------------------------------------
aylin25 sen nasılsın arkadaşım inşallah iyisindir.sudan da tiksiniyorum ama içmesem olmaz ne yapcam bilmiyorum zorla içiyorum yaaa :(( çok üzülüyorum keşke dr. dediği gibi 2,5 lt tüketebilsem.ama hamdolsun şimdi iyiyim tabi sütten tiksinince kalsiyum almayınca malum ama şimdi bi bardak süt içsem iki öğün yoğurt yesem o bile iyi aslında bakalım hayırlısı rabbimden.ilk 2 ay ciddi güzel beslendim.belki de gelişimlerini süte ve ete borçluyum.kalsiyum zaten boy ve kemik gelişimi için dişleri için faydalı .zaten biz bayanlarda 33 yaşına kadar depoluyormuşuz.bi daha beden depolamıyormuş

--------------------------------------------------------------------------------

gülizelif canım arkadaşım rabbim şifa versin nasıl oldu böyle?dikkat et kendine benimde düşük riskim var hatta dr. düşük kesisi gördü.bi türlü geçmek bilmedi.eşimle bizde diyoruz bu üçüz de gelişmemiş embriyo mu acaba?bi ara hani sarı yoğun akıntım oldu demiştim ya.işte o zaman.ilk bakışta kan gibi ama değil koyu sarı akıntı idi.ama hamdolsun geçti.bakalım düşük kesesi yok oldu mu ?ne geçmek bilmez düşük kesesiymiş anlamadım yaaa.

bu arada bu dr. ile ilgili ilginç şeyler öğrendim.dr umu değiştireceğim inşallah.

dualarımız senin ve bebişlerinle canım benim.rabbime emanetsiniz.

Son düzenleme:
ilaybrs seninlede pek karşılaşmıyoruz iyisindir umarım bebişleri de iyidir inşallah..bu arada sen progestan kullanıyormuydun acaba.?demek sana yaptılar testi.evet yaşla da ilgili olabilir ama benim teyzemin kızı 21 yaşındaydı doğum yaptığında.kaç doktora gitse down sendromlu demişler bebeğe.şimdi çocuğu görseniz o kadar akıllıki.yani o yüzden hiçç güvenmiyorum bu teste.
aylin25 sende iyisindir umarım.kendini biraz toparlamıssındır inşallah.arkadaşların dediği gibi kaybolan ikiz sendromu olmuş sende.ne yalan söyleyim.ilk başlarda ben ikiz olduğunu duyunca belki teke iner diye bekledim.kaybolan ikiz senromunu o zaman baya araştırmıştım.şimdi tabi kabullendim ama ilk başlarda baya zorlanmıştım.o zaman doktor teke de inebilir demişti bana o yüzden pekde kaptırmadım kendimi.
bu arda arkadaşlar ultrason kağıdı elimde şimdi.ense kalınlığı zannedersem yazıyor.biri 1.24 diğeri 1.14 müş.doktor normal dedi.ama sizinkilere göre biraz düşük.3 e kadar normalmiş sanırım.ense kalınlığına göre cinsiyet tespiti de yapılıyormu acaba ?

Son düzenleme:
arkadaslarım suan telefonumdan hastaneden yazıyorum size..persembe günü kanamam oldu, bugün sabaha karsı tekrarladı ve dr yatmamı uygun gördü. allaha şükür bebeklerimde bisey yok ama burdaki dr lar düşük tehliken var diyor. cok korkuyorum.. benim icin dua edin...

buglem uzun zamandır yoktun merak etmiştik seni..iyi olmana çok sevindimm..dr.dan da güzel haberlerle gelmişsin..

zeynepp seninde bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim..bana da ikili test yapmamışlardı ama 3lü test yaptılar..bu testler bazen yanılabiliyo senin dediğin gibi ve can sıkabiliyolar...ama yaşın yükselmesi de bu testlerde riski arttııyor..

gulızelifciğim çok çok geçmiş olsun,ne olduda böyle oldun,ağır bişey filan mı kaldırdın,lütfen bizi haberdar et..inşallah en kısa sürede evine gelirsin..kendine çok dikkat et canım..cinsiyetleri belli oldu mu..benim bu haftalarda benzetiyorlardı..benzettikleride çıktı zaten :) Allaha emanet ediyorum seni..

ilaybarscığım ,ben konuları okuyup geri çıkıyorum,her mesaja cevap yazamıyorum ,malum 3 çocuk daha var :) sende iyisindir umarım..karnın çıktı mı :) benimki çıktı..doktora gidip geliyor musun..bebişler nasıllar..

aylinciğim ,sürekli dua et, şükürler olsun ki diğer bebişin sağlıklı..belki böylesi hayırlıydı...alışverişime hayırlı olsun demişsin..sağol canım...bu hafta bi kaç şey daha almayı düşünüyorum..havlu,battaniye filan..dediğin gibi biz onları nasıl ayıracaz bilemiyorum..gulizelifle benim bebekler tıpa tıp benziyecekmiş..doktor ,asıl ikiz bunlar dedi :)

zeynep,melitta sizlerden güzel haberler okumak çok güzel,inşallah hep böyle devam edersiniz..

boncukk,desouza,nursin,hathar,ibremine,esila sizler nerelerdesiniz,inşallah iyisinizdir bayanlar
:)

canım geçmiş olsun..acil şifalar diliyorum sana..bebişlerinin iyi olomasına sevindim..daha da iyi olacaklar inşallah..bencede kontrol altında yatman en iyisi..evde olsa yapacak iş bulursunn..dayanamaz ayaklanırdınn..bir süre güzelce dinlenn...dualarımız seninle..

ilaybrs seninlede pek karşılaşmıyoruz iyisindir umarım bebişleri de iyidir inşallah..bu arada sen progestan kullanıyormuydun acaba.?demek sana yaptılar testi.evet yaşla da ilgili olabilir ama benim teyzemin kızı 21 yaşındaydı doğum yaptığında.kaç doktora gitse down sendromlu demişler bebeğe.şimdi çocuğu görseniz o kadar akıllıki.yani o yüzden hiçç güvenmiyorum bu teste.
aylin25 sende iyisindir umarım.kendini biraz toparlamıssındır inşallah.arkadaşların dediği gibi kaybolan ikiz sendromu olmuş sende.ne yalan söyleyim.ilk başlarda ben ikiz olduğunu duyunca belki teke iner diye bekledim.kaybolan ikiz senromunu o zaman baya araştırmıştım.şimdi tabi kabullendim ama ilk başlarda baya zorlanmıştım.o zaman doktor teke de inebilir demişti bana o yüzden pekde kaptırmadım kendimi.
bu arda arkadaşlar ultrason kağıdı elimde şimdi.ense kalınlığı zannedersem yazıyor.biri 1.24 diğeri 1.14 müş.doktor normal dedi.ama sizinkilere göre biraz düşük.3 e kadar normalmiş sanırım.ense kalınlığına göre cinsiyet tespiti de yapılıyormu acaba ?

evet canım karşılaşamıyoruz..belki teyzenin kızının yaşı küçük olduğu için risk yüksek çıkmıştır..bu test ense kalınlığının ve kanda bir proteinin bakılmasıyla sonuçlanıyor..dr.ense kalınlığını doğru ölçmediğinde testin hiç bir anlamı olmuyor..ense kalınlığı da mm'lerle ölçülen ince bir uzmanlık gerektiriyor....tabi şöyle de bir gerçek var -->>sonuçta hiç bir test %100 kesinlik sağlamıyor..benimde arkadaşım bu testi yaptırdığında risk var demişlerdi..testi 10-15 gün sonra tekrarlandı.yine yüksek çıkınca ayrıntılı ultrason baktırdı..omurgası kapanmamış ve çocuğu doğsa da yaşama sanşı yokmuş..heyet kararıyla çocuğu aldılar..onun içinde hayırlısı oldu...

hepimizn hakkında hayırlısı olsunn..seninkilerin ense kalınlığı kaçtı..hatırlıyo musun...cinsiyet tahmini için soruyorum..

zeynepppp canım herhalde yoruldum bu saatte..yazını okuyup cvp vereceğim yerde kafam karışmış..senin dediklerini soru olarak sana soruyorumm..ense kalınlıkları inanılmaz iyi...benimde 1.3 ve 1.1 çıkmıştı.dr.umuz ikisi de erkek dedi...seninde ensesi kalın olanın erkek olma ihtimali yüksek...

progestan hapı da 14.haftaya kadar günde 2 tane 200'lük kullandım..12.haftadan itibarende her hafta proluton depot iğne yaptırıyorum..ve dr.umun dediğine göre 36.haftaya kadar erken doğum riskini azaltmak için yaptıracağım...

zeynepppp canım herhalde yoruldum bu saatte..yazını okuyup cvp vereceğim yerde kafam karışmış..senin dediklerini soru olarak sana soruyorumm..ense kalınlıkları inanılmaz iyi...benimde 1.3 ve 1.1 çıkmıştı.dr.umuz ikisi de erkek dedi...seninde ensesi kalın olanın erkek olma ihtimali yüksek...

progestan hapı da 14.haftaya kadar günde 2 tane 200'lük kullandım..12.haftadan itibarende her hafta proluton depot iğne yaptırıyorum..ve dr.umun dediğine göre 36.haftaya kadar erken doğum riskini azaltmak için yaptıracağım...

sorun değil canım iki mesajını da okudum.demek bu ense şimdi kalınmı oluyor.yani tabi herşeyin hayırlısı ama ben birini kız hayal etmiştim.ama sağlıklı olmaları daha önemli tabi.doktor birini erkeğe benzettim dedi.bende diğerini benzetmediğine göre heralde kızdır diye kendimi avutıyordum.nedense çok fazla kız çok isteği var bende.eşim bir daha da hayatta çocuk istemiyor o yüzden ne olursa artık bahtımıza.
hımm anladım iğne erken doğum riskini azaltıyor demek.bizde hiç iğne fala yok.bir hafta sonra pregestanı da bırakıcam.doktora bende soruyum gittiğimde bu iğne meselesini.

melittammmmm sayfa 49 da senin bebişlerinin resimlerini buldum..yaklaşık 1 ay önce ki resimleri..ama anlayamadım..ama öyle hissediyorumm..sebebini de bilmiyorumm..keseleri bitişik gibi...tek olma ihtimali yüksek sanki...bilemedim canımm.

sorun değil canım iki mesajını da okudum.demek bu ense şimdi kalınmı oluyor.yani tabi herşeyin hayırlısı ama ben birini kız hayal etmiştim.ama sağlıklı olmaları daha önemli tabi.doktor birini erkeğe benzettim dedi.bende diğerini benzetmediğine göre heralde kızdır diye kendimi avutıyordum.nedense çok fazla kız çok isteği var bende.eşim bir daha da hayatta çocuk istemiyor o yüzden ne olursa artık bahtımıza.
hımm anladım iğne erken doğum riskini azaltıyor demek.bizde hiç iğne fala yok.bir hafta sonra pregestanı da bırakıcam.doktora bende soruyum gittiğimde bu iğne meselesini.

bencede bir kere sor bakalım...ense kalınlığı küçük olanın kız olma ihtimali var...Allah inşallah güzel gönlüne göre verir..bir sonraki kontrolünde cinsiyetleri kesinleşir...içine ne doğuyo peki cinsiyetlerle ilgili...anneler hissedermiş..

benim ki 1.6 idi .buradaki arkadaşlar bana erkek olacak diyorlar :) .senin bebişlerin cinsiyetleri belli mi ?

buğlem80 cim çok teşekkür ederim inşallah böyle gider bebişler :)

bu arada bende ne zamandır ibremineyi göremiyorum.nerelerde acaba?

Son düzenleme:
melittammmmm sayfa 49 da senin bebişlerinin resimlerini buldum..yaklaşık 1 ay önce ki resimleri..ama anlayamadım..ama öyle hissediyorumm..sebebini de bilmiyorumm..keseleri bitişik gibi...tek olma ihtimali yüksek sanki...bilemedim canımm.

ilaybrs gebelerin içine doğarmış ya belki de senin içine öyle doğdu ama bende merak ettim şimdi belki dr.ların yanılma payı da olabilir.bana hep ayrı yumurta demişlerdi.ama bu gittiğimde de bi sorayım bakayım.tek yumurta mıydı çift mıydı diye ?hayırlısı olsun rabbimden birbirine benzeselerde olur :) sağlıklı olsunlar da birde ikisi de erkek demiştin değil mi ?

geçenlerde de boncukkk senin oğlanlar erken hareketlenmeye başlamış falan dedi.halbuki dr. birine tahmin yürütmek gerekirse biri oğlan demişti...

gebelerin içine doğarmış ya doğru olabilirsiniz.hem tek yumurta hem ikisi de erkek olabilir :) benim içime de oğlan doğuyor ikisi de ama hep çevrem birinde kız diye ısrarlı neden bilmiyorum ama herhalde iki tane olduğu için değildir.eşimde kız diyor biri (rüyasında hem ikiz hemde bi kız bi oğlan gördüğü için )

sağlıklı olsunlar sağsalim hayırlısıyla kucağıma alıyım başka bişey istemiyorum....

bu arada üst komşum doğurdu geldi.baya bi zorluk çekmiş kansız kaldığı için nefes alamadığımı hatırlıyorum birde sesler duyuyorum ama hareket edemiyordum dedi.bebeğim boynuna kordon dolanmış.ortaktı dr.umuz sonra doğuramadığı için başka dr. a gitmişti.birde dr. yolladı .madem normal doğurtmuyorsun niye uğraştırıyorsun.doğum yaptırdığı dr. gitmeyi düşündüğüm dr.eğer memnun kalırsam ve beni soracağım sorularda tatmin ederse dr. umu değiştireceğim.rabbimden hayırlısını diliyorum bebeklerim ve kendim için....
:nazar:

canım benım yaa korkutma kendını bendede oldu ama kanmam yoktu Allah şükür, hastanedede yatmadım evde ilaç kullandım ve yattım, dualarımız seninle Rabbım bebeklerini ve senı korusun kucagınızda göstersin inşaallah. sende bol bol ayetel kürsi oku içine çek. bazende okuyup avcuna üfleyıp karnına sür elini. Allah a emanet olun iyi haberlerini bekliyoruz çok geçmiş olsun

bencede bir kere sor bakalım...ense kalınlığı küçük olanın kız olma ihtimali var...Allah inşallah güzel gönlüne göre verir..bir sonraki kontrolünde cinsiyetleri kesinleşir...içine ne doğuyo peki cinsiyetlerle ilgili...anneler hissedermiş..

benimde işin tuhafı içime iki erkek doğuyor.tabi konu komşu akrabalar melitta gibi bir kız bir oğlan diyolar.ama benim içime doğmuyor.doktor bir ay sonra kontrol dedi ama ben iki hafta sonra özellikle cinsiyet için başka bir doktora gitmek istiyorum.cinsiyeti çok merak ediyorum.

melittacım doktor birini erkeğe benzettim dedi ama kesin değil dedi özellikle.

gulizelif cim Allah en kısa zamanda şifanı versin canım.kanama çoğunlukla hepimizin yaşadığı bişey.Allahın izniyle bişey olmaz inşallah.içerde kanama yoksa diğer kanama geçer inşallah.

Son düzenleme:
herkese hayırlı sabahlar inşallah bugün iyisinizdir arkadaşlar.

zeyneppp bende merak ediyorum aslında.içime iki erkek doğuyor.ense kalınlıkları da aynı zaten ilaybrs ve diğer bir iki üye arkadaşın dediği gibi iki erkek olabilir diye düşünüyorum hayırlısı olsun.

gülizelif bizi habersiz bırakma.muhakkak durumu bildir.

Back