• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Boncukcumm sağlık ocağına 8 haftada kayıt olmuştum.2-3 sayfa sorular sordular.her kontrolde ara dedi sağlık ocağındadki hemşire.ben aramayı ihmal ediyorum..tetanozu bende merak ediyorum..pazartesi ayrıntılıdan sonra kendi dr.um sonuçları göstermek için çağırmıştı..o zaman soracağım..ama mutlaka tek doz da olsa kesin yaptıracağım..2 doz öneriliyormuş herhalde..ama ben şimdilik birini kesin yaptıracağım..dr.la konuştuktan sonra hangi hafta yaptırmam gerektiğini paylaşırım sizinle..
Ayrıca çok güzel bir konuya değinmişsin...bebek alışverişi......bizde bebeğe erkenden bi şeyler almak iyi değil derler..bende daha hiç bir şey almadım...iki tane sallanan beşik almayı planlıyordum.ama park yatak da kafamı karıştırıyo..herkes çok memnun..gardrob falan almayı düşünmüyorum şimdilik..biraz büyüyünce oda alıcam...

ibreminemmm aldıklarını paylaştığın için teşekkürler..hepsini tek tek yazdım..aldığın kilo da haftana göre gerçekten çok iyi ..Allahım onları heğimizie son haftaya kadar göbişlerimizde büyütmeyi nasip etsin..

yasemincimm öncelikle geçmiş olsun..bende kaşıntı şikayeti yaşamıştım..bende kızarıklıklar da olmuştu..avil iğne yaptılar bir gece acilde..3.gün hepsi geçti..karaciğer enzimlerim normaldi..benimde o gün çok yumurta yediğim için olmuş galiba...o gün kahvaltıda ve akşam atıtırmak için yemiştim...fazla geldi..işte bazen vücut kendini korumak amacıyla tepki verebiliyor..kaşıntıyı ihmal etmemk lazım..

aylincimm beyaz tülbenti almayı da listeme ekliyorum.gerçekten çok kullanışlı..

melittamm bende sizi özledim...ama bu akşamda siz yoksunuzz....

kızlar merhaba benide listeye eklermisiniz 2012 ikiz annesi olucam inşallah. beklene doğum tarihim 18 mart 2012.Allahım bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::49::49::49::49::49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

kızlar merhaba benide listeye eklermisiniz 2012 ikiz annesi olucam inşallah. beklene doğum tarihim 18 mart 2012.Allahım bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::49::49::49::49::49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Hoşgeldin canım İNŞ miniklerini sağlıkla kucağına alırsın ne güzel kalabalıklaşıyoruz:)

hoşgeldin aramıza...hayırlı olsun bebişlerin Allah sağlık sıhhatle kucağına almayı nasip etsin

merhaba ikiz anneleri nasılsınız :)

ilaybrs ,ibremine ,boncuuukkk ,güliz elif ,aylin25 ve diğer ikiz anneleri nerlerdesiniz arkadaşlar nasılsınız gününüz nasıl geçiyor?

merhaba arkadaşlar.önceki sayfaları fazla okuyamadım ama bir iki sayfaya bakılacak olursa herkes alışverişe başlamış. :1: ibremine maşallah herşeyini hazır etmissin.güle güle kullanmayı nasip etsin Allah bebeklerinle inşallah.senin tabi mazeretin varmış.hemde senin doğumuna bizden çok daha az kaldı.ben açıkcası 6ıncı aydan sonra almayı düşünüyorum.daha doğrusu aldırmayı düşünüyorum. :1: bende park yatağa karar verdim.iki tane annemler alıcaklar.bizde kızın ilk çocuğunu kız tarafı alır.ikinci çocuğu erkek tarafı alır.ikiz olması kaynanamın işine yaradı hiç masraf etmiycek. :26: ben bekarken kursa gitmiştim pikeler nevresim takımları alt değiştirme minderi falan dikmiştim annem onları getirecek.ama bir çocuk için dikmiştim hiç aklımda ikiz yoktu..yani kardeşlerimin çocukları içinde dikmiştim ama onları almak istemeiyorum herşeyide ben bitirmeyim ilk evlenenim diye.şimdi bir tane daha dikmeyi düşünüyorum.ilerki aylarda ankaraya gidince güzel bir kumaş alıcam erinmessem tabi dikmeyi.sonra isterseniz diktiklerimin resmini eklerim.kıyafetleri de açıkcası internetten almayı düşünüyorum.birçok site var.anakucağı bebek arabasını falanda inşallah kaynanam alır pek zannetmiyorum ama.neyse o almassa biz alırız. :1:

ikiz anneleri süpersiniz
allah hepinize çok ilerlemiş haftalarda doğum nasip etsin
tabi bana da inşallah :1:

doğumlarımız genelde sezeryan olacak ya
ben alışverişi falan bitirdim hep pijama almışım
gecelik mi daha iyi olur hastanede
hiç de rahat edemem ya gecelikle
siz ne alacaksınız?

ikiz anneleri süpersiniz

siz ne alacaksınız?

inanmıyorum senin bebeklerin üçüz sanırım.umarım üçüde çok sağlıklı olarak dünyaya gelirler.
ben kist ameliyatı olmuştum .o zaman pijama giydirmemişti hemşireler.yani ilk iki gün gecelik giymek gerekiyor sanırım.bir yada iki tane geceliğin olması şart .ne olur ne olmaz al bence.

merhaba arkadaşlar.önceki sayfaları fazla okuyamadım ama bir iki sayfaya bakılacak olursa herkes alışverişe başlamış. :1: ibremine maşallah herşeyini hazır etmissin.güle güle kullanmayı nasip etsin Allah bebeklerinle inşallah.senin tabi mazeretin varmış.hemde senin doğumuna bizden çok daha az kaldı.ben açıkcası 6ıncı aydan sonra almayı düşünüyorum.daha doğrusu aldırmayı düşünüyorum. :1: bende park yatağa karar verdim.iki tane annemler alıcaklar.bizde kızın ilk çocuğunu kız tarafı alır.ikinci çocuğu erkek tarafı alır.ikiz olması kaynanamın işine yaradı hiç masraf etmiycek. :26: ben bekarken kursa gitmiştim pikeler nevresim takımları alt değiştirme minderi falan dikmiştim annem onları getirecek.ama bir çocuk için dikmiştim hiç aklımda ikiz yoktu..yani kardeşlerimin çocukları içinde dikmiştim ama onları almak istemeiyorum herşeyide ben bitirmeyim ilk evlenenim diye.şimdi bir tane daha dikmeyi düşünüyorum.ilerki aylarda ankaraya gidince güzel bir kumaş alıcam erinmessem tabi dikmeyi.sonra isterseniz diktiklerimin resmini eklerim.kıyafetleri de açıkcası internetten almayı düşünüyorum.birçok site var.anakucağı bebek arabasını falanda inşallah kaynanam alır pek zannetmiyorum ama.neyse o almassa biz alırız. :1:
Zeynepcim merhaba,evet ben alisverisi bitireli cok oldu..sen deyince aklima geldi ben de alt acma minderlerini hazir aldim,aslinda bir tane alacaktim ama satici bunlari bebek arabasinin icine koyuyorlar deyince 2 tane aldim..bir de uyku seti almadim park yataklarin icine,annem nevresim ve yorgan diktirdi,bebeklerin kiyafetlerinin cogunu da annem aldi..biz de de besiki kiz annesi yapar ama kibrisda oldugumuz icin istemedik.kesin donus yaptigimizda oda yapacaklar..sen de mi Ankaralisin?ben de Ankaraliyim:61:

merhaba ikiz anneleri nasılsınız :)

ilaybrs ,ibremine ,boncuuukkk ,güliz elif ,aylin25 ve diğer ikiz anneleri nerlerdesiniz arkadaşlar nasılsınız gününüz nasıl geçiyor?

canim benim,arada girip bakiyorum kimse olmayinca cikiyorum..Yarin dr a gitcez dahiliyeye..trioidle ilgili bir problem var,t3,t4 biraz dusuk cikmisti 1 ay en dusuk dozda ilac kullanmistim, carsamba kan tahlilinde yine alt sinirda cikti dr dahiliye gorsun, gerekirse doz arttirilsin dedi..persembe gunu normal kontrolum var(her hafta gidiyorum ya)..melittacim dr a 4 boyutlu ultrasonu sordum,benim bebeklerimin hic resmi yok da:43: ama bu haftalardan sonra net olmuyormus ki denedi hicbirseye benzemeyen bir goruntu cikti..neyse hayirlisi..sen nasilsin?neler yaptin?

ikiz anneleri süpersiniz

siz ne alacaksınız?

aminnnn figenay hosgeldin..cok sukur sen de 30 lu haftalari devirmissin,hersey yolundadir insaallah,nasil gidiyor?ben genelde yatiyorum cunku uzun sure oturdugumda bile sirtim agriyor..bu arada ben 2 gecelik 2 pijama aldim,artik nasil olursa,gerci sezeryan yarasi icin gecelik daha iyi olur gibi ama bir yandanda yaraya arada bakip kontrol edecekleri icin pijama mi daha iyi olur bilemedim bende:44:

Zeynepcim merhaba,evet ben alisverisi bitireli cok oldu..sen deyince aklima geldi ben de alt acma minderlerini hazir aldim,aslinda bir tane alacaktim ama satici bunlari bebek arabasinin icine koyuyorlar deyince 2 tane aldim..bir de uyku seti almadim park yataklarin icine,annem nevresim ve yorgan diktirdi,bebeklerin kiyafetlerinin cogunu da annem aldi..biz de de besiki kiz annesi yapar ama kibrisda oldugumuz icin istemedik.kesin donus yaptigimizda oda yapacaklar..sen de mi Ankaralisin?ben de Ankaraliyim:61:

bende belki dikmeye erinirsem bir tane alt açma minderi alırım.ama ben nevresimiyle falan herşeyi takım olsun diye dikiyim diyorum bakalım.ben evlenince annemin evindeki dikiş makinesini de yanımda getirdim boşuna durmasın işe yarasın. :1: tabi siz kıbrısta olunca herkesden uzakta napıcan mecbur.üçüncü çocuğunda türkiyede olursan o zaman yaparlar inşallah. :1: doğumu da kıbrısta mı yapmayı düşünüyosun acaba?
bende ankaralıyım evet.eşimin işi yüzünden yozgattayız.ankarayı inanılmaz özlüyorum.inanılmaz bir ankara aşığıyım.inşallah eşimin en yakın zamanda tayini çıkar.büyükşehirden küçük bir yere taşınmak çok kötü bişey.istediğim hiç bir şeyi bulamıyorum.herşeyi internetten alıyoruz.burayı hiç sevmiyorum offfff.

bende belki dikmeye erinirsem bir tane alt açma minderi alırım.ama ben nevresimiyle falan herşeyi takım olsun diye dikiyim diyorum bakalım.ben evlenince annemin evindeki dikiş makinesini de yanımda getirdim boşuna durmasın işe yarasın. :1: tabi siz kıbrısta olunca herkesden uzakta napıcan mecbur.üçüncü çocuğunda türkiyede olursan o zaman yaparlar inşallah. :1: doğumu da kıbrısta mı yapmayı düşünüyosun acaba?
bende ankaralıyım evet.eşimin işi yüzünden yozgattayız.ankarayı inanılmaz özlüyorum.inanılmaz bir ankara aşığıyım.inşallah eşimin en yakın zamanda tayini çıkar.büyükşehirden küçük bir yere taşınmak çok kötü bişey.istediğim hiç bir şeyi bulamıyorum.herşeyi internetten alıyoruz.burayı hiç sevmiyorum offfff.

evet cok haklisin,buyuk sehirden kucuk bir yere gelmek cok zor oluyor..Biz de Amerika dan Kibrisa geldik hala alisamadik:43:kismet iste dogdugun yer degil doydugun yer..Ben de dikis yapabilmeyi cok isterdim ama bilmiyorum maalesef..ne guzel senin boyle bir yetenegin var..
Dogum mecburen kibris da olacak..vallahi 3.,4. cocugu cok isterim ama bizim bu bebisler bile 4 seene sonra tup bebek yontemiyle oldu..gerci Allah buyuk O istedikten sonra olmaz diye birsey yok...
Allah hepimizin yardimcisi olsun,yasadigimiz yerlere alismamizi,sevmemizi nasip etsin insaallah

ikiz anneleri süpersiniz

siz ne alacaksınız?

Maşallah canım senin az kalmış sağlıkla kucağına alırsın inş bebeişlerini.Ablamın doğumundan hatırladığım kadarıyla gecelik pek kullanışlı olmuyor toplanıyor bide malum üşütüyosun.Pijamada önden düğmeli pijamalar çok kullanışlı oluyor emzirirken pratik bir iki düğmesini açıp emziriyosun arkadaşım gecelik almıştı sonra altından pijama altı giymek zorunda kaldı lastiği çok sıkmayan rahat bişey alabilirsin.

slm kızlar bu alışveriş konusu beni çok heyecanlandırıyor zaten tam bi alışveriş hastasıyım hele de bebişler için olunca daha bi heyecanlı oluyor bende 28-30 haftama gelip alışveriş yapmak istiyorum:)

Bugün yoruldum biraz eşimle evi temizledik o süpürüp sildi ben tozları aldım mutfak dolaplarının altını sildim yemek yaptım ...Çok bi iş değil ama yine yapmaya yapmaya hamlamışım galiba.Sizde de oluyormu bilmiyorum ama 5 dk ayakta kalsam sırtım ve belim ağrıyor yemek yaparken biraz sebzeleri doğruyorum biraz gelip kanepeye uzanıyorum:)İşte böyle benden bukadar sizde ne var ne yok bakalım.

bende ekim 2011 ikiz annesi olmayı beklerken ağustos ayı ikiz annesi oldum kızlar alışverişimi 26.ınçı haftalarda bitirmiştim 27 de olabilir 30.haftamda geldi benimkiler erkenci çıktılar yani bence 28.haftaya alışveriş işini halletmeye çalışın.....

Son düzenleme:
canim benim,arada girip bakiyorum kimse olmayinca cikiyorum..Yarin dr a gitcez dahiliyeye..trioidle ilgili bir problem var,t3,t4 biraz dusuk cikmisti 1 ay en dusuk dozda ilac kullanmistim, carsamba kan tahlilinde yine alt sinirda cikti dr dahiliye gorsun, gerekirse doz arttirilsin dedi..persembe gunu normal kontrolum var(her hafta gidiyorum ya)..melittacim dr a 4 boyutlu ultrasonu sordum,benim bebeklerimin hic resmi yok da:43: ama bu haftalardan sonra net olmuyormus ki denedi hicbirseye benzemeyen bir goruntu cikti..neyse hayirlisi..sen nasilsin?neler yaptin?

çok geçmiş olsun yaa rabbim şifalar versin inşallah.benim bebişlerimin birtanecik var elimde.ona baka baka eskittim çokta net çıkmışlar maşallah.rabbim bebeklerimizi bize bizi sevdiklerimize bağışlasın inşallah.bana bi tahlil yapılmıştı iki aylıktı bebekler o zaman şükür herşeyim normal çıkmıştı bi aşı eksikmiş doğumdan sonra da yaparız demişti dr.başka anne için tahlil yoktur dimi ?

ben iyiyim şükür inşallah bebişlerim de iyidir.yarın bayan misafirler gelecek baya bi kalabalık olcaklarmış.şimdiden hazırlık yapmaya başladım.yarına zorlanmayım diye.yavaş yavaş yapıyorum işte.eşimde yarın nöbetçi olacak akşama yalnızım yine :53: hayırlıısı.

çok güzel başlıklar buldum bu iki üç gündür o başlıklara bakıyorum.özellikle tecrübeli ikiz anneleri başlığına bakıyorum.çok faydası oldu.

çok geçmiş olsun yaa rabbim şifalar versin inşallah.benim bebişlerimin birtanecik var elimde.ona baka baka eskittim çokta net çıkmışlar maşallah.rabbim bebeklerimizi bize bizi sevdiklerimize bağışlasın inşallah.bana bi tahlil yapılmıştı iki aylıktı bebekler o zaman şükür herşeyim normal çıkmıştı bi aşı eksikmiş doğumdan sonra da yaparız demişti dr.başka anne için tahlil yoktur dimi ?

ben iyiyim şükür inşallah bebişlerim de iyidir.yarın bayan misafirler gelecek baya bi kalabalık olcaklarmış.şimdiden hazırlık yapmaya başladım.yarına zorlanmayım diye.yavaş yavaş yapıyorum işte.eşimde yarın nöbetçi olacak akşama yalnızım yine :53: hayırlıısı.

çok güzel başlıklar buldum bu iki üç gündür o başlıklara bakıyorum.özellikle tecrübeli ikiz anneleri başlığına bakıyorum.çok faydası oldu.

melittacim,benim de baslardaki kan tahlillerimde problem yoktu..bu troid 1 ay onceki tahlilde cikti ortaya..Allah tan zamaninda anlasildi cunku bu hormonun dusuklugu bebegin zihinsel gelisimini etkiliyormus (Allah korusun)..bakalim yarin dahiliye uzmani ne diyecek..misafirler icin hazirliga erken baslaman iyi olmus,yavas yavas yap yorma kendini..ne guzel en azindan sen bir kac insan goruyorsun..ben esimden baska kimseyi gormuyorum..
Ben de arada baska basliklara bakiyorum,gercekten faydali oluyor..bilmedigin,duymadigin seyleri ogreniyorsun..neyse canimcim cok opuyorum seni kendine dikkat et,yarin aksam gelismeleri anlatirim artik

Back