• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

selam güzel ikiz anneleri..
uzun bir aradan sonra geldim....önce tatil sonra iş derken giremedim..ben gayet iyiyim...bebişleriminde gayet iyi pazartesi yaptıracağımız detaylı ultrasonu bekliyoruz dört gözle ve sabırsızlıkla...hayırlısıyla güzel haberleri paylaşırım...
umarım hepiniz de iysinizdir..yeni gelen arkadaşlar sizlere de hayırlı olsun..inşallah güzel günler bizleri bekliyo...

kİMSECİKLER YOK AMA HERKESE İYİ GECELERRRRR,HEPİNİZ İYİSİNİZDİR İNŞALLAH...

ben bir şey sorabilirmiyim beklerimizin aylara göre kiloların nasıl paylaşımmı:))

HATHARcım ne zamandır görünmüyodun iyisindir İNŞALLAH,ben sorunu tam anlamadım ama bebeklerimizin kilolarını paylaşalım dediysen benim 2hafta önce biri 180gr diğeri 188 gr.dı canım..Senin 3lü test ne zaman:)))))

Merhaba funda,Rabbim bebeklerine hayirli,saglikli uzun omurler versin insaallah..benim 31 hafta 3 gunluk suan,Allah a sukur simdiye kaadar sorunsuz geldik ama benim kafama takilan bir sey var..benim doktorum ciger gelistirici igne vurmayacagini soyledi bu da acikcasi beni korkutuyor..ben arastirinca da esim kiziyor sen doktordan daha mi iyi bileceksin diye :18:..Allah a tevekkul edip rahatlamaya calisiyorum,sonucta olacagi varsa her durumda olur ama tedbir de almak lazim bilmiyorummmmmmmmm:43:

İBREMİNEcim bu zamana kadar şükür sorunsuz geldiysen 38.haftayı da sağlıkla karşılarsın İNŞALLAH...Hiç aklına takıpta canını sıkma güzelim..Gerçi böyle söylüyorum ama ben bile bu ayda ciğer geliştirici iğneyi çok merak ediyorum,acaba gerekli olursa doktor ne diycek yapcaklar mı diye...Bide son okuduğuma göre bu iğne doğumdan 72saat önce yapılınca etki ediyomuş..Ne biliyim herkes bişey söylüyo ama zaman ne gösterir yaşayıp görcez İNŞALLAH..Yalnız şu anda doğuma en yakın olan sen olduğun için bizi uzun süre habersiz bırakma İNŞALLAH ilk güzel haberimizi senden alcaz:)))))

eline sağlık canım çok güzel olmuş liste bu arada ben 64kg dan 62 ye düştüm ama sanırım artık kilo kaybetmem hepinizi öptüümm

OLEFİN canım ilk 3ay bebek anneden beslendiği için kilo verme durumu çok mühim değil ama İNŞALLAH 3.aydan sonra iyice düzelirsin,bulantıların hala çok şiddetli mi:(

uzun bir aradan sonra geldim....önce tatil sonra iş derken giremedim..ben gayet iyiyim...bebişleriminde gayet iyi pazartesi yaptıracağımız detaylı ultrasonu bekliyoruz dört gözle ve sabırsızlıkla...hayırlısıyla güzel haberleri paylaşırım...
umarım hepiniz de iysinizdir..yeni gelen arkadaşlar sizlere de hayırlı olsun..inşallah güzel günler bizleri bekliyo...

İLAYcım ver bakalım bi yanak:))))) Özlettin kendini yahuuuuuu....İyi olmanıza çok sevindim tatlım...Pazartesiyi bizde senle birlikte dört gözle bekliyoruz,ilk ayrıntılı ultrasonu ayrıntılarıyla senden dinliycez İNŞALLAH..Bu arada tetanoz aşınıda vurdurucakmısın,sağlık ocağına kayıt oldunmuydu:)))

GÜLİZELİFcim listemiz pek bi güzel..Yalnız listede 20yi geçkin arkadaşımızın ismi var hep aynı kişiler burdayız diğerleri de iyidir İNŞALLAH...Öptüm seni tatlım:))))

MELİTTA güzelim senin birinin erkek olduğu kesindi diğerini görememiştiniz dimi...Birden elimden öyle çıkmış 2erkek yazmışım..Bakalım 2hafta sonra öğreniriz İNŞALLAH:))))

UHDEcim seni de öpüyorum kendine ve miniklerine iyi bak tatlım:)))))

AYLİNcim seni de öpüyorum sİZ de iyisinizdir İNŞALLAH:))))

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız.Ben biraz daha iyiyim ağrıları biraz hafifledi sayılır.Bi ara baya korkuttu beni.Dün dr kontrolüm vardı ama kendi dr izinde olduğu için başka dr tavsiye etmişti onada ben gitmedim pazartesi dönecekmiş bizde salı yada çarşamba gideceğiz bebişlerimizin kalp atışlarını duymaya bir kaç gün geç gitmekten bi sıkıntı çıkmaz inş değilmi.evde yatmaktan çok sıkıldım ilk kez bukadar çok evdeyim 6 yıllık evliyim 4 yıl çalıştım 1 yıl yüksek lisans yaptım 1 yıl dersaneye gittim yani hep koşturmaca ile geçti vaktim şimdi böyle eve kapandım inanılmaz sıkılıyorum.Biraz kitap okuyorum biraz tv derken vakit geçmek bilmiyor gündüzleri 1-2 saat uyuduğum için geceleri de geç yatıyorum.Evde başka ne yapılır ki fikir verin siz neler yapıyosunuz yavaş yavaş çıksam çarşıya pazara diyorum eşim kızıyor gerçi ağrılarım oluyor iki adım zor yürüyorum offf işte böyle kızlar Allahtan burası var yoksa kim anlardı halimizi:)

arkadaşlar merhabalar görüşmeyeli nasılsınız dün kimsecikler yoktu bende onlıne forumdan ilgimi çeken bütün başlıklara ilk defa yorum yazdım.çok güzel vakit geçirdim derken internet gitti :37:

sizler nasılsınız bebişler nasıl ?

slm kızlar nasılsınız.Ben biraz daha iyiyim ağrıları biraz hafifledi sayılır.Bi ara baya korkuttu beni.Dün dr kontrolüm vardı ama kendi dr izinde olduğu için başka dr tavsiye etmişti onada ben gitmedim pazartesi dönecekmiş bizde salı yada çarşamba gideceğiz bebişlerimizin kalp atışlarını duymaya bir kaç gün geç gitmekten bi sıkıntı çıkmaz inş değilmi.evde yatmaktan çok sıkıldım ilk kez bukadar çok evdeyim 6 yıllık evliyim 4 yıl çalıştım 1 yıl yüksek lisans yaptım 1 yıl dersaneye gittim yani hep koşturmaca ile geçti vaktim şimdi böyle eve kapandım inanılmaz sıkılıyorum.Biraz kitap okuyorum biraz tv derken vakit geçmek bilmiyor gündüzleri 1-2 saat uyuduğum için geceleri de geç yatıyorum.Evde başka ne yapılır ki fikir verin siz neler yapıyosunuz yavaş yavaş çıksam çarşıya pazara diyorum eşim kızıyor gerçi ağrılarım oluyor iki adım zor yürüyorum offf işte böyle kızlar Allahtan burası var yoksa kim anlardı halimizi:)

haklısın bende tam tersi uyuyorum uyuyorum uykuya doyamıyorum yürüyüş yapsam yasak yürüyüş yapamıyorum.birde bu hafta hep baş ağrıları çektim hala da ağrıyor arada internete giriyorum haber okuyorum bu başlığa giriyorum sizlere bakıyorum :) başka türlü vakit geçmiyor.

birde dün akşam onlıne forum keşfettim ilgimi çeken bütün başlıklara bakıp yorum yazdım çok güzeldi :) ama internet gitti :53:

ilaybars hoşgeldin arkadaşım özlettin kendini :)

AYLİNcim daha iyi olmana sevindim tatlım,Kalp atışlarını duymaya bikaç gün geç gitmekten bi sorun çıkmaz,ben de kalp atışlarını duyana kadar sıkıntıyla bekleyip durmuştum..Sen de hayırlısıyla duyarsında için rahatlar İNŞALLAH..Evin içinde olmak, çalışan insan için cidden çok zor...Ben evlendiğimden beri evde olduğum için artık çok alıştım..Ama senin sıkılmanı anlayabiliyorum...Hayırlısıyla kalp atışlarınızı da duyun,İNŞALLAH için o zaman daha rahat olarak yavaş yavaş dışarı çıkmayada başlarsın...Ben de internetle,tv izleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum günlerimi..Hep yatıştayım,bacaklarımı uzatıp oturuyorum gün boyu...Kayınvalidem bakıyo sağolsun:70:

MELİTTAcım demek diğer başlıklarda dolaşıp duruyodun,bende bazen bi takılıyorum vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyo..Bugün gezerken panikatak yaşayan hamileler diye bi başlık gördüm hemen aklıma sen geldin:71:Söyliyimde bi bak diycektim:26:

MELİTTA canım acaba senin bahsettiğin online forum başka bişeymi normal forumumuz değil miiiiii:26:

Son düzenleme:
MELİTTAcım demek diğer başlıklarda dolaşıp duruyodun,bende bazen bi takılıyorum vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyo..Bugün gezerken panikatak yaşayan hamileler diye bi başlık gördüm hemen aklıma sen geldin:71:Söyliyimde bi bak diycektim:26:

MELİTTA canım acaba senin bahsettiğin online forum başka bişeymi normal forumumuz değil miiiiii:26:[/QUOTE]

aaa ben görmedim o başlığı yoksa hemen bakardım.canım ya ben site de nasıl dolaşıldığını bilmiyordum ki dün akşam keşfettim forum takipten giriyosun .onlıne forum takip çıkıyor işte oradan bi girdim bi sürü başlık çıktı.hepsi de günceldi.walla aklıma hangi başlık yattıysa girdim yazıştım çok güzeldi arkadaşlıklarda samimiyette :) bu başlık gibiydi ama bi sürü üyeler yoprum yazıyordu yani akıyordu başlık bizim başlık gibi kim denk gelirse sohbet değildi.

mesela tecrübeli ikiz anneleri adlı başlığa yazdım.eşimin benzettiği şarkıcıya bakın a yazdım.evli bayanlar diye bi başlık vardı ona yazdım.vs vs işte ama çok güzeldi samimiydi ilk defa özelimi bile paylaştığım oldu.çok güzel geçti zaman ama bi baktım ki internet gitti :37:

canım nası atlamışız yaa.. kusura bakma sakınç ekliyorum hemen. şimdi güncelleyecektim zaten..

çok çok çokk tşk.ederim canım benimmm kiloda yazılıyomuş sanırım en fazl kilo bana aittir galiba 55'den 60 kiloya çıktım ben canım izahmet olmazsa eklersin tşk.ederimmm :54::54::54::54:

günaydın kızlar nasılsınız bakalım bebişlerimiz nasıllarr bugün güzel bir hafta geçirmenizi dilerim:71::71::71:

Güselllller merhaba herkesler iyi mi bakalım..
Haftasonu evde oturanlar ve dışarı çıkanlar el kaldırsın bakimmmm...Ben evde oturanlar kısmında hemen elimi kaldırıyım:65:...Hatta bu konuda ödülüm bile var..En iyi evde oturan hamiş olarakkkk:1:

Kıslar bişey sorcam neler aldınız bebişlerinize..Ben daha hiç bişey almadım da geçen bi misafirimiz 2tane çıtçıtlı bady,2tanede tulum hediye getirmiş çok güseller,ben de bi an önce alışveriş yapmak için sabırsızlanıyorum:19:..

İBREMİNEcim sen herhalde herşeyini tamamlamışsındır bebişine oda falan yaptın mı beşik mi aldın..Ben park yatak düşünüyorum başka neler aldın anlatsana bize de fikir olsun canım yaaaa:70::emir_bebek:

UHDE canım maalesef kilo konusunda rekor benim kimseciklere kaptırmam güzelimmmm:1:64le başladım şimdi 69um,gerçi 5kilo almışız ikimizde, ama benim öncesinde de kilom olduğu için top misali yuvarlanıyorum şimdiiiii:49::emir_bebek:

MELİTTAcım bahsettiğin şekilde forumtakiptende ben hiç bakmamıştım siteye:44:..Ben bide diğer konuları nasıl görüceğini anlatıyım sana...Siteye giriş yaptığında sol üstte anasayfa yazısını tıkladığında bir sürü başlık açılıyo o başlıklardan istediğine tıkladığında da alt başlıklar açılıyo..
Mesela bahsettiğim panikatak konusuna girmek için yapıcaklarını söyliyim bakalım olucak mı...Anasayfa yazısını tıklayınca çıkan başlıklarda aşağı doğru ilerleyince gebelik diye bi başlık var, ona tıkladığında da çeşitli başlıklar çıkıyo,o başlıkların içinde hamilelerden haberler soru ve sorunlar başlığı var,ona da tıkladığında işte orda panikatak konusu ve bir sürü konu var istediğine takıl,yorum yap hepsinde çok tatlı insanlar var:70:...Şimdi uzun uzun anlatınca karışık geldi belki ama sayfa başlıklarını tıklayınca açılıveriyo peşpeşe,ben de ara ara tüp bebek başlığında geziniyorum tecrübeli annelerin yazdıklarını okuyorum,ama insan takılınca vaktin nasıl geçtiği belli olmuyo:34:

Son düzenleme:
çok çok çokk tşk.ederim canım benimmm kiloda yazılıyomuş sanırım en fazl kilo bana aittir galiba 55'den 60 kiloya çıktım ben canım izahmet olmazsa eklersin tşk.ederimmm :54::54::54::54:

icin rahat olsun uhdecim,ben 67 kilo ile hamile kaldim ve suan 82 kiloyum yani 15 kilo almis bulunmaktayim:49: hatta carsamba gunu doktorum kilona dikkat et bile dedi ama ben tek gebelikte bile 30 kilo alanlari biliyorum..neyse dr deyince uymak lazim..kiloyu takmayalim bebislerimiz saglikli olsun yeter canim

Haftasonu evde oturanlar ve dışarı çıkanlar el kaldırsın bakimmmm...Ben evde oturanlar kısmında hemen elimi kaldırıyım:65:...Hatta bu konuda ödülüm bile var..En iyi evde oturan hamiş olarakkkk:1:

Kıslar bişey sorcam neler aldınız bebişlerinize..Ben daha hiç bişey almadım da geçen bi misafirimiz 2tane çıtçıtlı bady,2tanede tulum hediye getirmiş çok güseller,ben de bi an önce alışveriş yapmak için sabırsızlanıyorum:19:..

İBREMİNEcim sen herhalde herşeyini tamamlamışsındır bebişine oda falan yaptın mı beşik mi aldın..Ben park yatak düşünüyorum başka neler aldın anlatsana bize de fikir olsun canım yaaaa:70::emir_bebek:

UHDE canım maalesef kilo konusunda rekor benim kimseciklere kaptırmam güzelimmmm:1:64le başladım şimdi 69um,gerçi 5kilo almışız ikimizde, ama benim öncesinde de kilom olduğu için top misali yuvarlanıyorum şimdiiiii:49::emir_bebek:

MELİTTAcım bahsettiğin şekilde forumtakiptende ben hiç bakmamıştım siteye:44:..Ben bide diğer konuları nasıl görüceğini anlatıyım sana...Siteye giriş yaptığında sol üstte anasayfa yazısını tıkladığında bir sürü başlık açılıyo o başlıklardan istediğine tıkladığında da alt başlıklar açılıyo..
Mesela bahsettiğim panikatak konusuna girmek için yapıcaklarını söyliyim bakalım olucak mı...Anasayfa yazısını tıklayınca çıkan başlıklarda aşağı doğru ilerleyince gebelik diye bi başlık var, ona tıkladığında da çeşitli başlıklar çıkıyo,o başlıkların içinde hamilelerden haberler soru ve sorunlar başlığı var,ona da tıkladığında işte orda panikatak konusu ve bir sürü konu var istediğine takıl,yorum yap hepsinde çok tatlı insanlar var:70:...Şimdi uzun uzun anlatınca karışık geldi belki ama sayfa başlıklarını tıklayınca açılıveriyo peşpeşe,ben de ara ara tüp bebek başlığında geziniyorum tecrübeli annelerin yazdıklarını okuyorum,ama insan takılınca vaktin nasıl geçtiği belli olmuyo:34:

merhaba boncukkkcum..evet ben alisveris faslini 19 haftalikken bitirdim,neden bu kadar erken diye merak etmissindir,cunku ilk 5 ay Turkiyedeydim ve kibris da da alisveris yapacak dogru durust yer olmadigi icin herrseyi Turkiye den getirdik,park yataklarimiza kadar..simdide aklima eksik geldikce anneme soyluyorum o getirecek..neler aldigimi yazayim tatlim

Park yatak(kibris da 3,4 sene kalacagimiz icin oda yapmaya gerek gormedim)
gogus pompasi,biberonlar,emzik(daha once Amerika da yasadigimiz icin bunlari ordan getirttik,daha ucuz cunku..gogus pompasi avent elektrikli,biberonlarin 5 tanesi avent,diger 5 i dr browns)
ikiz bebek arabasi (esimin arkadasininda ikizleri var sagolsun onlar verdi,ayni zamanda oto koltugu olarak kullaniliyor)
ev tipi ana kucagi,kanguru (Amerika dan)
0-3 aylik kiyafatler (daha cok tulum ve penye tarzi seyler)
6-9 aylik kiyafetler (erkek icin de kiz icinde 4,5 tane aldim cunku 8,9 aylik olduklarinda tatil icin Turkiyeye gidecegiz..buyukleri o zaman alirim diye)
4 tane kalin battaniye,8 tane penye battaniye
gogus pedi,gogus kremi,bebek tirnak makasi,burun pompasi,tarak,firca,ates olcer(ama ates olcerim iyi degil)

alinacak olarak banyo kuveti,filesi ve kirli camasir sepeti kaldi..artik onlari burdan alacam..daha bebek bezi ve mama konusunda bir fikrim yok onlari arastiracagim marka olarak...bazen gidip kiyafetleri seviyorum,onlari bir an once guzel guzel giydirip gezdirmek istiyorum..aman bir an once dedigime bakma zamaninda dogsunlar insaallah..iste boyle canimcim

güzel anneler ve geniş aile adayları nasılsınız. inşaallah iyisinizdir ben 2 gn önce kontrole gittim Allah a şükür bebekler ve kg ları iyi dedı dr. ancak bugun yine gittik sizi bilgilendireyim dedim çünkü önmeli belki duymussunuzdur bu konuyu GEBELİK KOLESTAZI : 1 haftadır bütün vucudum kaşınıyordu. dr gidincede sormayı unuttum o an çok kaşınmadım heraldekı aklıma gelmedi. duş jelini değiştim olmadı, kullanmadım olmadı, kremlerıme ılave krem kullandım olmadı. dün çok şiddetlendı ve kanatana kadar kaşımak istiyorum.eşimide uyutmuyorum. uykudan gözümü açıncada bakıyorumki kendılıgınden kaşınıyorum. ablam bende kaşındım hamıleliktendir dedi. kuzenıme sordum abla ıhmal etme karaciğerden olabılıyormus bebeklere zarar verebiliyormuş dedı ve dahada şiddetlence doktorumu aradım sabah erkenden aç karnına gel dedı. şekerimde aç-tok ölçuldu şekerde cıkmıstı daha evvel, dietteyım. gittik bu sabah tahlil test falan derken karaciğer enzimleri fırlamıs 2 katına oyüzden kaşınıyormusum. salı günü bidaha gidicem dahılıyecı cok yüksek ultrasonlada bakarız ilac yetmezsede ilave yapıcam dedı.şimdilik günde 3 kez ılaç. kadın doğumcum iyimser konustu gebelikte olagan bir durum diyor. net den de arastırdım aynı seylerı yaşayanlar var. sizleri uyarmak ıstedım. kaşıntı deyıp gecmeyın, fark edilmezse sonuc kötü olabılıyormuş.bizim için dua edin inşaallah ultrasonda bir sorun çıkmaz. hamıleliğimde safra kesemde taş oldugu ortaya cıkmıstı. dr o da yapabilir Allah muhafaza başka seylerde bakalımki içimiz rahat olsun dedı, ayrıca tekrar hamıle kalırsan yıne tekrarlar bu durum dedi. anlıcanız Allah beterınden korusunda moralım cok bozuk:( kızlar ben her zaman net e giremiyorum kusuruma bakmayın, yazamasamda haberlerınızı almak ıcın bazen okuyorum alel acele. bebeklerınıze ve kendınıze iyi bakın öptüm sizi... sağlıklı doğumlara....

güzel anneler ve geniş aile adayları nasılsınız. inşaallah iyisinizdir ben 2 gn önce kontrole gittim Allah a şükür bebekler ve kg ları iyi dedı dr. ancak bugun yine gittik sizi bilgilendireyim dedim çünkü önmeli belki duymussunuzdur bu konuyu GEBELİK KOLESTAZI : 1 haftadır bütün vucudum kaşınıyordu. dr gidincede sormayı unuttum o an çok kaşınmadım heraldekı aklıma gelmedi. duş jelini değiştim olmadı, kullanmadım olmadı, kremlerıme ılave krem kullandım olmadı. dün çok şiddetlendı ve kanatana kadar kaşımak istiyorum.eşimide uyutmuyorum. uykudan gözümü açıncada bakıyorumki kendılıgınden kaşınıyorum. ablam bende kaşındım hamıleliktendir dedi. kuzenıme sordum abla ıhmal etme karaciğerden olabılıyormus bebeklere zarar verebiliyormuş dedı ve dahada şiddetlence doktorumu aradım sabah erkenden aç karnına gel dedı. şekerimde aç-tok ölçuldu şekerde cıkmıstı daha evvel, dietteyım. gittik bu sabah tahlil test falan derken karaciğer enzimleri fırlamıs 2 katına oyüzden kaşınıyormusum. salı günü bidaha gidicem dahılıyecı cok yüksek ultrasonlada bakarız ilac yetmezsede ilave yapıcam dedı.şimdilik günde 3 kez ılaç. kadın doğumcum iyimser konustu gebelikte olagan bir durum diyor. net den de arastırdım aynı seylerı yaşayanlar var. sizleri uyarmak ıstedım. kaşıntı deyıp gecmeyın, fark edilmezse sonuc kötü olabılıyormuş.bizim için dua edin inşaallah ultrasonda bir sorun çıkmaz. hamıleliğimde safra kesemde taş oldugu ortaya cıkmıstı. dr o da yapabilir Allah muhafaza başka seylerde bakalımki içimiz rahat olsun dedı, ayrıca tekrar hamıle kalırsan yıne tekrarlar bu durum dedi. anlıcanız Allah beterınden korusunda moralım cok bozuk:( kızlar ben her zaman net e giremiyorum kusuruma bakmayın, yazamasamda haberlerınızı almak ıcın bazen okuyorum alel acele. bebeklerınıze ve kendınıze iyi bakın öptüm sizi... sağlıklı doğumlara....

canim cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin...Benim de triod im(t3,t4) dusuk cikmisti ilac kullandim 1 ay,3 gun once tekrar tahlil yapildi hala dusuk..pazartesi ben de dahiliyeye gitcem..troid duusklugu de bebegin zihin gelisimini olumsuz etkilermis..Rabbim hepimizin yardimcisi olsun

Geçmiş olsun canım senin yazını okurken bende kaşınmaya başladım:Benimde geçen haftadan beridir sadece göğüslerim de kaşıntı var başka yerlerde yok göğüslerim bazan okadar çok kaşınıyorki anlatamam.Dr kontrole gittiğimde ben de sorayım bakalım.

Evde oturma konusunda benim de rekorum var canım günlerdir evdeyim arada bi sadece anneme gidiyorum markete bile çıkmıyorum kilo konusunda da rekorda olucam heralde 8. haftamda 63 kiloyum 61 ile hamiş kalmıştım tedaviyede 59 ile başlamıştım toplamda 4 kilo almışım son haftalarımı düşünemiyorum yuvarlak bişley olurum heralde.Kiloyu takmıyorum tek bebişlerimiz sağlıkla doğsunlar da kilo verilir.Ben hiç bi,şeyden kısmıyorum herşeyi yiyorum.Bu arada size de oluyormu bilmiyorum ama rüyamda hep yemek yiyorum arkadaşım aşeriyorsun rüyanda olur böyle şeyler d,iyor.
Alışverişe gelince bencede başla artık cinsiyeti belli ve 18. haftadasın yavaş yavaş al ağırlaştıkça çıkamazsın.Bende inş 18-20 haftalarda yapmayı düşünüyorum daha çoooook var:)Herkes oyun parkını tavsiye ediyor ben başlarda bir tane almayı düşünüyorum ilk 2 ay birlikte yatrmış ikizler sonra hareketlenip birbirini uyandırmaya başlarlarsa oyun yatağından da memnun kalırsam 2.sini alırım.Memnun kalmazsak 2 de elimizde patlamasın diye düşündüm.Oda için erken ablam yeğenim doğmadan aldı şimdi çocuk odasını beğenmiyor 4-5 yaşlarına gelince onların da beğendiği bi oda yapılır diye düşündüm.Tecrübeli anne adaylarından duyduğum kadarıyla penye battaniye çok işe yarıyormuş yeni doğdu seti almak yerine tek tek zıbın çıt çıtlı badi eldiven almak hem daha hesaplı hem de kullanışlıymış burada bebeco mağzası var penyeleri gayet kaliteli.Birde yumuşak ter bezi alıp 2-3 metre kenarını tığlamayı düşünüyorum ablam kullandı süper oluyor bebişlerin sırtına ter bezi olarak koymaya hem vaktimiz geçer.10 tane yapmayı düşünüyorum.İşte şimdilik bunlar aklımıza geldikçe paylaşalım benim için henüz erken ama hevesleniveriyorum birden bu hazırlıkları duyunca:)

canim cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin...Benim de triod im(t3,t4) dusuk cikmisti ilac kullandim 1 ay,3 gun once tekrar tahlil yapildi hala dusuk..pazartesi ben de dahiliyeye gitcem..troid duusklugu de bebegin zihin gelisimini olumsuz etkilermis..Rabbim hepimizin yardimcisi olsun

sağol canım Allah cümlemize şifa versin. ihmal etme sakın. insan kendınden önce bebekleri düşünüyor. Rabbim saglık versin inşaallah.

Geçmiş olsun canım senin yazını okurken bende kaşınmaya başladım:Benimde geçen haftadan beridir sadece göğüslerim de kaşıntı var başka yerlerde yok göğüslerim bazan okadar çok kaşınıyorki anlatamam.Dr kontrole gittiğimde ben de sorayım bakalım.

sağol canım. sadece göğüs, karın ve kasıklar olursa bildiğim kadarıyla hormonal bır durum yada kilo alma kaynaklı vücut gergınlıgı. ama coğalırsa ve tüm vucuttaysa kolestaz olabılıyor. ama sen yınede sor ıcın rahat olur. bende yavas yavas baslamıstım kasınmaya.

Back