Canım benim de kafama takilmadi degil.. hadi diyelim cok tehlike görmedi vermedi, peki
10.haftada vitamine baslamam gerekmez mi? aslında doktorum doçent ve cok da iyi bir dr, bilmiyorum ki neden böle..iste istanbulda da muayeneye gelmek istememin sebebi bu. kullanmaya baslamalı mıyım sizce vitamin??
canım yaa elimde degil tamamen kopamıyorum iste su illetten. ama yine de ona ragmen basarılıyım biliyo musun, etrafımdaki herkes bilir benim tiryakiliğimi. bukadar uzaklasabilmem bile mucize ama anne olmak buymus demekki. hep diyorum su mubarek ayda allah icimize koydu bu hissi nasıl bir duyguymus, ödüm kopuyor onlara bisey olacak diye..o cektigim nefesler bile nasıl vicdan azabı yaratıyor anlatamam. bu arada iyiki geldin aramıza canım, ne iyiettin hosgeldin :) bizi birbirimizden daha iyi kim anlar degil mi? paylasmak dertlesmek gercekten cok rahatlatıyor insanı. bu arada okudum basına geleni ve inanki cok üzüldüm. benim yakınımda bu hastalıktan muzdarıp bircok kisi var. en yakın arkadasım ve esim en basta..mücadelesi cok zor biliyorum ama kesinlikle kendini dinlememeni tavsiye ederim ben sana. arkadasım ne zamanki atak geldiginde kovmayı becerdi, ozaman kurtuldu canım. her aklına geldiginde onu yok sayıp baska seylere veriyordu kendini. esimde arada kötü oluyor, onu konusturup unutturuyorum ve hemen kendine geliyor. bunu söylemek kolay, uygulamak zor belki ama is beyinde bitiyor canım. suan hep pozitif düsünmek ve bu hastalıgı yok saymak en dogru yol.. hatta burada bile konusma bunu tatlım, yok öyle bisey geldi ve bitti o kadar..böyle düsün. inanki iyi gelecek..
İkiz annesi yol arkadaslarim özlüyorum sizi ama giremedim 2 gündür.. lekelenmeden sonra bir de ufak kanama gibi bisey oldu kızlar bugün cok korktum. doktora gittim bugün allahima sükürler olsun ikisi de kıpır kıpırdı masallah. gecen haftadan beri iki kat büyümüsler neredeyse. bir de kolları ve bacakları belirginlesmis nasi duygulandim anlatamam.. (su anda telefondan yazdıgım icin icon yapamıyorum sevindim anlayın siz :). )
doktor yine de herhangi bisey vermedi bana, demek ki gerek görmedi. sadece folik asitle devam ediyorum.. bol bol istirahat ve bol sıvı tüketiceksin dedi.
bir de benim acımdan beni oldukca zorlayan biseyi sormak istiyorum size, benimle aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. kızlar ben dogal yoldan hamile kaldım. istiyordum ama beklemedigim bir anda oldu doğrusu. bebisler gelmeden önce günde neredeyse 1,5 paket sigara iciyordum. simdi aniden bırakmak cok stres yaratıyor bende. ögrendim ögreneli yakıp bir sigara icmedim ama mesela esim ya da arkadaslarım yanımda icerse onlardan birkac nefes cekiyorum dayanamıyorum. ama günde 1-2 sigara ediyordurbenim gibi cok kullanan ve kesenler var mı aranızda??nasıl bas ediyorsunuz bu stresle??( bu arada kullanmayanlar bilemez lütfen acımasız elestiri yapmayın, gece uykumda bile kac kere uyanıyorum ters yatıp onlara zarar vermiyim diye, agrıdan ölüyorum bir gr ilac almıyorum, ne bir yudum kahve ne cola iciyorum- ki okadar düskündüm. onlar icin herseyi yaparım ama bu sigara cok illet bisey yasamayan bilmez)
Canım benim de kafama takilmadi degil.. hadi diyelim cok tehlike görmedi vermedi, peki
10.haftada vitamine baslamam gerekmez mi? aslında doktorum doçent ve cok da iyi bir dr, bilmiyorum ki neden böle..iste istanbulda da muayeneye gelmek istememin sebebi bu. kullanmaya baslamalı mıyım sizce vitamin??
canım geçmiş olsun öncelikle benimde 10 haftalarda bir kanamam olmuştu çok korkmuştuk bizde çok şükür 1 gün sürdü ve geçti Allahım kimseye yaşatmasın inş.İkiz annesi yol arkadaslarim özlüyorum sizi ama giremedim 2 gündür.. lekelenmeden sonra bir de ufak kanama gibi bisey oldu kızlar bugün cok korktum. doktora gittim bugün allahima sükürler olsun ikisi de kıpır kıpırdı masallah. gecen haftadan beri iki kat büyümüsler neredeyse. bir de kolları ve bacakları belirginlesmis nasi duygulandim anlatamam.. (su anda telefondan yazdıgım icin icon yapamıyorum sevindim anlayın siz :). )
doktor yine de herhangi bisey vermedi bana, demek ki gerek görmedi. sadece folik asitle devam ediyorum.. bol bol istirahat ve bol sıvı tüketiceksin dedi.
bir de benim acımdan beni oldukca zorlayan biseyi sormak istiyorum size, benimle aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. kızlar ben dogal yoldan hamile kaldım. istiyordum ama beklemedigim bir anda oldu doğrusu. bebisler gelmeden önce günde neredeyse 1,5 paket sigara iciyordum. simdi aniden bırakmak cok stres yaratıyor bende. ögrendim ögreneli yakıp bir sigara icmedim ama mesela esim ya da arkadaslarım yanımda icerse onlardan birkac nefes cekiyorum dayanamıyorum. ama günde 1-2 sigara ediyordurbenim gibi cok kullanan ve kesenler var mı aranızda??nasıl bas ediyorsunuz bu stresle??( bu arada kullanmayanlar bilemez lütfen acımasız elestiri yapmayın, gece uykumda bile kac kere uyanıyorum ters yatıp onlara zarar vermiyim diye, agrıdan ölüyorum bir gr ilac almıyorum, ne bir yudum kahve ne cola iciyorum- ki okadar düskündüm. onlar icin herseyi yaparım ama bu sigara cok illet bisey yasamayan bilmez)
canım geçmiş olsun inş. biran evvel geçer panik atak durumların.. bende büyük şehirden evlenip doğuya geldim çok küçük bir yerdi çok bunalımlar geçirdim seni iyi anlıyorum sonra ordan ayrıldık diyarbakıra geldik ben ilçesindeyim burasıda çok küçük ama benim tek şansım çalışıyor olmam ve lojmanda kalmamız böyle olunca rahatladım alıştım çok şükür birde iyi dr. bulabilsem çok daha rahatlayacagımmerhaba gülizelif bende çok içmesemde sigara kullanıyordum.gebe kalınca bıraktım fakat eşimin yanına gelince (eşimde sigara içiyor)canım çektiği için kokusu muz gibi geliyor bazen :) eşimden bir iki fırt çekiyorum.dr a danıştım.bebekler huzursuz olmasın bir iki den bişey olmaz demişti.ama ben bırakmıştım.ama malesef arada çekiorum işte.kökten bırakmak en iyisi.zaten pniğimi birazda tetikleyen bu vicdan azabı olmalı.bebişlerin ve sen kendine dikkat et zaten o canları düşününce insanın içesi gelmiyor.tiryakilik diye bişey yok iki can taşıyorum diye telkin et.birde naneli sakız çok işe yarıyor.
benimde şu üç gündür panik atak denen illet yakama yapıştı. çok üzgünüm.mutluluğuma da gölge düşürmek istemiyorum.Allahtan sizler ve bu site var rahatlıyorum.iyi ki varsınız.eşim beni üye olmam için ikna etmişti iyi ki de üye olmuşum.yoksa bu ıssız ve kimsesiz yerde iyice kaybederim kendimi.
kizlar 15 haftalik ikizlerime hamileyim cumagunu cinsel birlesme yasadik cumartesi sabahi kahverengi kirmizi akintim oldum hemen uzandim iki saat sonra adet gibi akmaya basladi doktoru aradik sexten olmus kirmizi kan olmadigi surece korkmadedi pazargunu devam etti doktora gittik acilma yok dedi bebeklerde gayet iyiydi bugunyine kati kahverengi akintim var az dagegil cokta degil doktoru yine aradim bu akindi ne dedim eski adet akintisi dedi rahimden gelmiyor bir hafta dinnen gecer gecmesse bizi ara dedi ,,,,boyle olan varmi yada yada dusuk belirtisimi size gore lutfen fikir verin..
günaydın güzel ikiz anneleri nasılsınız bakalım bugün bebişler nasıllarr????
günaydın canım...ben iyiyim çok şükür...umarım bebişlerimde iyidir..sen nasılsın...aklıma takıldı senin profil resmini görünce onlarda senin çocukların mı ??yoksa ikizlerin ilk mi olacak??
canım öncelikle geçmiş olsun...hatırladığım kadarıyla burdaki annelerin bir çoğu lekelenme şikayeti yaşadı...sakın canını sıkma....doktorlar kahverengi olmasının korkulacak bi şey olmadığını,pembeyeye döndüğü zaman önemli olduğunu söylüyorlar...dr. mutlaka hap veya iğne verdiyse onlar seni koruyacaktır...zaten 15 haftalık yapmışsın bebişlerini düşük riskin azaldı artık..ama mutlaka dr.un istirahat et demesini önemse..gerçekten dinlen..evde ağır iş yapma...mümkünse bu hafta dışarı da çıkma...
Biiiiiiz geldik...Kimsecikler yok galiba ama olsun biz yazalım sonrada geçmişi okuyalım, bizim güzeller neler konuşmuşlar...
Efenim bugün doktora gittik miniklerden biri 148gr,diğeri 173gr dedi doktorumuz gayet iyilermiş,cinsiyet konusunda da biri erkeğe benziyo ama hiç emin değilim dedi,diğerini göremedi...Doğum konusunu sordum gebelik ikiz devam ederse sezeryan olur dedi...İkiz devam ederse diyince canım sıkıldı ama şimdilik bi sorun yok çok şükür...Kalsiyum hapı falan vericekmiş ama daha sonraymış...Ferro sanol demir hapı ve ferrevit vitamin hapını içmeye tekrar başlamamı söyledi,kabız olursamda kullanmam için bi şurup verdi...
İLAYcım kabızlık için her gün suya ıslattığım 3kayısıyı suyuyla birlikte yiyorum ama bu haplarda pek işe yaramıyo..Bakalım ilerleyen günlerde duruma göre bakcaz...Biz de 20.haftada ayrıntılı ultrasona gircez galiba,bu arada sizin hastanede ayrıntılı kaç tl imiş..Bizimkinde 350tlymiş,biz de başka bi görüntüleme merkezinde yaptırmaya karar verdik....Bu arada kendi doktorumdan sonra başka bi hastaneye daha uğradık ordaki doktorda biri kız biri erkek gibi ama hiç net değil emin değilim dedi..Bizim cinsiyetler20.haftadan sonra netlik kazanacağa benziyo..hayırlısı bakalım,sağlıklı olsunlar,bi yere kıpırdamasınlarda öğreniriz elbet:))))))))
İkiz annesi yol arkadaslarim özlüyorum sizi ama giremedim 2 gündür.. lekelenmeden sonra bir de ufak kanama gibi bisey oldu kızlar bugün cok korktum. doktora gittim bugün allahima sükürler olsun ikisi de kıpır kıpırdı masallah. gecen haftadan beri iki kat büyümüsler neredeyse. bir de kolları ve bacakları belirginlesmis nasi duygulandim anlatamam.. (su anda telefondan yazdıgım icin icon yapamıyorum sevindim anlayın siz :). )
çook teşekkür ederim boncukk arkadaşlar benin inanılmaz bir kabızlık sorunum var üstüne bide tirod hormonumun değerleri yüksek çıktığı için ilaç kullanıyorum ama ilaç beni iki kat kabız yaptı napıcam ben sizce bırakayımmı ilacı ? (eğer değerlerim düşmesse bebeklerimin beyin gelişimini etkiliyomuş çok endişeliyim)
Evet evet onlardan ben atasehırdeyım doktorum karsıda benım ama oraya gıtmekte zorlanıyorum yarın ılk defa medıpole gıtcem memnun kalırsam oraya devam edıcem kendı doktorumlada tlf görusuyoruz gıdebılırsem 2 ayda bırde ona gıdıcem lekelenmem çok sukur bı kaç gundur kesıldı bakalım ıçerde neler oluyor yarın görcez
ikiz anneleri merhabalar nasılsınız bugün inşallah iyisinizdir :)
benim 2 gündür yoğun koyu sarı akıntım var?normal mi?anormal bir durum mu ?beni bilgilendirirseniz sevinirim.
vücudum hergün bi değişime uğruyor.bilmediğim içinde korkuyorum açıkcası.
MELİTTAcım eğer akıntı kokulu değilse doktorlar korkulucak bişey olmadığını söylüyolar..Alınıcak tedbirler arasında bol su içmek,pamuklu iç çamaşırı kullanmak baş sırada...Ama doktorunu arayıp bi danış istersen,hamilelikte idrar yolları iltihabı yaşayan da pek çok arkadaş var öyle bişey olmasın
MELİTTAcım benimde kasık ve bel ağrılarım oluyo...Bol su içmeyi sakın ihmal etme tatlım,unutma su hayattır...
Bu arada doktorunun sana verdiği haplardan biri demir hapıdır ki süt ürünleriyle ve çayla birlikte alınmamalı hatta hapı içtikten sonra ki 1saat içinde de süt ürünü ve çay kullanmamalısın çünkü hapın içindeki demir değerini düşürüyormuş....Bu arada haplarını ihma etme vitamin ve demir açısından önemli o haplar çünkü
Et,tavuk,balık ben de yiyemiyorum canım...Et yerine haftada bir baklagil tüketimide olabilir dedi doktorum(mercimek,nohutifasulye gibi)bide haşlanmış yumurtada bol protein bulunuyo sabahları kahvaltıda yiyebiliyosan aksatma...Balık yerine de günde 2ceviz,5fındık,3-5badem yediğinde onu karşılıyomuş,ayrıca semizotunuda balık yiyemeyenlere tavsiye ediyo doktorlar..Ben de 3.ayım bitip 4e girdiğimde balık hapına başlıycam İNŞALLAH...
Sorucağın şeyler varsa sakın çekinme sor hepberaber aydınlanalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?