2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Kullan canım gıt aile hekimine yazdır doç olabılır ama çok rahat bı doktor

haklısın canım inşallah rabbimden herşeyin hayırlısı gerçekten bir mucize en kötü şeylerden bie alıkoyuyor annelik duygusu hele birde gördüm ya bebişlerimin kalp atışlarını mini mini elleri ayaklarını dünyalar benim oldu.rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde gebelik sürecini tamamlamamızı nasip etsin inşallah

seni görmek ne güzelll...
canım bende hamilelikten önce 1 pakete yakın içiyordum..bizde bebek istiyorduk ve doğal yoldan oldu.öğrendiğimde zaten 6 haftalık hamileydim ve hep içtim.öğrendikten sonra da azaltmaya çalışsamda bir süre içtim...sonra keyif almamaya başlayınca bıraktım...kötü olan eşlerimizin içmesi çünkü bazen onu içerken görünce benimde canım istiyor...onları uyarmak lazım..biraz daha gözümüzün görmediği yerde içsinler....tabiki gönlüm ister hiç içmemeni ama doktorlar çok tiryaki olanların günde 1-2 tane içmesine izin veriyorlar...sigara içmeme stresi bebekleri daha fazla etkilediğini söylüyorlar....

canım doktorun lekelenmen için önlem alabilirdi...ama vitamin konusuna gelince benim başladığım tarihten emin olmak için doktorun yazdığı reçeteye baktım bende 12.haftaya kadar sadece folik asit kullandım.12.haftadan sonra multivitamin decavite başladım...bir sonraki kontrolün 12.haftalardaysa o zmanda başlayabilir...ama keşke iğne falan yaptırsan önlem amacıyla...

kizlar 15 haftalik ikizlerime hamileyim cumagunu cinsel birlesme yasadik cumartesi sabahi kahverengi kirmizi akintim oldum hemen uzandim iki saat sonra adet gibi akmaya basladi doktoru aradik sexten olmus kirmizi kan olmadigi surece korkmadedi pazargunu devam etti doktora gittik acilma yok dedi bebeklerde gayet iyiydi bugunyine kati kahverengi akintim var az dagegil cokta degil doktoru yine aradim bu akindi ne dedim eski adet akintisi dedi rahimden gelmiyor bir hafta dinnen gecer gecmesse bizi ara dedi ,,,,boyle olan varmi yada yada dusuk belirtisimi size gore lutfen fikir verin..

canım geçmiş olsun öncelikle benimde 10 haftalarda bir kanamam olmuştu çok korkmuştuk bizde çok şükür 1 gün sürdü ve geçti Allahım kimseye yaşatmasın inş.
bende sigara tiryakisiydim nerdeyse 2 pakete yaklaşıyodu eşimde içiyodu tabiiki bizim tüp bebekle oldu ikizlerimiz ve ben tedaviye başladığım gün bıraktım sigarayı hiç ağzıma almadım çok şükür halende öyle devam ediyor eşim bile çok şaşırdı nasıl bıraktın hemen diye bende bilmiyorum nasıl oldugunu ama tiksinti falan yok inanki eşimde içiyor halen onu bile yanımda içme diye uyarıyorum bebişlerime birşey olacak diye sanırım çok kuvvetli bir iradem varmış onu aladım inş. bundan sonrada hiç içmem bu illetii inş. sende bu kadar bıraktıktan sonra devamınıda içmezsin bizim gelinimiz vardı 2 hamileliğinde de içti sigara o kadr uıyarmalarımıza aldırmadı inanki şimdi iki yiğenimde hasta biri astım diğeri bronşit sürekli iğne kullanıyolar yazık değilmi o yavrucalara sigara aklına geldiğinde hemen su içç bolca o içini temizliyor, yada ortam değiştir dışarı çık içmemeye çalış inş. bırakırsın canım...
vitamin konusuna gelince bende 11. haftadayım banada dr. vitamin falan vermedi zaten benim kullandığım iğnelerim vardı normal olarak onlara devam ediyorum ama bencede vitamin falan vermeleri gerekiyordu bende bu gidişimde değiştirmeyi düşünüyorum dr.. buralardada iyi bir dr. bulmak çok zorrr Allahım yardımcımız olsun inş...
canım geçmiş olsun inş. biran evvel geçer panik atak durumların.. bende büyük şehirden evlenip doğuya geldim çok küçük bir yerdi çok bunalımlar geçirdim seni iyi anlıyorum sonra ordan ayrıldık diyarbakıra geldik ben ilçesindeyim burasıda çok küçük ama benim tek şansım çalışıyor olmam ve lojmanda kalmamız böyle olunca rahatladım alıştım çok şükür birde iyi dr. bulabilsem çok daha rahatlayacagım

günaydın güzel ikiz anneleri nasılsınız bakalım bugün bebişler nasıllarr????

canım öncelikle geçmiş olsun...hatırladığım kadarıyla burdaki annelerin bir çoğu lekelenme şikayeti yaşadı...sakın canını sıkma....doktorlar kahverengi olmasının korkulacak bi şey olmadığını,pembeyeye döndüğü zaman önemli olduğunu söylüyorlar...dr. mutlaka hap veya iğne verdiyse onlar seni koruyacaktır...zaten 15 haftalık yapmışsın bebişlerini düşük riskin azaldı artık..ama mutlaka dr.un istirahat et demesini önemse..gerçekten dinlen..evde ağır iş yapma...mümkünse bu hafta dışarı da çıkma...

günaydın güzel ikiz anneleri nasılsınız bakalım bugün bebişler nasıllarr????

günaydın canım...ben iyiyim çok şükür...umarım bebişlerimde iyidir..sen nasılsın...aklıma takıldı senin profil resmini görünce onlarda senin çocukların mı ??yoksa ikizlerin ilk mi olacak??

günaydın canım...ben iyiyim çok şükür...umarım bebişlerimde iyidir..sen nasılsın...aklıma takıldı senin profil resmini görünce onlarda senin çocukların mı ??yoksa ikizlerin ilk mi olacak??

inş. bebişlerde iyidir canım..
profildekiler benim yiğenlerim canım benim 8 yıl olmadı bebişim şimdi tüp bebekle ikizlerimi bekliyorum

cevabin icin cok sagol canim bazen mecburen evden cikak zorunda kaliyorum onun haricinde surekli yatiyor olmasamda dinlenmeye calisiyorum..

ikiz anneleri merhabalar nasılsınız bugün inşallah iyisinizdir :)

benim 2 gündür yoğun koyu sarı akıntım var?normal mi?anormal bir durum mu ?beni bilgilendirirseniz sevinirim.

vücudum hergün bi değişime uğruyor.bilmediğim içinde korkuyorum açıkcası.

Biiiiiiz geldik...Kimsecikler yok galiba ama olsun biz yazalım sonrada geçmişi okuyalım, bizim güzeller neler konuşmuşlar...
Efenim bugün doktora gittik miniklerden biri 148gr,diğeri 173gr dedi doktorumuz gayet iyilermiş,cinsiyet konusunda da biri erkeğe benziyo ama hiç emin değilim dedi,diğerini göremedi...Doğum konusunu sordum gebelik ikiz devam ederse sezeryan olur dedi...İkiz devam ederse diyince canım sıkıldı ama şimdilik bi sorun yok çok şükür...Kalsiyum hapı falan vericekmiş ama daha sonraymış...Ferro sanol demir hapı ve ferrevit vitamin hapını içmeye tekrar başlamamı söyledi,kabız olursamda kullanmam için bi şurup verdi...

İLAYcım kabızlık için her gün suya ıslattığım 3kayısıyı suyuyla birlikte yiyorum ama bu haplarda pek işe yaramıyo..Bakalım ilerleyen günlerde duruma göre bakcaz...Biz de 20.haftada ayrıntılı ultrasona gircez galiba,bu arada sizin hastanede ayrıntılı kaç tl imiş..Bizimkinde 350tlymiş,biz de başka bi görüntüleme merkezinde yaptırmaya karar verdik....Bu arada kendi doktorumdan sonra başka bi hastaneye daha uğradık ordaki doktorda biri kız biri erkek gibi ama hiç net değil emin değilim dedi..Bizim cinsiyetler20.haftadan sonra netlik kazanacağa benziyo..hayırlısı bakalım,sağlıklı olsunlar,bi yere kıpırdamasınlarda öğreniriz elbet:))))))))

maşallahhh ne güzel sağlıklı sıhhatli görmüşsün bebişlerini darısı bizlere olsun inş. Sağlıklı sıhhatli kucagımıza aldığımız günleride görelim inş..

GÜLİZELİFcim seni gördüğümüze çok sevindik,merakta bırakma bizi böyle haber ver arada...Tatlım ben folbiolu 12.haftaya kadar kullandım onun yanı sıra kanama için progestan kullanıyordum,folbiol dışında zaten şu aşamada bişey verilmiyo tatlım,12.haftadan sonra demir hapı ve vitamin hapı verir doktorun ama lekelenme için progestan vermemesine ben de şaşırdım..Sen dinlenmeye ve bol bol su içmeye devam et eğer lekelenme devam edersede doktoruna progestan olayını bi sor,en azından aklında soru işareti kalmasın canım...Sigara konusundada hiç kullanmadığım için bi yorum yapamıycam ama benim de eşim bıraktı ve kullanmayan birisi bizi anlayamaz diyor,ben de ona hak veriyorum..Yalnız benim de okuduğum bikaç yerde sigarasızlıktan stres yapmaktansa doktorlar tarafından günde 1-2taneye izin verildiğini gördüm canım..Umarım tamamen bırakablirsin,öptüm seniii

Canım benimde kabızlık sorunum demir hapından dolayı var...Bırakmak zorunda kalmıştım ama doktorum kullanmam gerektiğini söyleyip onlara ek olarak bağırsak çalıştırıcı bi şurup verdi..Gerçi çok zorda kalmadan da şurubu kullanmayı düşünmüyorum bağırsak tembelliği yapabiliyomuş,onun yerine 3-5kayısıyı sabahtan suya ıslatıp akşam yatarken yemeye devam etcem...Sen de doktoruna kabızlık olayını bi danış istersen,belki sana da şurup falan verir

NURSİNcim bugün doktora söyledim onlardan verin diye hap kabız yaptıysa buda yapar dedi,hapa devam etcekmişiz...Canım medipole kime gittiğini ve memnun kalıp kalmadığını gelince yazıver emi..Ben de belki bi dahakş kontrole oraya gitmeyi düşünüyorum:44:

MELİTTAcım eğer akıntı kokulu değilse doktorlar korkulucak bişey olmadığını söylüyolar..Alınıcak tedbirler arasında bol su içmek,pamuklu iç çamaşırı kullanmak baş sırada...Ama doktorunu arayıp bi danış istersen,hamilelikte idrar yolları iltihabı yaşayan da pek çok arkadaş var öyle bişey olmasın

UHDEcim çok sağol tatlım,RABBİM hepimizin sağlıkla yavrularına kavuşmasını nasip etsin İNŞALLAH

BUGLEMcim doktora bu bebişler ne zaman yukarı çıkar dedim 20.haftadan sonra anca çıkmaya başlarlar dedi,haberin olsun canım

FLORİNDA,HATHAR güzeller görünmüyosun ortalıkta iyisiniz dimiiii:44:

ZEYNEPcim senin için zor olmuştur küçük bi şehirde olmak ama insan zamanla herşeye alışıyor..Bayramda annenlere gidemiyceksin diye de üzülme,onun yerine ''''gelecek ramazan bayramında annemlere torunlarıyla birlikte gitcem'''' diye düşün ve mutlu ol şekercim..

MELİTTAcım eğer akıntı kokulu değilse doktorlar korkulucak bişey olmadığını söylüyolar..Alınıcak tedbirler arasında bol su içmek,pamuklu iç çamaşırı kullanmak baş sırada...Ama doktorunu arayıp bi danış istersen,hamilelikte idrar yolları iltihabı yaşayan da pek çok arkadaş var öyle bişey olmasın[/QUOTE]

kokulu değil ama dediğin gibi dr. arayıp danışsam iyi olacak.yaklaşık iki haftadır da doğru düzgün su tüketmedim.en fazla 1lt.susadığım zaman içiyorum aslında ama 2 lt. bulmuyordur.bu perşmbe tam 3 aylık olcaz hafif hafif kasık ağrılarım fazlalaştı.

çok sağol cevap için.inşallah bişey olmaz.böbrek ağrınız oluyor mu sabahları ?
aslında sizlere danışmam gereken daha çok şey var.mesele dr günde 2lt su tüketmemi , üç öğün kalsiyum (süt ,yoğurt ,2 bardak ayran ) bebeklerin zeka gelişimi için ceviz ,iyotlu tuz ,vs. et ,balık tüketmemi söyledi.iki haftadır mesela et yemiyorum.bu denilenlerin çoğunu yapamıorum.günde bir porsiyon yoğurt tüketirdim.dr. 2 tane ilaç verdi kaç gündür yemiyorum mesela.biri süt yoğurt çay olan öğünde içilmemeliymiş.zaten sütten tiksindim.su içmektende tiksindim gibi ama susayınca anca içiyorum.bazende zorluyorum.

Allah ım ne zormuş anne olmak şimdiden tiksindim herşeyden hemde en önemli şeyler.
birde 14. haftadan sonra kullanmam için balık yağı verdi.

kokulu değil ama dediğin gibi dr. arayıp danışsam iyi olacak.yaklaşık iki haftadır da doğru düzgün su tüketmedim.en fazla 1lt.susadığım zaman içiyorum aslında ama 2 lt. bulmuyordur.bu perşmbe tam 3 aylık olcaz hafif hafif kasık ağrılarım fazlalaştı.

çok sağol cevap için.inşallah bişey olmaz.böbrek ağrınız oluyor mu sabahları ?
aslında sizlere danışmam gereken daha çok şey var.mesele dr günde 2lt su tüketmemi , üç öğün kalsiyum (süt ,yoğurt ,2 bardak ayran ) bebeklerin zeka gelişimi için ceviz ,iyotlu tuz ,vs. et ,balık tüketmemi söyledi.iki haftadır mesela et yemiyorum.bu denilenlerin çoğunu yapamıorum.günde bir porsiyon yoğurt tüketirdim.dr. 2 tane ilaç verdi kaç gündür yemiyorum mesela.biri süt yoğurt çay olan öğünde içilmemeliymiş.zaten sütten tiksindim.su içmektende tiksindim gibi ama susayınca anca içiyorum.bazende zorluyorum.

Allah ım ne zormuş anne olmak şimdiden tiksindim herşeyden hemde en önemli şeyler.
birde 14. haftadan sonra kullanmam için balık yağı verdi.[/QUOTE]

hakkatten şimdiden anneliğin ne kadar zor oldugunu anlamış bulunuyoruz benimde hayatımda hiç sevmediğim şeyleri bebişler için mecbur olunca içmeye yemeye başladım aman aman hepsini yapamıyorum zaten çalışıyorum iş yerine hangi birini getirip tüketeyim yiyebildiğim kadarıyla kalıyor inş. gelişimleri için yeterli oluyordur bebişlerimin ...

Son düzenleme:
MELİTTAcım benimde kasık ve bel ağrılarım oluyo...Bol su içmeyi sakın ihmal etme tatlım,unutma su hayattır...
Bu arada doktorunun sana verdiği haplardan biri demir hapıdır ki süt ürünleriyle ve çayla birlikte alınmamalı hatta hapı içtikten sonra ki 1saat içinde de süt ürünü ve çay kullanmamalısın çünkü hapın içindeki demir değerini düşürüyormuş....Bu arada haplarını ihma etme vitamin ve demir açısından önemli o haplar çünkü

Et,tavuk,balık ben de yiyemiyorum canım...Et yerine haftada bir baklagil tüketimide olabilir dedi doktorum(mercimek,nohutifasulye gibi)bide haşlanmış yumurtada bol protein bulunuyo sabahları kahvaltıda yiyebiliyosan aksatma...Balık yerine de günde 2ceviz,5fındık,3-5badem yediğinde onu karşılıyomuş,ayrıca semizotunuda balık yiyemeyenlere tavsiye ediyo doktorlar..Ben de 3.ayım bitip 4e girdiğimde balık hapına başlıycam İNŞALLAH...

Sorucağın şeyler varsa sakın çekinme sor hepberaber aydınlanalım

Ayrıca ilk 3ay annenin depolarından beslendiği için bebişlerde bi sorun olmuyomuş,sonuçta hiç bişey yiyemeyip,devamlı midesi bulanan arkadaşlar vara ama bebişler bi şekilde 3ay boyunca beslenebiliyolarmış..Ama 3aydan sonra düzenli beslenmek önemliymiş...Suyunuza,sütünüze,meyvenize 3aydan sonra dikkat yaniiiir...Bu arada süt içmekte zorlananla eğer ayran içebiliyolarsa ayranda da aynı kalsiyum oranı mevcutmuş,ayran tüketebilirsiniz...Bana günde 2bardak süt fazla geliyodu o yüzden 1bardak süt,1bardak ayrana dönüştürdük,benim için ayranı içmek daha güzellll

arkadaşlar Allah razı olsun sizlerden gerçekten okudukça içim rahatlıyor.
uhdecim gerçektende bebişler için yiyemediğim şeyleri yada az tükettiğim şeyleri mutlaka tüketmeye çalışıyorum.bazen yapıyorum bazen yapamıyorum.hele ki biliyorsunuz türkiye dışındayım ev düzenlemekten birde gebelik sıkıntıları ufak tefek mide bulantısı ,kasık bel ağrısı vs.hiç bakamadım kendime.2 kg vermişim.birde geçenlerde panik atak geçirmiştim.ama buradaki destekleriniz ve eşimin desteği ile biraz daha iyiyim.birde bebişlerimi görmek için sabırsızlanıyorum :) teselli veriyor :)
Allah razı olsun eşimden her zaman olduğu gibi desteğini esirgemiyor.

boncuuuukkk bu sabah ayıptır söylemesi lavaboda idrarım koyu sarı olunca sıvı tüketiminin az olduğunu anladım aldım dibime 1,5 lt su içiyorum :)

evet haplar o dediğin haplar kullanıyorum.herşey bebişlerim için.insan görünce öyle iki canlı içinde nasıl da mutlu oluyor değil mi ?eşime diyorum bi doğsunlar bol bol öpücem popolarını :) rabbim bağışlasın bizlere evlatlarımızı ve olmayanlara da annelik duygusunu nasip etsin rabbim.

kahvaltı da ceviz tüketiyorum yumurta muhakkak tüketiyorum pekmez iki yemek kaşığı bazen tüketiyorum.domates, peynir vs hepsinden tadıyorum.meyve tüketiyorum.izmirdeyken kepekli çavdarlı ekmek tüketiyordum.burada bulamadım.köy burası ıssız bi yer.zaten her yer buraya çoookk uzak inanır mısınız türkiye de bulunan yiyeceklerden bazıları yok.yeşilliklerde tat yok Allah izin verirse küçücük bi bahçe var.bana düşen yere bişeyler ekeceğim.maydonoz marul vs gibi.bi önceki yerimde balkonumda yoğurt kaplarında domates salatalık biber maydonoz ekerdim.ne güzel olurdu.

evi derlemekten daha ayrıntılı alışverişte yapamadık.ama bazen dışarıda 1 ,2 kere mercimek çorbası tükettim.inşallah evin işi az kaldı.koltukları ve yolluklarıda yıkayıp serdikten sonra Allah ın izni ile ev yerleşmiş olur.zaten küçücük rumlardan kalma evler.eşyaları yerleştiriyosun sonra diğer eşyaları koyacak yer bulamıyosun hadiii bi daha baştan yerleştir.eşimin sinirleri zıpladı

arkadaşlar iyi ki varsınız.iyi ki bu başlığı keşfetmişim.ben daha siteyi keşfedemedim biliyomusunuz :) gelişmiş aramalardan arıyorum bişey arayacağım zaman :) bi de oyunları biliyorum.zaten eşim üye yaptı beni bu siteye bu sitede sırf bayanlar varmış bak bi sürü arkadaşın olur diye :) eşimde internette haber vs bakarken tesadüf görmüş bana dedi bak böyle bi site var diye.sonra bende hep üye olmadan dışardan bakardım bu siteye :) sonra eşim sağolsun vesile oldu. :81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…