• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Eki Görüntüle 245259 Eki Görüntüle 245258 Eki Görüntüle 245257

cumartesi gittiğimiz kontroldeki ulrason resimleri.
resimlerden biri dört boyutlu cinsiyetini göstermeyen bebişimin,
diğeri bacaklarını açan doktorunda p.p.sinin resmini çekteği oğlum,
diğeri yine cinsiyetini göstermeyen bebişimin ve oğluşumun kafası

senin bebişlerin baya belli oluyor canım.tam olarak kaç aylıktı.ay ne kadar değişik bir duygu.inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın ikisinide. en yakın zamanda bende böyle görmek istiyorum.ama benim görmeme daha var sanırım.

Merhabalar forumun en güzel bayanları...Nasılsınız bakalım:3:..Biz iyiyiz yarın kontrolümüz var,normalde cinsiyetimizi öğrenmemiz gerek ama bizim doktorun ultrasonuyla anca 7.ayda falan öğreniriz herhalde:15:..Bakalım yarın bi gidelim şu ilaçlarımı falan ayarlasında olmadı başka bi doktora daha görünürüz:44:

İLAYcım MAŞALLAH miniklerin iyice büyümüşler daha ilerde ultrasona sığmaz oluyolarmış:nazar:...Bişey sorcam sana süt falan içiyomusun canım ben günde 1bardak süt,1bardak ayran içmeye,bide biraz peynir yemeye çalışıyorum acaba yeterli oluyomudur yoksa bu gidişimde ben de yazdırsam mı kaalsiyum hapı..Ayrıca balık ben de yiyemiyorum doktora geçen balık yağı hapını sorduk gerek yok dediydi,ondanda mı alsak acep:44:,bide son bişey demir hapı sen de kabızlık falan yaptı mı beni çok fena yaptı o yüzden tuvalette zorlanmamak için bıraktım:45:..Gerçi yarın gidince doktor başka bişey yazar ama olsun yine de insan merak ediyo işte:26:

ZEYNEPcim sormuşsun nasıl hamiş kaldınız diye,ben 3.tüp bebek tedavimde hamile kaldım tatlım:70:Seninkisi normal heralde dimi,bu arada iyisindir umarım tatlım:71:

MELİTTAcım panikatak maalesef insanın kendi kendine oluşturduğu korkulardan ortaya çıkan bi durum...Ben panikatak yaşamadım ama evliliğimin ilk aylarında panik atağa çok benzediğini düşündüğüm bi sorun olan vajinismusu yaşadım...Kendi korkularımdan dolayı eşimle ilişkiye giremedim..Ve bu korkuları anca kendi kendime olumlu telkinlerde bulunarak üzerimden atabildim:19:...Seninde ilk başta en büyük yardımcın yine sen olucaksın güzelim,sen korkularını yenmedikçe dışardan biz ne söylersek söyleyelim yeterince yardımcı olamayız..Ama hep destekçin olduğumuzu da bilmeni isteriz:71:...Atak geldiği anda kendine olumlu telkinlerde bulunmaya, bunun sadece gelip geçici bi atak olduğunu beynine kabul ettirmeye çalış tatlım..İNŞALLAH bunu bi daha yaşamazsın güzelim:70:

Eki Görüntüle 245259 Eki Görüntüle 245258 Eki Görüntüle 245257

cumartesi gittiğimiz kontroldeki ulrason resimleri.
resimlerden biri dört boyutlu cinsiyetini göstermeyen bebişimin,
diğeri bacaklarını açan doktorunda p.p.sinin resmini çekteği oğlum,
diğeri yine cinsiyetini göstermeyen bebişimin ve oğluşumun kafası

Çok guzel allah tamamını erdırsın hepımıze ınsallah bende yarın görucem allah nasıp ederse 4boyutlu olan ortadakı resım galıba bende 20 gundur görmuyorum çok özledım bebıklerımı

BUGLEMcim sınavın güzel geçmiş hadi bakalım hayırlısı...Darısı direksiyon sınavının başına olsun:70:

ACİDEM aramıza hoşgelmişsin tatlım..RABBİM hayırlısıyla,sağlıkla tamamına erdirsin canım:nazar:

GÜLİZELİF tatlım nerdesin,evdeyim ben de sizlerleyim dedin ama görünmüyosun ortalıkta,merakta bırakma biziiiii:70:

ESİLAcım sende durumlar nasıl herşey yolunda dimi,ağrın sızın yok artık İNŞALLAH dimi:71:

NURSİN canım yarın ben de gidiyorum doktora gittiğimizde artık kahve lekeleriniz gelmiycek herşeyler yolunda desinler İNŞALLAH,biz de biraz daha rahatlayalım dimiiiii:nazar

ZEYNEPcim yaşımızıda sormuşsun ben 29 yaşındayım, istanbul anadolu yakasında oturmaktayım,ev hanımıyım..ben de bilgiler böööyleeee:))))))))

Son düzenleme:
Merhabalar forumun en güzel bayanları...Nasılsınız bakalım:3:..Biz iyiyiz yarın kontrolümüz var,normalde cinsiyetimizi öğrenmemiz gerek ama bizim doktorun ultrasonuyla anca 7.ayda falan öğreniriz herhalde:15:..Bakalım yarın bi gidelim şu ilaçlarımı falan ayarlasında olmadı başka bi doktora daha görünürüz:44:

İLAYcım MAŞALLAH miniklerin iyice büyümüşler daha ilerde ultrasona sığmaz oluyolarmış:nazar:...Bişey sorcam sana süt falan içiyomusun canım ben günde 1bardak süt,1bardak ayran içmeye,bide biraz peynir yemeye çalışıyorum acaba yeterli oluyomudur yoksa bu gidişimde ben de yazdırsam mı kaalsiyum hapı..Ayrıca balık ben de yiyemiyorum doktora geçen balık yağı hapını sorduk gerek yok dediydi,ondanda mı alsak acep:44:,bide son bişey demir hapı sen de kabızlık falan yaptı mı beni çok fena yaptı o yüzden tuvalette zorlanmamak için bıraktım:45:..Gerçi yarın gidince doktor başka bişey yazar ama olsun yine de insan merak ediyo işte:26:

ZEYNEPcim sormuşsun nasıl hamiş kaldınız diye,ben 3.tüp bebek tedavimde hamile kaldım tatlım:70:Seninkisi normal heralde dimi,bu arada iyisindir umarım tatlım:71:

MELİTTAcım panikatak maalesef insanın kendi kendine oluşturduğu korkulardan ortaya çıkan bi durum...Ben panikatak yaşamadım ama evliliğimin ilk aylarında panik atağa çok benzediğini düşündüğüm bi sorun olan vajinismusu yaşadım...Kendi korkularımdan dolayı eşimle ilişkiye giremedim..Ve bu korkuları anca kendi kendime olumlu telkinlerde bulunarak üzerimden atabildim:19:...Seninde ilk başta en büyük yardımcın yine sen olucaksın güzelim,sen korkularını yenmedikçe dışardan biz ne söylersek söyleyelim yeterince yardımcı olamayız..Ama hep destekçin olduğumuzu da bilmeni isteriz:71:...Atak geldiği anda kendine olumlu telkinlerde bulunmaya, bunun sadece gelip geçici bi atak olduğunu beynine kabul ettirmeye çalış tatlım..İNŞALLAH bunu bi daha yaşamazsın güzelim:70:

Merhaba canım lekelenmelerın kesıldımı ben 15+4de öğrenmiştim cinsiyetlerini kan ılacı olarak kapsul yerıne tuplerden tavsıye ederım ferplex mesela bence daha ıyı

Merhaba canım lekelenmelerın kesıldımı ben 15+4de öğrenmiştim cinsiyetlerini kan ılacı olarak kapsul yerıne tuplerden tavsıye ederım ferplex mesela bence daha ıyı

NURSİNcim tüp dediklerin şu iğne şişesi gibi olup açınca içilenlerden mi...Daha kahverengi lekelenmem devam ediyo güzelim,yarın öğrenicez bakalım kanama alanında küçülme falan var mı..Sen nerde oturuyodun hangi hastaneye gidiyosun canım,senin lekelenme ne alemdeee:15:

çook teşekkür ederim boncukk arkadaşlar benin inanılmaz bir kabızlık sorunum var üstüne bide tirod hormonumun değerleri yüksek çıktığı için ilaç kullanıyorum ama ilaç beni iki kat kabız yaptı napıcam ben sizce bırakayımmı ilacı ? (eğer değerlerim düşmesse bebeklerimin beyin gelişimini etkiliyomuş çok endişeliyim)

NURSİNcim tüp dediklerin şu iğne şişesi gibi olup açınca içilenlerden mi...Daha kahverengi lekelenmem devam ediyo güzelim,yarın öğrenicez bakalım kanama alanında küçülme falan var mı..Sen nerde oturuyodun hangi hastaneye gidiyosun canım,senin lekelenme ne alemdeee:15:

Evet evet onlardan ben atasehırdeyım doktorum karsıda benım ama oraya gıtmekte zorlanıyorum yarın ılk defa medıpole gıtcem memnun kalırsam oraya devam edıcem kendı doktorumlada tlf görusuyoruz gıdebılırsem 2 ayda bırde ona gıdıcem lekelenmem çok sukur bı kaç gundur kesıldı bakalım ıçerde neler oluyor yarın görcez

boncukcum verdiğin cevaplar için teşekkürler.istanbulda yaşıyor olman bir şans bence.inşallah bu sefer sonuca ulaşırsın canım.bebeklerin sağa sağlim dünyaya gelir inşallah.bende bir sene bir ay oldu evleneli ailelerimiz ankarada.eşimin işi dolayısıyla yozgattayız.ama büyükşehirden buraya gelmek çok zor oldu benim için doğma büyüme oradaydım.buradaki doktorlara çokda güvenemiyorum açıkcası.ankarada doktorum var aslında ama her ay oraya gidemem.sonuçda yola çıkmakta düşük tehlikesi yapabiliyor.ben ilk düşüğümü ankaraya gidip geldikten sonra yaşadım.bayramda bile gidemiycem ailemin yanına.bende 26 yaşındayım.benim hamileliğim normal sayılır heralde. :1: 6 ay önceki düşükten sonra hamile kalamayınca 2 ay önce ankarada doktora gittim.yumurtalıkta yapışıklık olduğunu söyledi ve açtı.birde dostınex diye bir ilaç verdi.bu ilacı bir kere içip hamile kalan hastam var dedi.aynı şey benim başıma geldi.bir tane içtim hamile kaldım.ben ikiz oluşunuda bu ilaca bağlıyorum.etkisi olabilir.yumurtalıkları çalıştıryormuş çünkü.küçük bir tedavi gördüm sayılır.benimde bu şekilde bir hikayem var işte.

merhaba arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim.ilaydas çok güzel demişsin msj ında çok sağol.bugün iyiyim şükürler olsun.bugn psikiyatri dr u yoktu nöroloji dr u ilgilendi.bana verilen şurubu kullanabileceğimi söyledi.ama ben kullanmicam dediğiniz gibi üstüne gitmeye çalıştım.zayıf bi anda yakaladı işte.bende bebişlerimde çok iyi allaha şükür.ama 54,1 olmuştum 52.8 e düştüm.sanırım üç gündür düzgün beslenemedim malum atak.psikoloğa gitmeyi düşünüyorum belki terapi olursa işe yarar.şükür iyiyim
bu cuma inşallah bebişlerimin ense kalınlıklarına bakılacak.yeniden bebişlerimi göreceğim için çok mutluyum.üç aylık olucaz :)

merhaba arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim.
ilaybrs çok güzel demişsin msjın da çok sağol.bugün iyiyim şükürler olsun.bugn psikiyatri dr u yoktu nöroloji dr u ilgilendi.bana verilen şurubu kullanabileceğimi söyledi.ama ben kullanmicam dediğiniz gibi üstüne gitmeye çalıştım.zayıf bi anda yakaladı işte.bende bebişlerimde çok iyi allaha şükür.ama 54,1 olmuştum 52.8 e düştüm.sanırım üç gündür düzgün beslenemedim malum atak.psikoloğa gitmeyi düşünüyorum belki terapi olursa işe yarar.şükür iyiyim
bu cuma inşallah bebişlerimin ense kalınlıklarına bakılacak.yeniden bebişlerimi göreceğim için çok mutluyum.üç aylık olucaz :)

senin bebişlerin baya belli oluyor canım.tam olarak kaç aylıktı.ay ne kadar değişik bir duygu.inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın ikisinide. en yakın zamanda bende böyle görmek istiyorum.ama benim görmeme daha var sanırım.

tam 16 haftalıkken gittiğim kontrolün ultrason resimleri..dr.umuz bizi 15 günde bir çağırıyor...ama 15 gün bile geçmek bilmiyor....çok sabırsızlanıyorum...amin canım umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız....

:

canım çok hoşsun ya...bence de sen başka bir doktora git bi kerede...umarım yarın öncelikle sağlıklı olduklarını sonra da cinsiyetlerini öğrenirsin.....ne kadar cinsiyet önemli değil desekte insan çok merak ediyor....

bende süt,yoğurt,peynir falan yiyorum ama dr.um ikiz olacağı için yetmeyebileceğini söyledi.biz yine de içelim dedi....ayrıca bana verdiği hapın içinde magnezyum da varmış...daha sonra magnezyum eksikliğinde oluşabilecek bacak kasılmalarını da önler dedi....bence tekrar balık hapını sor istersen..decavit diye kullandığım multivitamin vardı bi çok kişi de kabızlık yapıyomuş...bende yapmadı...gynofen diye pembe şeker gibi bir hapı iki gündür içiyorum..şimdilik bir şey yok ama etkiler mi bilmemm....ama kabızlık için gün kurusu diye kurutulmuş kayısını siyahı var ya günde iki taneye ve üstüne su iç....inanılmaz işe yarıyo...normal kayısıdan farklı olarak tadı da çok güzel... hap meraklısı değilim...inanki hepsi kocaman haplar....zorla içiyorum...ama kendi sağlığımız ve bebişlerimizin sağlığı için hapları faydalı buluyorum....mesela benim bi arkadaşım kalsiyum eksikliğinden dişleri dökülmüştü hamilelikte....

Çok guzel allah tamamını erdırsın hepımıze ınsallah bende yarın görucem allah nasıp ederse 4boyutlu olan ortadakı resım galıba bende 20 gundur görmuyorum çok özledım bebıklerımı

evet ortadaki 4 boyutlu olan ortadaki canım...yarın 4 boyutlu sanada gösterebilir...epeydir görmemişsin ben 15 gün dayanamayıp 13. günde dr.a gittim....sendende yarın güzel haberlerini bekliyoruz....

İkiz annesi yol arkadaslarim özlüyorum sizi ama giremedim 2 gündür.. lekelenmeden sonra bir de ufak kanama gibi bisey oldu kızlar bugün cok korktum. doktora gittim bugün allahima sükürler olsun ikisi de kıpır kıpırdı masallah. gecen haftadan beri iki kat büyümüsler neredeyse. bir de kolları ve bacakları belirginlesmis nasi duygulandim anlatamam.. (su anda telefondan yazdıgım icin icon yapamıyorum sevindim anlayın siz :). )

doktor yine de herhangi bisey vermedi bana, demek ki gerek görmedi. sadece folik asitle devam ediyorum.. bol bol istirahat ve bol sıvı tüketiceksin dedi.

bir de benim acımdan beni oldukca zorlayan biseyi sormak istiyorum size, benimle aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. kızlar ben dogal yoldan hamile kaldım. istiyordum ama beklemedigim bir anda oldu doğrusu. bebisler gelmeden önce günde neredeyse 1,5 paket sigara iciyordum. simdi aniden bırakmak cok stres yaratıyor bende. ögrendim ögreneli yakıp bir sigara icmedim ama mesela esim ya da arkadaslarım yanımda icerse onlardan birkac nefes cekiyorum dayanamıyorum. ama günde 1-2 sigara ediyordur :( benim gibi cok kullanan ve kesenler var mı aranızda??nasıl bas ediyorsunuz bu stresle??( bu arada kullanmayanlar bilemez lütfen acımasız elestiri yapmayın, gece uykumda bile kac kere uyanıyorum ters yatıp onlara zarar vermiyim diye, agrıdan ölüyorum bir gr ilac almıyorum, ne bir yudum kahve ne cola iciyorum- ki okadar düskündüm. onlar icin herseyi yaparım ama bu sigara cok illet bisey yasamayan bilmez)

merhaba gülizelif bende çok içmesemde sigara kullanıyordum.gebe kalınca bıraktım fakat eşimin yanına gelince (eşimde sigara içiyor)canım çektiği için kokusu muz gibi geliyor bazen :) eşimden bir iki fırt çekiyorum.dr a danıştım.bebekler huzursuz olmasın bir iki den bişey olmaz demişti.ama ben bırakmıştım.ama malesef arada çekiorum işte.kökten bırakmak en iyisi.zaten pniğimi birazda tetikleyen bu vicdan azabı olmalı.bebişlerin ve sen kendine dikkat et zaten o canları düşününce insanın içesi gelmiyor.tiryakilik diye bişey yok iki can taşıyorum diye telkin et.birde naneli sakız çok işe yarıyor.

benimde şu üç gündür panik atak denen illet yakama yapıştı. çok üzgünüm.mutluluğuma da gölge düşürmek istemiyorum.Allahtan sizler ve bu site var rahatlıyorum.iyi ki varsınız.eşim beni üye olmam için ikna etmişti iyi ki de üye olmuşum.yoksa bu ıssız ve kimsesiz yerde iyice kaybederim kendimi. :59:

İkiz annesi yol arkadaslarim özlüyorum sizi ama giremedim 2 gündür.. lekelenmeden sonra bir de ufak kanama gibi bisey oldu kızlar bugün cok korktum. doktora gittim bugün allahima sükürler olsun ikisi de kıpır kıpırdı masallah. gecen haftadan beri iki kat büyümüsler neredeyse. bir de kolları ve bacakları belirginlesmis nasi duygulandim anlatamam.. (su anda telefondan yazdıgım icin icon yapamıyorum sevindim anlayın siz :). )

doktor yine de herhangi bisey vermedi bana, demek ki gerek görmedi. sadece folik asitle devam ediyorum.. bol bol istirahat ve bol sıvı tüketiceksin dedi.

bir de benim acımdan beni oldukca zorlayan biseyi sormak istiyorum size, benimle aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. kızlar ben dogal yoldan hamile kaldım. istiyordum ama beklemedigim bir anda oldu doğrusu. bebisler gelmeden önce günde neredeyse 1,5 paket sigara iciyordum. simdi aniden bırakmak cok stres yaratıyor bende. ögrendim ögreneli yakıp bir sigara icmedim ama mesela esim ya da arkadaslarım yanımda icerse onlardan birkac nefes cekiyorum dayanamıyorum. ama günde 1-2 sigara ediyordur :( benim gibi cok kullanan ve kesenler var mı aranızda??nasıl bas ediyorsunuz bu stresle??( bu arada kullanmayanlar bilemez lütfen acımasız elestiri yapmayın, gece uykumda bile kac kere uyanıyorum ters yatıp onlara zarar vermiyim diye, agrıdan ölüyorum bir gr ilac almıyorum, ne bir yudum kahve ne cola iciyorum- ki okadar düskündüm. onlar icin herseyi yaparım ama bu sigara cok illet bisey yasamayan bilmez)

Canım geçmiş olsun amadoktorun bana çok rahat geldı öncelıkle artık vıtamın olarak folbıol değil elevıt veya megadyn kullanmalısın lekelenmeler için de hafta da bır ıgne pruluton depot ve progestan kapsul kullanmalısın ben ve çoğu arkadaş bunları kullanıyor önlem alınıyor ıkız olupta gerek görmeyen doktor ılk senınkı ne rast geldım buralarda bırazda kendı doktorumuzz kendımız olalım bence

merhaba gülizelif bende çok içmesemde sigara kullanıyordum.gebe kalınca bıraktım fakat eşimin yanına gelince (eşimde sigara içiyor)canım çektiği için kokusu muz gibi geliyor bazen :) eşimden bir iki fırt çekiyorum.dr a danıştım.bebekler huzursuz olmasın bir iki den bişey olmaz demişti.ama ben bırakmıştım.ama malesef arada çekiorum işte.kökten bırakmak en iyisi.zaten pniğimi birazda tetikleyen bu vicdan azabı olmalı.bebişlerin ve sen kendine dikkat et zaten o canları düşününce insanın içesi gelmiyor.tiryakilik diye bişey yok iki can taşıyorum diye telkin et.birde naneli sakız çok işe yarıyor.

benimde şu üç gündür panik atak denen illet yakama yapıştı. çok üzgünüm.mutluluğuma da gölge düşürmek istemiyorum.Allahtan sizler ve bu site var rahatlıyorum.iyi ki varsınız.eşim beni üye olmam için ikna etmişti iyi ki de üye olmuşum.yoksa bu ıssız ve kimsesiz yerde iyice kaybederim kendimi. :59:

canım yaa elimde degil tamamen kopamıyorum iste su illetten. ama yine de ona ragmen basarılıyım biliyo musun, etrafımdaki herkes bilir benim tiryakiliğimi. bukadar uzaklasabilmem bile mucize ama anne olmak buymus demekki. hep diyorum su mubarek ayda allah icimize koydu bu hissi nasıl bir duyguymus, ödüm kopuyor onlara bisey olacak diye..o cektigim nefesler bile nasıl vicdan azabı yaratıyor anlatamam. bu arada iyiki geldin aramıza canım, ne iyiettin hosgeldin :) bizi birbirimizden daha iyi kim anlar degil mi? paylasmak dertlesmek gercekten cok rahatlatıyor insanı. bu arada okudum basına geleni ve inanki cok üzüldüm. benim yakınımda bu hastalıktan muzdarıp bircok kisi var. en yakın arkadasım ve esim en basta..mücadelesi cok zor biliyorum ama kesinlikle kendini dinlememeni tavsiye ederim ben sana. arkadasım ne zamanki atak geldiginde kovmayı becerdi, ozaman kurtuldu canım. her aklına geldiginde onu yok sayıp baska seylere veriyordu kendini. esimde arada kötü oluyor, onu konusturup unutturuyorum ve hemen kendine geliyor. bunu söylemek kolay, uygulamak zor belki ama is beyinde bitiyor canım. suan hep pozitif düsünmek ve bu hastalıgı yok saymak en dogru yol.. hatta burada bile konusma bunu tatlım, yok öyle bisey geldi ve bitti o kadar..böyle düsün. inanki iyi gelecek..

Canım geçmiş olsun amadoktorun bana çok rahat geldı öncelıkle artık vıtamın olarak folbıol değil elevıt veya megadyn kullanmalısın lekelenmeler için de hafta da bır ıgne pruluton depot ve progestan kapsul kullanmalısın ben ve çoğu arkadaş bunları kullanıyor önlem alınıyor ıkız olupta gerek görmeyen doktor ılk senınkı ne rast geldım buralarda bırazda kendı doktorumuzz kendımız olalım bence

Canım benim de kafama takilmadi degil.. hadi diyelim cok tehlike görmedi vermedi, peki
10.haftada vitamine baslamam gerekmez mi? aslında doktorum doçent ve cok da iyi bir dr, bilmiyorum ki neden böle..iste istanbulda da muayeneye gelmek istememin sebebi bu. kullanmaya baslamalı mıyım sizce vitamin??

Back