Tabbiki yeterli llgiyi gosteremiyorum cunku ikiside gozumun icine bakiyor. Durmsdan konusuyorum hikaye anlatiyorum .ama sunu soyliyim yanimda biri olsada yine benden ilgi bekliyorlar. Zaten en zoruma giden sey ikisininde ayni anda gozume bakmasi bide cok yoruluyorum sutum az oluyor baska hic birsey urumda degil.ses kisilana ksdar konusur sarki soylerim kollarim kopana kadar kucaklarim bazen ikisini bir.
ben ikisi aynı anda coşmaya başlayınca birini bi koluma diğerini diğer koluma alıp uzanıyorum yavru kedi seslendirmesi yapıyorum elimle kukla yaparak onlardan çok ben eğleniyorumdene tavsiye ederim çok da hoşlarına gidiyor
ouzi ben de tek başıma bakıyorum ikizlerime doğduklarından beri sadece eşim akşamları yardım edebiliyor işten gelince. benim korkulu rüyam ek gıdalara başlayacağımız dönem, çünkü halihazırda iştahsız olan kızım ek gıdalara geçince büsbütün iştahsız olur diye korkuyorum seninkilerde durum nasıl ?
benimkiler 3 aylıklar doktor kucağımızda oturtabileceğimizi söyledi ben de yavaş yavaş özellikle kızımı oturtuyorum kucağımda destek vererek ağırlığını vücduna yüklemesini engelleyerek bu sayede hem yorulup çabuk acıkır hem de gazını çok daha rahat çıkarır dedi doktor bakalım şimdi de yanımda agu agu söyleniyor kendi kendine :) bıdır bıdır çeneleri durmuyor sıpalarımın ya kendi kendilerine şarkı söylüyolar mırıl mırıl ya da agu agu anca laf salatası :) hafiften salyalanmaya başladılar sanırım bir aya kadar diş çıkarır bunlar tam da ek gıdalara geçeceğimiz sırada bir de diş çıkarırlarsa bittiğimin resmidir :S
ouzi ben de tek başıma bakıyorum ikizlerime doğduklarından beri sadece eşim akşamları yardım edebiliyor işten gelince. benim korkulu rüyam ek gıdalara başlayacağımız dönem, çünkü halihazırda iştahsız olan kızım ek gıdalara geçince büsbütün iştahsız olur diye korkuyorum seninkilerde durum nasıl ?
benimkiler 3 aylıklar doktor kucağımızda oturtabileceğimizi söyledi ben de yavaş yavaş özellikle kızımı oturtuyorum kucağımda destek vererek ağırlığını vücduna yüklemesini engelleyerek bu sayede hem yorulup çabuk acıkır hem de gazını çok daha rahat çıkarır dedi doktor bakalım şimdi de yanımda agu agu söyleniyor kendi kendine :) bıdır bıdır çeneleri durmuyor sıpalarımın ya kendi kendilerine şarkı söylüyolar mırıl mırıl ya da agu agu anca laf salatası :) hafiften salyalanmaya başladılar sanırım bir aya kadar diş çıkarır bunlar tam da ek gıdalara geçeceğimiz sırada bir de diş çıkarırlarsa bittiğimin resmidir :S
Benimkilerde ne bulsa kemiriyor ama daha bisey yok biraz huysizlandilar.cok tatlilar birbirlerine gulup konusuyorlar ben mutfaga filan gittigimde birbirlerini oyalayacaklar galiba insallah daha iyi olur
Kizlar bebekleriniz kacinci ayda saga sola donmeye basladi ve uzattiginiz birseyi nezaman almaya basladi ve ne zaman oturdu erken dogduklari icin biraz gecikiyorlarmi
Meraba sut sagiyorum azaldi sutum ya. Yogurt muhalebi elma veriyorunm bi teek muhallebiyi sevdiler. Seninkiler ne kadarlik oldular hic kilo almadi benimkiler bu ay nasil istshlandirscam bilmem
merhaba arkadaşlar, doğumdan önce vakit bulup takip edebiliyordum, ancak doğumdan sonra ne mümkün:))
36+0'da planlı bir doğum oldu bizimkisi kızım da oğlum da 2600 doğdu. hamileliğim erken doğum ve küvez korkusuyla geçti. çok şükür herşey yolunda gitti.
5. ayımızı doldurmak üzereyiz. 4. ayımızı doldurduğumuzda doktorumuz oğlumun kilosunu düşük bularak "ek gıdaya başlamamız gerek" dedi. (kızımın kilosu iyi maaşallah.)
yoğurt ve sebze çorbası önerdi. ancak oğlum yoğurdu pek sevmedi. inek sütünden mayaladım yemedi, mamadan mayaladım tadını diğerine göre biraz daha sevdi, keçi sütünden mayaladım onu da sevmedi. şimdi sabahları elma püresi, öğlen sebze çorbası(bu arada balkabağı çorbasını çok seviyor oğlum), akşam da muhallebi veriyorum.
muhallebide keçi sütü kulanan var mı? keçi sütünün inek sütüne göre daha az alerjen içerdiği ve daha faydalı olduğunu duymuştum.
bir de pekmezi kaçıncı ayda vermeye başladınız?
Valla bende cildirmak uzereyim ikisi ayni anda acikiyor ayakta sallamadan uyumuyorlar daha yerine birakir birakmaz uyaniyorlar cildiricam iki kisi baktik hep ama iki kisi bile yetmiyr yakinda tek kalcam kesin aglamaktan katilirlar 4 aylik oldular Allahim nezaman duzene girecekler.bir teknigi varsa yanliz bakabilmenin tavsiyelerinizi bekliyrm.
Kizlar bebekleriniz kacinci ayda saga sola donmeye basladi ve uzattiginiz birseyi nezaman almaya basladi ve ne zaman oturdu erken dogduklari icin biraz gecikiyorlarmi
ouzı cım benımkıler 8.5 aylık oldular benımoglumun kilosuda kızıma göre daha az .sütü sağmaktan çok emzirmeye bak canım emzirince süt daha çok oluyor eger almıyorlarsa en azından gece emzir.benimkilerde yoğurdu sevmediler bende çobalarına bazende cicibebeyle verıyorum yogurdu o zaman yiyorlar kuzucuklrm keçi sütünü nerden alıyorsun bilmiyorum ama ben paketteki pastörize keçi sütlerine güvenmiyorum içinde tamamen keçi sütü olduguna inanmıyorum ki geçenlerde kay keci sütünün içinde inek sütü oldugu ortaya cıktı benim arkadasımda kayın keçi sütünü vermiş onunda ikizleri var su an 2 yasındalar ve alerjik astım olmuşlar canım dikkat et bende güvendiğimiz birinden acıktan 2 kere aldım ama kecıler hamile oldugu için sütleri azalmıstı bır daha alamadım birde keçi sütü yaglı oluyor o yuzden muhallebıye koyarken yarı yarıya sulandırmak gerekıyor canım.ben pekmezi 5.aydan beri veriyorum canım 7. aydada tahine başladım pekmezi verebilirsin canım demır damlasından daha cok ıse yaradıgı kesin :) ben son 1 aydan beri keçiboynuzu pekmezı verıyorum onun iştah açtığını duymudtum oglum pek fazla yemiyordu şuanda daha fazla yıyor ama kecıboynuzu pkmezınden mı bılmıyorum :)
bende 45.günden sonr tek bakmaya basladım ılk zamnalr cıldırıyordum ama 6. ay gibi daha sakinleştiler mama ve uyku saatlerı tamamen olmasada düzene girince daha kolay bakılıyorlar benımkılerde sallamadan uyumuyorlardı hatta kızım sallasakta aglıyordu zorla uyuyordu 7.ayda yanıma yatırıyorum o saga sola donuyor ilk zamnalr mızıldıyordu ama sımdı saga donuyor sola donuyor uyuyup kalıyor sonra yerıne yatırıyorum zaten onlar uykuları gelınce kendılerı uyuyorlar inşallah yakın zamanda düzene girerler.ek gıdayada basladınız ıcın ara ogunlerı onlar acıkmadan yanı ana ogunden 2 saat sonra verın ozaman tam acıkmadıkalrı ıcın dıgerı aglamıyor ırtersenız bunu deneyın derim :)yemek saatlerını duzene koyarsanız uykularıda duzene gıriyor.
ben 38+3 te dogum yaptım canım benım kızım 4. aydan berı saga sola donuyordu 5.ayda yuz ustu donmeye basladı ama gerı donemıyordu ve donemıyor dıye aglıyordu :) bir iki hafta içinde de tam olarak donmeye başladı oglum fiziksel konularda kızımdan 1 ay sonradan geliyor herhalde erkek ve kızların gelişimi frklı oluyor.6.ayda destekli oturtmaya başladım 7. ayd akendı kendılere oturabılıyordı ama uzun surmuyordu hemen devrılıyorlardı :) şimdi oglum uzun sure oturuyor ama kızım sürekli gezdiği için pek oturmuyor :)
Evet sende ikizlere mi hamilesin.bagris cagris gidiyoz isteh
Ben ankaradayim ataturk orman ciftliginin keci sutu var yogurdu filan onla yapiyorum.kendim koyde yetistim keci sutunu cok iyi bilirim tabi ki onlar gibi olmaz ama aoc sutlerinede guveniyorum zaten cocuklara direk vermiyorum
Merhaba, ben bir ikiz eşiyim. İkiz olmak o kadar farklı bir duygu ki anlatamıyorum da. Sanki doğuştan bir değil iki kişilik bir beyne sahipsiniz gibi. Sanki hep yanında olan ve sana sonsuza kadar güvenen birisi hediye edilmiş gibi. Siz ikiz annelerine sonsuz minnettarlığımı sunmak için yazdım bunları.
Sagol canim.evet benim bebeklerimde birbirine bagli olacak galiba.birbirlerine bakislari gulusleri cok farkli.ben dahil kimseye oyle bakip gulmuyolarMerhaba, ben bir ikiz eşiyim. İkiz olmak o kadar farklı bir duygu ki anlatamıyorum da. Sanki doğuştan bir değil iki kişilik bir beyne sahipsiniz gibi. Sanki hep yanında olan ve sana sonsuza kadar güvenen birisi hediye edilmiş gibi. Siz ikiz annelerine sonsuz minnettarlığımı sunmak için yazdım bunları.
ouzi canım seninkiler 6 aylıklar sanırım oturtuyorsundur herhalde benimkiler haftaya 4 aylık oolacaklar ve yatmaktan sıkılıyorlar kucağımda oturmak istiyorlar sürekli kucağımda destekli oturtuyorum doktorumuz da tvsiye etmişti ama böyle olunca da yapmam gereken işleri yapamıyorum sürekli kucağımda oturmak istediklerinden. koltukta destekli oturtmaya ne zaman başladınız arkadaşlar ?
tesilacım senin kız maşallah nerdeyse dönerek doğacakmış. erken erken başladı kıpırdanmalara. tam anlamıyla biz 6 ayda dönmeye başladık. arka arkaya dönüşler 7 ayda oldu. desteksiz uzun oturmalar 7.5 aylıkken oldu.
ben farklı sütlere çok sıcak bakmıyorum 1 yaşa kadar. bahçede kendimiz beslemioruz ki bilelim nasıl? çok mecbur kalırsam 1 -2 defa sütlaç verdiğim oldu. saf keçi sütü bulmak çok büyük şans ama alerjik olabilir. kar zarar dengesinde riski ağır basıyor sanırım. kolay gele bacılar.[/QUOTE
evet mevizhandecim içerdede sürekli dönen kızımdı herhalde:)oğlum 1 ay geriden yakip ediyor kızımı ya
evet önemli olan güvenlir yerden temin etmek canım.sağol kardeşim sana da kolay gelsin
Merhaba ikiz anneleri Bende 2 kiz annesiyim 5 ayimiz bitti Cok sükür benide araniza Kabul ederseniz sevinirim)
Merhaba ikiz anneleri Bende 2 kiz annesiyim 5 ayimiz bitti Cok sükür benide araniza Kabul ederseniz sevinirim)
hoşgeldinizzz benim de kızım ve oğlum 3,5 aylıklar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?