• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

4 aylık oldukk cok sukur anne sutu ilac niyetıne, bebelac mama, bazen kasık maması ve 2 gunde bır meyve puresı aradada e yapımı yogur tattırıyorum baska neler verebılırım

irmikli muhallebi çok besleyici ve faydalı 1 su bardak sütü iki tatlı kaşığı irmik kaynatıp muhallebi kıvamına getir ateşten indirdikten sonra bi tatlı kaşığı şeker ya da pekmez ekle benim bebişler severek yiyorlar

hayırlısı olsun Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerine .emzire bildiğin kadar emzir ne kadar çok emzirirsen o kadar çok sütün olur şimdi azdır mutlaka ama bir kaç ay sütün miktarı çoğalır ben 2 ay emzirebildim 2 aydan sonra tek başıma baktım bebklerime ikisi bir uyandıklarında ağladıkalrı için ikisine aynı anda mama vermek zorunda kaldım emziremediğim zamanlarda sağıyordum 1 ayda sağarak verdim tabi çoğunlukla sağdığım için sütüm zamanla azaldı.tabi uzun süre emziren arkadaşlar daha fazla yardımcı olurlar ama bence bu şekilde sık emzirmeye çalıs yardımcın yoksa ve aglıyorlarsada bırak aglasın bırı emene kadar şuan benim pişmanlığım bu daha fazla emzirmiş olsaydım belki şuan hala daha emziriyor olabilirdim.biberon emziği 6. aydan sonra değişiyor .
çok teşekkür ederim allah hepimizin bebeklerine uzun ömürler versin
ben bide uyusalarda alıyorum göğsüme emiyorlar inşallah uzun süre emzirebilirim
sende pişman olma üzülme 2-3 ay emzirebilmişsin ya oda yeter ikizlerin kaderi bu yapacak bişey yok:5::5::5::5::5::5:bakalım biz nasıl olacaz
öncelikle hayırlı olsun canım benim ablamında 18 yıldır yok Rabbim ona da isteyen dileyen herkese nasip etsin tüp bebek mi yaptırdın ne kadar masrafınız oldu sakıncası yoksa bilgi verirmisin
canım benimkiler 4 4 buçuk aylıkken bıraktılar memeyi sonra sağdım bi kaç ay şimdi tekrar emzirme çabalarım var mümkün olduğunca emzir eğer mama vereceksen kaşıkla ver ya da biberonu uykudayken ver ben şimdi tam tersini yapıyorum emzirmek için uyutup emziriyorum farkına varmadan alıyorlar çünkü sütün çoğalır zamanla mümkün olduğunca dinlen ikisini aynı anda emzirebilirsin yardımcın varsa çok daha faydalı olur o şekilde inşallah bende tekrar emzirebilirim o duygu bambaşka sütümü sağarak da versem kendimi çok kötü hissediyorum emziremediğim zaman

çok teşekküe ederim canım
evet tüp bebek antalyada gelecek tüp bebek merkezinde yaptırdım yaklaşık 6000 liraya geldi bize inşallah ablanında özlemi bir an önce biter:16::16::16::16::16::16:
annemle bakıyoruz sağolsun hep yanımda
bende elimden geldiğince emziriyorum inşallah uzun süre emerler

Melitta özellikle senin için yazmak istedim ek gıda ile ilgili sorularını yanıtlamak için. tabi diğer arkadaşlara da faydası olursa ne mutlu bana. Öncelikle bende fazla evhamlı bir anne olarak bebeklerimi 5 ay meme+ mama ile besledikten sonra ek gıda için Başkent Üniversitesinden bir emzirme uzmanı da olan bir diyetisyen doktora gittim tavsiye üzerine. Randevuyu bile ek gıda danışmanlığı diye alıyorduk gerisini sen düşün. 5. ve 6. ay sizlerle aynıydı hemen hemen ama kadın kesinlikle hazır gıda düşmanı, kaşık mamaları bebek bisküvileri falan hep yasak sen iki ay sabret sonra sizinle aynı şeyleri yiyecek dedi. Neyse ayrıntı soranlara sonra anlatırım. Şimdi benimkiler 8 aylık olacaklar birkaç gün sonra biz 7. aydan itibaren aşağıdaki şekilde beslendik. (kadın nerdeyse hiç mama verdirmeyecekti ama ben geceleri verdim)

Sabah kahvaltı ( yumurta sarısı tuzsuz peynir beyaz ekmek içi bayat, domates salatalık pekmez(bazen), mandalina suyu) istersen omlet falan yapabilirsin
kuşluk meyve püresi (ben elma,armut, haşlanmış kayısı erik, muz portakal suyu vb. veriyorum)
öğlen Az çorba+etli sebze yemeği + yoğurt yada salata dedi doktor, ama ben senin gibi beleyici ve kıvamlı çorbalarla az yoğurt veriyorum. yoksa tüm gün mutfaktan çıkamam
ikindin meyve püresi dedi doktor, ben bazen meyveli yoğurt veriyorum
akşam etsiz sebze yemeği+makarna ,pilav vb. +salata/yoğurt dedi ama benimkilere bu kadar yedirsem fil olurlar ben ya sebze yemeği yada bulgur pilavını yoğurtla falan karıştırıyorum.
benimkileri akşam yemeğinden 1,5 saat sonra 19:30 gibi uyuttuğum için yatarkende 120cc devam sütü veriyorum. gece bir defa uyanınca 120cc ve sabah 06.00 kalktıklarında 120 cc devam sütü. işte beslenme düzenimiz bu.
doktor tuzsuz ve zeytinyağıyla yaptığın sürece kendinize ne yapıyorsan onu yiyecekler dedi. yiyebilecekleri kıvama getir yedir dedi.
Çorbalarımız bol sebze çorbası, mercimek tarhana yayla çorbası hepsinin içine kıyma yada tavuk eti koyuyorum.
Sebze yemekleri fasulye kabak karnıbahar pırasa hepsini önceden hazırladığımız domates suyuyla pişirip etlerini ekliyorum, bazen eziyorum bazen blendır. Bir arkadaşımın doktoru artık gece kesinlikle besleme uyusun demiş bende tek gece öğününü yavaş yavaş kaldırıcam ama benimkiler çok erken yattı için kıyamıyorum. işte böyle süper anneler hayatım mutfakta geçiyor biz kesinlikle böyle büyütülmedik ama süt yok ne yapıcan bir an önce normal hayata alışmaları gerekiyor. herkese selamlaaarrr

irmikli muhallebi çok besleyici ve faydalı 1 su bardak sütü iki tatlı kaşığı irmik kaynatıp muhallebi kıvamına getir ateşten indirdikten sonra bi tatlı kaşığı şeker ya da pekmez ekle benim bebişler severek yiyorlar

serappcım süt demişin tarifinde normal bildiğin inek sütündenmi bahsettin şayet öyle ise benim bildiğim inek sütü bebeklere 1 yaşına kadar verilmiyor benim bebeklerim 9,5 aylık oldular halen süt kullanmadım canım...

serappcım süt demişin tarifinde normal bildiğin inek sütündenmi bahsettin şayet öyle ise benim bildiğim inek sütü bebeklere 1 yaşına kadar verilmiyor benim bebeklerim 9,5 aylık oldular halen süt kullanmadım canım...

canım muhallebi yaparken ya da yoğurt yaparken bi şey olmaz verebilirsin dedi dr bende öyle söyledim ama tabi isterseniz keci sütü de kullanılabilir bende bi yerden buldum eve stoklayacam biraz bizim doktor mamayı da artık çok üstüne yüklenme diyo bizde 8 aylık olduk günde 2 yada 3 kez mama veriyordum fakat tek öğüne düşürsem mi diye düşünüyorum yanlış mı yaparım bilmiyorum keçi sütü versem 2 öğün zaten bir iki kere de kendi sütümden veriyorum ya bu arada kızlar siz günde kaç kez veriyorsunuz süt ya da devam maması ek gıdalayı günde iki ya da üç öğün veriyorum geri kalan kısmı süt ve devam sütüyle tamamlıyorum yanlış mı yapıyorum acaba

Merhaba
Benimde tam bugün 30 günlük olan ikizlerim var. 10 yıl sonra Rabbim bize bir kız bir erkek bebek verdi çok şükür. Öyle güzel bir duygu ki anlatamam mutluluğumu..
Fakat malesef sütüm çok az geliyor. Bi süre küvezdeydiler o ara azaldı şimdiyse nerdeyse sadece mama veriyoruz. :(

Canim israrla emzir yada sag ben cocuklar uyurken sagardim 40 gunden sonra sutum artti.baslarda cok moralim bozuktu benimde.5 6 litre su ic

merhabalar tüm annelere,bende ikizlerime hamileyim.14+5*deyim.tabiiki çok zor geçiyor aşırı bel ağrılarım,iştahsızlık,kabızlık.2.ayımdan sonra ikiz olduğunu öğrendim ve ogündür evden çıkmıyorum.*bütün ikiz gebelikler böyle sorunlumu*.deneyimli anneler,hamileler bilgi verirse sevinirim allah hepimizin yardımcısı olsun,yarı yolda bırakmasın

Valla tatlim benide cok korkutmuslardi ama o kadarda zor gecmedi hamileligim bebeklere yarayan seyler yiyip bol su ic agri odem olmaz insallah

iyiakşamlar

bende 13 yıllık bir özlemin ardından 2 aylık erkek ikiz annesiyim. sizi hep takip ediyorum hamileykende takip ederdim :29::29::29::29::29:

37+2 de planlı doğumla aldım bebişlerimi kucağıma, çok şükür sağlıklı aldık allahım bebek bekleyen herkese nasip etsin özellikle zor çoğul gebeliklerde

ben tecrübeli annelerden bilgi almak istiyorum oğullarımı ilk günden itibaren hem mamayle hemde emzirerek besliyorum 4 saatte bir mama veriyorum her istedikleri anda emziriyorum mama aralarında 2-3 kere emziriyorum. sütüm çok olmasada bilirsiniz çok yoruluyoruz uykusuz oluyoruz bunlar sütü çok etkiliyor ama genede emiyorlar yetiyor sanırım onlara
ama geceleri güzel emiyorlar mama gece vermiyorum uyuduğum için biraz daha çok oluyor doyuyorlar
şimdi korkum beni emmeyi bırakmaları:5::5::5:siz şu ay bıraktılar bu ay bıraktılar diyorsunuz bende tedirgin oluyorum
sizler nasıl emziriyordunuzda bebişler emmeyi bıraktı
bide hangi biberonları kullanıyorsunuz ben chicco kauçuk başlıklı kullanıyorum ve ne zaman değiştirmeliyim

Canim bebeklerin hayirli olsun benimkilerde dort aylik .benimkiler emiyor aslinda ama sagdigim gibi cekip bitiremiyorlar bende ya sadece sagiyorum yada emzirip sagiyorum.malum memede sut kalmamasi gerek.boyle olunca da is iyice yorucu oluyor.yani bana sagmak daha mantikli geliyor hem ne kadar anne sutu ictiklerini biliyorsun hemde bebeklere esli veriyorsun.emzirme ister istemez tum ikiz annelerinde var cunku sut yetmeme durumuyla karsi karsiyayiz.biraz karisik oldu ama.ideal olan ikisini de emzirmek cok da guzel olurdu ama iste olmuyor

öncelikle hayırlı olsun canım benim ablamında 18 yıldır yok Rabbim ona da isteyen dileyen herkese nasip etsin tüp bebek mi yaptırdın ne kadar masrafınız oldu sakıncası yoksa bilgi verirmisin
canım benimkiler 4 4 buçuk aylıkken bıraktılar memeyi sonra sağdım bi kaç ay şimdi tekrar emzirme çabalarım var mümkün olduğunca emzir eğer mama vereceksen kaşıkla ver ya da biberonu uykudayken ver ben şimdi tam tersini yapıyorum emzirmek için uyutup emziriyorum farkına varmadan alıyorlar çünkü sütün çoğalır zamanla mümkün olduğunca dinlen ikisini aynı anda emzirebilirsin yardımcın varsa çok daha faydalı olur o şekilde inşallah bende tekrar emzirebilirim o duygu bambaşka sütümü sağarak da versem kendimi çok kötü hissediyorum emziremediğim zaman

Evet ya adam gibi emziremeyince bende cok uzuluyorum.hep imreniyorum boyle saatlerce emisip annesiyle oynasan bebeklere.biz de emzirme alel acele digeri uyandi uyanacak agladi derken bisey anlasilmjyor. Bana diyorlar uzulme sutunu veriyorsun iste ama sagmamla olmuyor

Melitta özellikle senin için yazmak istedim ek gıda ile ilgili sorularını yanıtlamak için. tabi diğer arkadaşlara da faydası olursa ne mutlu bana. Öncelikle bende fazla evhamlı bir anne olarak bebeklerimi 5 ay meme+ mama ile besledikten sonra ek gıda için Başkent Üniversitesinden bir emzirme uzmanı da olan bir diyetisyen doktora gittim tavsiye üzerine. Randevuyu bile ek gıda danışmanlığı diye alıyorduk gerisini sen düşün. 5. ve 6. ay sizlerle aynıydı hemen hemen ama kadın kesinlikle hazır gıda düşmanı, kaşık mamaları bebek bisküvileri falan hep yasak sen iki ay sabret sonra sizinle aynı şeyleri yiyecek dedi. Neyse ayrıntı soranlara sonra anlatırım. Şimdi benimkiler 8 aylık olacaklar birkaç gün sonra biz 7. aydan itibaren aşağıdaki şekilde beslendik. (kadın nerdeyse hiç mama verdirmeyecekti ama ben geceleri verdim)

Sabah kahvaltı ( yumurta sarısı tuzsuz peynir beyaz ekmek içi bayat, domates salatalık pekmez(bazen), mandalina suyu) istersen omlet falan yapabilirsin
kuşluk meyve püresi (ben elma,armut, haşlanmış kayısı erik, muz portakal suyu vb. veriyorum)
öğlen Az çorba+etli sebze yemeği + yoğurt yada salata dedi doktor, ama ben senin gibi beleyici ve kıvamlı çorbalarla az yoğurt veriyorum. yoksa tüm gün mutfaktan çıkamam
ikindin meyve püresi dedi doktor, ben bazen meyveli yoğurt veriyorum
akşam etsiz sebze yemeği+makarna ,pilav vb. +salata/yoğurt dedi ama benimkilere bu kadar yedirsem fil olurlar ben ya sebze yemeği yada bulgur pilavını yoğurtla falan karıştırıyorum.
benimkileri akşam yemeğinden 1,5 saat sonra 19:30 gibi uyuttuğum için yatarkende 120cc devam sütü veriyorum. gece bir defa uyanınca 120cc ve sabah 06.00 kalktıklarında 120 cc devam sütü. işte beslenme düzenimiz bu.
doktor tuzsuz ve zeytinyağıyla yaptığın sürece kendinize ne yapıyorsan onu yiyecekler dedi. yiyebilecekleri kıvama getir yedir dedi.
Çorbalarımız bol sebze çorbası, mercimek tarhana yayla çorbası hepsinin içine kıyma yada tavuk eti koyuyorum.
Sebze yemekleri fasulye kabak karnıbahar pırasa hepsini önceden hazırladığımız domates suyuyla pişirip etlerini ekliyorum, bazen eziyorum bazen blendır. Bir arkadaşımın doktoru artık gece kesinlikle besleme uyusun demiş bende tek gece öğününü yavaş yavaş kaldırıcam ama benimkiler çok erken yattı için kıyamıyorum. işte böyle süper anneler hayatım mutfakta geçiyor biz kesinlikle böyle büyütülmedik ama süt yok ne yapıcan bir an önce normal hayata alışmaları gerekiyor. herkese selamlaaarrr

doktorunuz çok ilgimi çekti.. istanbul'da mısınız ? doktorunuzun adını verebilir misiniz ??

Anneler merhaba, ayın 15'inde nihayet saglikla kuzularımı kucağıma aldım:) erdem 2750, Emre 1970 gr doğdu, Emre'de rahim ici gelisim geriligi vardı zaten 37 haftalık olmasına ragmen 34 hafta ile uyumlu doğdu...ufacık olmasına ragmen hastanedeyken hemşirelerinde yardımıyla itiraz etmeden meme alıyordu, son 3-4 gündür memeyi almak istemiyor:( göğüs ucuyla ilgili problem yok ona ragmen acaba biberon sanıp daha rahat mı alır acaba diye silikon uc takdim, biraz daha rahat alıyor ama yine de güçlü çekmiyor:( 10-15 dk uyur uyanık kalıyor memede...hastanede kaucuk uclu chicco biberon veriyorlardı ben eve gelince medela calma kullanıyordum (silikon uclu) acaba o mü soğuttu memeden diye düşünüyorum? Sagarak da süt veriyorum ama emmesi başka tabi, cok üzülüyorum memeyi bırakacak diye? Sizinde basınıza benzer bisey geldi mı, ne yaptınız? Annem cok küçük oldugu icin yoruluyor diyor, bilmiyorum ki napiyim? Biraz ac bıraksam mecbur kalır alır mı acaba?

Valla tatlim benide cok korkutmuslardi ama o kadarda zor gecmedi hamileligim bebeklere yarayan seyler yiyip bol su ic agri odem olmaz insallah

Bn de ikiz gebeyim .hiç bulantım olmadı 12+3 günlüğüm bundan sonrada olmaz inşallh.Çalışıyorum ,dikkat ediyorum ama hissedilir derecede büyüdüklerinde ne yapacağım Allah a emanet .Rabbim hepimize kolaylık varsin inşallh.

merhaba kızlar civcivlerim 56 günlükler haftaya 2. ay aşılarını olacaklar. maaşallah büyüyorlar artık civcivlerimin beni ve babalarını tanımaya başlamaları, gülücükleri, hareketli şeyleri ve elimizi şıklattığımızda boncuk boncuk gözleriyle takip etmeleri vs. çok keyifli :) doğumdan beri hep tek başıma baktığımdan çok yoruluyordum ve tatlarını çıkaramıyordum zaten erken doğumla dünyaya getirmiştim miniciklerdi eve geldiğimizde. insan emeklerinin karşılığını görünce çok mutlu oluyor bir de civcivler de artık bilinçlenmeye tepkiler vermeye başladıkça daha az yoruluyor insan. Allah herkesin bebeklerini bağışlasın.

Bn de ikiz gebeyim .hiç bulantım olmadı 12+3 günlüğüm bundan sonrada olmaz inşallh.Çalışıyorum ,dikkat ediyorum ama hissedilir derecede büyüdüklerinde ne yapacağım Allah a emanet .Rabbim hepimize kolaylık varsin inşallh.
merak etme buyuyuncede bisey olmaz benim sadece karnim buyumustu o kadar cok buyumus ki doktor icersi gorunecek gobek derin cok incelmis demisti

meraba arkadaşlar

dün 2. ay aşımızı olduk oğlumun biri çok ateşlendi, gece acile gittik 39,5 ları buluyordu ateşi:5::5::5::5::5:hala ateşleniyor calpol hiç bir işe yaramadı:47::47::47::47: doktorumuzu arıyoruz telefonu kapalı:47::47::47::47:bizde etrafımızdaki annelerden sorarak fitil almaya karar verdik işe yaradı gibi şimdi ateşi düştü uyuyor bakalım fitilin etkisi geçince çıkacakmı bekliyorum:5::5::5::5::5::5:çok üzdü bizi kahretti eşek sıpası nazlı yavrum:5::5::5::5::5:

sizlerde de böyle bişey oldumu?
gece acile gittiğimizde aşıdan dediler calpol verip gönderdiler tahlil filan yapmadılar.
allah hepimizin bebeklerine sağlık versin:16::16::16::16::16::16::16::16:

meraba arkadaşlar

dün 2. ay aşımızı olduk oğlumun biri çok ateşlendi, gece acile gittik 39,5 ları buluyordu ateşi:5::5::5::5::5:hala ateşleniyor calpol hiç bir işe yaramadı:47::47::47::47: doktorumuzu arıyoruz telefonu kapalı:47::47::47::47:bizde etrafımızdaki annelerden sorarak fitil almaya karar verdik işe yaradı gibi şimdi ateşi düştü uyuyor bakalım fitilin etkisi geçince çıkacakmı bekliyorum:5::5::5::5::5::5:çok üzdü bizi kahretti eşek sıpası nazlı yavrum:5::5::5::5::5:

gece acile gittiğimizde aşıdan dediler calpol verip gönderdiler tahlil filan yapmadılar.

Cok gecmis olsun... Benim büyük oğlumda aşıdan dolayı ateşinin yükseldiği hiç olmadı ama başka sebeplerden dolayı ateşi yükseldiğinde yasına kadar hep fitil kullandım, cok daha çabuk cevap veriyor, bence en doğrusunu yapmışsın...telasinizi tahmin edebiliyorum, erkek cocuklarının ateşe karsı toleransı daha dusuk, yine gözün üstünde olsun canım...

meraba arkadaşlar

gece acile gittiğimizde aşıdan dediler calpol verip gönderdiler tahlil filan
yapmadılar.

Canim benim sipalara olmadi ates ama cekilme derecede mimiz oldular fitil zararli diye duydum ama

Cok gecmis olsun... Benim büyük oğlumda aşıdan dolayı ateşinin yükseldiği hiç olmadı ama başka sebeplerden dolayı ateşi yükseldiğinde yasına kadar hep fitil kullandım, cok daha çabuk cevap veriyor, bence en doğrusunu yapmışsın...telasinizi tahmin edebiliyorum, erkek cocuklarının ateşe karsı toleransı daha dusuk, yine gözün üstünde olsun canım...

Canim benim sipalara olmadi ates ama cekilme derecede mimiz oldular fitil zararli diye duydum ama

teşekkür ederim kızlar
keşke kullanmak zorunda kalmasaydım fitili ama mecburen kullandım:50::50::50::50:ama calpoden daha çok işe yarıyor 5-6 saat boyunca ateşini düşürüyor ama 2-3 gün sürdü yavrumun ateşi çok şükür dün akşamdan beri iyi:16::16::16::16::16:

ben de kk'dan okuduğum bir tavsiye üzerine dün sabah aşı olmadan yarım saat önce yarım ölçek calpol verip öyle aşı yaptırdım ufaklıklara çok şükür ateş sorunumuz olmadı 2. ay aşılarında

Back