2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

baktım bizim topikteki kızlar buraya takılıyo, dedim bende geleyim:)) tabi kabul ederseniz.. hamile olan bütün arkadaşları tebrik ediyorum rabbim sağlıkla mutlılukla kucaklarına almayı nasip etsin...

kızlar sayfalar oldukça ilerlemiş kusura bakmayın geçmişi okuyamadım herkesin iyi olduğunu umarak kendi sorunumu anlatmak istedim biraz bencilce olacak ama dün bir sürü sorunla karşılaştık malesef:KK43:
1. sorun: dün dr. 2li test yaptırmak için tekrar gittik hatırlarsanız 2 haft. öncede gitmiştim ensesini göstermemişti bir türlü yine aynı şeyi yaşadım bebek ön profilden görünüyor bir türlü dönmedi ve test yapılamadı.
2. sorun: sata göre 14hft 3 günlük hamile olmam gerekirken crl.(4.84 cm.) 11 hafta 5 günlük olduğumu söylüyor. 2 haft. önce gittiğimde ise dr. 11 haftalık olduğumu söylemişti yani 2 haftada sadece 5 gün büyümüş oluyor bebek :KK43:
3. sorun: dr. bebeğin suyunun az olduğunu bunun için rahat hareket edemediğini boynunun öne doğru fazla eğik durduğunu bunun içinde crl.nin eksik ölçüm yaptığını söyledi. boynunu kaldırabilse daha doğru bir ölçüm olurmuş. bebek ayak ve ellerini hareket ettiriyor kalp atışı normal :nazar: ama pozisyonu sabit.
4. sorun: sağ kasığımda ki ana damardan bebeğe giden kan akım hızının ölçümü yapıldı ondada çentiklerin olduğu normalde bunun olmaması gerektiği söylendi sesini dinledik sesinde daha güçlü olması gerekirmiş sonuç olarak bebeğe giden kan akımı yavaş bebek beslenemiyor olabilir dedi dr.
ilk iki sorunu sabah gittiğimiz özel hst.nedeki dr.um söyledi ve istanbulda tedavi gördüğümüz yere gitmemizi önerdi. öğleden sonra oturduğum yerde asker hastanesinde ki dr.uma gittim oda sonraki iki sorunu anlattı bol su iç ve dinlen dedi. 3 ocakta tüp bebek dr.umla görüşmeye gidicem fakat o zamana kadar böyle şeyler duyan yada yaşayan oldumu aranızda oldukça endişeliyim :18:
canım öncelikle çok geçmiş olsun ben açıkçası hiç bilmiyorum umarım ciddi bir sorun yoktur bol su iç doktorunun dediği gibi sanırım bebeğin suyu artacaktır gerekirse serum taktır. ben kanama nedeni ile bol su içerken ilaveten herhün serum taktırmıştım 1000 cc lilk bu şekilde bebeğinin suyunun artacağını düşünüyorum diğer konularda ise hiç fikrim yok inan Rabbbim yardımcın olsun zor ama sakin olmaya çalış lütfen Allaha emanet olun..

kızlar sayfalar oldukça ilerlemiş kusura bakmayın geçmişi okuyamadım herkesin iyi olduğunu umarak kendi sorunumu anlatmak istedim biraz bencilce olacak ama dün bir sürü sorunla karşılaştık malesef:KK43:
1. sorun: dün dr. 2li test yaptırmak için tekrar gittik hatırlarsanız 2 haft. öncede gitmiştim ensesini göstermemişti bir türlü yine aynı şeyi yaşadım bebek ön profilden görünüyor bir türlü dönmedi ve test yapılamadı.
2. sorun: sata göre 14hft 3 günlük hamile olmam gerekirken crl.(4.84 cm.) 11 hafta 5 günlük olduğumu söylüyor. 2 haft. önce gittiğimde ise dr. 11 haftalık olduğumu söylemişti yani 2 haftada sadece 5 gün büyümüş oluyor bebek :KK43:
3. sorun: dr. bebeğin suyunun az olduğunu bunun için rahat hareket edemediğini boynunun öne doğru fazla eğik durduğunu bunun içinde crl.nin eksik ölçüm yaptığını söyledi. boynunu kaldırabilse daha doğru bir ölçüm olurmuş. bebek ayak ve ellerini hareket ettiriyor kalp atışı normal :nazar: ama pozisyonu sabit.
4. sorun: sağ kasığımda ki ana damardan bebeğe giden kan akım hızının ölçümü yapıldı ondada çentiklerin olduğu normalde bunun olmaması gerektiği söylendi sesini dinledik sesinde daha güçlü olması gerekirmiş sonuç olarak bebeğe giden kan akımı yavaş bebek beslenemiyor olabilir dedi dr.
ilk iki sorunu sabah gittiğimiz özel hst.nedeki dr.um söyledi ve istanbulda tedavi gördüğümüz yere gitmemizi önerdi. öğleden sonra oturduğum yerde asker hastanesinde ki dr.uma gittim oda sonraki iki sorunu anlattı bol su iç ve dinlen dedi. 3 ocakta tüp bebek dr.umla görüşmeye gidicem fakat o zamana kadar böyle şeyler duyan yada yaşayan oldumu aranızda oldukça endişeliyim :18:

Cnm slm
Gecen haftalarda benim bebeğim de 5 gun geriden geliyordu
Serumlar sayesinde ultrason da 2 gun one gecmisiz :nazar:
gerekirse sende serum taktir
Umarım kafandaki tüm soru işaretleri silinir bı an önce
2 li test ede üzülme 3 li yaptırırsın bazen bebek uygun görüntü vermeyebiliyor

Kizlar uzun zamandan sonra minigimi gördüm
:)
Maşallah ikili testimiz temiz çıktı
3 haftada o kadar değişmiş ki küçük bı insan görünümünde artık
Eller bacaklar herseyi seçiliyor
Rabbim kuzularımızı korusun

cnm öncelikle geçmiş olsun 9.hamilelik denemimle sana yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama bağzen bebeğin dönmediği çok uzun sürebliyo bunu en çok cinsiyet öğrenmede yaşıyoruz inat ediyolar dönmüyolar ama sende anladığıma göre suyun az bu durumda bol bol sıvı tüket ve dr.lar buna müdahale edebiliyolar endişelenme bebeğin gelişimi şöle sölüyeyim benimde ilk oğlumun hamileliğinde ulturasonda hep farklı gösteriyodu bi gitmemizde 1 hafta geç bi gimemizde 1 hafta erken gösterebiliyodu aynı zamanda 2 doğum yaptım hiç bi zaman ulturasonun bilgi verdiği kiloda doğmadı çocuklarım ve bunu çevremdede gördüm benim hep daha eksik çıkardı bundada endişelenme damarlardan kan gitmeme durumuna gelincede onunla ilgili fikir yürütebiliyorum ama ilk kez duyduğum için yorum getirmem yanlış olur inşlh herşey yolunda gider

myra geçmiş olsun. umarım hamileliğin sağlıklı devam eder sorunların koybolur.

biz bugün bulunduğum yerde doktora gittik :)
babasıda duydu kalp atışlarını :) yüzündeki tebessüm herşeye değerdi.
gayet iyi durumdaymış. haftasına göre gelişimi iyi dedi. 18 mm olmuş fasulyem :)

kan idrar tahlili istedi 5 te yine gidicem. umarım sonuçlarda sıkıntı çıkmaz.

kızlar birde 8-12 hafta arası riskli bir dönem çok daha fazla dikatli olman gerekiyor dedi.
bebeğin rahime tutunması yumurtayla ilişkisinin kesilmesi ile ilgili bişeymiş.

:nazar:HAZİRAN_TEMMUZ_AĞUSTOS_EYLÜL AYINDA ANNE OLACAKLAR BİZİM KIZLAR:nazar:
İSİMYAŞK. DENEMESATD.TARİHİ+KAÇ KİLOCİNSİYETİSİM:emir_bebek:
pinar1202304.deneme14ekim20temmuz:nazar:
nec86251.deneme8eylül13haziranErkek:nazar:
aymutu294.deneme14eylül20haziran:nazar:
myra272.deneme17eylül24haziranerkek:nazar:
elon311.deneme22eylül28haziran:nazar:
hayalimmm271.deneme24eylül30hazirankız:nazar:
hayela89232.deneme15eylül22haziranKız/Erkek:nazar::nazar:
muhhanim312.deneme6eylül12haziranErkek:nazar:
AliasBlue301.deneme5ekim:nazar:
perla1344.deneme4ekim10temmuz:nazar:
cloudly281.deneme13ekim19temmuz:nazar:
bbeydam301.deneme15ekim21temmuz:nazar:
nimessay15eylül:nazar:
porter321.deneme5eylül11haziran:nazar:
breshka18ekim24temmuz:nazar:
CARMENNN302.deneme26ekim:nazar:
kyr313.deneme8kasım13ağustos2,5:nazar::nazar:
ermer301.deneme29ekim4ağustos:nazar:
enteresann1.deneme27ekim4ağustos:nazar:
sesiler1.deneme10ekim18temmuz:nazar:
nili_fer262.deneme29eylül:nazar::nazar:
mucociko312.deneme17ekim23temmuz:nazar:
pele301.deneme29eylül18haziran:nazar:
nihall241.deneme27ekim2ağustos:nazar:
Beren_Berat3014ekim20temmuz:nazar:
erva64301.deneme25kasım:nazar:
brnyns32mucize23kasım29ağustos:nazar:

arkadaşlar merhaba,

pazar günü kanamam oldu, aklımı kaybediyordum korkudan doktorumu aradım ve korkmamamı çok endişe ediyorsam yakın bi yerde gidip bebeğin kalp atışlarını duymamın beni rahatlatacağını söyledi. hemen olduğum yere yakın küçük bir hastaneye gittim ve durumu anlattım, ordaki doktor hemen alttan bakmak istedi ben ve annem hayır dedik, sadece kalp atışını duysak yeter ve tabi doktor bey çok sinirlendi, kalbi atıyo dedi dinletmedi de, sonra da rahim içinde kanama devam ediyor kanama alanları var ama burdan bu kadar görebilirim alttan muayene ettrmediğiniz için de daha fazlasını bilemem ben dedi!!!!
kendi doktorumu aradım tamam hiç korkma bir gün yat wc hariç kalkmadan salı bana gel endişe etme bebek iyiyse sorun yok dedi. bugun de druma gittim, yavrum çok iyi çok şükür kıpır kıpır kıpırdıyo, ve hiç bir kanama alanı yok uzun uzun baktı. orda ki doktor sadece sinir olduğu için beni korkuttu!!! ve kendi doktorum bile alttan bakmadı , şu aşamada alttan bakmamnın hiçbir anlamı yok dedi.

neyse esas mesele kızlar aklınızda olsun, sizin de başınıza gelirse hemen panik yapmayın, sakin olun doktorunuzu arayın ve dinlenin. bunlar olabilirmiş özellikle tüp bebek gebeliklerinde daha fazla... avuç içi kadar parçalar düşüren insanlar oluyormuş, önemli olan bebeğimizin kalbi ve gelişimiymiş.

Allah bir daha korkutmasın ve hepimizin bebişlerine sağlık versin...
Cnmmm cok geçmiş olsun, dilerim bu son korku olur yaşadığın, önerilerin için çok teşekkürler. Maalesef hepimiz çok gergin geçiriyoruz bu ilk haftaları malum, biz özel çabalarla sahip olduk bebeklerimize. Dilerim Rabbim hepimizi kavuşturacak bebeklerimize.

bana cevap veren herkese teşekkürler..inş.dayanicigim ocak 15 te gidip hem keseyi hem kalp atışlarını duyarım inş.kyr canım bilgilerim 30 yaşındayım,ilk deneme,son adet tarihim 25 kasım..yanlız meleklerim 2 mi 1 mi bilmiyom.2 tane konulmuştu bana:))

Cnm öncelikle hayırlı olsun, inşallah önümüzdeki 8 ay sağlıkla geçsin, sonunda da bebeğin ya da bebeklerin kucağında olsun. Tek mi çift mi konusuna gelince, benim de 2embriyo transferim oldu. 10.gün 227, 12.gün 558 çıktı değerim. 5+4de keseleri gördüm, 6+3de kalp atışlarını gördüm. Olabilir ikiz ama beklemek en doğrusu bazen olmasa da çok yüksek olabiliyormuş değer, doktorum öyle demişti. İkiz istediğini yazmışsın, dilerim gönlünün istediği olur.

:nazar:HAZİRAN_TEMMUZ_AĞUSTOS_EYLÜL AYINDA ANNE OLACAKLAR BİZİM KIZLAR:nazar:
İSİMYAŞK. DENEMESATD.TARİHİ+KAÇ KİLOCİNSİYETİSİM:emir_bebek:
pinar1202304.deneme14ekim20temmuz:nazar:
nec86251.deneme8eylül13haziranErkek:nazar:
aymutu294.deneme14eylül20haziran:nazar:
myra272.deneme17eylül24haziranerkek:nazar:
elon311.deneme22eylül28haziran:nazar:
hayalimmm271.deneme24eylül30hazirankız:nazar:
hayela89232.deneme15eylül22haziranKız/Erkek:nazar::nazar:
muhhanim312.deneme6eylül12haziranErkek:nazar:
AliasBlue301.deneme5ekim:nazar:
perla1344.deneme4ekim10temmuz:nazar:
cloudly281.deneme13ekim19temmuz:nazar:
bbeydam301.deneme15ekim21temmuz:nazar:
nimessay15eylül:nazar:
porter321.deneme5eylül11haziran:nazar:
breshka18ekim24temmuz:nazar:
CARMENNN302.deneme26ekim:nazar:
kyr313.deneme8kasım13ağustos2,5:nazar::nazar:
ermer301.deneme29ekim4ağustos:nazar:
enteresann1.deneme27ekim4ağustos:nazar:
sesiler1.deneme10ekim18temmuz:nazar:
nili_fer262.deneme29eylül:nazar::nazar:
mucociko312.deneme17ekim23temmuz:nazar:
pele301.deneme29eylül18haziran:nazar:
nihall241.deneme27ekim2ağustos:nazar:
Beren_Berat3014ekim20temmuz:nazar:
erva64301.deneme25kasım:nazar:
brnyns32mucize23kasım29ağustos:nazar:

cnm ellerine sağlık ayy bu arada bi benmiyim merkezi mucize olan :)) inşlhh eksilmeden çoğalırızzzz :)

Kizlar uzun zamandan sonra minigimi gördüm
:)
Maşallah ikili testimiz temiz çıktı
3 haftada o kadar değişmiş ki küçük bı insan görünümünde artık
Eller bacaklar herseyi seçiliyor
Rabbim kuzularımızı korusun

Cnm gözünaydın, şükürler olsun herşey yolunda, testiniz de temiz çıkmış ohh çok şükür. Maşallah bebişine, sağlıkla büyüsün annesi, Allahım sizi nazarlardan korusun. Sen nasıl oldun cnm? Daha iyi misin?

ayy bugun 3.aya girmenin mutluluğunu yasıyorum allahım inşallahhh bebeğimi kucağımdada sağlıklı bir şekilde görürürm....mide bulantısı başlar mı acaba yaa ilk 2 ay rahattım sadece 1-2 sefer hafif oldu ...artık başlamaz diyorlar ama bilemiyorum..

bnm asıl sıkıntım kabızlık 2 gün önce 45 dk. boyunca resmen işkence çektim tuvalette afadersinizz..malum ıkınmakta yasak öldüm öldüm dirildimm..hergün kayısı yeme dışında önerileriniz var mı bana yardımcı olunn:KK43:(

Cnm o dert bende de var bana en iyi gelen incir ve süt ikilisi. Bir de bazı yiyecekler gerçekten çok işe yarıyor. Pırasa, brokoli, ıspanak gibi tavsiye ederim.

Cnmmm dileirm bu korkular, endişeler biran önce çözülür. Yazdıkların hakkında hiç fikrim yok, sadece canının sıkılmasına üzüldüğümü dile getirmek istedim. Rabbimin izniyle bu endişeler birer birer çözülür inşallah.

Almaz olur muyuz hiç seve seve. Hosgeldin, liste icin bilgilerini yaz ekleyelim seni de. Unutmadan bebisin icin gözün Aydın:KK66:)) allahım saglikla kucağına nasip etsin.

teşekkür ederim canım... benim ilk denemem yaş 33 sat 16kasım. muhtemel doğum 22 ağustos.

Cnm gözünaydın, şükürler olsun herşey yolunda, testiniz de temiz çıkmış ohh çok şükür. Maşallah bebişine, sağlıkla büyüsün annesi, Allahım sizi nazarlardan korusun. Sen nasıl oldun cnm? Daha iyi misin?

Cnm bnm
Cok cok sukur bebeğim iyi
Allahım hepimizin bebeklerini korusun ins
Benim bulantım azaldı ama hala birsey yiyemiyorum
Bugun çıkıyoruz hastaneden
Bı sekilde kendimi zorlayıp yiyeceğim artık

canım çok geçmiş olsun.ben inanıyorum ki bunlarını atlatacaksın.bence çözülecek sorunlar bunlar.çünkü gebelikte daha erken safadayız bunların mutlaka ilaçları vardır.erken olmasa bile anne karnında çoğu şeyin düzeleceğine inanıyorum.ben ikizlere hamileyim bizde sadece ense kalınlığı ölçülüyor.o yüzden o kötü çıksaydı ben herşeye razıyım.kaç tane ikili üçlü test yanlış çıkıpta sağlıklı doğan çocuk var.sakin ol canını sıkma.

çok geçmiş olsun benım pek bilgim yok ama hemen hemen aynı sorunlar görümcemde de var ikili testi problemli çıktı ve ense hala ölçülemedi 3 aylık oldu galiba o 2 hafta sonra tekrar gel demiş umarım bunların geçeceğine inanıyorum sen moralini yüksek tut.

canım ellerine saglık liste cok güzel olmuş..umarım hepimiz saglıkla,hayırla o listenin ve 9 ayın sonuna kadar gideriz..bebeklerimizi kucagımıza alırız..rabbim bugünleride gösterdi coooook şükür..buarada güzel dileklerin için sagol bakalım 2 hafta sonra dr a gittigimde neler olacak:)):KK9:

X