2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

cevabın için sagol canım..beni aydınlattınız sagolun..ilk hamileligim olunca nasıl yapsam bilemedim biranda:))ama karar verdim 7 haftalık olayım öyle gitcem dr a...sevgilerr

tüp bebekteki doktorun şukadar gün sonra keseyi görürsün falan diye aydınlatmadımı seni?

Kizlarrrr bugün burası şenlenmiş maşallah, kaçırmışım ben:KK66:)

Erva hosgeldin aramıza, bazı kızlar birbirini tanıyor daha önceki forumlardan, bir listemiz var, onun icin bilgilerini yazar misin? Ayrıca kuzucugun hayırlı, uğurlu olsun, saglikla büyüsün inşallah.

Alias ahh cnm ya hala hastanedeymissin, allahım inşallah bir an önce geçirir de sen de rahat edersin. Bebeğin iyi maşallah, inşallah 2li test de temiz çıkacak.

Pinarcim arayamadim geç oldu diye, dün mü dedi doktor kanama alanı koyu diye? Hay Allahım yaaa... Dualarım sizinle kuzummm, inşallah geçecek tez zamanda.

Cloudly kızlar gecmis olsun demiş hayirdir arkadasın noldu? Ben kaçırdım, dün iyiyiydin, önemli birsey yok dımı?allahim korusun

Brnyns cnmm cok sevindim, gozunaydin. Hele de denemeye gerek kalmadan kendiliğinden gelmesi mest etti beni. Allahım nazarlardan korusun bebeğini. Yaz bilgilerini keyifle ekleyelim seni de listeye:KK66:))

Ayyy umarım kimseyi atlamadım, hepinizi öpüyorum:KK66:) bizde evde keyif yapıyoruz Bebislerimle teyzeleri, bugün doktorumun istediği testler icin kan ve idrar verdik. Kuzularım icin hersey yolunda mı diye bakmak istedi doktor amcası, bulantılar hafif hafif devam, keyifler son gaz:KK66:)) iyiyiz yani kısaca:KK66:))

kızlar çatlaklar için krem yada yağ kullanmaya başlayan varmı şimdiden önlem almak lazım :KK1:

kızlar çatlaklar için krem yada yağ kullanmaya başlayan varmı şimdiden önlem almak lazım :KK1:

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: ayyy ne kadar sevindim anlatamam gözün aydın allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.. bende epey bir batma olmustu aniden girip 5 sn falan hissettiriyordu kendini...artık geçti tabii.. 9.haftaya giriyorum bugun...hiçbişey için korkma bol bol dinlen

yüzümü görmeni isterim ağzım kulaklarıma varacak nerdeyse...o kadar cok sevindim ki çok şükür cnmm gözün aydın geçen ay yasadıklarını allah yasatmasın birdaha ama bu sefer daha dikkatli ol ve lütfen bol bol dinlen havalarda soğuk zaten evden cıkmayaya çalış ben halaaaaaaaaaaaa biyere gitmiyorum evdeyim genelde..

çok geçmiş olsun allah bir daha yasatmasın...yatmanktan başka çaremiz yok sıkılıyoruz ama bizim bebeklerimiz biraz nazlı napalım:))

benim 7+2 de ultrasonda kalp atısı duyuldu ama 6.haftada alttan bakıldı ondada duymustumm...

Canım değerin çok güzel ama ultrasonda görmeden bişey denemiyorki şimdi bizde yalan yanlış yorum yapmayalım ben 11.gün test yaptıktan sonra hemen tüp bebek merkezindeki doktoru aradım 2 gün sonra tekrarla dedi sonra tekrar test yaptım 10 gün sonra ultrason için gel dedi miniğimin pıtır pıtır kalbini görmüştüm :KK16::KK16:
çok şükür canım allah daim etsin :KK16:

amin canımmm hepimizin melekleri Rabbime emanet onları bizlerden ayırmasın inşallah :KK16: bundan sonra gün gün tecrübelerimizi paylaşıcaz :KK76:

Naptın merak ettim?sonuc ne oldu?:KK34:

oooo kuzum canemmcimde buradaymış bak hayatım yetiştim size onca şeyden sonra ne azimliyim demi :)) çok şükür bu sefer herşey yolunda gidicek inşlh valla eski yol arkadaşlarımı tekrar burada görmek ne güzel moral oluyo anlatamam inşlh burada geçircez beraber sürecimizi

amin breshkacım

erva cnm bence sağlık ocağının dediği mantıklı zaten keseyi görmeden ulturasona girmenin anlamı yok gibi neye bakılabilinirki ama şuda var senin tüp bebek yani normal şartlarda değil takip altında olman en doğrusu en güzeli ara dr. sor bi zaten 1040 sa değerin az kalmış kese görünmesine test sonucum çok ii arkadaşım değerim normal artıştaymış sorun yok ocak 5.de gidicem tekrar kese için bak benimde bundan önce ulturasona girmeme gerek yok dediğim gibi rahimde görülcek bişey yok şu anda

kızlar bu benim 9. hamileliğim oluyo 2 doğum 2 kürtaj 2 düşükten 1 kalbi duran bebekten sonra ameliyat ve 1 tüp bebek oda düşük oldu çok ama çokkkk yorulmuştum bu sene bi an önce bitsin die dua ediyodum çok uğursuz geçmiştiki Allahım senenin son günlerinde beni şok etti yüzümü güldürdü gece gündüz ağlamaktan maaf olmuştum resmen çöktüm inşlh bu sefer hayırlı olur herşey rahatsızlığımla ilgili kan değerlerim normal sayılır şu an için bi sorun yok gibi yani en azından kan sorunu yaşamıycam bu kez

Kizlarrrr bugün burası şenlenmiş maşallah, kaçırmışım ben:KK66:)

Erva hosgeldin aramıza, bazı kızlar birbirini tanıyor daha önceki forumlardan, bir listemiz var, onun icin bilgilerini yazar misin? Ayrıca kuzucugun hayırlı, uğurlu olsun, saglikla büyüsün inşallah.

Alias ahh cnm ya hala hastanedeymissin, allahım inşallah bir an önce geçirir de sen de rahat edersin. Bebeğin iyi maşallah, inşallah 2li test de temiz çıkacak.

Pinarcim arayamadim geç oldu diye, dün mü dedi doktor kanama alanı koyu diye? Hay Allahım yaaa... Dualarım sizinle kuzummm, inşallah geçecek tez zamanda.

Cloudly kızlar gecmis olsun demiş hayirdir arkadasın noldu? Ben kaçırdım, dün iyiyiydin, önemli birsey yok dımı?allahim korusun

Brnyns cnmm cok sevindim, gozunaydin. Hele de denemeye gerek kalmadan kendiliğinden gelmesi mest etti beni. Allahım nazarlardan korusun bebeğini. Yaz bilgilerini keyifle ekleyelim seni de listeye:KK66:))

Ayyy umarım kimseyi atlamadım, hepinizi öpüyorum:KK66:) bizde evde keyif yapıyoruz Bebislerimle teyzeleri, bugün doktorumun istediği testler icin kan ve idrar verdik. Kuzularım icin hersey yolunda mı diye bakmak istedi doktor amcası, bulantılar hafif hafif devam, keyifler son gaz:KK66:)) iyiyiz yani kısaca:KK66:))

oy oyyy kuzum sendemi buradaydın yaaa ayy allam valla çok sevindim neredeyse hepiniz buradasınız
çok tşk ettim cnm valla şok etti beni minik kuzum :))En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK
bilgilerime gelince göremedim hünüz listenizi ne yazmam gerek bilmiyorum 32 yaş en son adet 23 kasım veya 25 de olabilir malum tüp bebekten sonra bi anormalllik oldu :))
kendiliğimden kalmışım işte :) sanırım ağustos sonu gibi doğum tabii kızmet olursa ben onu kendi doğum günüme yapmayı düşünüyorum :))

cnm çatlaklar için krem 3. ayda başlanıyo ondan öncesi boşuna olur gerçi hiç bi işde yaradığını görmedim :) ben 2 hamileliğimdede kullanmadım çok pahalı gelmişti zaten karnın büyüyünce yetmiyo bile bir tüp :) çok şükür çatlak falanda olmadı ama kullanan çok kişi tanıyorum o yapıda varsa ne yaparsan yap çıkıyo

bugün 14.gün degerime baktırdım 1040 cıktı sizce nasıl ikiz olabilirmi?bide ilk dr kontrolüne ne zaman gittiniz?keseyi görmeye hemen gittinizmi?bana saglık ocagında telaş yapma dr gitmek için acele etme,biz 9 haftadan önce ultrason önermiyoruz dediler..saglık ocagına bakarsam 21 ocakta yani 23 gün sonra git,hem keseyi hem kalp atışını duyarsın dediler...sizce napıyım?ilk hamileligim acemi oldugumdan bu hafta mı gitsem saglık ocagınımı dinlesem bilemedim size sorayım dedim??inş.cevaplayan birileri cıkar..şimdiden teşekkürler..rabbim kucagımıza almayı nasip etsin inş..:nazar::emir_bebek:

benin 30 kasımda 2. test günümü. 12 aralıkta gittim ilk kontrole kalp atışını görmüştüm :)
5. yada 6. haftada kalp atışı başlıyor yani.

canım biz yatıyorua hala kanama alanı beyazlamıştı evin içinde biraz hareket ettim kanama alanı tekrar koyulaşmış o nedenle yine kalkmamacasına yatıyorum napalım kuzucuğum iyi olsunda haftaya ikili testimiz var oda iyi çıkınca Allahın izni ile değme keyfime:KK1::KK1::KK1:

canım çok geçiş olsun ya lütfen yat dinlen dolanma senin bebek çok nazlı çok ense yapıp yatmak istiyor anlaşılan kendinize çok ii bakın öptüm

bugün 14.gün degerime baktırdım 1040 cıktı sizce nasıl ikiz olabilirmi?bide ilk dr kontrolüne ne zaman gittiniz?keseyi görmeye hemen gittinizmi?bana saglık ocagında telaş yapma dr gitmek için acele etme,biz 9 haftadan önce ultrason önermiyoruz dediler..saglık ocagına bakarsam 21 ocakta yani 23 gün sonra git,hem keseyi hem kalp atışını duyarsın dediler...sizce napıyım?ilk hamileligim acemi oldugumdan bu hafta mı gitsem saglık ocagınımı dinlesem bilemedim size sorayım dedim??inş.cevaplayan birileri cıkar..şimdiden teşekkürler..rabbim kucagımıza almayı nasip etsin inş..:nazar::emir_bebek:

canım bende 14. gün test yaptırıp 10 gün sonra keseyi görmeye gitmiştim o zaman kalp atışları da yavaştan başlamıştı... eğer dayanabilirsen 6-7 haftaya kadar bekle tabi ikisini bir arada görürün..

bana cevap veren herkese teşekkürler..inş.dayanicigim ocak 15 te gidip hem keseyi hem kalp atışlarını duyarım inş.kyr canım bilgilerim 30 yaşındayım,ilk deneme,son adet tarihim 25 kasım..yanlız meleklerim 2 mi 1 mi bilmiyom.2 tane konulmuştu bana:))

canım biz yatıyorua hala kanama alanı beyazlamıştı evin içinde biraz hareket ettim kanama alanı tekrar koyulaşmış o nedenle yine kalkmamacasına yatıyorum napalım kuzucuğum iyi olsunda haftaya ikili testimiz var oda iyi çıkınca Allahın izni ile değme keyfime:KK1::KK1::KK1:

canım dikkat et kendine , yatmak çok zor biliorum ama nolur dikkat et yat hiç kalkma, rabbim yavruna ve sana sağlık versin inşallah....

bana cevap veren herkese teşekkürler..inş.dayanicigim ocak 15 te gidip hem keseyi hem kalp atışlarını duyarım inş.kyr canım bilgilerim 30 yaşındayım,ilk deneme,son adet tarihim 25 kasım..yanlız meleklerim 2 mi 1 mi bilmiyom.2 tane konulmuştu bana:))

benim de 6 haftalıkken kese ve kalp atışı için çaırmıştı. daha önce gitsem sadece keseyi görecektim, bu sefer bebek varmı yokmu telaşı olacaktı o yüzden bence sabret canım ikisini bir arada gör ve rahatla inşallaaaaaahhhh

pınar1202 cım çok geçmiş olsun bnm bir arkadasım 7 ay yattı kanamadan cok şükür 2 yasına geldi cadısı...bnm kanamam olmadı hiç ama olmayacak anlamına gelmez mantığıyla sürekli evdeyim hiç iş yapmıyorum korkudan psikopata bağladım sanırım:))

bende 2 gündür aynı seyi düşünüyorum ama kremler cok pahalıymış..evde bebek yağı var onu sürmeye başlamıstım biri tüylenme yapıyor dedi sonra kuzenim badem yağı sür dedi..cmt dr.a soracm artık haber veririm.

30 yasında ilk denemede nasıl 2tane koydular??

ayy bugun 3.aya girmenin mutluluğunu yasıyorum allahım inşallahhh bebeğimi kucağımdada sağlıklı bir şekilde görürürm....mide bulantısı başlar mı acaba yaa ilk 2 ay rahattım sadece 1-2 sefer hafif oldu ...artık başlamaz diyorlar ama bilemiyorum..

bnm asıl sıkıntım kabızlık 2 gün önce 45 dk. boyunca resmen işkence çektim tuvalette afadersinizz..malum ıkınmakta yasak öldüm öldüm dirildimm..hergün kayısı yeme dışında önerileriniz var mı bana yardımcı olunn:KK43:(

canım ilk başta aramıza hoşgeldin.benim ilk yaptırdığım 11. gün kan testi 150 çıktı ikincisi 333 çıktı doktorum tek olur dedi.ben kese görmeye gittiğimde erken gitmek zorunda kaldım kanamam olduğu için ondada tek çıktı.kalp atışını görmeye gittiğimde ikiz olduğunu öğrendim.yani keseyi görmeden hiç bişey düşünme hatta kalp atışını duymadan emin olma bence.çok sevindim pozitif çıktığına inş her şey istiğin gibi olur.

ayy bugun 3.aya girmenin mutluluğunu yasıyorum allahım inşallahhh bebeğimi kucağımdada sağlıklı bir şekilde görürürm....mide bulantısı başlar mı acaba yaa ilk 2 ay rahattım sadece 1-2 sefer hafif oldu ...artık başlamaz diyorlar ama bilemiyorum..

bnm asıl sıkıntım kabızlık 2 gün önce 45 dk. boyunca resmen işkence çektim tuvalette afadersinizz..malum ıkınmakta yasak öldüm öldüm dirildimm..hergün kayısı yeme dışında önerileriniz var mı bana yardımcı olunn:KK43:(

kahvaltıdan önce kuru incir ye ve üzerine su iç... ben de transferden sonra kabız olmuştum bana iyi geldi işallah sana da gelir canım geçmiş olsun

pınar1202 cım çok geçmiş olsun bnm bir arkadasım 7 ay yattı kanamadan cok şükür 2 yasına geldi cadısı...bnm kanamam olmadı hiç ama olmayacak anlamına gelmez mantığıyla sürekli evdeyim hiç iş yapmıyorum korkudan psikopata bağladım sanırım:))

bende 2 gündür aynı seyi düşünüyorum ama kremler cok pahalıymış..evde bebek yağı var onu sürmeye başlamıstım biri tüylenme yapıyor dedi sonra kuzenim badem yağı sür dedi..cmt dr.a soracm artık haber veririm.

30 yasında ilk denemede nasıl 2tane koydular??

badem yağı tüylenme yapıyor diye biliyorum nette çilek ve susam yağını duydum onu kullanmayı düşünüyorum krem hem pahalı hemde katkılı olduğu için pek düşünmedim yavaştan başlamak lazım. birde bu aralar çok gündemde olan argan yağı var o iyi gelirmi acaba çatlaklara herşeye kullanılıyorda :KK1:

ben incir ve kayısılarla geçiremedim kabızlık durumumu doktorum ilaç önermişti o iyi geldi şuan öyle bir peoblemım yok duphalac diye bir ilaç

kızlar sayfalar oldukça ilerlemiş kusura bakmayın geçmişi okuyamadım herkesin iyi olduğunu umarak kendi sorunumu anlatmak istedim biraz bencilce olacak ama dün bir sürü sorunla karşılaştık malesef:KK43:
1. sorun: dün dr. 2li test yaptırmak için tekrar gittik hatırlarsanız 2 haft. öncede gitmiştim ensesini göstermemişti bir türlü yine aynı şeyi yaşadım bebek ön profilden görünüyor bir türlü dönmedi ve test yapılamadı.
2. sorun: sata göre 14hft 3 günlük hamile olmam gerekirken crl.(4.84 cm.) 11 hafta 5 günlük olduğumu söylüyor. 2 haft. önce gittiğimde ise dr. 11 haftalık olduğumu söylemişti yani 2 haftada sadece 5 gün büyümüş oluyor bebek :KK43:
3. sorun: dr. bebeğin suyunun az olduğunu bunun için rahat hareket edemediğini boynunun öne doğru fazla eğik durduğunu bunun içinde crl.nin eksik ölçüm yaptığını söyledi. boynunu kaldırabilse daha doğru bir ölçüm olurmuş. bebek ayak ve ellerini hareket ettiriyor kalp atışı normal :nazar: ama pozisyonu sabit.
4. sorun: sağ kasığımda ki ana damardan bebeğe giden kan akım hızının ölçümü yapıldı ondada çentiklerin olduğu normalde bunun olmaması gerektiği söylendi sesini dinledik sesinde daha güçlü olması gerekirmiş sonuç olarak bebeğe giden kan akımı yavaş bebek beslenemiyor olabilir dedi dr.
ilk iki sorunu sabah gittiğimiz özel hst.nedeki dr.um söyledi ve istanbulda tedavi gördüğümüz yere gitmemizi önerdi. öğleden sonra oturduğum yerde asker hastanesinde ki dr.uma gittim oda sonraki iki sorunu anlattı bol su iç ve dinlen dedi. 3 ocakta tüp bebek dr.umla görüşmeye gidicem fakat o zamana kadar böyle şeyler duyan yada yaşayan oldumu aranızda oldukça endişeliyim :18:

X