2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

merhaba arkadaşlar
yorucu bir haftasonu geçirdim misafirlerim vardı yatılı.
çok şükür atlattım. ama nezleyide kaptım yani.hemde en ağırından.
arkadaşımdan bahsetmiştim hastanede yatıyo diye.
çarşamba günü bebeği doğdu. 24 haftalık 600 gr cık.
allahım yardımcısı olsun. lütfen dualarınızı eksik etmeyin.

Son düzenleme:
Nec86, destegin icin cok tsk ederim. En iyi zaten birbirimizi anlıyoruz.Hayırlısıyla hicbirimiz de bir sorun yaşamadan kavusuruz inşallah bebişciklere.
Bilgemmm, sen de lutfen moralini bozma, kasılmalar,ara ara gelen agrılar normal demisti doktorum.Sürekli ve belli aralıklarla olursa haberdar et benı demisti.Vucudun doguma hazırlıklarıymıs bunlar. Benim de dusunsene rahim açılması olmamasına ragmen carsamba gecesi kahverengi leke geldi. Bizi simdiden hizaya sokuyor bu bıdıklar:)

Ozz sağolasın bu yazdıklarınız moral oluyor ..

Ermer arkadaşın için çok üzüldüm , Rabbim yavrusunu ona ve eşine bağışlasın ..

Gunaydin kizlar.
Kizlar canim cok sıkkın .
20.haftada kasilmalarim baslamisti.Karnim sertlesiyor,rahim top gibi oluyor.
Bu yuzden bir gece acile gitmistim.Nst de sanci cikmamisti,acilma varmi diye cati muayenesi yapilmisti,acilmamda yokttu cok sukur.
Dr gunde 1 tane magnezyuma baslatmisti.20.haftadan beri iciyordum cokta iyi gelmisti.
Kasilmalarim gecti diye seviniyordum.
Simdi 3-4 gundur yine basladi.Karnim sertlesiyor rahim toplaniyor.
Dr randevuma 10 gun var daha.Ama ben magnezyumu gunde 2 kereye cikardim.
Internette 24.haftadan sonra bazen daha da erken yalanci kasilmalar baslar diyor.
Ama ben yinede korkuyorum.
Butun testler tahliller bitti simdi de erken dogum korkusu basladi.
Saglicakla bi kucaklasaydik yavrularimizi Allah'in izni ile.
Kasilma sirasinda agrim olmuyor,duzenlide degil.
Insallah yalanci dogum kasilmasidir.
Oglum masallah kipir kipir.Ama endiseleniyorum yinede.

canım doktorunla en azından telefonla görüş istersen, gerekli görürse doktorun zaten randevunu öne çeker, yalancı kasılmalar oluyormuş artık doğuma hazırlanıyor vücudumuz. sakın erken doğum olacak diye moralini bozma bol bol istirahat edip dinlen, rabbim zamanında sağlıkla almayı nasip etsin evlatlarımızı işallah

merhaba arkadaşlar
yorucu bir haftasonu geçirdim misafirlerim vardı yatılı.
çok şükür atlattım. ama nezleyide kaptım yani.hemde en ağırından.
arkadaşımdan bahsetmiştim hastanede yatıyo diye.
çarşamba günü bebeği doğdu. 24 haftalık 600 gr cık.
allahım yardımcısı olsun. lütfen dualarınızı eksik etmeyin.

çok geçmiş olsun ermer
kendine dikkat et.
ayyy kıyamam bebişe çok küçükmüş daha ,allah yardımcıları olsun

ermercim geçmiş olsun canımm.. çok yormamak lazım kendimizi yaa.. ben de biraz dolaştım yorulunca korku kapladı içimi, iyice paranoyak oldum heralde bebeğim az mı hareket ediyor şöyle mi oluyor diye kendimi bitiriyorumm.. çarşamba doktora gidicem, inşallah herşey iyidir şu tedirginlikler geçer..

arkadaşın için çok çok geçmiş olsun Allahım o güzel meleğini onlara bağışlasın inşallah. bi tanıdığımız bundan 20 yıl önce İsveçte 500 gr doğmuş, annesi diyordu kızımı pamuklarda yatırdılar öyle büyüdü diye. inşallah senin arkadaşınında meleği büyür, Allah yardımcıları olsun.. ciğer geliştirici iğneler olmuş muydu cnm bilgin var mı?

nili_fer,pınar1202,cloudly,ermer,poyraz18,aliasblue
kızlar hepinize çok tesekkür ederim.ben simdilik iyiyim annemde yatıyorum persembe günü kontrolüm var inşallah hersey yolunda gider.
bi cogumuzda erken dogum riskinin olduğunu okudum insallah hepimizin bebişleri sağlıklı ve zamanında doğar rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Gunaydin kizlar.
Kizlar canim cok sıkkın .
20.haftada kasilmalarim baslamisti.Karnim sertlesiyor,rahim top gibi oluyor.
Bu yuzden bir gece acile gitmistim.Nst de sanci cikmamisti,acilma varmi diye cati muayenesi yapilmisti,acilmamda yokttu cok sukur.
Dr gunde 1 tane magnezyuma baslatmisti.20.haftadan beri iciyordum cokta iyi gelmisti.
Kasilmalarim gecti diye seviniyordum.
Simdi 3-4 gundur yine basladi.Karnim sertlesiyor rahim toplaniyor.
Dr randevuma 10 gun var daha.Ama ben magnezyumu gunde 2 kereye cikardim.
Internette 24.haftadan sonra bazen daha da erken yalanci kasilmalar baslar diyor.
Ama ben yinede korkuyorum.
Butun testler tahliller bitti simdi de erken dogum korkusu basladi.
Saglicakla bi kucaklasaydik yavrularimizi Allah'in izni ile.
Kasilma sirasinda agrim olmuyor,duzenlide degil.
Insallah yalanci dogum kasilmasidir.
Oglum masallah kipir kipir.Ama endiseleniyorum yinede.

Bilgem canim oncelikle gecmis olsun bencede doktoruna danismanda fayda var yanliz benim kafami kurcaliyor eger sanci cikmadiysa kasilma yoksa nst'de sen nasil anliyorsun kasildigini dusunuyorum da acaba biraz kuruntumu yapiyorsun bahsettigins sertlesiyor zaman zaman doktoruma sordum cok cok normal demisti yani hemen moralini bozma bence kafandan uzaklastirmaya calis erken dogum olayini biliyorum bu hepimizin en buyuk korkusu allah korusun bendede zaman zaman oluyor ama canim inan kendini dinledikce daha mi cok kasiliyormus gibi geliyor sana acaba ne dersin?

aymutu cnmmm cok cok geçmiş olsun, neyseki erkenden farkedilmiş önlemini almışsın yatıyorsun. Bu günler de geçecek arkadaşım emin ol, kuzun sağlıkla, vakti zamanında gelecek. Sen dinlen, hep güzel şeyler düşün, bizler de duacıyız sana ve bebeğine.

ermer öncelikle arkadaşın için tüm iyi dileklerimi yolluyorum, gerçekten çok erken gelmiş bebeği, Rabbim onu ailesine bağışlasın, biran önce büyüyüp serpilsin inşallah. Sana da çok geçmiş olsun cnm, maalesef salgın var, dinlen bol bol, hemen atlatırsın umarım.

poyraz18 maaşallah oğluşuna, Allahım nazarlardan korusun. Kilo konusunda ben de alıp başını gidenlerdenim, 24hafta bugün bitti ben hali hazırda 10kilo almış bulunuyorum ama dürüst olayım hiç takılmıyorum kiloya. Allahım bebeklerimizi korusun, varsın ben fazla kilolu kalayım. Sen de genel olarak dikkat et ama canını sıkma cnm.

OzzOzz cnm üzme kendini gereken önlem alındıktan, sen de elinden geleni yaptıktan sonra Rabbim korur sizi, erken doğum stresi çok zor elbette ama şükürler olsun ki artık erken doğan bebekler de sağlıkla hayatını sürdürüyor. Sen kuzuna iyi bak, Alalhım sana bağışlasın.

Bilgemmm cnm kızlar yazmış ama ben de yazmadan geçemedim, bu kasılma dediğin nasıl birşey ki erken doğumdan korkuyorsun. Benim karnım günün her saati birden bire sertleşiyor, bir tarafımda top gibi bir şişlik oluyor, bu da acaip canımı yakıyor. Doktorum muayene ederken de oldu aynı şey beraber güldük, baaaakkk poposunu nasıl çıkardı oğlun dedi bana. Ben de o ana kadar hep oğluşumun hareketleri olarak yorumladım bu durumu, kızım çok az hareket ediyor gün içinde, genelde sabahları günaydın diyor bize, bir de akşamları iyi geceler:))) Kaldı ki ilerleyen haftalarda bu popo olayı dirsek, diz, topuk olarak artacakmış. Hatta bunları yazarken benim minik oğlum karnımda acaip şekiller oluşturuyor:)))) Sen bu top gibi sert olayını doktoruna iyice anlat, yaşadığın şey kasılmamı bilmem ama korkma diyebilirim, yeter ki yaşadığının tam olarak ne olduğunu öğren.
Bir de ben doktorumdan korkmam gereken acıyı tarif etmesini istediğimde; "doğum sancısı önce belden başlar, sonra kasıklarına vurur ve bu belli sıklıkta düzenli olur, emin ol hissedersin normal bir acı olmadığını, kasıklarına vuran bu acı, içini iki el sıkıyor gibi bir his verir eğer bunu yaşarsan hemen beni aramalısın" dedi.

Son düzenleme:
Kyr , dew uzun uzun yazmışsınız kızlar çok teşekkür ederim ..
Canlarım ben aslında 12. haftadan beri bebeğimi hissediyordum , hatta seninle konuşuyorduk kyr , sağda mı solda mı biliyoruz falan diye ..
O zamana kadar hep içim rahattı ..
Sonra ben bunu internette dolaşırken gördüm tamamen tesadüfen ..
Karnın sertleşmesi erken doğum belirtisidir, top gibi oluyorsa hemen dr'unuza gidin vs vs ..
Beni bir telaş aldı ..
Zaten herşeyi kafaya takan bir tipim , bir bebeğimi kaybettiğim için ..
Allah bir daha yaşatmasın ..
Biliyorum çok evhamlıyım ama ben o yazıları görünce korktum ..
Benim nst'de de çıkmadı , geçen kontrolümde rahim ağzı uzunluğumda 35 mm çıktı .. Gayet iyi dedi dr'um ..
Kızlar karnım genelde yumuşak .. Ama benim adı kasılmamı yoksa yaramaz oğlum mu bilmiyorum ama , nefesim kesiliyor o anda ..
Hiç ağrı olmuyor .. Canımda yanmıyor .. Nefesim kesilince elimi hemen karnıma atıyorum bakıyorum sertleşmiş ..
O sıra bebeğim hareket etmiyor , 10-15 sn içimde karnım tekrar yumuşuyor ve benim sıpa başlıyor tekmeler atmaya ..
Dr'um aynı sizin dediğiniz gibi normal dedi..
Sağlık ocağımza haftada 2 gün gelen bir kadın doğumcu var , oda normal dedi , bebek yukardaymış zaten .. Kasıklarımdan çoktan yukarı çıkmış..
Ama ben yinede telaşlanıyorum ..
Fakat yazıklarınız bana inanılmaz moral oldu , artık telaşlanmayacağım , vucudumu dinlemeyeceğim ..
Bende artık anlıyorum ki, normal şeyler bunlar ..

yazılanları okuyunca hemen bı kendımı yokluyorum acaba bunlar varda benmı farketmıyo yada onemsemıyorum dıye:KK43:uff napalımm zor gelen bebısler bızı pımpırık ve telase muduru yaptı gıttı ama bunlarada sukur rabbım hepsını korusun ıns....artık kısmetse ıkıncılerde uzmanlasmıs oluruz bızde:21:benı sımdıden ıkıncı bebıs heycanı aldı garıp bı durum sanırım ama su aralar onun planını yapıyorum:KK37:bu arada seker yuklemesı ıcın 24. hafta sart demısler plesantadan sanırım ozamn bı hormn mu ne salgılanıomus bız daha 21+2 gunluk olduk ve doktorum seker yuklemesı ıstedı yarın yada yarından sonra gıdıcem ıns ne kadar aclık suresı gerekıyor doktorum 7 8 saat yeter demıstı ama ıns dayanabılırım:))

yazılanları okuyunca hemen bı kendımı yokluyorum acaba bunlar varda benmı farketmıyo yada onemsemıyorum dıye:KK43:uff napalımm zor gelen bebısler bızı pımpırık ve telase muduru yaptı gıttı ama bunlarada sukur rabbım hepsını korusun ıns....artık kısmetse ıkıncılerde uzmanlasmıs oluruz bızde:21:benı sımdıden ıkıncı bebıs heycanı aldı garıp bı durum sanırım ama su aralar onun planını yapıyorum:KK37:bu arada seker yuklemesı ıcın 24. hafta sart demısler plesantadan sanırım ozamn bı hormn mu ne salgılanıomus bız daha 21+2 gunluk olduk ve doktorum seker yuklemesı ıstedı yarın yada yarından sonra gıdıcem ıns ne kadar aclık suresı gerekıyor doktorum 7 8 saat yeter demıstı ama ıns dayanabılırım:))

ben 24+lardayım daha dün yaptırdım şeker yüklemesini 7-8 saat açlıkmı:KK52: valla dayanamam ben
doktorum kahvaltını yap öğlen acıktığında gel demişti sabah 9 gibi kahvaltı yapıp 1:30 da gittim kan verdim

ben 24+lardayım daha dün yaptırdım şeker yüklemesini 7-8 saat açlıkmı:KK52: valla dayanamam ben
doktorum kahvaltını yap öğlen acıktığında gel demişti sabah 9 gibi kahvaltı yapıp 1:30 da gittim kan verdim

az once bı hastaneyı aradım gorevlı bayanda gece 12 gıbı yıyın sabah 8 gıbı gelın su ıcmenızde sorun yok dedı:26:bende dayanamam orası kesın ee bu nasıl bı celıskı yaaa:KK43:

he bırde sunu cok merak edıyorum sımdı bu erken dogumla ılgılı bısıler okuyordum kı denk geldım bu rahım agzı uzunlugu ne gıbı durumlarda olculuyor?su ana kadar bunla ılgılı bısı yapmadı doktorum acaba benmı bahsetsem ve bu bıldıgımız vajınal muayne yontemıyle bellı oluyor dımı?

Poyraz normal muayenede karindan olculuyor.
Kasiklara getiriyor usg aletini hemen olcuyor.
Bende ilk defa 24.haftamda olctuldum.
Sanirim bu haftalardan sonra olculuyor bizim hastanede.

Poyraz zor elde ettigimiz icin tabi bu korkular ama artik kafaya takmicam.
Kendi canimi sıkıyorum.
Allah'a emanet yavrularimiz.

Bilgemmm ahhh be arkadasım yapma bunu kendine de, bebeğine de yazık. Rabbim onu size bağışladı, saglikla da kucağına nasip edecek inşallah. Bak doktorun da, ebe de normal demiş lütfen rahatla artik. Cnmmm biz ne yapalım bak iki kuzum da karnımda, allahım esirgesin iki kere korkuyorum herseyden ama inan ki hiç olumsuz düşünmüyorum. Sizden 1ay erken doğacak bizim ikizler, daha bile erken olabilir ama sonuçta Rabbim ne yazdıysa o olacak. Ben sadece hamile olmanın, bebeklerimi icimde taşımanın tadını çıkarıyorum. Bunca şeyi azcik rahatlatsın umuduyla yazıyorum. Seni de bebeğini de öpüyorum:KK66:))

Poyraz ben de erken yaptırdım yüklemeyi senin gibi, ailemde seker hastası çok diye erkenden baktı doktorum. Sabah ac gittim ben de, ama kötü olmuyorsun. Toplam 2saat zaten geçip gidiyor, temiz çıksın inşallah.

he bırde sunu cok merak edıyorum sımdı bu erken dogumla ılgılı bısıler okuyordum kı denk geldım bu rahım agzı uzunlugu ne gıbı durumlarda olculuyor?su ana kadar bunla ılgılı bısı yapmadı doktorum acaba benmı bahsetsem ve bu bıldıgımız vajınal muayne yontemıyle bellı oluyor dımı?

19+larda ayrıntılı ultrasonda ölçüldü benım kasıktan ölçtüğü için doktor yanılma payı fazla oluyormuşki normaldan baya kısa çıkmıştı çünkü.
vajinal muayene ile 2 defa farklı doktorlara ölçtürdüm normal çıktı

$images.jpg $images.jpg $images.jpg

günaydın güzel hamişlerim benim görüyorumki bu aralar canlarımızı sıkıyoruz hıc sıkılmayın sabah kalktıgınızda yıllardır bekledıgınız seyın ıcınızde oldugunuza sevınınn.onunla konusun:))bazen sabah kalktıgımda herseyın bır ruya oldugunu zannedıyorum herseyı unutuyorum sonra karnıma baktıgmda şükürler olsun doğruymuş diorum nasıl mutlu oluyorum ALLAHIM sana şükürler olsun(amin) minnakların annelerii bugun 5de doktr amcamızla randevumuz var bir aydr kızımı görmemiştim cnm kızım nasıl ozledım onuu ALLAHIM kimseyi aratmasın herkese bu duyguyu tattrsın ınss......öpüyoruzz sizi rüyamlaa:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Kyr,sevgili arkadasım ne kadar guzel tum yazılanları okuyup,bizlere yanıt veriyorsun.İnceligin ,ilgin icin tsk ederim. İyi ki birbirimizle paylaşıyoruz,cunku bizi en iyi ancak birbirimiz anlayabiliyoruz.Seni ve bızdıklarını opüyorum....

Bilgemmm, cnm ben de kasılma deyince yogun regl agrısı seklinde oluyor sanmıstım.Senin bahsettigin kasılmaları ben de yasıyorum. Soyle dusunuyorum bebişim kafasını dayadı,biraz onu oksayayaım diyorum.Gercekten de o sertlik olan yeri oksuyorum,minigim de anlıyor,kafasını oradan cekiyor:) bu oyun gibi oldu artık aramızda.

Poyraz 18, arkadasım rahim agzı ölcümünü sormussun.Benim tup bebek doktorum 14,15,16 ve 17. haftalarda baktır.ikiz oldugu icin rahim agzı erken acılabilir demisti. Baktırdıgımda hersey normaldi.Ama 22. haftanın ortasında yanı gecen hafta kahverengi leke gelince tekrar gittim.Doktor açılma yok ama yine de biz dikelim her ihtimale karsı dedi.

Bugun rahim agzı dikilecek,bu gece hastanedeyiz ,yarına çıkacagız insallah.Ondan sonra doğuma kadar evde istirahat:) Lutfen dualarınızı bizden eksik etmeyin. Kuzucularımın ve benım ihtiyacım olacak:)

Kyr,sevgili arkadasım ne kadar guzel tum yazılanları okuyup,bizlere yanıt veriyorsun.İnceligin ,ilgin icin tsk ederim. İyi ki birbirimizle paylaşıyoruz,cunku bizi en iyi ancak birbirimiz anlayabiliyoruz.Seni ve bızdıklarını opüyorum....

Bilgemmm, cnm ben de kasılma deyince yogun regl agrısı seklinde oluyor sanmıstım.Senin bahsettigin kasılmaları ben de yasıyorum. Soyle dusunuyorum bebişim kafasını dayadı,biraz onu oksayayaım diyorum.Gercekten de o sertlik olan yeri oksuyorum,minigim de anlıyor,kafasını oradan cekiyor:) bu oyun gibi oldu artık aramızda.

Poyraz 18, arkadasım rahim agzı ölcümünü sormussun.Benim tup bebek doktorum 14,15,16 ve 17. haftalarda baktır.ikiz oldugu icin rahim agzı erken acılabilir demisti. Baktırdıgımda hersey normaldi.Ama 22. haftanın ortasında yanı gecen hafta kahverengi leke gelince tekrar gittim.Doktor açılma yok ama yine de biz dikelim her ihtimale karsı dedi.

Bugun rahim agzı dikilecek,bu gece hastanedeyiz ,yarına çıkacagız insallah.Ondan sonra doğuma kadar evde istirahat:) Lutfen dualarınızı bizden eksik etmeyin. Kuzucularımın ve benım ihtiyacım olacak:)

cnm hayırlısıyla gider gelirsin inşş dualarım senınlee ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞ.....

OzzOzz geçmiş olsun inş. sorunsuz atlatırsınız bu durumu.

sizde oldumu bilmiyorum ama benım suratımda çiller oluşmaya başladı
hamilelikte normal biliyorum ama işte:KK1:

Sevinç85,cnm Amin,Allah razı olsun duaların icin.Senin de 5 te randevun varmıs.İnsallah sağlıgı ,sıhhati yerindedir prensesinin.Prenses yigenimi ve seni öpüyorum...

Lotus83, iyi dileklerin icin tsk ederim cnm. Dualarınızı bekliyorum. Çiller ve lekelenme konusunda 40 ve uzeri koruma faktorlu bir kremim vardı.gunese cıkacaksam onu surmeye gayret ediyorum. Genellikle de güneşten kaçmaya calısıyorum.Malum ben Adana'da yasıyorum.Adana'da bu aylarda yaz ve güneş kendini fazlasıyla hissettirmeye başladı:)

X