Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım ben baktım onlara çok beğendim hafif diye ama araba koltuğu pusete takılmıyo diye vazgeçtim yeni doğunca direk araba kullanamıyo bildiğim kadarı ile o nedenle diğerlerinden alayım dedim bilmem kiPinarcim bir de chicco nun liteway diye bir puseti var.defnemin ondan...hem kisa hem yaza uygun..baston oluyo..o kadar hafif ve pratikki..cok memmun kaldik niz.kis icin naylon ve ozel koruma kilifida var..netten bir bak istersen..
canım ya bana da doktorum 3 hafta önce tetanoz olcan dedi. sağlık ocağına gittim hemşire başka gerek yok dedi yapmadı. ama şimdi aklıma takılıyordu bugünlerde. haftaya gidince sorayım diyordum doktoruma. ben sadece 20. haftada oldum. haftaya ol derse olursam geç kalmış olur muyum ki??
arkadaşlar facede bi arkadaş paylaşmış walla okurken mahvoldum resmen. çok etkilendim ağla ağla.. sizle paylaşmak istedim. ama eğer olumsuz etkilenirseniz söyleyin sileyim arkadaşlar. aslında çok güzel şeyler olumsuz bi durum yokta. hamilelik hormanları işte..
canım anneciğim;
seni çok özledim.aylardır karnından çıkmayı bekliyorum.öyle yalnız hissettiğim anlar oldu ki,seni tekmeledim,benimle konuşmanı istedim,en azından sıcacık elini karnında gezdir de beni sevdiğini hissedeyim istedim,şöyle bir geriye uzanıp kitap okurken bir yandan...da meyve yediğinde ara sıra okşamıyor musun karnını,bayılıyorum.çırpın​ıyorum içinde biraz daha sev diye.
dışarı çıkıp ellerinin arasında olmayı ne de çok istiyorum o anlarda.bazen sen babamla sarmaş dolaş uyurken onun elleri de sarıyor beni,hoşuma gidiyor ama seninkiler kadar değil.senin ellerin bambaşka anneciğim.seni en derin uykundan uyandırıp bir bardak süt içmeni sağlamak için tekmelememe sebep olacak kadar tatlı,yumuşacık ellerini özledim.
ya sen? benim yumuk yumuk minicik ellerimi özlemedinmi?
bir türlü açmadığım yumruğumu yavaşça açarak parmaklarımı tek tek öpmeyi istemez misin?sütle dolu memeni bir yandan emerken,diğer yandan küçücük elimle bastırsam...''bu meme,bu sütler benim,başka kedilere asla vermem,''der gibisıkıca tutsam,istemez misin?
anneciğim, seni çok özledim.buradan duyuyorum,herkes senin gözlerinin ne kadar güzel olduğunu söylüyor.kıskanıyorum.
burası öyle karanlık ki,ışığın ne demek olduğunu bir an önce öğrenmek istiyorum.ama dünyaya ilk baktığımda ışıktan önce senin gözlerini görmek isterim.söylediklerini ilk başlarda anlamayacağımı düşünüyorsun.ama ben gözlerinin beni hep,her zaman ve her şeyden koruyacağını söylemesini isterim.inan,anlarım.
beni en çok sevenin sen olacağını,her an yanımda ve destek olacağını,her an yanımda ve destek olacağını hissettiren en güzel şey olan gözlerini özledim.
ya sen?sana ilk baktığımda içini eriteceğini ikimizinde bildiği gözlerimi bir an önce görmek için sabırsızlanmıyor musun?uyuyup uyandığımda önce seni arayacak olan,seni görmediğinde yaşarıp çeşme gibi akacak olan gözlerimi merak etmiyor musun?her geçen gün gürleşecek olan kirpiklerimin altından sana doğru''Bni dünyana getirdiğin için,beslediğin ve hep yanımda olduğun kimselere bırakmadığın için teşekkür ederim,'' diyen gözlerle sana baksam,istemez misin?
seni çok özledim,anneciğim bazen bana şarkılar söylüyorsun,sesin öyle tatlı geliyorki buraya.yalnız olduğumu bile unutturuyorsun bazen.o güzel sesinin bana,sadece bana söyleceği ninnileri duymayı iple çekiyorum.bazı şarkıları bana özel hale getirerek söyleyeceğin,duymaktan hoşlandığımı anladığında tekrar tekrar söylemekten zevk alacağın günler bir an önce gelse...karnım ağrıdığında,içim bulandığında,aşı olduğumda canım yanarken bana tüm bunların geçeceğini söyleyen,inandıran ve rahatlatan sesini özledim.
ya sen? ilk kahkahamı duymak için oramı buramı gıdıkladığında çıkaracağım sesleri,aguları,çığlıkları​ özlemedinmi?
biliyorum,altım kirli olduğunda,acıktığumda,gazı​m canımı çok yaktığında karnım ağrırken çıkardığım sesler seni çok üzecek,hatta ilk günler belki uyumana bile izin vermeyeceğim.ama sen tüm bunların sana ilk kez anne diyeceğim güne kadar çoktan unutulacak şeyler olduğunu biliyorsun.peki o gün geldiğinde söyleyeceğim ilk ''anne''yi özlemedinmi?
anneciğim,benimle ilgili hayaller kuruyor musun?beni en güzel yataklarda yatırmak,en cici giysileri giydirmek,en şeker oyuncakları almak gibi hayallerden bahsetmiyorum.mesela,karnı​ndaki resmimi çeken doktor gibi bir doktor ya da avukat,subay filan olmamı isteyip hayallere dalıyormusun?
üniformalı,cüppeli yada önlüklü bi resmimi,ultrason resmimin olduğu çerçevenin yanında bir başka çerçeveye bakarak''işte bu benim oğlum'' deyip gururlanmayı filan hayal ediyormusun?evlendiğimi,ço​çuklarımın olduğunu...
hayallerini gerçekleştirmek için söz veriyorum anne.
peki,ya seni hayal kırıklığına uğratacak bir şey yaparsam?
ayakkabılarımı bağlamayı bir türlü beceremezsem örneğin ya da matematiğe aklım yatmazsa hiç...oyun oynarken akşam olduğunu anlayamaz,hep geç kalırsam eve...kola içmeden köftelerimi bitirmezsem inat edip,ya senin hiç hoşlanmadığın o kızla evcilik oynamayı istersem hep...
evleniverirsem bir gün pat diye hiç habersiz,ya da yurt dışında okumak için ısrar eder,senden uzaklaşmaya kalkarsam...çok üzülürsün değil mi?
seni hayal kırıklığına uğratıp üzmemek için çok uğraşacağıma söz veriyorum,anne.
beni ne olursa olsun sevcek misin anne?
her tülü kötü şeyden koruyabilecek misin?
yanında olmadığım zamanlarda nasıl davranmam gerektiğini öğretebilecek misin?
beni koruyamadığın kadar büyük tehlikelerin neler olduğunu öğretip kendi kendimi koruyabilmem için hazırlayacak mısın?
senden daha çok sevebilecek kimseyi bulamayacağım halde,beni sevecek ve anlayacak birini nasıl aramam gerektiğini anlatacak mısın?
bana yapacaklarım,yapamayacakla​rım ve yapmak istediklerim konusunda sonsuz destek verecek misin?
kimsenin inanıp arkamda olmayacağı fikirlerim olsa bile,sen bana inanıp istediğim her şeyi yapabileceğime beni inandırabilecek misin?
saklanmak istediğimde,kimseyi görmek istemediğimde,uzaklaşıp kendimi dinlemek istediğimde yanına sığınmak istediğim tek liman olabilecek misin?
anne,beni ne olursa olsun sevebilecek misin?
ben mi?
ben seni hep seveceğime söz veriyorum,anne!
yine kimse yok ( nerelerdesiniz arkadaşlar? havalar açılınca herkes dışarı mı çıktı acaba??
inşallah herkes iyidir.. yavruşlar sağlıklıdır.. biz de dün eşimle oğluma oda bakmaya çıktık alma niyetimiz yoktu, fikir olsun dedik. daha erken diye düşünüyordum çünkü. 32den sonra alırım derken son girdiğimiz dükkanda seçtik :) Allah nasip ederse nisan sonu gibi gelicek. 45 gün sonra veriyorlar. sonrasında da boyanın kokusu gitmesi için havalanması gerekiyomuş o yüzden erken değilmiş şu an. baya standartlar var arkadaşlar, mutlaka araştırmışınızdır. kullanılan malzeme, boya filan. inşallah doğru seçim yapmışızdır. dikkat ettik çok. Allahım inşallah oğlumun sağlıkla yatmasını nasip eder.. oda derken bi beşik bi 3lü dolap aldık. şifonyere gerek duymadım. zaten oda da çok müsait olmaz şifonyerle. emzirme koltuğu gibi bişey daha düşünüyorum çünkü. bakalım yatağın nevresim takımı, cibinliği de var. böyle alışveriş yapınca daha bi heyecanlandım. Allahım sağlıkla zamanında doğmasını nasip eder inşallah yavrularımızın..
kızlar nerdesınız koca göbüşlülerr ne kadar boş kaldı topik ısısızlaştıı herkes iyidir inşş
cnm bebısın odasını almıssın ii yapmıssın hayırlı ugurlu olsunn ALLAHIM sağlılkla sıhhatli bi şekilde kullanmayı nasıp etsın (amın) bende şifonyer almıcam cunku büyüyen besıgın zaten heryerinde dolap var gerek yok dedı alıcam yer bende 28 haftadan sonra alıcam ıns şimdilik bi kaç zıbın aldım okadar oda indirimdeydı oyusden hangı renk aldın cnm merak ettım
canımm çok saolasın inşallah sağlıkla kullanmayı nasip eder Allahım hepimize.. krem rengi aldım cnm aslında hep beyazlara bakıyordum :) içime sindi çok, dükkanda ve katalogtan bi kaç resim çektim bilgisayara aktarınca paylaşıcam sizlerle. ama bi kaç değişiklik olcak onlardan kulpları ve üstündeki sticker farklı olcak.. ama kızlar için çeşit çok daha fazla ve çok daha göz alıcı ben erken diyodum ama alışverişe gelenler hep bizim haftalardaydı.. 28-30dan sonra hazırlıklar tamamlanmalıymış..
Haklisin epey yavaşladık, gobusler büyüdükce anneler alışverişe çıkmaya başladı)
Biz buradayız
:)
Valla bu hafta artık gobisim çıktı kızlar. hatta cocuğun biri alışveriş arabasını hafta sonu karnıma çarpıyordu ki annesi oğlum dikkat etsene abla hamile diye uyardı :) sonunda dışarıdan anlaşılıyor hamile oldugum artık
Bu hafta babamizi yurt dısına gönderdik yine ve ananemize taşındık.babamizi özlesek de ananemiz bize cok iyi bakıyor
Detaylı ultrason 15 Mart ti bizim,babamizi bekleyelim dedim o yüzden ya 17 şinde ya da haftaya gireceğiz detayliya
Nec cnm gule gule kullanın insallah oglusunun odasını
Diğer anneler hepinizi öpüyoruz
İnsallah cok güzel bı hafta oldun bu hafta
kızlar bugün akşam ikinci düzey ultrasonumuz var, detaylı organ taraması yapılacak, bize dua edin lütfen, öpüyorum sizleri ve kuzularınızı sevgiler
ozamn ne diyoruzz ALIŞVERİŞ BAŞLASINN
ama yanlız bırakmayın topiğimizi güzel annişlerr
kızlar bugün akşam ikinci düzey ultrasonumuz var, detaylı organ taraması yapılacak, bize dua edin lütfen, öpüyorum sizleri ve kuzularınızı sevgiler
Yakında bizde bebeklerimizin ciiclerini paylaşırız burad biraz biriksindeeeee :)
Kizlar ben yurt disinda yasiyorum bilmiyorum daha once yazmismiydim,ve bebek dogduktan sonra 3 aylik olana kadar buralarda olacagiz sadece simdilik bir besik ihtiyacim olacak,yanimda yatirmak icin sizce hangi marka iyidir?internette arastirma yaparken hangi markalara bakmam daha iyi ne dersiniz?