2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

teşekkür ederiz teyzeleri gün geçtikçe dahada değişiyo, topik gerçekten bayağ sakinleşmiş neyse doğurun bebişlerinizi alışın biraz yine eskisi gibi olucaz inşallah
size bugün başıma gelen komik bişeyi anlatayım benimki hep çoraplarını çıkartıyo ayağından bu gece altını alırken temiz bezi koydum altına pişik kremini sürdüm altını kapattım baktım çorabının teki yok etrafa baktım bulamadım amaaan gece diye aramadım fazla öylece uyuduk sabah tekrar altını açtım ki ne göriyim benim yaramaz çorabını bezinin içine çıkarmış ve üstüne kakasını yapmış:KK1: Allahım ne güldüm sabah sabah bide sinsi sinsi bakıyo:KK1::KK1:

ayyyy sıkıntılı sıkıntılı dolasırken ewde senin su inik corap güldürdü beni ilkcim ya :KK9:
ahhh o corabını, bezini yiyim onun e miiiii :KK16:
dua et bize de bol bol.. ne zaman gecti 3 hafta yaa.. :nazar:

az kalmış canım doğuracaksınız sizde inşallah, nilobella normal doğurmayı çok istiyordu istekli sezeryan mı yoksa normal olamayacak gibimiymiş?
suni sancı falan aldı ama olmadı
mecburen sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldı
evet çok istiyordu ve o kadar yürüyüş falan yaptı hemde düzenli
demek ki işe yaramıyormuş

Cok sinirliyim.
Bebek odasinin dolaplarini almis domestoslu suyla sliliyo.
Sanki ona dolap sil diyen oldu:KK47:

al o kovayı dök başından aşağı:KK1:

ayyyy sıkıntılı sıkıntılı dolasırken ewde senin su inik corap güldürdü beni ilkcim ya :KK9:
ahhh o corabını, bezini yiyim onun e miiiii :KK16:
dua et bize de bol bol.. ne zaman gecti 3 hafta yaa.. :nazar:

dua ediyorum canım Allah hayırlısıyla kurtarsın sizide inşallah, neyse kızlar benim miniş miyaklamaya başladı kendinize ve minişlerinize iyi bakın.

teşekkür ederiz teyzeleri gün geçtikçe dahada değişiyo, topik gerçekten bayağ sakinleşmiş neyse doğurun bebişlerinizi alışın biraz yine eskisi gibi olucaz inşallah
size bugün başıma gelen komik bişeyi anlatayım benimki hep çoraplarını çıkartıyo ayağından bu gece altını alırken temiz bezi koydum altına pişik kremini sürdüm altını kapattım baktım çorabının teki yok etrafa baktım bulamadım amaaan gece diye aramadım fazla öylece uyuduk sabah tekrar altını açtım ki ne göriyim benim yaramaz çorabını bezinin içine çıkarmış ve üstüne kakasını yapmış:KK1: Allahım ne güldüm sabah sabah bide sinsi sinsi bakıyo:KK1::KK1:

ayy bebeğin mi var evinde şenliğin var di mi:KK1:ilahi afacan güldürdü beni:KK1:bizim bebişler de gelsin artık,bakalım kandil gecesine yoğunlaştım ama inş.

Kiz annisler
Mevlüt yapmayi dusunuyormusunz?Veya yaptinizmi?

Eger aklinizdan geciyorsa,nasil oluyor bu isler? Esim olsun istiyor diye kabul ettim.Benim adetlerden hic bir fikrim yok ney nasildir diye.
Ama lohusa geceligimi ne giyip odada oturuyormus yeni anne.
Kaynana dedi giyersin bohcandaki aldigimiz geceligi,uzun birsey boyle.
Dedim giymem.Istemem oyle.Normal giyinirim
Giyersin,giymem,giyersin,giymem diyip durduk
Iyi hos kadin ama boyle inatlasinca deli oluyorum.Gerci kina da da,nikahdada oldu boyle durumlar.Ama dedigimi ettirmissimdir.Zaten esim duysa cildirir.Istemedigim birseyi yaptiriyor diye
Dün aksamda tavuklu yemek yapmisti,kokusundan tiksindim.Dedim anne yiyemicem kokusu dokundu.Zaten hamileligim boyunca hic et yiyemedim.Tamam dedi
Mutfakda esime sikayet ediyor:KK1: Zeynepde yemiyor diye tekrarladi 2 defa.
Esim bagirdi,anne hamile midesi bulaniyor.Zaten hic yiyemedi.Baska birseyden degil diyince sesi cikmadi:KK37:
Ama kotulugunden de degil kaynananin lafi

Suan mevlut konusundaki giyecegim gecelige gicik olmus durumdayim.Bide 40 gun evde duruluyormus.Dedim duramam. 20 gun ozmn,yarisida olur diyorlar.
Dedim duramam ,3gun olsada duramam.Alip oglumu cikmam lazim disari kapinin onu olsada.Onada huylandi.Neyseki esim arkamda

Ay zaten 2gundur bir deliyim
Kim ne derse batiyor hersey.Cok sinirliyim
Esime karsida öyle.Hormonlar herhal

Yine cok yazdiiiim:KK1:

Neyse az once camasir yikadik kaynana ile.Katladi filan.Sonra bulasiklari yikadi :KK1: Oturduk dinleniyoruz simdi:KK33:

Kiz annisler
Mevlüt yapmayi dusunuyormusunz?Veya yaptinizmi?

Eger aklinizdan geciyorsa,nasil oluyor bu isler? Esim olsun istiyor diye kabul ettim.Benim adetlerden hic bir fikrim yok ney nasildir diye.
Ama lohusa geceligimi ne giyip odada oturuyormus yeni anne.
Kaynana dedi giyersin bohcandaki aldigimiz geceligi,uzun birsey boyle.
Dedim giymem.Istemem oyle.Normal giyinirim
Giyersin,giymem,giyersin,giymem diyip durduk
Iyi hos kadin ama boyle inatlasinca deli oluyorum.Gerci kina da da,nikahdada oldu boyle durumlar.Ama dedigimi ettirmissimdir.Zaten esim duysa cildirir.Istemedigim birseyi yaptiriyor diye
Dün aksamda tavuklu yemek yapmisti,kokusundan tiksindim.Dedim anne yiyemicem kokusu dokundu.Zaten hamileligim boyunca hic et yiyemedim.Tamam dedi
Mutfakda esime sikayet ediyor:KK1: Zeynepde yemiyor diye tekrarladi 2 defa.
Esim bagirdi,anne hamile midesi bulaniyor.Zaten hic yiyemedi.Baska birseyden degil diyince sesi cikmadi:KK37:
Ama kotulugunden de degil kaynananin lafi

Suan mevlut konusundaki giyecegim gecelige gicik olmus durumdayim.Bide 40 gun evde duruluyormus.Dedim duramam. 20 gun ozmn,yarisida olur diyorlar.
Dedim duramam ,3gun olsada duramam.Alip oglumu cikmam lazim disari kapinin onu olsada.Onada huylandi.Neyseki esim arkamda

Ay zaten 2gundur bir deliyim
Kim ne derse batiyor hersey.Cok sinirliyim
Esime karsida öyle.Hormonlar herhal

Yine cok yazdiiiim:KK1:

Neyse az once camasir yikadik kaynana ile.Katladi filan.Sonra bulasiklari yikadi :KK1: Oturduk dinleniyoruz simdi:KK33:

ayy şu kaynanalaaar yok mu,benimki de memleketlerinde istedi mvlüt yapmayı hayır istemem dedim,benim ailem başka şehirde-eşimin ailesi başka-ben başka:)allahtan bir şey demedi ama bozuldu sankil:KK1:vallahi ben de gecelik falan giyip herkesin karşısında yatamam..mevlüt yapmayacağım oturduğum yerde tanıdığım yok,öğretmen olduğumdan birkaç komşu var işte.

ayy şu kaynanalaaar yok mu,benimki de memleketlerinde istedi mvlüt yapmayı hayır istemem dedim,benim ailem başka şehirde-eşimin ailesi başka-ben başka:)allahtan bir şey demedi ama bozuldu sankil:KK1:vallahi ben de gecelik falan giyip herkesin karşısında yatamam..mevlüt yapmayacağım oturduğum yerde tanıdığım yok,öğretmen olduğumdan birkaç komşu var işte.

:KK1:
Turkiyedede yapariz diyor ama anca yasini doldurunca gideriz.Kizinin nisanivar ekimde.Ona geliriz diye umit ediyor ama maddi yonden durumumuz yok.Anlamiyorlarda.
Iyiler filan ama patlicam yakinda
Ay bende giyemem,o ne oyle ya.Adetler oyle diyor.Simdi bizim kina,ve nikahda hic adetler karistirilmadi.Bu vakitden sonrada kimse bana adet demesin.

Esime mevlut istemiyorum,sirf isim koymak icin cagiririz yakinlari desem aninda kabul eder ztn.Sanirsam oylede yapcam.Artik aksama konuscam esimle.

bizde mevlüt yaparız ama öyle gecelikle falan oturulmaz
şart değil yani bende düşünüyorum 40 ı ramazana geliyor sonrasında yaparım
artık amaç dua bence.3 güne ne bebek toparlanır ne sen
o yüzden zaten çıkamazsın :) ama 15 20 gün olunca daha
çok ele avuca gelir illa 40 gün beklemek zorunda değilsin bence.

en sevdiğim kargo UPS pek hata yapmazdı onlar
sistemleri falan çok hoşuma gidiyor. ara söyle sonra getirsinler ya da
komşuya falan bıraksınlar

aradim canim yarin sabahtan 12ye kadar getiriyosaniz getirin dedim. baglar sokak ile baglar caddesini karistirmislar nasil olur anlamadim semtler bile farkli biri mamak biri cankaya diye geciyor nasil bu kadar buyuk bi salaklik yaparlar anlam veremedim ki adreste acik yaziyor. neyse hep beni bulur zaten bunlar. yarini bekliycem mecburen.

annem gelicek o da gelemedi gelse de dusa girsem offfff

mevlut isini bende sordum kv ye herseye o adet bu adet diye vir vir eden kadin mevlute ister yaparsin ister yapmazsin dedi ne komik ya :KK33: bizim taraf kalabalik degil zaten ama kv tarafi cok kalabalik. ramazandan sonra yapicam ben ama oyle yatamam zaten baya buyumus olur sadece dua edilir biseyler dagitiriz gelmek isteyende bi seferde gelip gitmis olur kurtuluruz her dakka misafir agirlamaktan.

bizde mevlüt yaparız ama öyle gecelikle falan oturulmaz
şart değil yani bende düşünüyorum 40 ı ramazana geliyor sonrasında yaparım
artık amaç dua bence.3 güne ne bebek toparlanır ne sen
o yüzden zaten çıkamazsın :) ama 15 20 gün olunca daha
çok ele avuca gelir illa 40 gün beklemek zorunda değilsin bence.

Lafin gelisi o 3 gun:KK1:
Ne zmn toparlanip iyi olursak artik.Ama sart koyar gibi yapinca inada biniyorum
Yok ben tamamen vazgectim mevlutden:nazar:

Lafin gelisi o 3 gun:KK1:
Ne zmn toparlanip iyi olursak artik.Ama sart koyar gibi yapinca inada biniyorum
Yok ben tamamen vazgectim mevlutden:nazar:

aynen yapma dedikleri seyi inadina yapasim geliyor. belki bisey soylemeseler bende yapmayacagim ama damarima basinca sinir oluyorum.:KK47:

benim kayınvalidem de 40ınız çıksın istersen yaparız
öncesinde sende bebekte toparlanmamış olur
yorulursun dedi mantıklı geldi.
zaten mevlütü ben kendim istiyorum dua iyi olur bide
bebek görmeye gelmeyenler tek seferde çıkar aradan.

Ya 40 mewlüdünün amacı dua zaten..
bende adet gibi gösterilmesine gıcık olanlardanım..
bizde de öyle yatma, gecelik adeti yoktur. ki iyileşiyosun zaten, niye yatiyim..
bende cokk istiyorum yapmayı. bizim 2 tarafta kalabalık güzel olucak..
bide bizim mewlütlerimiz cok güzel oluyo. dualar, ilahiler.. anne bebek ortaya oturtuluyo bi kac dakika.. herkesler salya sümük oluyo :KK9::KK9:
manewi değeri yüksek oluyo yani :KK16:
benimkide ramazana geliy, bende ramazandan sonra yapıcam insallah. hem bebiş de ele awuca gelir, hem ben toparlanırım.. hem kurbanda kesicez insallah.. ayyy 4 gözle bekliyorum mewlidi :KK8:

kızlarr bence bu son günlerinizi değerlendirin bende bir hafta önce yaptm doğumumu . bol bol yatın dinlenin gezinnn sonra sorumluluk ağır oluyor yada bilmiyrm benden kaynaklıdır çok sıkılıyor insan. amaaaaaaaa bebişde çok tatlıı gün geçtikçe değişiyrrr insanda alışıyor :)

X