• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 haziran anneleri hastane çantalarında neler var?

emziğe bencede gerek yok ama biberon koymak lazımmış.eğer sütün gelmezse yada bebeğe yetmezse mama veriyolar hastanede o yüzden lazımmış..

heryerın herkesın tavrı farklı.benım ılk doğumda 3-4 gunde anca geldı sutum ama mama falan vermedık.ha gelıyodu tabı emıyodu kızım da ama anca ınıyo sutler helekı sezeryanda.

Selam kizlar benimde bir sorum var

bebek serumu duydunuz mu hic hastanede calisan bi abla soyledi bana eczaneden al bebege agiz yoluyla ver sarilik olmaz dedi bir bilginiz var mi bu konuda

evet canım ben duydum yeni doğum yapan bi arkadaşıma hastahanede çalışan hemşire arkadaşı söylemiş eczaneden aldılar
şekerli su gb bişeymiş doğar doğmaz bebeğe verdiler hem sarılık olmadı hemde anne sezeryan olduğu için ilk etapta sütü gelmedi
az verilmesine ragmen bebeği bi süre idare etti ama onun bi adı vardı şimdi hatırlayamadım

biberen kullanmak zorunda kalmassın umarım kalırsanda sanırım hemşireler yıkıyorlardır. emzik kullandırmazlar zaten. doğuma girerken büyük bol bir önlük giydiriyorlar arkası dügmeli yada bağcıklı sanırım kıçın başın görünüyor çokda emin değilim kendi arkamı göremedim çünkü ama ben sütyenimi çıkarmamıştım.çıkar demişlerdi de dedim memiklerimle işiniz ne dokunma sakın çıkarmam dedim.onlarda itiraz etmedi ama diger hastaneler nasıl bilmiyorum. kendin evden bir gecelik getirsen doğuma girerken giydirceklerini sanmıyorum...

Cevaplar icin tesekkurler kizlar. Emzik-birebon gotureyim de ne olur ne olmaz, bulunsun. Sutyen icin ben de oyle yapayim o halde. Su sekerli suyu ben de duydum birkac kisiden, cok iyi diyorlar. 1-2 damla sekerli suyun bir zarari olmaz herhalde.

kızlar hani orkidin yeni çıkan bir ürünü var ya kokuları hapseden bir tane onun gecesinden almayı düşünüyorum ben..
hastabezini hastaneden veriyorlarmış zaten onu sormuştum o sebepten h.bezi almayı düşünmüyorum
ya ben çok heyecanlıyım bugünnn sanki doğum çok yaklaştıı gibi hissediyorum nedense...

Son düzenleme:
sezeryan olacaklar yanına küçük bir paket mamada alabilirler. malum süt hemen gelmiyor bebiş aç kalırsa sarılık oluyormuş.1-2 kaşık yese dahi en azından aç kalmaz diyor herkes.
birde poşet koymayı unutmayın lazım oluyormuş.mesela kirlilerimizi koymak için gerekir bencede.

kızlar hani orkidin yeni çıkan bir ürünü var ya kokuları hapseden bir tane onun gecesinden almayı düşünüyorum ben..
hastabezini hastaneden veriyorlarmış zaten onu sormuştum o sebepten h.bezi almayı düşünmüyorum
ya ben çok heyecanlıyım bugünnn sanki doğum çok yaklaştıı gibi hissediyorum nedense...

özel hastaneyse olabilir de iki sene önce biz kendimiz almıştık çok tuhaf bişey tuvalete gidemediğin için salıyosun beze:) pedlerin en geniş boyundan almak gerek birde doğumdan sonra insan aşırı derecede üşüyo havayla falan alakası yok içten gelen bişey sıcak tutacak şal türü bişeyler almak lazım

Kızlar merhaba bende kısmetse haziran annesi olcam ve yavaştan hazırlıyorum çantaları. Kızımınki hazır gibi benimkine daha el atmadım bende koyduklarımı yazayım...

Kızımın çantası:
2 tane 5'li hastane çıkışı ( çıtçıtlı badi, üstlük, ayaklı alt, şapka, eldiven, önlük)
1 tane ayaklı tulum
2 tane iç zıbın
1 tane ayaklı iç pijama
2 tane çorap
2 tane yedek çıtçıtlı badi
2 tane yedek önlük
3 tane ağız bezi
1 paket molfix yeni doğan ıslak mendil
20 tane molfix göbek oyuntulu bez
1 tane canbebe alt açma
1 tane battaniye koydum ama 2.yide koysam iyi olcak galiba
Minik biberon, kutusuyla emzik, göğüs ucu ve göğüs kremi, pişik kremi
Yüz örtüsü
Sezeryan yapcam ama mamayı gerekirse hastanede veriyolarmış

Kendi çantam:
1 tane önden düğmeli gecelik (hususi loğusa geceliği almıcam önden düğmeli alıcam çünkü gönlüme göre bulamadım çok kısa ve askılı açık saçık şeyler vardı kendimi toplıcak halim olmaz diye düşünüyorum)
1 tane önden düğmeli pijama (bu da normal olcak altı siyah bi pijama beğendim onu alabilirim kan geçsede kalktığımda görünmez ayrıca mevlüt için krem loğusa pijaması aldım ama onu hastanede kirletmem)
3 adet hasta bezi (kuzenimde varmış o verdi gerekirse daha alırım)
2 paket orkid gece
1 tane çorap
1 tane emzirme sütyeni
Terlik
Pudra ve dudak parlatıcısı, ayna
Normal havlu, kağıt havlu, ıslak mendil, peçete
Pijamalarımın renginde taçlar
Belki pike takımıda götürürüm hastanenin odalarını incelemem lazım

Ayrıca misafirlere lokum ve gül suyu, plastik bardak kaşık falan, şarj aleti, foto makinası, daha aklıma çok şey gelir...

Sizce yazdıklarım az mı çok mu? 2,5 gün kalcam hastanede inşallah bi rahatsızlığımız olmazda uzamaz ama evimizde uzak değil hastaneye...

Kızlar merhaba bende kısmetse haziran annesi olcam ve yavaştan hazırlıyorum çantaları. Kızımınki hazır gibi benimkine daha el atmadım bende koyduklarımı yazayım...

Kızımın çantası:
2 tane 5'li hastane çıkışı ( çıtçıtlı badi, üstlük, ayaklı alt, şapka, eldiven, önlük)
1 tane ayaklı tulum
2 tane iç zıbın
1 tane ayaklı iç pijama
2 tane çorap
2 tane yedek çıtçıtlı badi
2 tane yedek önlük
3 tane ağız bezi
1 paket molfix yeni doğan ıslak mendil
20 tane molfix göbek oyuntulu bez
1 tane canbebe alt açma
1 tane battaniye koydum ama 2.yide koysam iyi olcak galiba
Minik biberon, kutusuyla emzik, göğüs ucu ve göğüs kremi, pişik kremi
Yüz örtüsü
Sezeryan yapcam ama mamayı gerekirse hastanede veriyolarmış

Kendi çantam:
1 tane önden düğmeli gecelik (hususi loğusa geceliği almıcam önden düğmeli alıcam çünkü gönlüme göre bulamadım çok kısa ve askılı açık saçık şeyler vardı kendimi toplıcak halim olmaz diye düşünüyorum)
1 tane önden düğmeli pijama (bu da normal olcak altı siyah bi pijama beğendim onu alabilirim kan geçsede kalktığımda görünmez ayrıca mevlüt için krem loğusa pijaması aldım ama onu hastanede kirletmem)
3 adet hasta bezi (kuzenimde varmış o verdi gerekirse daha alırım)
2 paket orkid gece
1 tane çorap
1 tane emzirme sütyeni
Terlik
Pudra ve dudak parlatıcısı, ayna
Normal havlu, kağıt havlu, ıslak mendil, peçete
Pijamalarımın renginde taçlar
Belki pike takımıda götürürüm hastanenin odalarını incelemem lazım

Ayrıca misafirlere lokum ve gül suyu, plastik bardak kaşık falan, şarj aleti, foto makinası, daha aklıma çok şey gelir...

Sizce yazdıklarım az mı çok mu? 2,5 gün kalcam hastanede inşallah bi rahatsızlığımız olmazda uzamaz ama evimizde uzak değil hastaneye...

bana kalırsa 1 gecelik daha götür
sezeryandan sonra kanama daha fazla olabilir
kan bulaşırsa sıkıntı yaşama
bir de sezeryandan sonra pijamanın lastiği rahatsız edebilir belki hiç giymessin
1 tane daha gecelik şart gibi ama sen bilirsin
kızın için de 1 battaniye kesinlikle az bence, 1-2 tane daha koyabilirsin
2 paket orkid de fazla bence, hasta bezin de varmış
pikeye falan gerek olduğunu sanmam, her hastane sürekli değiştiriyor zaten nevresimleri
çorap bir tane daha al istersen, kan falan bulaşırsa değiştirirsin
kilot koymamışsın galiba ya da unuttun yazmayı

Bende bebegimin ayni tarihte dogmasini bekliyorum. Maalesef son aylarda cok mide bulantim ve mide yanmam var. KIlo alamiyorum bebesimde kucucuk kalmis. :(

Doğum ALLAH izin verirse haziran 15-16 sında

BEBEK İÇİN
3hastane çıkışı takım(ayaklı tulumları ve üst kollu badiside içinde olanlardan)
2 zıbın
bebek bezi bir paket yeni doğan(10 tane yeterli diyorlar ama ben ne olur ne olmaz diye hepsini koydum :))
2ince penye battaniye
1kalın pamuklu battaniye
alt açmalık yastığıyla beraber
hastane çıkışında bebek için ana kucağı
ağız silme bezleri 5 tane
biberon damaklı
yeni doğan emzik damaklı
1 bebek yeleği
pamukta koydum belki lazım olur diye:D

KENDİM İÇİN
2pijama takımı önden düğmeli
2alt eşofmanı
1yelek
2penye sütyen
5 alt çamaşırı
kapalı olduğum için yemeni rahat incesinden 2 tane :D
göğüs pedi
hasta bezi mutlaka alınmalı yine yanında gece pedide koydum
terlik-çorap-toka-el aynası-el kremi-yüz kremi-diş macunu fırçası-ıslak mendil parfümsüz olursa bebek için iyi olur rahatsız olmaz-kağıt havlu
isteyen makyaj malzemeside koyabilir ama ben bebeğe zararı olur kokusu filan diye düşünmüyorum
evlilik cüzdanı kimlik bunlarda unutulmamalı-birde bebek için dua nazar boncuğu ile beraber

evet canım ben duydum yeni doğum yapan bi arkadaşıma hastahanede çalışan hemşire arkadaşı söylemiş eczaneden aldılar
şekerli su gb bişeymiş doğar doğmaz bebeğe verdiler hem sarılık olmadı hemde anne sezeryan olduğu için ilk etapta sütü gelmedi
az verilmesine ragmen bebeği bi süre idare etti ama onun bi adı vardı şimdi hatırlayamadım

Sagol tatlim ben aliyim o zaman bulunsun eczaneye bebek serumu dedin mi veriyolarmis sutum gelmese bile sarilik olmaz en azindan :)

haziranın son haftası sezaryen olacağım.. çantamızı hazırladım (valizimi desem daha doğru olur :1:)

kendim için; 4 tane yüksek belli kilot, 1 emzirme sütyeni, lohusa geceliği, sabahlığı, tacı ve pijama takımı, 1 tshirt 2 eşofman altı( gece giymek için, biraz sıkı altlar daha iyi olur diye düşündüm kanamadan dolayı gece), 1 pkt orkid gece (hasta bezini hastaneden veriyorlar), 1 el havlusu, diş fırçası, macun, minik bir şampuan ve saçkremi, deodorant, pamuk, ıslak mendil, 1 pkt göğüs pedi,göğüs ucu kremi, evlilik cüzdanı

bebeğim için; 1 büyük takım hastane çıkışı, 2 takım yedek hastane çıkışı( küçük takımlardan), 1 yedek penye battaniye, 20 adet prima premium care yenidoğan bezi, 2 can bebe alt açma örtüsü, 3 adet ağız mendili,1 adet küçük cam biberon( gerekmez umarım gerekirse bebek hemşireleri yıkar streilize eder), 2 pkt unibaby ıslak mendili..

eksiklerim: terlik, emzirme atleti, lohusa kıyafetlerime uygun çorap..

çantayla beraber hazır tuttuğum şeker sepeti ve lavantalı bebek süslerim de hastaneye gidecek. o gün de güzel 1 paket bir çikolata yaptırılıp götürülecek.

son anda koyacaklarım: şarj aletleri,kimlik, günlük cilt bakım malzemelerim ve makyaj malzemelerim..bunları eleştirenler saçma bulanlar olmuş ama herkesin kendi tercihi, bütün arkadaşlarım sezaryen oldu, sonrasında süslenip püslenip bebekleriyle neşeli, hoş fotoğraflar çektirdiler çok ta güzel oldu.. benim de doğum fotoğrafçım olacak, en mutlu günümde solgun ve bakımsız gözükmek ve hatırlanmak istemem.

herkes için hayırlısı olsun artık çantalarımız da hazır heyecanla bekliyoruz

yooo.senın eşin mi kalacak yanında?benım ya ablam ya da kızımın bakıcısı kalacak yanımda.eşim kızımla evde kalacak gece.

Benim sadece esim kalacak yanimda. Baska kalacak kimse yok.Gerci ev yakin gider alir esim birsey lazim olursa. Yinede merak etmistim. Birsey gerekiyorsa bileyim diye

eşim de kendisine bi diş fırçası ve macunu alıversin bi zahmet küçük el çantasına koysun zaten herşeyi tek başıma düşündüm aldım hazırladım bi de onu da ben mi düşünücem :1::47:

istersen pijama türü bişey koyabilirsin
ama bence ona bile gerek yok
1-2 gece pijamasız yatabilir bence

utopyacım cevapların için çok teşekkür ederim canım. sanırım haklısın sadece diş fırçası alayım bende. eşim eşortman takımlarıyla falan idare eder. bu işleri bilmediğimden merak ettim çok sağol canım

Back