• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 haziran anneleri hastane çantalarında neler var?

ben normal kilot götürmüyei düşünüyorum
l bedenlerden büyük boy alıcam işte

normal doğum yaparsan dert değil ama sezerysanda normal lülot lastıgı tam dıkış yerıne gelir canın acır.

kendi çantamı da hazırlıyorum
birkaç parça eksik kaldı ama şimdilik şunları koydum

1 gecelik
1 pijama takımı
terlik
orkid gece
5 çorap
1 tane malt içeceği (süt olması için)
göğüs kalkanı
göğüs pedi
2 tane emzirme sütyeni
2 tane havlu

lansinoh göğüs ucu kremi
havlu peçete
fotoğraf makinası

bunları koydum şimdilik
şunları da eklicem

1 gecelik+sabahlık
çıkarken giymek için elbise, kapri ve tişört (hangisini giyersem artık)
lohusa tacı
8-10 adet kilot
tarak-diş fırçası-diş macunu
telefon şarjı
birkaç parça makyaj malzemesi (makyaj yapmaya halim olur mu bilmem de yine de yanımda dursun)
el aynası

ay alemsın napıcan o kadar külodu:) ben 2 tane alıcam yanıma o da bı ıhtımal kan olur falan dıye.

normal doğum yaparsan dert değil ama sezerysanda normal lülot lastıgı tam dıkış yerıne gelir canın acır.

ay alemsın napıcan o kadar külodu:) ben 2 tane alıcam yanıma o da bı ıhtımal kan olur falan dıye.

ne bileyim ya kan bulaşır falan diye düşündüm
çok mu o kadar kilot?
o zaman 5 tane götüreyim ben :1:

normal doğum olursa hastanede kalacağımız süre 24 saati geçmiyor aksi bir durum olmadıkça.her hastanenin yagında solunda market eczazen magaza vs mutlaka var ormanda degil ya bu hastaneler bezler iç çamarısı vs yeterli gelmesse tedarik edilmesi zor olmaz. 10 bez iyidir.yetemezse hemen hastanenin yakınında bir eczaneden tedarik edilir.kafanızı fazlaca yoruyorsunuz gibi geliyor bana...

ben ilk doğumunda gece 1:30 da bebeğimi doğurdum sabah 10 civarında taburcu oldum.kaldığım süreyi siz sayın o süre içerisinde kullandığım hasta bezi 1 adet oldu bebek bezi 3 adet bir anne ve bebeği rehin kalmısdı doğum yapdığım hastanede mağdurdu durumları iyi degildi hasta bezlerimi bebek bezlerimi ona bırakdım öyle cıkdım hastaneden.öyle aynaya bakayım sacımı tarayım dudağıma ruj süreyim diye bi mecalimde yokdu agrım yeterince vardı doğum sonrasında kim düsünüyor süsü püsü

bende bebeğimin çantasını hazırladım her şeyi tamda kendiminkini henüz hazırlamadım :))):49:

normal doğum olursa hastanede kalacağımız süre 24 saati geçmiyor aksi bir durum olmadıkça.her hastanenin yagında solunda market eczazen magaza vs mutlaka var ormanda degil ya bu hastaneler bezler iç çamarısı vs yeterli gelmesse tedarik edilmesi zor olmaz. 10 bez iyidir.yetemezse hemen hastanenin yakınında bir eczaneden tedarik edilir.kafanızı fazlaca yoruyorsunuz gibi geliyor bana...

bencede çok abartmamak lazım aslında.tatile çıkar gibi koca valizle gitmek mantıklı gelmiyor...ben kendime küçük bi valiz yaptım.o an eksik bişey olursa aldıracak birini bulurun elbet :1:

bencede çok abartmamak lazım aslında.tatile çıkar gibi koca valizle gitmek mantıklı gelmiyor...ben kendime küçük bi valiz yaptım.o an eksik bişey olursa aldıracak birini bulurun elbet :1:

ben ilk doğumunda gece 1:30 da bebeğimi doğurdum sabah 10 civarında taburcu oldum.kaldığım süreyi siz sayın o süre içerisinde kullandığım hasta bezi 1 adet oldu bebek bezi 3 adet bir anne ve bebeği rehin kalmısdı doğum yapdığım hastanede mağdurdu durumları iyi degildi hasta bezlerimi bebek bezlerimi ona bırakdım öyle cıkdım hastaneden.öyle aynaya bakayım sacımı tarayım dudağıma ruj süreyim diye bi mecalimde yokdu agrım yeterince vardı doğum sonrasında kim düsünüyor süsü püsü

tam benim yapımdasın canım, haziran anneleri forumunda aylardır pijama, terlik, gecelik muhabbeti bitmiyor, 5 takım alan bile var, hastane çantasına saç düzleştirici koyan mı dersin :)

canım bence 5 çorap koymakta gereksiz.ben bitane koydum.:1:

kesinlikle fazla da
kalınlığını ayarlayamadım ya
kimisi diyor üşürsün kalın koy kimisi yaz olacak ince koy diyor
benim gecelikler de pembe ve mavi
bir pembe bir mavi olacak şekilde 2 renk koydum
kalınlıklarını da bilemediğimden birer kalın birer ince koydum işte
o yüzden çok oldu
yoksa hepsini giymeyeceğim muhakkak
zaten yer de kaplamıyor nasılsa

tam benim yapımdasın canım, haziran anneleri forumunda aylardır pijama, terlik, gecelik muhabbeti bitmiyor, 5 takım alan bile var, hastane çantasına saç düzleştirici koyan mı dersin :)

sac düzeltici :D gercekten ya abartmayı seviyorlar ya dogum nasıl bişey haberleri yok..

birde yanında orkit götürcek olanlar hasta bezinizi unutmayın orkitleri kullanabileceginizi hiç sanmıyorum...sizden özellikle hasta bezi istiyecekler size hasta bezini kullandıracaklar...:49:

Bende cantalarimizi hazirladim

oglum icin

10lu hastane cikisi
5 li hastane cikisi
2 ayaksiz pijama
2 corap
2 sapka
2 penye battaniye
islak mendil
pisik kremi
agiz mendili
havlu
bebek bezi
hastane cikislarindan haric 3 ic zibin
2 eldiven

Kendi cantamda ise

2 gecelik
1 sabahlik
2 havlu
2 emzirme sutyeni
2 corap
gogus pedi
gogus kremi
islak mendil
kagit havlu
3 kilot
orkid gece ( ama hasta bezi almayi dusunuyorum )
terlik ve taci almadim henuz

bide sal gibi bisey alin kizlar cunku sanci cekerken bi usuyup bi sicak basiyomus

Merhaba Kizlar, benimde merak ettigim konular var. Cantami hazirladim ve biberon ve emzik koydum icine. Bunlarin hastanede kullanimi gerekirse orada sterilize ediyorlar mi? Sanirim, 6 saat gibi bir sure steril kalabiliyor boyle urunler. Bir de merak ediyorum, doguma girerken hastane onlugu verilecek herhalde, birisi dogum icin gecelik yazmis kafama takildi. Doguma girerken sutyen takilacak mi yoksa hicbirsey giymeyip onlukle mi giriliyordur?

biberen kullanmak zorunda kalmassın umarım kalırsanda sanırım hemşireler yıkıyorlardır. emzik kullandırmazlar zaten. doğuma girerken büyük bol bir önlük giydiriyorlar arkası dügmeli yada bağcıklı sanırım kıçın başın görünüyor çokda emin değilim kendi arkamı göremedim çünkü ama ben sütyenimi çıkarmamıştım.çıkar demişlerdi de dedim memiklerimle işiniz ne dokunma sakın çıkarmam dedim.onlarda itiraz etmedi ama diger hastaneler nasıl bilmiyorum. kendin evden bir gecelik getirsen doğuma girerken giydirceklerini sanmıyorum...

Selam kizlar benimde bir sorum var

bebek serumu duydunuz mu hic hastanede calisan bi abla soyledi bana eczaneden al bebege agiz yoluyla ver sarilik olmaz dedi bir bilginiz var mi bu konuda

Merhaba Kizlar, benimde merak ettigim konular var. Cantami hazirladim ve biberon ve emzik koydum icine. Bunlarin hastanede kullanimi gerekirse orada sterilize ediyorlar mi? Sanirim, 6 saat gibi bir sure steril kalabiliyor boyle urunler. Bir de merak ediyorum, doguma girerken hastane onlugu verilecek herhalde, birisi dogum icin gecelik yazmis kafama takildi. Doguma girerken sutyen takilacak mi yoksa hicbirsey giymeyip onlukle mi giriliyordur?

bence de emzığe gerek yok.yenı doğan çocuk tutmaZ zaten onu.bence bıberon da gereksız.ılk 24 saat kımse mama verdırmez kı bebeğe.2 damla bıle olsa emer o.o emdıkçe de sutun gelecek zaten.napıcaksın bıberonu.
sütyenı hatırlamıyorum tam ama sanırım çırılçıplak soyunuyosun.normal doğumda belkı gecelık gıydırıyorlardır çünkü oranın sterıl olma kuralı yok.amelıyathane gıbı yanı.normal doğumu heryerde yaparsın sonuçta.ama sezeryan olursan bone ve sterıl amlelıyat önlüğü şart.

Selam kizlar benimde bir sorum var

bebek serumu duydunuz mu hic hastanede calisan bi abla soyledi bana eczaneden al bebege agiz yoluyla ver sarilik olmaz dedi bir bilginiz var mi bu konuda

ben de ılk kez duyudum.

Back