• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ben daha önce öbür forumda yazmıştım. lohusa sendromu beni fena hırpaladı. bebeğime bakıp bakıp ağlıyordum. biri birşey söylese ağlıyordum. herkese nefretle bakıyordum. eşim de kendi çapında destek olmaya çalıştı ama bence olamadı. çok zor atlattım. 2 hafta sürdü sanırım. Allah yaşayanlara kolaylık versin.

benim bebeğimde de isilik var, doktor birşey vermedi. her gün banyo yaptırın dedi, yaptırıyoruz zaten. biraz azaldı gibi.

kızlar lohusa sendromunda durumlar nasıl, ben çok inip çıkan bir ruh hali içindeyim, bazen sanki hiç baş edemeyeceğim gibi geliyor, özgür günlerimi özlüyorum ama bebeğimi de çok seviyorum, sanki hayatım bitmiş gibi yoğun hüzün anları yaşıyorum, günler biran önce geçsin istiyorum

bende aynı durumdayım.bazen bebek için daha erkendi galiba,hazır değildim galiba diye düşünüyorum bazen de iyiyki doğurmuşum diyorum.karma karışık bir ruh halim var dün oğlum ağladı ben ağladım.geçen yıl bu zamanları özlüyorum,tatile gidiyorduk,akşamları dışarı çıkıyorduk,istediğim herşeyi alabiliyordum çünkü yakışıyordu kısacası özgürdüm ve zayıftım.şimdi kendimi çok kötü hissediyorum,insanlıktan çıkmış gibiyim.saçımı boyatayım kendime geleyim diyorum oğlumu bırakıp çıkamıyorum,hiç bir zaman bu kadar paspal ve kilolu olmamıştım,zaman zaman kendimden nefret ediyorum.ama oğlumu çok seviyorum onun için herşeye değer ama diyorum ya karma karışık bir ruh halindeyim.bazen çığlık çığlığa bağırasım geliyor.

kızlar ben de aynı durumdayım. sabahtan beri kendime kızıyodum niye böyle bunalım halindeyim diye. şimdi sizlerinde aynı psikolojide olduğunu görünce rahatladım. sadece ben değilmişim.
her şeye ağlıyorum. çok gerginim. herkesi kırıyorum. bir de göbeğimi gördükçe sinirlerim bozuluyor. ne zaman eski halime döncem ben diyorum. dikişlerim acıyor. dışarı çıkamıyorum.
ama oğlumu kucağıma alınca her şeye değer diyorum. sanırım gececek bu durum da.

evet, demek ki hepimiz aynıyız, o zaman normaliz :))
hep beraber sabredeceğiz, yapacak bişey yok, 40 gün böyle sanırım, hormonlar ancak toparlanıyor
ablam 40 ım çıkıp namaza başladığımda düzelmiştim diyor
birde şimdi annem yanımda bütün ev işlerini o yapıyor ama 40' ı çıkınca gidecek ve ben yanlız napıcam şimdiden onu düşünüyorum
sanki hiçbişeyle, ne evişiyle,ne bebekle baş edemem gibi geliyor, şimdiden o günleri düşünüp endişeleniyorum ama er yada geç bu süreç başlayacak, off of

kızlar ya benim oğlum en fazla 10-15 dk emiyo uyuya kalıyo napıcam bilmiyorum acaba yetiyomudur sütüm? bir de bu sıralar sütüm azaldı sanki eskisi gibi şişmiyo göğüslerim napabilirim :(((

Kızlar noldu size böyle. Kendinize gelin. Anneyiz artık biz. Fedakarlık nedir şimdi öğreniyoruz annelerimze minnetle bakıyoruz artık. Biz değil miydik ay hareket etmedi , ay suyum azaldı, ay ikili yok üçlü yok şeker yüklemesi.... Evet şimdi miniklerimiz sağsalim kucaklarımızda. Elbette ağlayacaklar, elbette gazları olacak,elbette hep yanlarında olacağız. Unutmayın biz onların kahramanıyız ve bizden başka sığınacak kimseleri yok. Hepimiz sonunda kendimize geleceğiz. Gögüslerimiz acısa da, bellerimiz kalınlaşsa da herşey yavaş yavaş rayına oturacak. 9 ay hep bu günleri bekledik. Meleklerimiz sağlıklı olsun geri kalan herşey düzene girer. Üzülmeyin anecikler ve unutmayın artık hepimiz yeryüzünün en özel ve en kutsal insanlarıyız.

slm canlarım bu annelık kutsal oldugu kadar zormusta bugun 12 gunluk olduk ve kızım hala benı emmıyor o aglıyor ben aglıyorum kandırmak ıcın denemedıgımız yontem kalmadı pompoyla sagmaktan goguslerım resmen sımsıyah oldu heryerıne kan oturdu acımdan sınırlerım gerılmıs boynum tuutldu gece 3te acıle gıttık ıgne yaptılar

sanırım kendımı cok kastım hala boynum tutuk hareket ettıremıyorum mecbur yıne mamaya donduk resmen emzırenlerı kıskanıyorum akıl verın bana napcam ben yaaa

evet bende annelıgı becerımıcem gıbı gelıyor aglayınca becerıpte susturamıcam sanıyorum emmedıgı ıcınde aglayınca kandırcak bısı bulamıyorum

sezeryan dıkıslerıme gelınce rahat oturup kalkıyorum ama 5 dak fazla ayakta dolanamıyorum soldakı dıkıslerım acayıp agrıyor dus yapana kadar cektıgım acı benı mahfedıyor

esımede dıyorum bı dogum yaptım yarım ınsan oldum dıyorum gercekten kendımı yarım ınsan hıssedıyorum :14::14::14:

d gabbana cnm burdasın sanırım faceye yazmıstın hala emmıyor dıe ne durumdasınız merak ettım ben hala emdıremıyorum ve sutum azaldı pompa yuzunden cokta acı cekıyorum mebcur mamaya dayandık aglaya aglaya

selam kızlar.dunden berı keyfım yok gene.zaten hiç yok da.dun kg kontrolumuz vardı.gecen hafta 2 gunde 300 gr almıştı şimdi 1 hafta da sadece 90 gr almış.dr ıdrar yollarında enfeksıyon olabiir dedı tahlıl ıstedı.3 kere denedık polklınıkte ama alamadık ıdrarı.2 sınde kaka da yaptı gıttı çiş.bugun gene gıdıcez.
eşim de vıdı vıdı rda tepemde.yok işten gelmişte nıye ben gunduz gıtmemişim araba kullanabilmişim artık vs.daha bugun 15.gunum.eşim bıle lohualığımı bıtırdıkten sonra kafasında bana kım ne fayda sağlayacak.ılk gunden berı ayakta dolanıyorum ya herkes ıyı belledı benı.

o kadar da emıyor sutum de yağlı bol ama nıye kg almadı kı bu çocuk.her emzırmeden sonra 30 cc mama ver dedı dr.

Merhaba arkadaslar. Ben dedogumumdan biraz bahsedeyim. 31 Mayıs epidural sezeryan mecburen.suyum gelmişti bebek de kanalda degildi. Sonraki 3 gün biraz zorlandım yatıp kalkmalarda. İlk günlerde sadece sarı süt geldi çok az. Ama biz ilk geceden itibaren azar azar mama vermeye başladık maalesef çünkü bebişim 4270 gr doğdu doktor iri bebeklerde biraz mama vermek zorundayız dedi. 15 gün kadar günde 100 cc kadarverdik. Sütüm oluyodu ama yetmiyordu. Neyse artık mamayı bıraktık sütüm bayağı arttı çok şükür. Arkadaslar bu sıcak havalarda bebeğinizi nasil giydiriyorsunuz odayı nasil ayarlıyorsunuz. Biz klimalı odada 29-30 derece oluyo klima. Duruyoruz cogu zaman bazen diğer odaya geçiyoruz orada vantilatör var. Anliyacaginiz ne yapacağımızı bilemedik bı çit çit bı de alt üst giydiriyorum. Eldiven şapka yok. Tontişim yanıyor mü üsşüyor mü bilmiyorum ya :(

kızlar normal doğum yapıpta pöçüğü ağrıyan varmı. oturamıyorum bebeğimi emzirmek işkenceye döndü resmen fena haldeyim çaresini bilen varsa acil yardım istiyorummmmmm:43:

herkese merhaba,

kızlar ya benim oğlum en fazla 10-15 dk emiyo uyuya kalıyo napıcam bilmiyorum acaba yetiyomudur sütüm? bir de bu sıralar sütüm azaldı sanki eskisi gibi şişmiyo göğüslerim napabilirim :(((

canım benimki de aynı. hemen uyuyor. ben de sık emziriyorum. bazen uyandırmak için çırpınıyorum. altını açıyoyorum. ozaman uyanıyor. gene veriyuorum memeyi bi 10 dk dahaemiyor dalıyor. ama dışkılaması iyi demekki yeterli emiyor. cumadan pazartesiye de 100 gr aldı. şimdi kaç kilo bilmiyorum. 28 inde tartılacak. merak ediyorum kaç kilo olduk. evdeki tartıda denesem ama hastanede çıplak tarttılar doğru olur mu bilmiyorum. bi de bebek terazisi mi alsak ne?:50:

bu arada korse kullananınız var mı? nasıl bişey aldınız. bi fikir verin bana ne olur. internetten şipariş vermek istiyorum.

slm canlarım bu annelık kutsal oldugu kadar zormusta bugun 12 gunluk olduk ve kızım hala benı emmıyor o aglıyor ben aglıyorum kandırmak ıcın denemedıgımız yontem kalmadı pompoyla sagmaktan goguslerım resmen sımsıyah oldu heryerıne kan oturdu acımdan sınırlerım gerılmıs boynum tuutldu gece 3te acıle gıttık ıgne yaptılar

sanırım kendımı cok kastım hala boynum tutuk hareket ettıremıyorum mecbur yıne mamaya donduk resmen emzırenlerı kıskanıyorum akıl verın bana napcam ben yaaa

evet bende annelıgı becerımıcem gıbı gelıyor aglayınca becerıpte susturamıcam sanıyorum emmedıgı ıcınde aglayınca kandırcak bısı bulamıyorum

sezeryan dıkıslerıme gelınce rahat oturup kalkıyorum ama 5 dak fazla ayakta dolanamıyorum soldakı dıkıslerım acayıp agrıyor dus yapana kadar cektıgım acı benı mahfedıyor

esımede dıyorum bı dogum yaptım yarım ınsan oldum dıyorum gercekten kendımı yarım ınsan hıssedıyorum :14::14::14:

tansell canım çok geçmiş olsun. Pompayla sağdığın sütü emiyor mu peki. Mamayı ekstra mı veriyorsun , yoksa pompadakini de mi emmiyor. Anneler soğan,sarımsak,lahana gibi besinleri tükettikleri zaman bazen bebek emmek istemiyor olabilir diye duymuşum ama baya zaman geçti aradan da. Bazen de hiç bir sebep yokken emmek istemeyebiliyor bebek. bi arkadaşım çok mücadele etmişti. Allahtan acil şifalar diliyorum sana. inş en kısa zamanda cokur cokur alır memeni güzel yavrun.

selam kızlar.dunden berı keyfım yok gene.zaten hiç yok da.dun kg kontrolumuz vardı.gecen hafta 2 gunde 300 gr almıştı şimdi 1 hafta da sadece 90 gr almış.dr ıdrar yollarında enfeksıyon olabiir dedı tahlıl ıstedı.3 kere denedık polklınıkte ama alamadık ıdrarı.2 sınde kaka da yaptı gıttı çiş.bugun gene gıdıcez.
eşim de vıdı vıdı rda tepemde.yok işten gelmişte nıye ben gunduz gıtmemişim araba kullanabilmişim artık vs.daha bugun 15.gunum.eşim bıle lohualığımı bıtırdıkten sonra kafasında bana kım ne fayda sağlayacak.ılk gunden berı ayakta dolanıyorum ya herkes ıyı belledı benı.

o kadar da emıyor sutum de yağlı bol ama nıye kg almadı kı bu çocuk.her emzırmeden sonra 30 cc mama ver dedı dr.

Canım tartı işini aynı yerde mi yaptırıyorsun.Bazen farklı yerlerde farklı sonuçlar çıkabiliyo. Alt bezinin doluluğu-boşluğu fark ettirebiliyo. Ne güzel sanırım göğüslerin düzeldi. 10 günde doğum kilosuna ulaşmasını normal kabul ediyor doktorlar . Zaten çogu doktor kilo artışından ziyada günde en az 3-4 bez değiştirmiş olması ile ilgileniyor.

Merhaba arkadaslar. Ben dedogumumdan biraz bahsedeyim. 31 Mayıs epidural sezeryan mecburen.suyum gelmişti bebek de kanalda degildi. Sonraki 3 gün biraz zorlandım yatıp kalkmalarda. İlk günlerde sadece sarı süt geldi çok az. Ama biz ilk geceden itibaren azar azar mama vermeye başladık maalesef çünkü bebişim 4270 gr doğdu doktor iri bebeklerde biraz mama vermek zorundayız dedi. 15 gün kadar günde 100 cc kadarverdik. Sütüm oluyodu ama yetmiyordu. Neyse artık mamayı bıraktık sütüm bayağı arttı çok şükür. Arkadaslar bu sıcak havalarda bebeğinizi nasil giydiriyorsunuz odayı nasil ayarlıyorsunuz. Biz klimalı odada 29-30 derece oluyo klima. Duruyoruz cogu zaman bazen diğer odaya geçiyoruz orada vantilatör var. Anliyacaginiz ne yapacağımızı bilemedik bı çit çit bı de alt üst giydiriyorum. Eldiven şapka yok. Tontişim yanıyor mü üsşüyor mü bilmiyorum ya :(

Geçmiş olsun canım zor günler geride kalmış. Sağsalim büyütürsün bebeğini inş. Ben klima vs hiç açmadım. Çıtçıt bady, alt üst eldiven ve çorap giydiriyorum. Şapka sevemedi benim oğlan hiç. Dönüşümlü olarak ya oda kapısı ya penceresi açık. Ceryan olmasın diye o da. Aslında doktor hep cam açık kalsın dedi ama yanında olmadığım zaman kapısının açık kalmasını istiyorum.

kızlar doğumdan sonra gerçekten üşünüyor mu(sezeryan ya da normal doğum )
çorap falan giydiniz mi??
bide ben uzun kollu gecelik almıştım
sanırım onu giyemem havalar çok sıcak gidiyor.

kızlar normal doğum yapıpta pöçüğü ağrıyan varmı. oturamıyorum bebeğimi emzirmek işkenceye döndü resmen fena haldeyim çaresini bilen varsa acil yardım istiyorummmmmm:43:

Geçmiş olsun canım. Bende normal yaptım. Benim de bugun 16. günüm ve kalçamdaki dikişler kızarmış, tam oturamasam da bacak bacak üzerine atarak oturmak beni rahatlatıyo ve yumuşak yataklar iyi oluyo. Çok kızarmış dikilşlerim ama doktora gitmeye cesaretim yok.

kızlar doğumdan sonra gerçekten üşünüyor mu(sezeryan ya da normal doğum )
çorap falan giydiniz mi??
bide ben uzun kollu gecelik almıştım
sanırım onu giyemem havalar çok sıcak gidiyor.

canım ben hiç üşümedim. hastanede kaldığım süre boyunca şıpır şıpır terliyodum. sürekli gecelik değiştirdim. uzun kollu ben de götürmüştüm ama hiç giymedim. sabahlığımı da çorabı da hiç giymedim. ama bi ara ebe geldi. nerde seninin çorabın diye kızdı. sen farketmezsin ama üşütürsün dedi. gaz yaparsa dikişlerin ağrır dedi. o yüzden al yanına bence çorap.

canım ben hiç üşümedim. hastanede kaldığım süre boyunca şıpır şıpır terliyodum. sürekli gecelik değiştirdim. uzun kollu ben de götürmüştüm ama hiç giymedim. sabahlığımı da çorabı da hiç giymedim. ama bi ara ebe geldi. nerde seninin çorabın diye kızdı. sen farketmezsin ama üşütürsün dedi. gaz yaparsa dikişlerin ağrır dedi. o yüzden al yanına bence çorap.

çorap aldım da sayısını çoğaltmayım o zaman
geceliklerimiz aynıydı sanırım
o zaman bende giyemem ne diye acele edip kışın aldıysam
işe yaramayacak

Back
X