kızlar bebişleriniz kusuyomu? benimki yoğurt gibi kusuyo bazende ağzının kenarlarından sıvı şeklinde dolu dolu çıkarıyo sizce normal mi? özellikle emzirdikten sonra kendi kendine gazını çıkarıp ıkınmaya çalıştığı zaman oluyor![]()
Selam annecikler. Bizde bugun 2 haftalık olduk çok şükür. ilkçim o kusma sayılmıyor. Bebeğin yediğini iyi öğütüyor demekki. Halk arasında çökelek çıkardı diyolar. Sütünü iyi öğütüp posasını çıkarıyor. benimki de 2 gündür başladı. Karbonat ve su konusu konuşulmuş. Kızlar karbonat pamukçuğa iyi geliyor evet ama gögüs için çok zararlı Allah korusun çatlak ve mantara sebep olabiliyor. Bebeğinizin içtiği ilk süt zaten su gibi geliyor. Ekstra suya ihtiyacı yok ki. Su küçücük midesini doldurur. Eğitimde bana hava 40 derece olsa su verme dediler. 20 dk dan sonra sarı süt yani kalorili süt başlıyor. Bu yüzden emzirmeyi bitirdiğinizde tekrar başlarken aynı memeyi verin ki yağlı sütünüz heba olmasın. Bana gögüse pedi kullanma dediler ama neredeyse bacaklarımdan akıyor sütüm mecbur kaldım kullanmaya ama sık degiştiriyorum ve arada hava aldırıyorum. Yarın d vitaminine başlayacagız. aranızda başlayan oldu mu nasıl verdiniz?