bizde bugün 18 günlük olduk :)
benim başta sütüm hiç olmadığı için vede sarılıktan hep uyuduğu için iyi beslenemedi,10. günde doğum kilosunda çıktı sağlık ocağında.100 gr.çokta kötü değil aslında,ilk başta kilo kaybettiklerini düşünürsek doğum kilosu civarı beklenirmiş.sarılığı sınırdaydı,sonra 12 ye düştü,şimdide hala var ama azaldığını farkediyorum,bide daha sık uyanıyor demekki atıyor yavaş yavaş.dün tarttırdım 300 gr. kadar almış bir haftada.sütümünde arttığını farkediyorum sık sık emzirmeye çalışıyorum,mamada günde bir kere 30 cc ya içiyor ya içmiyor,sırf kendimi rahatlatmak için veriyorum,doyduğundan emin olmak için
seninkide iyi besleniyor canım,bi hafta sonra tekrar tarttır bakalım ne kadar alacak.
tebrikler doğum yapanlara...biz de anneyiz ama (henüz doğurmamış olanlar) içerideyken bakımı kolay. bizim derdimiz şu an doğum şekli ben temmuz annesi olucam nasipse, epidural normal istiyorum ama tecrübeli birinden dinleme fırsatı fazla bulamadım. sezaryen çılgınlığı olduğu için... nasıl geçti? epidural verilirken acı oldu mu? memnun kaldınız mı yani? doğum sonrası dikişlerde sıkıntı oldu mu? vs.
tebrikler doğum yapanlara...biz de anneyiz ama (henüz doğurmamış olanlar) içerideyken bakımı kolay. bizim derdimiz şu an doğum şekli ben temmuz annesi olucam nasipse, epidural normal istiyorum ama tecrübeli birinden dinleme fırsatı fazla bulamadım. sezaryen çılgınlığı olduğu için... nasıl geçti? epidural verilirken acı oldu mu? memnun kaldınız mı yani? doğum sonrası dikişlerde sıkıntı oldu mu? vs.
kızlar doğum sonrası depresyon gibi bişey olmadı mı sizde
çok merak ediyorum
ve çok korkuyorum doğumdan sonra depresyona falan girecem diye:26:
canım kendimle ilgili bi problem yaşamadım ben ama ilk iki gün emme problemi oluyo bebek emmeyi öğrenene kadar doktorlarda sarılık olmasın diye saatte bir kaldırıp emzirin diyo ya benn kaldırmaya çalışıyorum bebeğim uyumak istiyo kaldırsamdan uykudan gözünü açıp ememiyodu ben 2 gün ağladım sarılık olcak emmiyo diye inşallah olmaz tabi daha günlük kontrolu haftaya
kızlarrr bende bugun 6 gunluk anneyımm:) muthış bır duygu :))dun dr kontrolumuz vardı 3500 dogdu dun ıse 3560 gr cıktı dr normal dedı fakat sarılıgını ölçturmek ıcın kan aldılar bebegımden sınırda cıktı 17 ımış sınır ıse 18 mış mama takvıyesı yap dedı.hıc vermek ıstemıorum ama mecburen verıorumıkı gun sonra gelın tekrar bakıcaz dedı ıns atlatır bebışım..dun aglamaktan bugun basım agrıyor resmen he bıde dun dr dayken göbegımızde dustu eve gelır gelmez banyo yaptırdık bu sefer fazla aglamadı mınıgım alıştı banyoya:)
biz de gidicez bugun kılo kontrolune.yarın 1 hafta olacak dğalı.3230 gr doğdu 3.gun 3210 gr dı.kaybettiği normal dedı.bakalım almıştır ınşallah.ılk kızımı 20.gun mamaya başlamıştık anne sutuyle beraber.1 yıl emdı ama mama takvıyesı yaptık.inşallah bu kez gerek kalmaz.
bu arada memişler ne durumda.benıum hala yara.kalkan olmadan emzıremıyorum.ya da pompayla sağıp verıyrum.
çk şanslısınız valla.benım sağ göğüs ucumdan parça kalktı resmen sallanıyo( lansınıh ben de hiç bi işe yaramadı ama gene de suruyorum bı de mustela aldım.ayrıca sızma z.yağı suruyorum çok fayda gördum yazanlar olmuş forumlarda.
paekı sız tam olarak verebılıyo musunuz memeyı ağzına.yanı önerdılerı gıbı kahverengı kısmı ıle birlikte.ağzı o kadar küçük ki öyle hepsini almasına ımkan yok.e çoğunluk meme ucunu tutunca da yara oluyo tabı.
biz de sarılık ılerkelmedı şükür.ama ben su da verıyorum 2.gunden beri.dr da ver dedı.vermyosanız ağer çok katı olmayın su konusunda.kızım da kıyametı koparıyodum anneme kaş göz arası verıy dıyo ama şimdi ben kendım verıyorum valla.lıkır lıkır da içiyo kuzu
biz de gidicez bugun kılo kontrolune.yarın 1 hafta olacak dğalı.3230 gr doğdu 3.gun 3210 gr dı.kaybettiği normal dedı.bakalım almıştır ınşallah.ılk kızımı 20.gun mamaya başlamıştık anne sutuyle beraber.1 yıl emdı ama mama takvıyesı yaptık.inşallah bu kez gerek kalmaz.
bu arada memişler ne durumda.benıum hala yara.kalkan olmadan emzıremıyorum.ya da pompayla sağıp verıyrum.
ver boşver canım ne olacak bazı annelerin hiç sütü gelmiyor onlar ne yapsın, bu kadar hassas olmamak lazım bence, bazıları gaz damlası bile vermiyor zararlı diye, ben dayıyorum valla, bebeğim kıvranacağına, göbeğiniz ne çabuk düşmüş bizim bugün 13. gün hala düşmedi minicik bir bağlantı kaldı, sabah kesecektim nerdeyse:) biz 1 kere yıkadık sadece bebeği yırttı kendini ama bugün yine yıkayacağız akşama macera var :)
maşallah canım benimki 300 gram kaybetti 100 gram aldı, memişler iyi benim ama ödüm kopuyor yara olacak diye, şu anda bişey yok
lansinoh sürüyorum emzirdikten ve sağdıktan sonra
kızlar benim oğluşum da 21 günlük oldu. benim göğüs uçlarım çok küçük olduğu için ilk günden beri silikon göğüs ucu ile emziriyorum, ona rağmen felaket yara oldu, hatta parçalandı. zaten ufacık bi ucu var, o da yara içinde. kanıyo bazen de. lansinoh pek işe yaramadı ben de. benim bebeğim devamlı emme isteği içinde. sizinkiler de öyle mi? sütüm yetmediğinden mi bilmem. mama da bir iki kez verdim, direniyorum vermemek için.
bugün bebeğimi bırakıp alışveriş merkezine babalar günü hediyesi ve market alışverişine gittim, toplamda 2,5 saat ayrı kaldım ama nasıl özledim nasıl özledim, söylerlerdi de inanmazdım, içim sızladı özleminden nasıl eve geldiğimi bilemedim.
yavaş yavaş anne oluyorum galiba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?