2012 Haziran Anneleri Doğurdu

kızlar ben yerleri üzüm sirkesi ile siliyorum çamaşır suyu ve yüzey temzileyici yalnızca büyük temizlikte kullanılıyor artık bizde..
üzüm sirkesini bir deneyin pırıl pırıl yapıyor bence:)
ayrıca ben evde bebek sütlacı yaptım, şu kavanozdakinin aynısı oldu, isteyen olursa tarifi yazabilirim,
her gün bebişlere neler yaptığımızı paylaşalım bence, birbirimize fikir vermiş oluruz...organik organik,'' ev yapımı'' beslensinler tüm yavrucaklar

Son düzenleme:
aynen tek kaş olduu napalım büyünce aldırırlar artık,bende küçükken tek kaştım

çok güzel yaa annesi tek kaş ama kirpik göz hepsi bir ahenk içinde maşaallah...büyüyünce beğenmezse müdahale eder dediğin gibi..ama şimdi bu hali çok daha güzel bence...

üzülmene gerek yok benim sütümde gayet iyi çok şükür

oh oh Allah daha da çok versin..dolsun dolsun taşsın sütler, 5 yaşına kadar emzir insaallah

Son düzenleme:

canım tarifini yazar mısın?

sutlac hastasiyimdir kizimda sever heralde, daha denemedim ama tarifi yazarsan cok sevinirim canim :)

bu arada ben kizima suslu sac bantlari almak istiyorum, internette bakindim da pek bisey goremedim.
bugun unnado'da cikmis ama super degillerdi. kendim niyetlendim ugur bocegi seklinde yapmaya falan ona da bir turlu baslayamadim.
nerden bulabilirim fikriniz var mi kizlar?

bir çay bardağı pirinci üç dört çay bardağı suyla pirinçler iyice yumuşayana kadar haşladım , içine bir küçük çubuk tarcın da koydum..orjinal tarifte karanfil de var ama ben koymadım evde yoktu..
sonra pirinçler iyice pişince pirincinizin su çekmesine ve sizin sevdiğiniz kıvama göre iki-üç çay bardağı süt ilave ediyoruz (6-12 aylarda önerilen kutu bebek sütlerinden kullanabilirsiniz..) içine bir kuru incir, bir kuru kayısıyı küp küp doğradım, biraz da çekirdeksiz siyah üzüm konabilir, artık kuru meyvalar sizin arzunuza kalmış..hepsi iyice pişirilir, çubuk tarçın içerisinden çıkartılır ve bir iki kez rondo darbesi ile taneler küçültülür, benimki biraz taneli kaldı..dilerseniz pekmezle tatlandırabilirsiniz ve toz tarçınla süsleyebilirsiniz... ben öyle yaptım, bizimki tatlı şeylere bayılıyor çünkü..
afiyet olsun minişlere...
yalnız pişip soğuması biraz uzun sürüyor o yüzden bebeğinizin yiyeceği öğünden bir iki saat önce pişirmeye başlayın...

Son düzenleme:

bende üzüm sirkesiyle siliyorum

bende üzüm sirkesiyle siliyorum

yüzey silici ile siliyordum ama çamaşır suyu yapmıyordum
evde bebek var ve ağır kokuyor diye
bende deniyim üzüm sirkesini kocaman alıyorum zaten sirkeyi
çünkü bulaşık makınasına parlatıcı bölümüne koyuyorum parlatıcı kullanmıyorum

burası haziran annelerinin ortak yeri.kimseyle bir gruplaşma yok paylaşım yapıyoruz.lütfen gerim gerim germeyin hepimiz klavye başındayız neticede.süt kıskanıldı demişsin pamukhelva;bilen bilir ben günde 3 litre sağıyordum ve çok çektim sütten.meme ucundan ayrı mastitten ayrı.kıskanacağım en son şeydir kaldı ki gene bilen bilir iki yavruya süt verdim bir süre litrelerce.beslenme filan yani yapamayacak güçte değiliz ki anneyiz neticede insan annelik içgüdüsüyle organik yada değil besliyoruz çocuklarımızı.
ettiğin dualar için teşekkür ediyorum şaşıracağın bir sohbet yok.
ilk farklı konuşurdum yazmışsın sana ne denildi ki farklı konuşacaksın anlamadım.yada farklı ne diyebilirsin.ben senin akraban dostun yada düşmanın değilimki yada sana fevri bi konuşma yapmadım yada yapılmadı ki..ağzımızdan çıkanı kulağımız duysun keyfimizi kaçırmayalım diyorum..
lütfen konuşup daha da germeyin muhabbete katılmazsınız olur biter.birbirimize bunalım yapmaya gerek yok burda olma amacımız anneliğimiz.herkes sevdiği sohbete dahil olur..iyi paylaşımlar diliyorum..

inş cnm sağolun birde ben çalışıyorum işte sağıyorum sütü

bebeğin emmesi de etkiliyor sütün durumunu cnm geceleri uyanıyor mu bebişin, sık sık emzir geceleri bence..
hala sağıyorsun ne güzel Allah daha çok süt versin bebişine inşaallah cnm, gün içinde beslenmene dikkat edebiliyor musun? o da önemli....
bir de bebek gece ne kadar sık emerse gündüz o miktarda süt üretimi mesajı alıyormuş vücut, bir yerde öyle okumuştum..ne kadar doğru bilemiyorum tabii, benimki bu sıralar diş sıkıntısı çektiğinden yeni doğan gibi sürekli memede, geceleri hele saat baş istiyor, hatta yara oldular bu yüzden

Kiz ev sirke kokmuyo mu? Ben hic sevmem sutlac ama benimkiler su hazir kavanozdaki ni cok seviyolar ben onceki sene tatile gittigimiz otelde bi firinda sutlac yapiliyodu aman allahim ben boyle sutlac yememistim diyecem zaten sevmezdim ve yemezdim oraninki o kadar guzeldiji bak aklima dusurdun nasil canim cekti findikli findikli olsada yesem ama hic bi yerde bulamadin o tadi

gece uyanmıyor 1 kere uyanıyor o yüzden mi acaba kaldırıp emzireyim o zaman

süt kıskanıldı demedim yanlış okumuşsun,
sütümüzden günde kaç kere emzirdiğimizden bahsetmemiz bile sabah gelip yazan arkadaşlara dokunmuş olmalı ki gelip buraya
'' ayy benim sütüm fışır fışır akıyor canıım''diyerek, bizlere göndermeler yapılıp, alaylı mesajlar yazıldı ve ben de buna üzüldüğümü belirtttim....kimsenin beni ya da sütü kıskandığını yazmadım, yanlış okumuşsun....

bu da size son mesajım, yazdıklarınızı da bizim cevaben yazdıklarımızı da anlayan anladı bence...dalga geçildiğini de gönderme yapıldığını da herkes anladı hiç boşuna yanlış anladınız demeyin rica ederim, zira 4 yaşındaki kızım olsa belkii inanır buna..

ve biz bu konuyu kapattık, gelip geçmişe cevap yazarak boşa zahmet vermeyin bence, çünkü cevap veren olmayacaktır...
selametle cnm, Allah sağlık sıhhat versin iki yavruna da...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…