2012 Haziran Anneleri Doğurdu

merhaba güzel annişler sizin çocuklarda salya problemi başladımı. gülfem ela geçen aydan buyana sürekli salya akıtıyor. önlük takmaktan sıkıldım artık. takmasam yakası üstü başı sırılsıklam oluyor. düşünün sıksam suyu çıkar abartmıyorum yani. kucağıma aldığımda direk çeneme saldırıyor ısırmak istiyor. damaklarını nere denk gelirse oralara sürüyor. şu dişler çıksada kızım kurtulsa. dün 6. aydan gün aldık. 2. rota aşısınıda bugün yaptık. hayırlı olsun bakalım.

Hamile ve Anne | Hamile ve Anne bu sitede bebeklerin uykusu ile ilgili bir yazı var ve gece uykusunun kesintisiz 10 saat olmasından bahsediyor, bir bak istersen. sanırım iyi doyduğu için böyle uyuyor.

Bizde de var hemde 2 ay olmustur baslayali oglumda ayni ya ceneme saldiriyo yada yanagima hertarafim salya oluyo resmen dedigin gibi dislerden drumuz dis cikma belirtileri demisti normalmis

Masallah berene cani cok tatli durmmus sepetin icinde seninle drlarimiz ayniymis canim

teşekkürler teyzesi, bakarsın birgün karşılaşırız bizim kontrol bu ayın sonunda. bu arada alper beyden memnun musun?

Hamile ve Anne | Hamile ve Anne bu sitede bebeklerin uykusu ile ilgili bir yazı var ve gece uykusunun kesintisiz 10 saat olmasından bahsediyor, bir bak istersen. sanırım iyi doyduğu için böyle uyuyor.

baktım canım teşekkürler.sanırım normal ama benim içim elvermiyor sanki acıkıyormuş gibi geliyor bu gece parmak emerken aldım emzirdim lıkır lıkır içti ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.uyandırsam bir dert uyandırmasam bir dert

Bizimde ayin basinda canim ama gecen ayin sonunda goturmustum belki karsilasmisizdir bile

günaydın herkese, güzel bir hafta sonu olur umarım..
bizim kızda da var kucağıma aldığımda aynı durum, salya da oluyor, dişler ne zaman çıkacak bakalım.

karnı acıkmıyor olsa bile parmak emmesi emmeyi özlediğini yani seni istediğini gösteriyor cnm,
sen parmak emme şıpırtısını duyduğun zaman al emzir bence, kıyamam ya... maşaAllah
genelde bebekler emzirmeye devam ettiğin sürece, gecede bir de olsa uyanıyorlar, bu bir alışkanlık/ihtiyaç halini alıyor.. ben kızımı iki yaşında kestiğimde hala geceleri uyanıyordu cadı
tahıllı mama çok etkiliymiş, bir iki kere uyansa çok çok güzel olur benim için,
şu sıralar geceleri sürekli memede çünkü bizim minnoş..
bu gece organik pirinç ununu pişirip, anne sütü de ekleyip bu karşımı yedirmeyi deneyeceğim, bakalım yine de gece çok sık uyanacak mı?

Günaydın annişler...

Güzel hafta sonları hepinize..

Salya üzerini ıslatacak kadar olmasa da, yanaklarımı yakaladığında saldırma bizimkinde de var, hele yüzüne yüzümü yaklaştırdığım an iki eliyle kafamı yakalayıp yanaklarımı ağzına bastırıyor zorla bizim ablamızın taa 8. ayında çıkmıştı dişler, bakalım minikim ne zaman çıkaracak..

Kızlar merhabalar, ben de haziran annesiyim. 29 haziran doğumlu bir bebeğim var. Yazmasamda burayı sürekli takip ediyorum. Benim bu aralar sütümle ilgili bir sıkıntım var. Sağdığım zaman eskisi kadar çıkmıyor. Oğlumda gündüz acıkınca ağlamıyor ama ne zaman emzirmek istesem hayır demiyor. Gece de ağlamıyor ama daha çok mızırdanıyor ve herhalde yeterli süt gelmediği için memeyi de bırakmak istemiyor. Daha ek gıdaya da başlamadık 5. ayı dolunca başlayacağız. 3 gündür yemediğim şey kalmadı dereotu, bulgur, sütlü tatlılar, bol su, humana vs. Çok üzülüyorum ya bu süt nasıl artar. Fikriniz var mı?

cnm benım dıger kızımda salga 2.5 aylıkken basladı 3 aylıkken benı yakalamaya calısıyor ve sınırlenıyor sıkıyor kendını cıglık atıyor dıs etlerı beyaz olmus dıs mı cıkarıyor ne

aynı sıkıntı bizde de var cnm, gündüzleri gayet iyi, doyduğunu anlıyorum..
fakat geceleri özellikle sabaha karşı sürekli meme ağzında uyuyor, tam daldı zannedip bırakıyorum yine ağlayarak aranmaya başlıyor..
süt bol olsa da artık doymaları için kafi gelmiyor sanırım, biz de henüz ek gıdaya başlamadık fakat geceleri yaşadığımız sıkıntıyı paylaşınca uyumadan evvel sütlü pirinçli kaşık maması yedirebilirsin dedi dr.umuz...henüz denemedim ben de, işe yarayacak mı bakalım..

dişi çıkacağı zaman damak bayağı bir kabarıyor cnm,
gece gündüz anlamsız bir huysuzluk baş gösteriyor..bizimkiler için erken gibi geliyor ama belli de olmaz 3 aylıkken bile diş çıkartan bebişler olabiliyormuş..

cnm benım kv tek dıslı dogmus sok oldum duyunca ama gercekten dıslıdır kendılerı

cnm ben sut ıcın kısır,beyaz uzum,tahın helvası,ve petibör buskıvısıne caya mama gıbı yaoark yıyıyorum gercekten sutum artıyor msallah aksam yapmıstım gece uyandı melegım nasıl dolmus dene derım,,,,,

pamuk helva ve cipskolam cevaplarınız için çok sağolun kızlar. Cipskolam çayla bisküviyi hemen deneyeceğim olmazsa artık pamuk helvanın yaptığı gibi doktoruma danışıp pirinç unlu mamayı deneyeyim. İnşallah sütüm artar. Tekrar sağolun kızlar

rıca ederım nedemek zaten arttıgını gogsunun sert oldugundsan anlrsın ama 1 hafta dene gunde 2 kez ben bebegıme arı mamanın kasık mamasını bıberon tartı yapıp vrıyorrum 12 vıtamınlı olanda arada

ikiz bebiş emzirdiğim için süt konusunda ne varsa denedim, herkeste farklı etki ediyormuş ama benim deneyimlerim;

humana etkisiz geliyor bana sudan farkı yok onun yerine 6 şişe milk plus alıyorum 3 gün sabak akşam içiyorum ve o hfta maşallah çok doluyo
bebe bisküvisi+süt karışımı yiyorum o da iyi
kuru dut+kuru kayısı+kuru beyaz üzüm kompostosu coşturuyo maşallah ikizler emiyo üstüne sağıyorum birinin bir öğünü çıkıyo ve tekrar 2 kase içiyorum 2 saate maşallah göğüsler doluyo
incir, dereotu yeşil soğan etkisiz bende
tahin helvası iyi bişey ama sütü çok yoğunlaştırıyo, bi kere denedim sanırım vur deyince öldürmüşüm bebişler emiyo süt gelmiyo ama göğüslerim dolu
sağdım sağdım sağdım.. tam 50 dk sağmışım ve sonra gelmeye başladı süt. ve gelen süt de bembeyazdı

Dünya Sağlık Örgütü der ki; saat 23:00-05:00 arasında en fazla 1 kez beslenecek ve o 6 saatte karanlıkta uyuyacak
büyüme hormonu ancak o şekilde maksimum salgılanırmış karanlıkta uykuda ve açken
aç bebiş nasıl uyur bilemiyorum ama teoride öyleymiş

ben ikizleri bunu öğrendiğimden beri bu şekilde uyutmaya çalışıyorum ikisini de 22.30-23.00 arası doyurup uyutuyorum uyuyunca kollarını bir bezle sarıyorum böylece uyku geçişi esnasında kendilerini uyandıramıyorlar
uyuduktan 1buçuk saat sonra bebişler mızırdanıyolar meğer acıktıklarından değilmiş o uyku geçişiymiş. ben kaldırıp emziriyordum meğer pışpışlamam gerekiyomuş hakikaten de beşiklerini sallayınca geri uykuya dalıyolar
verada işe yarıyor ama eymen uyanıyo ve meme istiyo sabaha kadar 1saat dolmadan emiyo ve sonuç
eymen veradan daha fazla kilo alıyo ama vera maşallah eymenden tam 5cm daha uzun

cnm sen ıklzlerıne sadece anne sutumu vrıyosun nekadarlıklar

cnm sen ıklzlerıne sadece anne sutumu vrıyosun nekadarlıklar

evet hamdolsun ve de maşallah 4.5 aylık oldular ve sadece anne sütü aldılar
ama midemi hasta ettim süt artırıcı şeyler yüzünden
gerçi bu işime yaradı gastroentoloji doktorumuz süte geçmeyen ve yan etkisi memelerden süt gelmesi olan bi ilaç verdi
şimdi normal yemeklerimden fazla kayısı kompostosu içiyorum ve o ilacı alıyorum hamdolsun iyiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…