• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım ben lansinoh un göğüs ucu çıkarıcısını aldım ama hiç kullanmadım çocuk doktoru bana ilk kontrolümüzen sonra kahve rengi bölümü emse yeter dedi bende hiç ucunu tutturmaya çalışmadım halkayı verdim hep ağzına eme eme çıkarıyor bebek zaten..
3. günden sonra sütüm geldi annecğimin gideceği gün psikolojik galiba sütüm azaldı ama tekrar normale döndü

ya nasıl becerıyosun?ben veremıyorum o kahverengı kısmı.azıcık açıy ağzını:(

merhaba ayse öner gülben ergenin programına katılmıştı.orada kakasını yapması için bebeğin poposuna parmak veya çubukla uyarılmasının çok zararlı olduğundan bahs etmişti. kesinlikle anneler bu şekilde yapmayın bebek kendi kendine yapmayı öğrenmesi lazım demişti. çok kabız olursa zaten doktorlar ona göre fitil falan veriyorlar.

ayrıca kanal d deki doktorum programında ismini şuan için unuttum. bir doktor asla bebeğe anne sütü dışında birşey vermeyin dedi.buna suda dahil. su verirseniz sadece bebeğiniz daha fazla bez kirletir yani çişini daha çok yapar ama bu bebeğe hiç bir fayda sağlamaz demişti. yok bağırsağı çalışır,yok sıcak havalarda su ihtiyacı artar benzeri nedenlerle anneler su veriyor bebeğe demişti.ve kesinlikle anne sütünün içindeki suyun yeterli olduğundan bahs etmişti.

bana daha hastanede kı drdedı.emzırmedn sonra su verın bıraz dıye.kendı dr umuz da verın sarılığa ıyı gelır dedı.valla benımkı gunde 1 küçük bıberon yanı 125 cc ye yakın su içiyo.ilk kızımda vermedım hiç ama bunda kasmıyorum.ha bı faydası olur mu?ama zararı da olmaz su yanı bu.emzırmeden önce vermıyorum ama şişirmesın mıdesını dıye.

ya benim kayınvalide de yok su içirelim yok ıhlamur içirelim deli ediyor beni:47::47:
benim okuduğum bütün kitaplarda sütün geliyorsa suya gerek yok yazıyordu doktorumuz da aynı şeyi söyledi.
bir de ben anne sütü dışında verilen her şeyin ilerde bağırsak problemlerine yol açtığını okumuştum ondan bir şey vermek istemiyorum çünkü kendim sürekli bağırsak problemi çekiyorum oğlumun da aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum:53::53:
şimdilik sütüm yetiyor başka bir şey vermicem ben tabi kayınvalide gizli gizli bir şeyler vermezse...

selam güzel anneler..
bu topic çok güzel olmuş ya birbirimize yardımcı bilgi verici çok güzel..
daha bi kaç hafta önce gün sayıyorduk şimdi bebişlerimiz hakkında konuşuyoruz çook güzel bir duygu

diğer topikler kadar hareketli değil ama çok güzel paylaşımlar oluyo :46::46::46: eee miniklerden fırsat buldukça artık:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

21 mayıs da aldım bebişimi kucağıma.:nazar:Şükürler olsun Allahıma çoook güzel bir duygu gerçektennn.kızlar benim bebişi çok hıçkırık tutuyo özellikle emdikten sonra.sizdede oluyomu.birde göğsümün biri küçük diğeri daha büyükk.küçük olandada pek süt yok sanırım.neden böle oldu anlamadım.her iki göğsümdede sütüm vardı birden diğeri küçüldü ve sütü azaldı.:26:

tebrikler doğum yapanlara...:nazar: biz de anneyiz ama (henüz doğurmamış olanlar) içerideyken bakımı kolay. bizim derdimiz şu an doğum şekli:1: ben temmuz annesi olucam nasipse, epidural normal istiyorum ama tecrübeli birinden dinleme fırsatı fazla bulamadım. sezaryen çılgınlığı olduğu için... nasıl geçti? epidural verilirken acı oldu mu? memnun kaldınız mı yani? doğum sonrası dikişlerde sıkıntı oldu mu? vs.

ahhh kızlarr ahhh baslıgı gorunce bakmak ıstedım aklıma ılk zaman geldı ben mart annesıyım ama mart sonu:))) Bende epıdural normal dogum yaptım gercekten cook guzel bısey ımkanın varsa mutlaka ıste derım. Depresyondn bahsetmıssınz ınsan kendıne bıle ıtıraf edemıo ama kesınlıkle depresyona gırıosunz adapte olmak ne kadr hazır olursan ol kı guya ben cok hazırdım:) Bocalıosun helekı o sut meselesı zatn adamı kanser edıoo dusundum dedımkı kendımı okdar doguma kılıtlemısımkı nasıl kolayca dogururum dıye hep bunun ıcın calıstımm ama sonraısnıı hıc dusunmedım sutum olurmu dıyee delı gıbı sut yapsın dıyee yıyıp ıctım normal dogum oldugu ıcın zatn cok az kılo almıstım hepsını verdım lakın 15 gun sonra 1 2 12 almaya basladım sırf sut davasınaa benm cocuk bıraz toraman hıc sutum akcak kadr cok olmadı ama yettı cok sukur artık bıraktım ıpın ucunu delı gıbı yıyıp ıcmıorum sut olsun dıyee oldugunu ıcıoo yetısemezsem 30 lk mama veremıorum oylee ısteee bı an yazasım geldııı hepınıze hayırlı saglıklı buyutmeler dılıorum:) Eger dogum yapmamıs olanlarınız varsa kolay dogumlar dılıorum:)

Kızlar nasılsınız? Ben iyi sayılırım şuan kızımın kakasını bitirmesini bekliyorum altını alıcam uyucaz ama genel olarak hafiften depresyona giriyo gibiyim sanki:)
Öncelikle sezeryan olmanın büyük zorluğunu çekiyorum iki büklüm yürüyorum bebeğe yetişemiyorum sırtım felaket ağrıyo dikişleri hiç sormayın bile. Göbeğim hamile gibi değil şişman göbeği gibi ve sarktı sallanıyo gibi oluyo hasta bezi ve pedden popom çok kötü pişti uykusuzum dikiş korkumdan yıkanamıyorum hiçte oturamıyorum açılcaklar diyede ödüm patlıyo epilasyonda yapamıyorum oda rahatsız ediyo ve bebeğe tek başıma bakıyorum gibi bişey kendi ailemle aynı apt.dayız annem gelip gidiyo genelde uyuyo oluyo o zamanlar babam arada pışpışlıyo kayınvalide pek uğramıyo uğrasada anca akıl veriyo. Zaten daha hastanede başladılar annem çocuğu örter kayınvalideyle elti açar, annem kız daha kendine gelmedi der onlar emdirmeye zorlar, sütüm gelmedi hastanede çocuk aç kaldı kan uyuşmazlığımızda olduğundan sarılık riski yüksek o yüzden mama verdik ama hemşirelerden gizli saklı tabi onada karıştılar haklılar belki ama bide eşimide fişekliyolar ilk 2-3 gün nefret eder gibi baktı bana ve anneme hatta hala anneme karşı öyle gibi ve sürekli eltimi örnek veriyolar o sadece zıbınla yatırmış o hemen emzirmiş o öyle o böyle dedim o çocuk dr.uda ben mi bilmiyom allahın kış günü önü açık topuklu ayakkabıyla gezen kırosunu bana örnek gösteriyolar kaynanamda hergün arıyo emiyomu diye dahada sinir basıyo.
Hastanedeki 2 gün sütüm gelmedi sarı su geldi onuda bebek biraz aldı işte tutamadı göğsümü eve gelince sütlerim damlamaya başladı ama o kadar şiştilerki göğüs ucum dümdüz oldu silikon göğüs ucu pompa herşeyi denedim çıkaramadım tabi mamaya devam bu arada. Zorla aç bırak diyolar içim almıyo annemde kıyamıyo mama ver diyo ama biberona alıştı kaşıkla yedirmek çok zor oluyo döke saça iki saatte mama soğuyo biberon daha pratik ama göğüs yumuşaklığını anında anlayıp çıngar çıkarıyo. Hastanede ziyaretçiler evdede komşular abandı göğsüme çok mutsuzum sütü yok ucu yok deyip durdular yavrumuda çok ağlattılar boğarcasına verdiler mememi ama olmuyo işte.
Bugün pompayla sütümü sağdım çok bişe çıkmadı 2 kere 30 cc falan ama olsun biberonla verdim mamayı kusmuyo sütümü kusuyo bide kabız oldu gaz yaptı sütte bitti sadece pompayla geliyo emerek gelmiyo pompa biraz uçta yaptı akşamüstü ağzına alıp biraz emdi bu kezde süt gelmedi. İşler böyle ters gittikçe bende üzülüyorum mamayla büyüyen bir sürü çocuk var ama tabiki doğalı olsun anne sütü alsın istiyorum hem gece kalkıp mama hazırlamak ağzına memeyi sokmaktan daha zor ama napim mamasıylada çok mutlu uyanıp aranıyo doyup kaka yapıp biraz bakınıp yine uyuyo sessiz sakin bi bebek ama memeye geldimi ev inliyo napıcam bilmiyorum varmı önerileriniz?
Aslında özelden cvp yazarsanız daha iyi burda sayfalar kaçar ben bakana kadar.

21 mayıs da aldım bebişimi kucağıma.:nazar:Şükürler olsun Allahıma çoook güzel bir duygu gerçektennn.kızlar benim bebişi çok hıçkırık tutuyo özellikle emdikten sonra.sizdede oluyomu.birde göğsümün biri küçük diğeri daha büyükk.küçük olandada pek süt yok sanırım.neden böle oldu anlamadım.her iki göğsümdede sütüm vardı birden diğeri küçüldü ve sütü azaldı.:26:

benım de aynı.bı göğsümden 80 cc gelıyosa diğerınden 20 cc çıkıyo.

Kizlarrrr ben de dogurdummmm.... Azcik toparlayalim kendimizi baslariz buraya dadanmaya.
Telden takip zor oluyo cunku.
:3:

Gunaydin :3:
Ben hala dogurmadim :1: ama bir sorum var:17:
Bu sabah Sirf sol tarafima agri girdi. Adet oluyor gibi kivrandim. Belimden girdi yukari sirtima dogru devam etti. Ama baya kivrandidi beni,nefes zor aliyordu.
Kendimi toparlayip Dusa girdim 2 dk,azaldi. Saun da hic yok..
Sanci mi bu? :18:

canımcım daha önce çekmedim bu ağrıyı ama hafta sonu benimde karnımın üst kızmına ağrı rutin girince paniklemiş doktoruma sormuştum. doktorum üst taraftaki ağrı midendendir dedi. erik yemiştimde :)

doğum sancısı belden kasıklardan vurur dedi.. sancı arası 5 dk düştüğünde ve rutinleştiğinde doktorunu arayabilirsin :)

Gunaydin :3:
Ben hala dogurmadim :1: ama bir sorum var:17:
Bu sabah Sirf sol tarafima agri girdi. Adet oluyor gibi kivrandim. Belimden girdi yukari sirtima dogru devam etti. Ama baya kivrandidi beni,nefes zor aliyordu.
Kendimi toparlayip Dusa girdim 2 dk,azaldi. Saun da hic yok..
Sanci mi bu? :18:

canım benim hiç ağrım sancım olmadan gittiğim için doğuma bilmiyorum. ama umarım sancıdır ve düznli hale gelir. ben normal doğuramadım ya herkes normal doğursun istiyorum.:1:
gerçi normal sezeryan farketmez bebişlerimizi sağlıkla aldık kucağımıza. darısı başınıza inşallah. son zamanlar beklemek çok zor gelmişti bana. umaraım biran önce doğurursun hayırlısıyla.

gunaydın canlarım gunlerdır gıremıyordum can acısı dersındeyım

14 gun gobegımız dustu ve kızım ogn emmeye basladı ama 2 gundur aglayarak emıdırmeye calısıyorum halımı gorsenız kasılıp kalıyorum goguslerımın ucu resmen yarık olustu pancar gıbı rengı eger ana yuregı olmasa kızı fırlatcak kadar can acım var

zeytın yagı surdum sogan cucugu koydum kudret narı denedım lansınoh hep kullanıyorum banamısın demedı

kızım aglıyor ben aglıyorum esımde gorunce aglıyor :14::14::14::14:

gogus ucu ıcın fıkrı olan varmı hıc ıyı deılım ben :43::43:

14 gun gobegımız dustu ve kızım ogn emmeye basladı ama 2 gundur aglayarak emıdırmeye calısıyorum halımı gorsenız kasılıp kalıyorum goguslerımın ucu resmen yarık olustu pancar gıbı rengı eger ana yuregı olmasa kızı fırlatcak kadar can acım var

zeytın yagı surdum sogan cucugu koydum kudret narı denedım lansınoh hep kullanıyorum banamısın demedı

canım Allah kolaylık versin benim göğüs ucumda hiç yoktu pompayla sağdım sağdım öyle çıkardım ama bu seferde göğüsümün uçları yarıldı bende lansinoh kullandım ama öyle bir iki günde geçmiyo söyleyim bir haftadan fazla düzenli bi şekilde her emzirmeden sonra sürdüm yavaş yavaş yarıklar kaynamaya başladı geçen süre zarfında ağlaya ağlaya emzirdim hatta bu acı doğum sancısından beter diye bağırıyodum şu an iyiyiz çok şükür inşallah bir an önce geçer acısı bu arada emmeye başlamasına çok sevindim:32:

canım ben de o gögüs ucu yaraları için neler neler sürdüm hiç biri çok çabuk geçirmiyor sadece bepantenin faydası oluyor
onuda emmeden önce sildiğimiz için anca uzun uyuduğunda hemen sür biraz acısı azalıyor

benim ilk hafta oldu iki büklüm ağlaya ağlaya emzirdim hatta kıvranmaktan dikişlerim açıldı
neyse geçti nasıl sevindim ama bu hafta o kadar memeye düştü ki sabahtan akşama kadar memede durmak istiyo
resmen emzik gb kullamıyo şimdi tekrar başladı bu sefer dayanılcak gb değil
biraz önce mecbur mama verdim bepanten sürdüm bir an önce geçsin artıkkkk

offf kızlar yaa bu nasıl bı acıdır naıla saol cnm cevbabın ıcın 1 hafta surdu demek yemın edıyorum kasılıp kalıcam dıe korkuyorum

tuana hala varmı ayy allahım bu acı gercekten hıc bır acıya benzemıyor kızlar elımde lansınoh ıle gezıyorum yok yok yok ayaklarımı vurmaktan topuklarım acıyor kızım korkuyor uyanıp acıkcak dıoe korkuyorum :18:

offf kızlar yaa bu nasıl bı acıdır naıla saol cnm cevbabın ıcın 1 hafta surdu demek yemın edıyorum kasılıp kalıcam dıe korkuyorum

tuana hala varmı ayy allahım bu acı gercekten hıc bır acıya benzemıyor kızlar elımde lansınoh ıle gezıyorum yok yok yok ayaklarımı vurmaktan topuklarım acıyor kızım korkuyor uyanıp acıkcak dıoe korkuyorum :18:

gecmiş olsun cnm cok zordur eminim benim ilk iki gün falan acıdı lansinoh ve kalkanla hallettim ama benim uc problemi yoktu hatta herseyden uclar belli oluyor gıcık oluyorum. dediğin gibi acıdığı zamanlarda insanın canı cok yanoyor bebek emerken eşimin elini sıkıyordum bende acıdan. inş bir an önce gecer, uc için bir sağmayı dene bakalım

canım kendı sütündende sürekli sür etrafına benimde ucu yok göğüslerimin göğüs uçu aldım onunla emziriyorum garip oğlum esas mememe değmıyo agzı :(((

Back
X