• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

amannnn ne bu halimiz her şeylerinden korkar olduk değil mi canım...
genelde düşenlerin söylediğine göre o sarı parça kalmış,korkulacak bir şey değil sanırım...biz bugün 10 günlük olduk teyzeleri :nazar: göbeğimiz henüz düşmedi...

Hiç sorma. Bu doktorlar aynı şeyi okumuyor mu anlamıyorum. Biri diyo asla bağlama göbeği, biri diyo gazlı bez koy. Hastaneden çıkarken göbeği için batisor yazdı doktor. Çocuk doktoru sakın sürme dedi, sağlık ocağındaki hemşirede alkol sürcen dedi. Kafam allakbullak olmuştu Neyseki düştü. Maaşallah yavruşuna. Düşer yakında onunki de.

kızlar 15.gün sağlık ocağı bize monovit d3 verdi
dört güngür veriyorum damladan sonra inanılmaz huzursuzlanıyo
çook ağlıyo bugün vermedim
sizde durumlar nasıl
birde bazı doktorlar devit 3 vermiş
netden baktım daha çok devit 3 öneriyorlar

Bana sağlık ocağından ücretsiz verdiler monoviti. Sanırım içerik aynı canım.

canım göbeğin kanaması normalmiş. annem söyledi bana kanama falan olursa korkma olur böyle şeyler. benim kızımın göbeği 13. gününde düştü. sarı kabuk bebeğimde de vardı yıkadıkça çok az kaldı. bu arada göbek düştükten sonra bir kaç gün bebeği çok fazla ağlatmaman gerekiyormuş kanama olabilirmiş.

Ben hala göbeğine su değdirmiyorum kabuk var diye.:26: Ağlamadı da fazla ama niye kanadı anlamadım canım.

kızlar bizim göbeğimiz 7. gün düştü
düşene kadar biz yıkamadık çocuğu
gülsuyu ile sildik
ve her gün göbeğinin etrafındaki gazlı bezi değiştirdik
şimdi 25 günlük olduk hala hergün göbeğini alkolle siliyorum
aman mikrop kaptırmayalım diye

kızlar bebek mevlütünü kaçıncı gün düşünüyosunuz bide ikram ne yapcaksınız fikir edinmem lazım:26::26::26:

kızlar bebek mevlütünü kaçıncı gün düşünüyosunuz bide ikram ne yapcaksınız fikir edinmem lazım:26::26::26:
Aynen Ramazan gelmeden yapilmali mi .ben de Pazartesi alıyorum kızımı kucağıma inşallah ama mevlid olayını şimdiden merak ediyorum çok küçük bebekle de olmaz aslında öyle kucaktan kucağa kalabalıkta hasta olabilir en hassas donemi bayramdan sonraya mı bıraksam bilemedim ben ....

Aynen Ramazan gelmeden yapilmali mi .ben de Pazartesi alıyorum kızımı kucağıma inşallah ama mevlid olayını şimdiden merak ediyorum çok küçük bebekle de olmaz aslında öyle kucaktan kucağa kalabalıkta hasta olabilir en hassas donemi bayramdan sonraya mı bıraksam bilemedim ben ....

bilemedim ki bende:26::26:

canlar ben mevlüdü 2 hafta önce yaptım kızım o zaman 16 günlüktü, yatağımızı güzel hazırladık, kızıma gelinlik giydirdik, mevlüt şekerimizi yaptırdık, eşim kurban kesmişti etinden pilav üstü kavurma,fıstıklı baklava,su böreği, zeytinyağlı dolma ve ayran dağıttık. kuran okundu, arkasından ilahiler, sonra bebeği getirdim elden ele herkes okudu bu arada hoca kız çocuğuyla ilgili bir ilahi okuyordu gelin olacaksın falan gibi bişeydi inanılmaz duygulandım ağlamaya başladım annem falan bayağ kişi ağladı, sonra bebişimi geri odasına götürdüm yani insanların içine sadece bir kez çıkardım, birde hediyesini takmak isteyenler altın yastığına takmak için odamıza girip çıktı ama odanın penceresi sürekli açıktı, benim evde klima olduğu için bunaltıcı bir ortam olmadı ferah ferah oturdu herkes kuranını dinleyip, yemeklerini yiyip, takılarını takıp gittiler zaten.

Canımm ben 15 haziranda doğum yaptım,mevlüdü ramazan girmeden önceki haftasonu yapmayı düşünüyorum.Kızıma Akika kurbanı kesicez inş,onun etini ikram edicez.Pilav,et,tatlı(bakalva veya tulumba),ayran,yaprak sarması belki bi de su böreği olacak ikramımızda inş.

kızlar bizim göbeğimiz 7. gün düştü
düşene kadar biz yıkamadık çocuğu
gülsuyu ile sildik
ve her gün göbeğinin etrafındaki gazlı bezi değiştirdik
şimdi 25 günlük olduk hala hergün göbeğini alkolle siliyorum
aman mikrop kaptırmayalım diye

Bizim göbeğimiz de 4.gün düştü çok şükür,suvarsol marka alkolle etrafına gazlı bez sararak sildik..hastanede öyle yapmamızı söylediler.Eve geldiğimiz gün banyo yaptırdık,hergün yıkıyoruz,göbeğimiz de çabuk düştü çok şükür.

Hiç sorma. Bu doktorlar aynı şeyi okumuyor mu anlamıyorum. Biri diyo asla bağlama göbeği, biri diyo gazlı bez koy. Hastaneden çıkarken göbeği için batisor yazdı doktor. Çocuk doktoru sakın sürme dedi, sağlık ocağındaki hemşirede alkol sürcen dedi. Kafam allakbullak olmuştu Neyseki düştü. Maaşallah yavruşuna. Düşer yakında onunki de.

al birini vur ötekine misali :1:

neyseki bu sabah 05:00 te emzirme-alt değiştirme seansımızda düştü göbeğimiz :16: biz de kurtulduk yavrum da...
bugün banyo da yaptırdık hemen...deliksiz uyuyor desem yeridir kuzum benim...

mevlüdü de ramazandan önce yapalım diyoruz ama bakalım artık...hayırlısı,ikram falan her şeye annem karar verir artık...ben oğluşumu süslerim sadece :1:

kızlar göbekle alakalı yazdıklarınızı okudumda benim doktorum hiçbirşey sürme dedi. yani anlayacağınız ne gazlı bez ne alkol nede mikrop giderci hiçbirşey sürmedim. göbeğimizde düştü birşeycikte olmadı çok şükür.

merhaba kizlar
bizimde gobegimiz dusmedi hala. bugun 9. gunu oglusumun.. halada yikamadik . bi dussede yikasam diye bekliyorum..ben alkollu bez suruyorum doktor oyle tavsiye etti baskada bisi surmuyorum.. bu arada sunnette olduk, sunneti nerdeyse 6 gunde gecti.

1-3-5-7 nobetının ardından bı gecenın daha sonuna geldık.
Delıksız uyumayı osledım.
Herkese gunaydın!!!

gunaydin kizlar
bizim gobek 5. gun dustu
6. gunden beri hergun yikiyoz
biz hicbisey surmedik oyle dediler bize
kuru tuttuk cabuk dustu

bir de kizlar benim oglum gogus ucumu zor tutuyor
slikon gogus ucu kullaniyorum
acaba sut uretimini olumsuz etkiler mi

gunaydin kizlar
bizim gobek 5. gun dustu
kuru tuttuk cabuk dustu

zannetmiyorum canım benim görümcemde göğüs uçları küçük olduğu için silikon uçlardan kullanıyor foşur foşur sütü.
bebek onunla tutup memeyi uyarabiliyorsa azalmaz artar bile bence sütün:34::34:

slm kızlarr nasılsınız.. ÜSTTEN VERİP ALTTAN ALMA MODU NASIL GİDİOO.:):)

Kızımın pişiği geçmek üzere. gazıda çok şükür geçio ama sabaha karşı yoğunluk gösteriyor.. kızıma iki gün mama verdim bu sebeple hergün kakasını yapan bebeğim gündebir defayı zor yapar olmuştu. bu yüzden mamayı bıraktım tek beni emioo ses çıkarmadığına göre doyuyorda. Sizlere pişik ve gaz için bir kaç tüyo verim.

pişik için: bebeğimin poposunu pamukla zeytinyağı sürdüm ve popolin pişik kremide çok iyi geldi kurutu hemen. topikten bir arkadaş pudra kullanıyorum demiş pişik için. pudra pişiği geçirmez. bebeğin altını her temizlediğinde yağlı tabaka sürmen lazım ki bebeğin poposuna idrar değmesin bunun içinde pişik kremi veyada zeytinyağı sürmek gerekir.

bebeğiniz kakasını yapamıyorsada: altını açtığınızda kulak çubuğu veya parmağınızla bebeğin poposuna sinyal gönderin. ayaklarını karnına doğru çekip masj yaptırın. tabi bu dediğimi yaparken altı açık olsun birde altına bez sermeyi unutmayın uzun süre kakasını yapamayan bebek etrafa fena fışkırtıyor. bizim koltuk battı mesela:):):):)

gaz için: esra erolun sölediği yöntemi uyguladım bi çay kaşığı kimyon ve bir küp şekeri bir çaybardağı kaynamış suda karıştırdım ve bebeğe iki çaykaşığı verdim. çok memnun kaldım. birde zinko yağ gerçektan bebeğimi çok rahatlattı içindeki yağlar sayesinde uyku düzeni bile iyileşti bebeğimin.

kılar bebeğimizin bağırsaklarının gelişimi için günde iki çay kaşığı su vermek gerekirmiş. BİLGİNİZE..

bende pişik için popolin kullandım ve cok memnun kaldım bilginize kızlar! arada sıradada zeytinyağı..
gaz içinde zinco damla..
penticim sennle aynı yollardan gidiyoruz demekki:):)

gunaydin kizlar
bizim gobek 5. gun dustu
kuru tuttuk cabuk dustu

canım ben lansinoh un göğüs ucu çıkarıcısını aldım ama hiç kullanmadım çocuk doktoru bana ilk kontrolümüzen sonra kahve rengi bölümü emse yeter dedi bende hiç ucunu tutturmaya çalışmadım halkayı verdim hep ağzına eme eme çıkarıyor bebek zaten..
3. günden sonra sütüm geldi annecğimin gideceği gün psikolojik galiba sütüm azaldı ama tekrar normale döndü

slm kızlarr nasılsınız.. ÜSTTEN VERİP ALTTAN ALMA MODU NASIL GİDİOO.:):)

Kızımın pişiği geçmek üzere. gazıda çok şükür geçio ama sabaha karşı yoğunluk gösteriyor.. kızıma iki gün mama verdim bu sebeple hergün kakasını yapan bebeğim gündebir defayı zor yapar olmuştu. bu yüzden mamayı bıraktım tek beni emioo ses çıkarmadığına göre doyuyorda. Sizlere pişik ve gaz için bir kaç tüyo verim.

pişik için: bebeğimin poposunu pamukla zeytinyağı sürdüm ve popolin pişik kremide çok iyi geldi kurutu hemen. topikten bir arkadaş pudra kullanıyorum demiş pişik için. pudra pişiği geçirmez. bebeğin altını her temizlediğinde yağlı tabaka sürmen lazım ki bebeğin poposuna idrar değmesin bunun içinde pişik kremi veyada zeytinyağı sürmek gerekir.

bebeğiniz kakasını yapamıyorsada: altını açtığınızda kulak çubuğu veya parmağınızla bebeğin poposuna sinyal gönderin. ayaklarını karnına doğru çekip masj yaptırın. tabi bu dediğimi yaparken altı açık olsun birde altına bez sermeyi unutmayın uzun süre kakasını yapamayan bebek etrafa fena fışkırtıyor. bizim koltuk battı mesela:):):):)

gaz için: esra erolun sölediği yöntemi uyguladım bi çay kaşığı kimyon ve bir küp şekeri bir çaybardağı kaynamış suda karıştırdım ve bebeğe iki çaykaşığı verdim. çok memnun kaldım. birde zinko yağ gerçektan bebeğimi çok rahatlattı içindeki yağlar sayesinde uyku düzeni bile iyileşti bebeğimin.

kılar bebeğimizin bağırsaklarının gelişimi için günde iki çay kaşığı su vermek gerekirmiş. BİLGİNİZE..

merhaba ayse öner gülben ergenin programına katılmıştı.orada kakasını yapması için bebeğin poposuna parmak veya çubukla uyarılmasının çok zararlı olduğundan bahs etmişti. kesinlikle anneler bu şekilde yapmayın bebek kendi kendine yapmayı öğrenmesi lazım demişti. çok kabız olursa zaten doktorlar ona göre fitil falan veriyorlar.

ayrıca kanal d deki doktorum programında ismini şuan için unuttum. bir doktor asla bebeğe anne sütü dışında birşey vermeyin dedi.buna suda dahil. su verirseniz sadece bebeğiniz daha fazla bez kirletir yani çişini daha çok yapar ama bu bebeğe hiç bir fayda sağlamaz demişti. yok bağırsağı çalışır,yok sıcak havalarda su ihtiyacı artar benzeri nedenlerle anneler su veriyor bebeğe demişti.ve kesinlikle anne sütünün içindeki suyun yeterli olduğundan bahs etmişti.

Back
X