• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım ben de o gögüs ucu yaraları için neler neler sürdüm hiç biri çok çabuk geçirmiyor sadece bepantenin faydası oluyor
onuda emmeden önce sildiğimiz için anca uzun uyuduğunda hemen sür biraz acısı azalıyor

benim ilk hafta oldu iki büklüm ağlaya ağlaya emzirdim hatta kıvranmaktan dikişlerim açıldı
neyse geçti nasıl sevindim ama bu hafta o kadar memeye düştü ki sabahtan akşama kadar memede durmak istiyo
resmen emzik gb kullamıyo şimdi tekrar başladı bu sefer dayanılcak gb değil
biraz önce mecbur mama verdim bepanten sürdüm bir an önce geçsin artıkkkk

benim bebeğimde öyle emzik niyetine beni kullanıyor sürekli emmek istiyor ama çok sükür göğüşler alıştı artık acımıyor ama ben yinede arada kalkan ve lansinoh kullanıyorum özellikle dustan sonra herkes emzik ver diyor ama onada alışsın istemiyorum acıkcası cok kararsızım. bide cok emmesi sayesinde iyi de kilo alıyor bir ayda 1 kilo 360 gr almıs boyuda 6 cm uzamıstı:nazar: acıkcası emzirmekte hosuma gidiyor onunla sürekli okadar yakın olmak bakalım napıcazzzz

gunaydın canlarım gunlerdır gıremıyordum can acısı dersındeyım

14 gun gobegımız dustu ve kızım ogn emmeye basladı ama 2 gundur aglayarak emıdırmeye calısıyorum halımı gorsenız kasılıp kalıyorum goguslerımın ucu resmen yarık olustu pancar gıbı rengı eger ana yuregı olmasa kızı fırlatcak kadar can acım var

zeytın yagı surdum sogan cucugu koydum kudret narı denedım lansınoh hep kullanıyorum banamısın demedı

kızım aglıyor ben aglıyorum esımde gorunce aglıyor :14::14::14::14:

gogus ucu ıcın fıkrı olan varmı hıc ıyı deılım ben :43::43:

canım benimde çatlaklarım oldu gögüs ucunda bana bepantheni sürüp üstünede buzdolabı poşetini koymamı söylediler yaptım çok şükür çok iyi geldi tavsiye ederim..

14 gun gobegımız dustu ve kızım ogn emmeye basladı ama 2 gundur aglayarak emıdırmeye calısıyorum halımı gorsenız kasılıp kalıyorum goguslerımın ucu resmen yarık olustu pancar gıbı rengı eger ana yuregı olmasa kızı fırlatcak kadar can acım var

zeytın yagı surdum sogan cucugu koydum kudret narı denedım lansınoh hep kullanıyorum banamısın demedı

canım bende çektim göğüs acısı bana garmastan pomad çok iyi geldi eczaneden aldım ve 1 günde geçirdi bebeğini emzirmeden yıkaman gerekiyor ve her emzirmeden önce kendi tükürüğümü sürdüm kapatırkende öyle yara falan hepsi geçti.

cerser benimkide meme ağzından hiç çıkmasın istiyor ben dün emzik vermeye başladım çünkü memeyi ağzından çıkarınca durmuyo bişey yapamıyorum bende cözümü bu sekilde buldum, emzik ağzından düşünce kıyameti koparıyo ama yinede işimi görüyo

canım bende çektim göğüs acısı bana garmastan pomad çok iyi geldi eczaneden aldım ve 1 günde geçirdi bebeğini emzirmeden yıkaman gerekiyor ve her emzirmeden önce kendi tükürüğümü sürdüm kapatırkende öyle yara falan hepsi geçti.

cerser benimkide meme ağzından hiç çıkmasın istiyor ben dün emzik vermeye başladım çünkü memeyi ağzından çıkarınca durmuyo bişey yapamıyorum bende cözümü bu sekilde buldum, emzik ağzından düşünce kıyameti koparıyo ama yinede işimi görüyo

hehe ayy benımkıde öyle hatta agzını kocaman acıp he he he yapıp bole aranması kızması ıstıokı hemen memeyı agzına alsın maşşallah ogluma dıorum ama sureklı emcek bende senın gıbı emzıge alıstırdım bıraz zor oldu ama alıstı agzını kocaman acıoyor ya emzıgı verdıgımdede kocaman acınca tam tutması zor oluordu ama sureklı agzında tuta tuta suan bıraz bıraz alıstı bende rahat ettım yoksa yarım saatte bır meme ıstıo bıde gazını alırken foşşş dıye ustume kusuor fazla geldıgını annem saolsun soledı sen bununla bas edemezsın kızım dedı yarım saatte bır aranıo bu karnıda tok maşşallah dedı sen emzık ver dedı cunku cocukta rahatsız oluyor sureklı sıkınıo sureklı altını pıslıyo dedı

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr
benim paşada aynı dediğiniz gibi...şu an annem banyo suyunu hazırlıyor,ben de altını açtım...üzerine bir bez örttüm biraz hava alsın diye :1: ama beyimiz açtığım gibi işedi...
hıçkırık tuttu bir yandan...meme sürekli ağzında olsun istiyor,gözleri kapanıyor diyorum uykuya daldı hadi yerine koyayım hemen başlıyor viyaklamaya...
emzik 6 ay kullanmayın diyorlar ama bilemiyorum kullansam diyorum...eşimde hiç kullanmam taraftarı değil....

teyzeleri benimki volümü yine arttırdı...şunu yıkayalım artık...

Son düzenleme:

aynı acıyı bende çekmiştim.seni çok iyi anlıyorum.hatta mama vermek üzereydimki arkadaşım caydırdı.sabrettim.1 hafta sürdü.çok şükür düzeldi.ben saf zeytinyağı sürüp yumuşatmıştım.sorasındada bepanten krem sürdüm.bebek emdikçe geçecek çünkü göğüsler alışıyor emdikçe.Çok zor ama sabret canım.geçecekkkk

kızlar size bişey anlatayım azcık gülün:9::9::9: badeyi emzirmek için kalktım akşam ben yatğımda yatıyorum oda yanımda beşiğinde baktım altına çiş yapmış hadi dedim emzireyim sonra alırım benimki emince bide kaka yapar çünkü aldım kucağıma emziriyorum bi sıcaklık hissettim böyle karnımdan bacaklrıma doğru akıyo kocamı dürttüm kalk askım malzemeleri getir taşırdı üstüme altını alayım dedim babası malzemeleri getirirken bide vırrrrrrttttttt diye bi ses geldi bide kakasını yaptı zilli çişle karışınca sarı sarı onlarda aktımı her yere:47: bizimkinin umru değil rahatladı ya hala cukk cukk emme derdinde neyse emdikten sonra bi baktım sırtına kadar çıkmış üzerini değiştirip pakladım yatırdım cadıyı yatğın çarşafını değiştircem bi baktım yatğa geçmiş yatak sildim gece gece kocişin gözünden uyku akıyo işe gitcek yatırdım onuda kendimde artık havluları koydum ıslak yere ters yattım ıslanmayayım diye gece gece iş çıkardı başıma yaramaz:9::9::9::9::nazar::emir_bebek:

canım yaaa çok üzüldüm gerçekten çünkü aynı derdi bende çektim ilk haftalar öyle böyle bir acı değil anlatılmaz çeken bilir. bende bebanten sürüyordum ama bende işe yaramadı. eşim lansinoh aldı onu kullandım ayrıca silmenede gerek yok. yanında göğüs pedi de hediye etmişlerdi. kremdenmidir petdenmidir bilmiyorum ama 2 gün sonra göğüs acım geçti şimdi rahat rahat emziriyorum kızımı. ben mantıken şöyle düşündüm. pedi koyuyorsun süt pede akıyor böylece nemli kalıyo göğüs ucu kurumuyor ve canın da yanmamış oluyor. kremi çok kullanmadım 2 yada 3 gün sürdüm açıkçası ped daha iyi geldi bana.

sonunda bende doğurdum:1:
benim normal doğum yapanlara sorum olacak
dikişim 4 tane ama böyle biraz şiş gibi sizinde öylemiydi
bide kaç gün sonra toparlandı ?
gerçi normal doğum bizde pek yok ama yapanlardan
bilgi veren olursa sevinirim

kılzarın dediği gibi maalesef öyle 2 gunde gecmıyor.bızım 3 hafta olacak 2 gun sonra ben hala uçla emzırıyorum.sağ göğsümü verbılıyorum ama sol meme asla uç olmadan olmuyo.tam tutturamıyorum da ben eğri büğrü bı hal alıyo meme ucu sonra da çok acıyo.ben de lansınoh mustela zeytınyağı vs buldugumu suruyorum.yarıklar kapandı ama hala acıyo:(

benim bebeğimde öyle emzik niyetine beni kullanıyor sürekli emmek istiyor ama çok sükür göğüşler alıştı artık acımıyor ama ben yinede arada kalkan ve lansinoh kullanıyorum özellikle dustan sonra herkes emzik ver diyor ama onada alışsın istemiyorum acıkcası cok kararsızım. bide cok emmesi sayesinde iyi de kilo alıyor bir ayda 1 kilo 360 gr almıs boyuda 6 cm uzamıstı:nazar: acıkcası emzirmekte hosuma gidiyor onunla sürekli okadar yakın olmak bakalım napıcazzzz

maşallah valla.sütün çok guzel demek kı.

benim 5 taneydi dikişim canım şişti benimde ilk başta şişliği hemen geçmiyo ama açısı bi hafta sonra geçiyo 10 gün olunca unutuyosun dikişleri ama fazla zorlucak hareketler yapmamaya dikkat et ben yaptım:27: 20 gün oldu 2 gündür ağrıyodu dikişim bugün pansuman yaparken farkettim biyerden dikişim atmış birazz ondan acıyomuş ama gecer çok küçük bi yer:9::9::9:

göğüs ucum benimde çok acımaya başladı
bide sütüm çok az geliyor o yüzden pompayla falanda sağıyorum
çoğalsın diye soğanı dün doğumdan hemen sonra denedim fakat uzun
tutmadım sanırım işe yaramayacak lansinoh doğal diyor ama öyle
emzirmeyi içime sindiremiyorum ee haliyle krem göğüste fazla durmuyor
kalkan biraz rahatlatıyor nemli tutuyor.

bide oğlum gece hiç uyumadı ve sürekli mememde durmak istedi şimdi
uyuyor uyandığında emzirmek için kucağıma alıyorum
uyuya kalıyor sıpam
uykusuz geceler beni bekliyor:1:

canım bende de dikiş var ama ben kaç tane olduğunu bilmiyorum. doktora sorduğumda boşver estetik yaptım zaten kaç tane olduğu önemli değil dedi ve sorumu bu şekilde geçiştirdi. bende korkudan ilk bir hafta dikişime bakamadım. kendi kendime cevabı vermediğine göre Allah bilir ne kadar kestiler dedim. ama annem cesaretlendirdi de baktım korktuğum kadar değilmiş. :9: ya 2 yada 3 bence dikişlerim. ama dediğin gibi şiş duruyordu. şimdi daha iyi ama hafiften yine var o şişlik.

hehe ayy benımkıde öyle hatta agzını kocaman acıp he he he yapıp bole aranması kızması ıstıokı hemen memeyı agzına alsın maşşallah ogluma dıorum ama sureklı emcek bende senın gıbı emzıge alıstırdım bıraz zor oldu ama alıstı agzını kocaman acıoyor ya emzıgı verdıgımdede kocaman acınca tam tutması zor oluordu ama sureklı agzında tuta tuta suan bıraz bıraz alıstı bende rahat ettım yoksa yarım saatte bır meme ıstıo bıde gazını alırken foşşş dıye ustume kusuor fazla geldıgını annem saolsun soledı sen bununla bas edemezsın kızım dedı yarım saatte bır aranıo bu karnıda tok maşşallah dedı sen emzık ver dedı cunku cocukta rahatsız oluyor sureklı sıkınıo sureklı altını pıslıyo dedı

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr
benim paşada aynı dediğiniz gibi...şu an annem banyo suyunu hazırlıyor,ben de altını açtım...üzerine bir bez örttüm biraz hava alsın diye :1: ama beyimiz açtığım gibi işedi...
hıçkırık tuttu bir yandan...meme sürekli ağzında olsun istiyor,gözleri kapanıyor diyorum uykuya daldı hadi yerine koyayım hemen başlıyor viyaklamaya...
emzik 6 ay kullanmayın diyorlar ama bilemiyorum kullansam diyorum...eşimde hiç kullanmam taraftarı değil....

teyzeleri benimki volümü yine arttırdı...şunu yıkayalım artık...

kılzarın dediği gibi maalesef öyle 2 gunde gecmıyor.bızım 3 hafta olacak 2 gun sonra ben hala uçla emzırıyorum.sağ göğsümü verbılıyorum ama sol meme asla uç olmadan olmuyo.tam tutturamıyorum da ben eğri büğrü bı hal alıyo meme ucu sonra da çok acıyo.ben de lansınoh mustela zeytınyağı vs buldugumu suruyorum.yarıklar kapandı ama hala acıyo:(

maşallah valla.sütün çok guzel demek kı.

Kızlar sevindim valla dedim benim kızım yarım dünya olucak bu gidişle sürekli emiyor:1::1::1: neyse bu sorunu yasayan sadece biz değilmişiz. emzik konusunda dediğim gibi kararsızım yavaş yavaş emme sayısını azaltmaya başka seylerle oyalamaya çalışıcam artık basaramazsam bi kez daha düşünürüm. bide henüz sıkılmadım emzirmekten bi gün pöf dersem care bulucam artık.
D-Gabbana artık süt mü güzel, çok mu emiyor anlamadım :1::1::1: ama 1. ay asımızda doktorumuza sordum çok emiyor dedim emmenin bir zararı olmaz anne sütü dedi bırak emsin bak ne güzel toparlamıs dedi

Slmlr herkese. ..
Biz bugun 4 gunlhk olduk:-)
sutum iyice duzene girdi.
Simdi yarin kontrol var. Bakalim ne dicek dr teyze.
Ay bisiler daha yazcakytim ama oglum agliyo. Ona bakmam lazim kizlar.
:-)

tanselcim senin için yazayım dedim uyku gözümden akıyor benim oğuş banyo sonrası huzurla uyurken ben de kestireyim dedim...ama önce sana duyduğum şeyi yazayım istedim...
canım burdan arkadaşlardan biri paylaşmıştı kim unuttum ama hani tahin var ya onun üzerinde biriken yağı olur işte o yağdan parmağınla al meme ucuna sür...aklına geldikçe yap...bak gör nasıl yumuşuyor...

benimde aynı böyleydi,ağlamaklı oluyordum artık o derece ama tahin,lansinoh krem vs. bir şekilde hafifledi...

bir de her emzirme öncesi ve sonrasında göğüslerini ılık su ile sabun falan sürmeden yıka...

tanselcim senin için yazayım dedim uyku gözümden akıyor benim oğuş banyo sonrası huzurla uyurken ben de kestireyim dedim...ama önce sana duyduğum şeyi yazayım istedim...
canım burdan arkadaşlardan biri paylaşmıştı kim unuttum ama hani tahin var ya onun üzerinde biriken yağı olur işte o yağdan parmağınla al meme ucuna sür...aklına geldikçe yap...bak gör nasıl yumuşuyor...

benimde aynı böyleydi,ağlamaklı oluyordum artık o derece ama tahin,lansinoh krem vs. bir şekilde hafifledi...

bir de her emzirme öncesi ve sonrasında göğüslerini ılık su ile sabun falan sürmeden yıka...

benim de ilk zamanlar göğsüm çok acımıştı. lansinoh kullandım. ayrıca doktorum bebe şampuanı ile yıka dedi. emzirdikten sonra yıkıyordum. çok şükür yara olmadan atlattım.

bizim bebişin cumartesi günü kırkını uçurduk :52:
darısı sizlerin başına güzel anneler...

bu arada bizim bebeğin gözünde aşırı çapaklanma var, gözyaşı kanalı tıkalı olduğu içinmiş. doktor damla verdi. kullandık geçmedi. masaj yapmak gerekiyormuş ama zor oluyor masaj bebeğin gözüne :50: bu sorunu yaşayan var mı?

ayrıca sebamed şampuan da oğluma alerji yaptı. banyodan sonra kafası vücudu kızardı. şimdi sadece su ile yıkıyoruz. bir de bübchen şampuan aldım denemek için. bitkiselmiş. siz neyle yıkıyorsunuz bebeklerinizi , alerji olan var mı??

En cok korktugum sey,sampuandan bebegimin alerji kapmasi:18:
Sirf bu yuzden duru su ile yikamayi dusunuyorum

En cok korktugum sey,sampuandan bebegimin alerji kapmasi:18:
Sirf bu yuzden duru su ile yikamayi dusunuyorum

benim cildim alerjik, sanırım bebeğim de bana çekmiş :50:
evet sadece su ile yıka canım bence de ilk zamanlar. zaten bebekler mis gibi kokuyor...

Back
X