2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Merhaba kızlar bende ekşm anneaiydşm eylğlde doğum yapmiştim kıImın bugun d.günğ bir uğrayıp merhaba demek istedim.ikinciler gelıyormus hayırlı olsun allah isteyen herkese nasio etsin tabı banada

ooo maşallah size hem uykuda hem wc eğitiminde büyük ilerlemeler var aman nazar değmesin.wc ye götürdükçe yapması bile büyük başarı yavaş yavaş kendinede sölemeye başlar.

canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah işe başlarsan kızına kim bakıcak canım annen yada kv falanmı bakıcımı tutucaksın.

Herkese merhaba eylül anneleri,ne zamandır girmiyorum topiğe bir iki sayfa okudum çok şeyler olmuş.
mattika hamileliğin hayırlı uğurlu olsun inşallah yarılamışsın bile maşallah.
çiş eğitimleri verilmeye başlanmış memeden kesilenler olmuş ,bizde durumlar fena doktora götürdük hiperaktiviteden şüphelendi çok aşırı hareketleri var hiç oturmuyor 2 dk otursa oturduğu yerde bile kıpırdanıp duruyor tırmandağı yer yok vurmadığı insan yok başka doktorlarda götürüceğiz bakalım inşallah sadece yapamazlığındandır yaptıkları
memeyide kesemedik bir tü,rlü çok diretidiyor bırakmıyor bana bir akıl verin sizler nasıl kestiniz ?
çiş eğitimine başlayacağım bakalım nasıl olacak alıştırabilecek miyim

Sagol canim. Buralardasin ama konuya gelmiyorsn niye gelmiyo ki demistim ben de. Kitap oku merte surekli konus. Ne yaparsa yapsin sakin konus. Sana cok is dusuyor. Doktor en sonunda ilac veriyor el kadar bebeye. Ugrasip zaman ayiran pedegog varsa gotur tabi de. Arkadasimdan biliyorum cocugu oldugu gibi kabullenip sakin olunca duZeldi. Tabi kitaplar etkinlikler cok emek istiyor.
Memeyi kararli olunca kesersin ancak. O israr edince veriyorsab israrla is yaptirnaya alismistir. Olmadi ucuna bisey sur. Limon tuzu falan suruyorlar. Oglum baskasindan bisey isterken en az 10 dk yarim saat agliyor mizliyor. Bana iki dk bile mizlamiyor. Biliyor kararli oldugumu. Her konuda yuk sende. Tutarli olmak gerekiyor. Zor is. Bazen bn de cok bunaliyorum. Ama ogretmen oldugum icin biliyorum hiperaktiflik diye bi hastalik yok yeni uyurdular. Cok hareketli cocuklari okula adapte edemeyince. bi suru ilac veriyorlar aslinda o cocukla farkli ilgilenilse duzelicekken. Netten biraz arastir istersen. Boyle yazdm bilmislik olarak anlama ins.
Cisi de memeyi hallet sonra yaparsiniz. Sadece bi lazmlik fln al arada otursn oynasin ne oldugunu gorsun.

tavsiyelerin için sağol canım evet hep foruma giriyorum ama buraya kimse eskisi gibi girmedği için pek girmiyordum bide mert beni öyle bir bunaltıyor ki bir derdim var bölümüne takılıp kafa dağıtıyorum
1 aydır eşim izinli çoğunlukla ona atıyorum merti çok daraldım artık,götürüceğiz bakalım pedagoğa bir türlü laf dinlemiyor dizginleyemiyoruz çok aşırı hareketli sokağa bile çıkamıyoruz oraya buraya saldırdığı için elini kesinlikle tutturmuyor alıyor başını koşarak sağasola sataşıyor çoğu kişi biraz büyüsün geçer diyor ama doktorun dediklerinden sonra iyice artmasından geçmiyeceğinden korkar oldum ilaç falan kullandırmayı bende asla istemiyorum illa mecbur olmadan.
araştırıyorum hep bu hiperaktivete denen hastalığın çoğu belirtisi uyuyor .
lazımlığı aldım almasına da oyuncak olarak görüyor kafasına geçiriyor
inşallah becerebilirim bu eğitimleri vermeyi memeyede acı biber sürücem bu gidişle

allah kolaylık versin canım. kimi çocuk böyle zor oluyor. geçer ins. ama hiperaktiflik bir hastalık değil işte ne meraklıyız hastalık teşhisi koymaya doktorlar yani.
lazımlığa araba doldurduk biz de baya bir süre

21 inde bizim de doğum günü. geçen sene özenmiştim bir şeyler yapmıştım şimdi öyle duruyorum. ama yine de hatıra kalcak bir şey yapmak istiyorum bi fikir de bulamadım. düşünüyorum bakalım

Barış alışmış darısı mertin başına inşallah

Barış alışmış darısı mertin başına inşallah
zamanı gelince alışır canım. ben çok taktım kafaya. okul açılmadan alışsın bakıcı başka ben başka davranırım diye. çok gerildim ama bir anda alışıverdi canı isteyince. sadece lazımlığı tuvaleti gündemden düşürmedim, yap demedim ama kitap okuduk tuvaletle ilgili fln. aslında ben bir şey yapmadım hazır olunca yapıyorlar öyle düşünmek lazım

Doğru söylüyorsun canım önemli olan hazır olması o kadar acelemiz yok yavaş yavaş

ooo maşallah size hem uykuda hem wc eğitiminde büyük ilerlemeler var aman nazar değmesin.wc ye götürdükçe yapması bile büyük başarı yavaş yavaş kendinede sölemeye başlar.

canım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah işe başlarsan kızına kim bakıcak canım annen yada kv falanmı bakıcımı tutucaksın.
baıcı tutacağım cnm. o yüzden çok endişeliyim
merhba cnm, hiperaktivite onusunda hiçbir fikrim yok ama bol bol araştır.
memeye gelince benim kız bıraktıysa herkes kolayca bırakır eminim. biz yapışık geziyorduk.kırmızı biber sürdüm. açtım eee olmuş acı acı dedim. yanaşmadı kapat dedi. sonra canına tak etti ağzına aldı acı olunca ağladı bıraktı.geceleri çok zor oluyor. benimi memede sabahlıyordu. 3-4 gece ağlamaktan helak oldu.açıyordum annem bak acı diyordum kapattırıyordu ama ağlaya ağlaya sabahı ediyorduk.valla benim kızdan çok ben zorlandım. geceleri annem annem diye ağlarken ben mahvoldum.3 ay oldu hala da unutmadı. arada açar öper:)

inşallah canım daha ben acı sürmeyi denemedim ama deniyecem çok aşırı düşkün öyle böyle değil günde gecede yarım saatte bir emmek istiyor bıktırdı artık doktorda kes dedi zaten ama yavaş yavaş kes gündüz hiç verme gece ver sonra tamamen kes dedi ama yavaş yavaş kesmem mümkün değil ki bas bas bağırıyor vermeyince memem memem diye vuruyor bile bana

kızlar görüşmem olumlu oldu. allah izin verirse başlıyorum.bir süre eşim bakacak sonra da birazcık annem. ama baıcı buldum. öyle ötüyüm ki. o kadar iş aradım. buldum. 2 yıl bekledim ızım derdini anlatsın diye.şimdi bırakamıyorum. çok zoruma gidiyor.içimden bir parça koparıyorlar sanki.boğazım düğüm düğüm.bu konuda ço duygusal ve hassasım.sevinemedim bile işe
mattikacığım senin bakıcı vardı di mi? nasılsınız? bakıcıyla neler konuştun başlamadan? çevrenden duydukların tavsiyelerin var mı?bana biraz yardımcı olur musun bu konuda?

aynen benim ki öyleydi. hatta yarım saati bile bulmuyordu. artık son zamanlarda dayanamadım.iliğim kemiğim kurudu:)öyle bir sinirle uyanıyordum ki. annemlere gittim.1,5 ay kadar kaldım. annemler bana sürekli sen çok sinirlisin diyip durdu. daha çok sinirlendim.o gazla kesitim memeyi.kararlı olmak çok önemli ama. çünkü gerçekten onların ağlamalrına dayanmak çok zor.

Canim millet bebegi 3 aylikken basliyor ise. 2 yasina kadar baktin daha nr istiyorsn. Bence bir kariyerin varsa illa birgub geru doneceksin. Anneye daha zor duygusal acidan. Yaz tatili sonrasi ilk 3 gun ben cok uzuldm yine. Bizim bakicimiz komsumuz tanidigim bir aile. Gecen sene de onlar bakti. Guvendigin biriyse olur gider. Onun evine mi birakacaksin senin evine mi gelcek. Aile hayatini gozlemle icine siniyorsa olur. Her ayrintiya takilma. Bazi seyleri yasadikca uyariyorsun. Sevgiyle bakilsin en onemli nokta bu.

themis hoş geldin canım tekrardan demek mert için hiperaktiviteden şüpheleniyorlar.canım geçen bi tv programında seyretmiştim doktorlar sadece aşırı hareketli çocuklarada hiperaktivite teşhisi koyabiliyorlarmış.gerçekten hiperaktivite olan çocuklar ilaç tedavisi görüyorlarmış ama aşırı hareketli çocuklar ilaç tedavisi görmeden düzelebiliyorlarmış.bence iyi bi doktora hatta pedegoga götür canım.doktor şöle bi soru sormuştu izleyiciye çocuğunuz sizin basit isteklerini yerine getirebiliyormu mesela kumandayı al getir.hiperaktif olan çocuklar bunları yapmazlarmış.bende şüpheleniyordum emir için ama bizimki sadece aşırı hareketli bi çocuk çoğu komutu yerine getirebiliyor çünkü.

umutluay canım hakkınızda hayırlısı olsun çabucak alışırsınız inşallah.ben çalışan bi annenin çocuğu olduğum için kenedim işe dönmeyi düşünmedim.ihtiyacımız olsaydı mecbur dönebilirdim ama eşim tek başına idare edebiliyor şuanda.okula başlayınca geri dönmeyi düşünebilirim belki şuan bi planım yok açıkçası.birde emir kaan çok hareketli bi çocuk aşırı hareketli bi çocuk ona kimsein benin kadar tahammül edebileceğini düşünmüyorum.anneannesi çalışmasaydı belki ona bırakabilirdim.emir okula başladığında anneannemiz emekli oluyor o yüzden işe geri dönmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…