2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Kizlar nasıl biraktrdnz biz halanbirakamdik gece bezi cok doluyo sbha karsi bidaha degistryrm gece cok süt iciyo onu nasil biraktrcam bilmiyorum
cocuktan cocuga degisir canim ama gece sutunu birakin artik en fzla 1 hafta zorlanirsiniz. sadece tuvalet icin degil disleri icin falan da iyi degil. gece su veriyorum sadece bardakla o yuzden gece de bezi birakabildik

WC yede alıştırabilirsin direk aslında snein içinde daha kolay olur lazımlıktan tuvalete alıştırmakta ayrı bi sorun olabiliyormuş çünkü bazen.gerçi bende lazımlık aldım ama benimki oturmadı tuvaleti istedi daha eğlenceli geldi heralde.bence başla canım sen seninkiler hazır gibi.

herşeyi anlıyor hemen hemen kendinide her konuda ifade edebiliyor çoğu şeyi söylüyor ama cümleler kurmuyor tabi.emir düştü ayak acıdı gibi gibi konuşuyo birleştiremiyor daha.ayrı ayrı konuşuyor.genelde 2 kelime olarak kuruyor cümlelerini.

aynen bizimkide kuru kalkıyordu sorun olmadı o yüzden ama ben yinede gece kalkarsa tutuyorum çişe söylemesede tutmasın diye uyanmassa kaldırmıyorum hiç.bende lazımlığa alıştıracaktım aldım ama istemedi oturmak direk wc ye alışmış oldu.suyla oynamak falan daha eğlenceli geldi.

Kizlar nasıl biraktrdnz biz halanbirakamdik gece bezi cok doluyo sbha karsi bidaha degistryrm gece cok süt iciyo onu nasil biraktrcam bilmiyorum

canım gündüz bıraktınızmı sadece gecemi takıyosunuz.bence ilk önce gece sütünü bıraktır yoksa zorlanırsın yada süt verdikten yarım saat sonra falan çişe kaldır oda seni baya yorar gece hem süte hem çişe kalkarsın uykusu bölnür falan.sen en iyisi süt yerine su ver gece süt gibi içmez zaten sususzluğu dinince bırakır.gündüz çişe iyi alışan bebekler gecede yapmaz derler ama sen gece bez takarsan oda nasıl olsa bez var deyip kalkıp sölemeyebilir gece çişini.sütü bırakıp alezin altına poşet falan serip geçirrise diye hatta alıştırma küloduda takabilirsin.beze güvenmesin bence.

cocuktan cocuga degisir canim ama gece sutunu birakin artik en fzla 1 hafta zorlanirsiniz. sadece tuvalet icin degil disleri icin falan da iyi degil. gece su veriyorum sadece bardakla o yuzden gece de bezi birakabildik
Ahh bi birakabilsek yikiyo ortaligi bugece tekrar denicem su yada şekerli su vericem ins ozamn birakabiliriz

Canm gündüz de birakmdk cok sut iciyo vazgeciremyrm sutten gece uyku sorunmz coj zaten gec yatıyo erken kalkiyo bazen 18 saat ayakta dolanyrm cok yoruyo beni kaynanamdayken kucuk Gorumcem var onla birlik te gdp yapıyor du eve geldik altina yapiyo ayaklr hep çıplak usutuyo galiba bezi istemiyo ben gormdn çıkarıyor bezini nasi yapsam bilmiyorum

bezi bıraktırmakta ki en önemli şey sabır kızlar bezi çıkarıp bidaha hiç takmamak gerekiyor pes etmeden.ve başlarda onun söylemesini beklemeden devamlı onu çişe tutmak gerekiyor oyunla falan.devamlı ona çişini artık tuvalete veya lazımlığa yapması gerektiği hakkında konuşmak gerekiyor.biz pepenin şarkısını söylüyorduk.çişimiz tuvalete kakamız tuvalete diye bi şarkısı var.başlarda zaten naparsanız yapın kazalar oluyor çok titizseniz bence halıları kaldırın.ben kaldırmadım bu eğitim için göndermemiştim yıkamaya şimdi şükür eğitim bitti yeni göndericem.bizimki gece kuru kalkmasına rağmen 15 günde 1 gece yatağına kaçırdı o gecede korkmuş korktuğu içinmi kaçırdı kaçırdığı içinmi korktu anlamadım.inekten korktum diyor sorunca.yatağa her ihtimale karşı koruyucu takmak şart bence.kaçırsa bile ona kızmadan tekrar tekrar anlatmak.birazda yaptıklarını göre göre anlıyorlar naptıklarını.bazı çocuklar çişinden kakasından korkabiliyormuş.bizimki çişinden değilde kakasından korkmuştu.

benim oglan hala kefir iciyo gece , cok hareketli , istahida iyi ama yinede acikiyo, yalniz bizimkiler 3-4aydir gece yapmiyorlar kurular yani.oglan kefir icse de yapmiyo.sabah uyanir uyanmaz yapiyorlar ya da bi yarim saat sonra .

esim haftaya izinli bi deneme yapayim olmazsa.ben dogumdan sonra denerim diyorum.
Benim kizim bi cok seyi iki kelimelik cumlelerle anlatiyo. Su koy , hadi ari ac diyo mesela (ari viz viz sarkisi), 2 kelime cok rahat kuruyo 3kelimelere de yeni gecti ufaktan.kelime olarak da 40-50kelimesi vardir, duydugu her kelimeyi soyluyo, oglanda da anlama var ama konusma kizin 3te biri kadar.ama ikisi de butun komutlarimi anlayip yapiyorlar cok sukur..oglan ne zaman kiza yetisir bilmiyrm ama kizlar cok beter hemen sokuyorlar herseyi.

Sıvı gecirmez alez aldım canim baslicam bnde ama tam hazır değil galiba bnmki
anladım canım ben gündüz bıraktınız sandım.her çocuk farklı oluyo canım hazır değildir belki dediğin gibi senin kuzun.biraz daha bekle olmadı sen zaten alırsın ondan sinyalleri.hazır olduğunda başlarsınız boşuna kızınıda kensinide üzme.sonuçta hepsi bi zaman öğreniyor bu işi.zaten 24 ay 36 ay arası diyorlar eğitim içiru zaman.

canım görmemişim hamile olduğunu hamilelikte zor olur tabi ama küçük bebeklede zor olabilir.sana bu süreçte yardımcı olabilecek annen kardeşin falan olsa aslında en azından wc ye getir götür işlerini yapardı.tabi en uygun zamanı sen bilirsin onların anneleri sensiz.allah yardımcın olsun canım.gerçi eşin izne çıkıcakmış anlattığına göre kolay gibi görünüyo sizin eğitim işi o varkende yapabilirsiniz bu işi.çocuk hazırsa çok uzun sürmez bizimkinin çiş demesi 2 gün sürdü tabi sonraları kaçırdı çok kez 12-13 günde tamamen çiş kaka öğrenmişti

artık çişinide tutabiliyor uzun süre mesela bugün dışardaydık çiş dedi benzinliğe gidene kadar yapmadı başlarda uzun süre tutamıyorlar.bende çekiniyoru m oraya buraya çişe tutturmaya .çok şükür maşallah bugünlere gelebileceğimizi düşünmemiştim ilk zamanlarçoğu kez beiz taksammı dedim ama çabalarım boşa gidecek diye takmadım

biz annemdeyken cikardik bezi ben hamilelikten tahammulsuz olabiliyorum orda rahat olur diye. yanimda da lazimlik vardi adaptor alcam eve. bence olay bezi birakmakta. lazimlik da zorunluydu dun baya yol geldik cis geldi dedikce durduk yol kenarinda lazimligina yapti. ayakta yaptirmayi alistirmak da istemedim her durumda pantolonunu indirip yapmak istermis diye. bu is zor gervekten cok sukur az cok basardik cok korkuyordum

22 ay emzirdm ben gece emdigi icin baska seye alismadi. ama iste her bebek farkli sartlar farkli. kefir de cok faydaliymis hic icmedik ama.
oglum baya baya konusuyor ard arda 3-5 cunle kuruyor. okudugumiz kitabi yasadigi olayi anlatiyor. zaten konusmasa wc fln alismazdi. dogum yakinmis senin ben de hamileyim ama daha var

hic kimsem yok canim.yalnizim ben.birak cisi kakayi bu halimle iki cocuga bakiyrm

ben emziremedim ama 11ay sagarak anne sutu verdim.ondan sonra inek sutune gectim.kizim 3-4ay once inek sutunu de gece beslenmesini de birakti ama oglumu kefire alistirdim.oglen ve gece uykusundan once ve gece kefir iciyo.gunde yarim litre kefir iciyo.cok saglikli ama gece icmeyi nezaman birakir bilmiyorum.gerci kaka cis yapmiyor ama
.

canım bence sen yardımcın da yoksa çiş kaka işini bırak bebek doğsun ilk 2 ayı atlatın sonra başlarsınız. 19 aylıklar demiştin di mi şimdi oğlum 23 aylık 4 ay önceki bilinciyle şimdiki bilinci çok farklı. aklı erince daha kolay oluyor. sen farkındalık olşutur sürekli, bezdeki kakayı göster top olmuş büyük olmuş vs diye. tuvalete yapınca kakadan korkmuyor daha önceden görünce.
bu arada 11 ay sağmışsın allah mükafatını ayrı verir senin maşallah sabrına azmine

Ben de aynisini dusundum.kisa gelicek ama iyice akillari ersin diyorum.sagol canim.tek basima emzirmevolmadi ama dolu dolu anne sutu ictiler.gunde iki kilo sutum olurdu

19 aylıkmıydı senın kuzular bnde wylül annesı sandım senı canım boşver sen o zaman bekle biraz daha.senin kuzular kardeş gelince bu işi sabote edebilirler zaten.cişi öğrenen bebişler kardeş gelince geri beze dönebiliyorlarmışya.seninkiler dahaküçük anlaşmakta zorlanabilirsiniz bu konularda.

Kızlar ilk wc wgitinne başladığında nasil bebisler hep altina yapiyo muydu

yapmazmı canım ilk gün ben götürmessem hep altına yaptı.bez olduğunda yaptığından daha cok yaptı bide neden anlamadım.2. gün 1-2 kere ciş dedi ama yinede çoğu zaman demeden yapıyordu.cok şükür genelde parkeye denk getiriyordu.ayyy ne günler geçirdik ama allah hepimize sabır versin.kızıysun ama ona belli etmemek için uğraşıyorsun bide.ben bi kere kzıdım o gün benimle wc ye gitmek istemedi neysekşi sonraki gün tekrar girmeye başladı.yani böle böle 12-13 günümüzü aldı.vallahi günümüze şükür o günler hiç öğrenemeyecekmiş gibi geliyordu yada ben başaramayacakmışım gibi ama şükür atlattık o günleri.çok şükür kaçırmıyoruz artık.öğrenseler bile arada kaçırmalar olabilicekmiş onlarada hazırlıklıyım.
direk wc ye alıştırıcaksanız suyla ğeçeteyle oynamasına izin verin buda çok işe yarıyor.wc ye gitmek hoşuna gidiyo bizimkinin bu sayede.başlarda çişimiz olmasada sokuyodu bizi bi ara ömrüm tuvalette geçecek sanıyordum.

bide canım başlarda onun çiş demesini bekleme yapacağını düşündüğün zamanlar sık aralıklarla kendin götür.orda oynarken falan yapsınki alışsın.çiş demeyi öğrenseler bile başlarda her seferinde söylemeyebiliyorlar.

Kızlar ilk wc wgitinne başladığında nasil bebisler hep altina yapiyo muydu
tabi hep altina yapti ramazanda denedik 3 gun. hep altina yapti kakayi d tuttu 3 gun boyunca. ben de kabiz olur catlak olur diye beze dondum. bundan 1 ay sonra yine cikardik bezi sadece bir aksam ortaliga yapti. ikinci gun altina kacirinca uzuldu. ufak kazalar disinda sorun yok simdi. cunku ben buyukum artiik cis ve de kaka yapiyorum diyor :))
ben beze donunce bezden rahatsiz olukca konustim tuvalete yapicaz diye o ise yaradi.

slmlar uzun zamandır yoktum dogum gunumuzu bıraz erken kutladık normalde 6 eylulduu ama aılelerr le bır arada olunca yaptık .. 16 dısımız tamamlandı sonunda uykusuz geceler bıter dıye artık dıye umut edıyorumm..

Kızlar cok saolun denicem ilk 2 3 gun hep altina yaptı baklm nekdr sürecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…