gunaydın cnm hgggünaydın güzel hanımlar ve tatlı bebişleri::)
günaydın kızlarr
cumartesi yeniden şeker yüklemesine girdim birazdan belli olur umarım şekerim çıkmaz birde idrar kültürü yapıldı off off
26 haftalık gebelık
Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar hiçbir zaman günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer böyle oluyorsa bir erken doğum eylemi işaretçisi olabilirler.
Her anne adayı gibi siz de erken doğum belirtilerine duyarlı olmalı ve gerekli durumlarda doktorunuza haber vermelisiniz:
Erken doğum tehdididinin en önemli belirtisi rahimde düzenli aralıklarla ortaya çıkan kasılmalardır. Bu kasılmalar ender durumlarda ağrısız da olabilirler.
Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avcunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurun. Avucunuzun altında rahiminizin "toplanıyor" hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber verin.
Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 34 cm. ve ağırlığı yaklaşık 820 (550-1330) gram!
bebişin kaç gram cnm ben son gittiğimde dr söylemedi ben sormayı unuttum iki hafta sonra gidecem.birde çatlak oluştumu sende bi deeee şimdi hangi ilaçları kullanıyon demir vitamin vs.:)
cnm ben en son 22 haftada ayrıntılıya gırdıgımde mınık kızımm 55o gr 29 cmdıı .. sımdı bılmıyorumm ama cok merak edıyorum catlak olusmadı sukurler olsun sabah aksam yaglanıyorumm amaa bebe yagı fındık ve badem yagı 3 karıstırdım bı sıseye ondan suuruyorumm bıde vazelınn aradaa oda yaglı oldugu ıcın cıldı nemlı tutuyor. bol su ıcmek cok onemlıı demır ılacı sabahları vıtamıınıde aksam yemegınden sonra alıyorumm.. ama cok ıstah yapıoo bende bu ılaclarr doymak bılmıyorumm ..
Günaydın annısler nasılsınız
biz ii olmaya calısyrz dun sbh bzm ıcın cok kotuydu cok uzgun mutszdm suan dua edyrm o stresle bebısımı dusrmdm dıe ama butun gun agrı cektım bugun ıyım sukur bnm ve bebsım ıcın dua edın kızlar lutfen....
biz ii olmaya calısyrz dun sbh bzm ıcın cok kotuydu cok uzgun mutszdm suan dua edyrm o stresle bebısımı dusrmdm dıe ama butun gun agrı cektım bugun ıyım sukur bnm ve bebsım ıcın dua edın kızlar lutfen....
kendınmı bıraktın dr mu dedı.. eger kendı kafandan bıraktıysann ıı yapmamısın cnmm .bende sabah ezanında uyanıyorumm cok ac olarakk bı dılım ekmege bıseyler surup yatıyorumm gozum kapalıda olsa yıyoruzz kızımlaademir ilacını ben henüz kullanmıyorum aslında kullanmam lazım.geçen gün hemoglobin ve hemotokrit değerlerime baktım iyi.hem ben ilaç alsamda almasamda yiyorummm.bu sabah 5te uyandım ve aklımda sabah açma yemeliyim die düşünüyordum off offf 8 kilo aldım yaa
kg konusunu cogu kısı konusmak ıstemıyor cnmm canımızı sıkan bı konu talep olursa lıste yaparımm sorun deıll amagereklımı bılmıyorumm .. bende 6 kgdayım meselaaaa bazen cok takıyorumm amaa bzende hamıleyım sonucta mıllet 3o kg alıoo deyıp kendımı tesellı edıyorum allahtan esım bu konuda cok anlayıslııgünaydın annişler az önce tartıldım 74 kg olmuşum:18: toplam 4kg yu buldum..acaba diyorum hamileliğimizin başından bu yana toplam kaç kg aldığımızı gösteren bir listemi hazırlasak topikimiz için belki kontrollü oluruz:26: onun dışında bi sorun yok..çarşamba dr. a gitcem iple çekiyoruuummmm
ne oldu cnm ???......
gunaydın cnm hgg
benım ayın 8 de bende cok merak edıyorumm zor gecmez ınss ac karnına nasıl dayanıcam kı benn .. elıfım aclıga hıc gelemıookac saat ac kalıcazz oyuzden benı tek dusundurenn yemek yıyememekk ne bogazlakk oldukk yahuu kızcemleee
İstanbula zaten çok zor alışmıştık biz
bu ne kalabalık,ne gürültü,ne hengame
şok olmuştuk ilk sene,çok da sevemedik açıkçası
pek memur şehri değil,kalanlara şaşırıyorum ben hep gidicem gözüyle baktım
4 yıl kaldık burda şimdi veda edicez ama yine de biraz burukluk yaşıyor insan.
Ben doğduğumdan beri İStanbul'da olduğum için , bana garip gelmiyor artık, sadece kalabalığı, trafiği yoruyor insanı ama onada çare yok malesef , Ankara'ya da alışırsınız canım
evet beylikdüzündeyim canım, halana gelirsen görüşelim
kitap okumak güzel fikir, hamilelikten önce deli gibi kitap okurdum ben, ama şimdi çok bunalıyorum kitap okurken, sürekli odaklanmak daraltıyor beni
beylidüzü istanbulun pek çok yerine göre oldukça sakin,bende seviyorum bu yüzden , şimdi neredesiniz ?
ben de beylikdüzünde oturuyorum.
üzülme cnm hiç kimse bnm gibi değil die düşünme inan herkeste neredeyse aynı problemler var sıkma canını.sırf hamile olduğumz için odunlardan insana dönüşmesini beklememeli.allah yardımcın olsunburda anlatamıcgm seyler cnm sadece dua ıstyrm sızden allh bana sbr versın de su evlılıgı yurtblym
burda anlatamıcgm seyler cnm sadece dua ıstyrm sızden allh bana sbr versın de su evlılıgı yurtblym
6. Ayda geçiyorsa çok iyi yaa:)) ben sinirli tahammülsüz birisi oldum çıktım valla. Bazen konuşmak bile istemiyorum. Saatlerce sessiz kalabilirim:)))ay canım bu dönemler hassas döenmeler normalda gülüp geçeceğin takılmayacağın şeylere takılıyorsunn insanlarda çokkk tuhaffff luzumsuzzzzzzzzzz bende öyleydimm 6.ayımda geçttii o fasıllll
boşverrr yaaa nederseler desinlerr sen sıkıntıya girip beibşinide germe şekerim
günaydın annısler nasılsınız
haftaya bikac gunlugune ege taraflarina kacamak yapacagim. ancak denize girerken ne giyecegime karar veremedim. bikini ile rahat edemiyorum, guneslenirken sekilden sekile giriyorum cunku:)). hamile mayosu denen bisey var mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?