2012 Ekim bebekleri büyüyor

Selam kızlar,

Saat 04:25 var mı uyumayan ? Benoğluşumu emzirdim şimdi diğer göğsümü sağıyorum.

Bu gün EEG çekilemedik, çünkü sevgili bebişim uyumayı reddetti. Uyutabilmen için 1 saat mühlet veriyorlar, o bir saat içinde belki 10 kere uyuttuk, gel gör ki yatağa yatırmamızla uyanması bir oluyor.Mecburen haftaya yeni bir randevu verdiler...

Bu arada ben de hamileliğim boyunca canıma okuyan dişimi 40'ımız da çıktığına göre yaptırmaya gittim, kanal tedavilik duruma gelmiş. Ve aklıma geldikçe yerimden hopluyorum, kanal tedavisi anestezisiz yapıldı :KK53::KK53::KK53: Lokal anestezi bile süte geçiyormuş yahu:KK43: Anesteziden sonraki ilk 6 saatte gelen tüm sütleri sağıp atmam gerekirmiş, e ben de hazırlıksızım, yanımda süt yok, dişimi erteleyecek takatım da kalmamış, e bu güne kadar mama vermemek için de akla karayı seçmişim.

Zıplaya zıplaya diş yaptırdım, oyhhh:KK53:

Aman tanrımmm... Ne yaptın? Nasıl dayandın? Şuan ağrın yok mu? Analık işte demi... Hepimiz nelere katlanıyoruz. Çok geçmiş olsun canım. Ben de mama vermemek için nelere katlanıyorum... Gece gündüz emdikten sonra sağıyorum. Bazen 10 bazen daha az bazen de 20 cc çıkarabiliyorum. Akşam olunca kudurmlarımız devam ediyor açlıktan. Yalnız sanki dün daha az huysuzlandı. Sağdığım sütleri biriktirip akşamlrı veriyum. Derin dondurucuda 2 tane 125 cc sütüm var okadar. Onun dışında anca sağdıklarım akşamı çıkaryor. Çok uğraşıyorum. Herşey onun için.. Bol su ve hipp tüketiyorum. Hipp natal a yeni başladım zamanla işe yarayacağına inanıyorum. Zaten inanmak herşeydir demi :KK16:

Kizlar dun mevludumuzu yaptik tam 25 kisiydik kizim masallah cok.uslu idi uyudu genelde sutumu sagmistim uyaninca onu icirdim birde size ravsiyem sut artirmam icin maltana alin acaip sut yapiyor birde dun cok si.irlendim eltimin oglu kizimin yuzunu cizdi ben mutfakta idim... Cok canim s8kildi cocukmus yaparmis gerekce bu sanki o torun bi degil sonra evi darma duman etti herkez cekip gitti bende sinirden bir guzel agladim kayinvalideyede cok bozuldum evimiz yakin bir demediki duruyumda beraber toparlayalim evini ama eltim olsaydi denirdi ona nryse allahtan anlaayisli esim varda o yardim etti

hahaha suyu fırlattı hatunn :KK52:

bizde aynıyız canım pış pış anca kolumda yatıyor göğsüme dayanıyor memeye yakın olacak illa yoksa mıkırdanıyor...onlar iyi olsun hoş olsun da varsın biz uyumayalım

canım kusura bakma dun aksam bırden cıktım esım babaanesını almaya gıtmıstı geldıler 5 aydır gorusmuyoduk koydeydı onlar gelınce bırden cıktım ayıp olmasın dıye..sabah 7 ye kadar ayaktaydı bızım kız...uyumadık yanıı:emir_bebek:

herkese iyi pazarlar kızlar..
kızımı uyutmaya çalışıyorum.. sabah 9da uyandı. bu saate kadar parça parça uyudu. karnı tok altını değiştirdim gazıda yok ama uykuya bi türlğ geçemiyor. eşim işte. annemde gitti. yalnızım..o ağladıkça sinirlerim harap oluyo:KK43: gece daha rahat çok şükür ama gündüz olunca bi kaç gündür böyle krizdeyiz. napcam bilmiyorum.:26:
bide çok yavaş kilo alıyo kızım:KK43: sütüm ok yok. emince uzun emiyo ama yetmiyo. ardından mama veriyorum. gece hiç emmiyo. mama yiyo. bende gece sğtğmğ sağıyorum en azından bi sonraki öğüne anne sütü alsın diye ama süütm hi artmıycak gibi gelio. sinirim bozuluyo:KK43: off çok daraldım....kilolarımıda veremedim daha:KK43: :KK50:23 kilo almıştım. 13ü gitti henüz.:KK43: daha da gitcek gibi görünmüyo:KK43: karnımdada -küçüldükçe karnım- belirginleşen kararma var. o hiç geçmiycekmi acaba?:26::26:sizde de var mı böyle bişi?

Alıntıdır

ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.

doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş

Alıntıdır

Son düzenleme:
Kizlar dun mevludumuzu yaptik tam 25 kisiydik kizim masallah cok.uslu idi uyudu genelde sutumu sagmistim uyaninca onu icirdim birde size ravsiyem sut artirmam icin maltana alin acaip sut yapiyor birde dun cok si.irlendim eltimin oglu kizimin yuzunu cizdi ben mutfakta idim... Cok canim s8kildi cocukmus yaparmis gerekce bu sanki o torun bi degil sonra evi darma duman etti herkez cekip gitti bende sinirden bir guzel agladim kayinvalideyede cok bozuldum evimiz yakin bir demediki duruyumda beraber toparlayalim evini ama eltim olsaydi denirdi ona nryse allahtan anlaayisli esim varda o yardim etti

Canım bu maltanayı hangi marketten alıyorsun acaba ?

sanirim bebegim biberona alisti gunduzleri meme emmiyor cok sinir oldum yaaa sutum cok az mama vermek zorundaydim ne yapaydim zaten acliktan zayiflamis yavrum

Alıntıdır

ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.

doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş

Alıntıdır

yeşil köpüklü kaka dışındaki tüm belirtiler varrr :KK43: denim bakalım 6 saat aynı meme olayını ... sağol paylaşım için...

Aman tanrımmm... Ne yaptın? Nasıl dayandın? Şuan ağrın yok mu? Analık işte demi... Hepimiz nelere katlanıyoruz. Çok geçmiş olsun canım. Ben de mama vermemek için nelere katlanıyorum... Gece gündüz emdikten sonra sağıyorum. Bazen 10 bazen daha az bazen de 20 cc çıkarabiliyorum. Akşam olunca kudurmlarımız devam ediyor açlıktan. Yalnız sanki dün daha az huysuzlandı. Sağdığım sütleri biriktirip akşamlrı veriyum. Derin dondurucuda 2 tane 125 cc sütüm var okadar. Onun dışında anca sağdıklarım akşamı çıkaryor. Çok uğraşıyorum. Herşey onun için.. Bol su ve hipp tüketiyorum. Hipp natal a yeni başladım zamanla işe yarayacağına inanıyorum. Zaten inanmak herşeydir demi :KK16:
cnm ben de aynen senin gibiyim yalnız bir haftaır sağmayı bıraktım su an hıc sutum de yok dolapta ama bebişime sütüm yetmeye basladı,sağınca süt cıkmaınca cok moralım bozuluyordu sımdı daha ıyıyım,bilmiyorum hata mı yapıyorum

sanirim bebegim biberona alisti gunduzleri meme emmiyor cok sinir oldum yaaa sutum cok az mama vermek zorundaydim ne yapaydim zaten acliktan zayiflamis yavrum

biberonun markası ne?

oğlum doğduğunda hiç sütüm yoktu. ben de mama vermeyi hiç istemediğimden (zaten kendisi de mama yemedi.. bir iki kaşık yiyip bırakıyordu) çok çok az şekerle su verdim. bebedorun küçük suluk biberonlarıyla vermiştim.. tabi şakır şakır ağzına geldiği için sular bizim sıpa cuk cuk içti suyu. 2. gün sütüm geldi bizimki memeyi reddetti. biberon veriyorum tutuyordu. tabi sütüm geldi ama öyle şarıl şarıl akmıyor. önce bi uğraşması lazım sütü getirmesi için. 1 gün aç kaldı, çok az suyla destekledik açlığını. en sonunda tuttu memeyi şükürler olsun. şimdi dr browns'un biberonunu kullanıyorum ama günde bir kere falan. o da sağdığım sütleri vermek için. bizimki bu sefer biberona burun kıvırıyor. dr browns biberonlarının akışkanlığı gerçekten çok yavaş. ve gaz yapmama özelliği var. geniş ağızlı biberonları anne memesi benziyor ve çektikçe uzuyor. akışkanlığı az ve anne memesi benzeyen mamajoo biberonları var. onu da tavsiye edebilirim. memeyi reddetmemesi için akışkanlığı az olan biberon seçmelisin.

yeşil köpüklü kaka dışındaki tüm belirtiler varrr :KK43: denim bakalım 6 saat aynı meme olayını ... sağol paylaşım için...

yeşil köpüklü kaka dışındaki belirtiler benim oğlumda da var. ama o belirtiler zaten kolikler de var. benim oğlan da kolik. o yüzden telaş yapma.

Ben nuby kullaniyorum guzel bir markA ANNE nenesine uygun biberonu e kasikli biberonu var kizim hic daha nemeyi reddetmedi

Ooof oof sorma canım ya dün gece neler çekiğimi, ağrıdan deliriyordum nerdeyse, kafamı duvarlara vurasım geldi. Minoset bana mısın demedi. Gözümü açamadım, başımı kaldıramadım, nasıl anlatayım, sonra açtım bir Felak Nas okudum ve inanmayacaksın belki ama daha okumaya başlarken hafifledi, sonra da vurdum kafayı yattım..Bu gün hiç ağrım olmadı, zaten doktor yarına rahatlarsın demişti.

Biliyor musun, aynı şeyleri yaşıyoruz. Aynen yani. Ben de sabaha karşı sağdıklarımı akşamları veriyorum, her akşam olmuyor ama bazı akşamlar sütüm yetmiyor, hemen buzluktakiler yetişiyor imdadıma. Ben de 10 cc, 20 cc için çok mücadele verdim ama uğraşa uğraşa artık tek göğsümden 35-70 cc arası süt çıkıyor şükür. Devam et bence, artacak göreceksin.

Ve ta-taaaammm, bir bakacaksın fışkırarak geliyor. Bebek bir göğsümü emerken diğer göğsüme biberon şişesi koymak zorundayım, 20 cc kendiliğinden boşalıyor. Bebek ağladığında yanına giderken göğüslerimden fışkırıyor, üstüm başım süt oluyor.Göğüs pedi dayanmıyor, yavrummm diye bebeği sevsem, fotoğraflarına baksam yine sızdırıyorum. Ne giysem süt lekesi oluyor :)

Darısı sütü az olan tüm annelerin başına. Çabaladıkça yavaş da olsa artıyor, kimse pes etmesin:KK34:

Dilimi ısırıp, popomu kaşıyorum bu arada :KK66:

Son düzenleme:
EEG niçin çekilecekti canım? Standart prosedür değil heralde? Bu arada kanal tedavimi yıllar evvel lokal anesteziyle yaptırırken bile hopladığımdan özellikle takdir ettim seni, geçmiş olsun!:nazar:

Yok değil, benimkinin özel bir durumu var o yüzden çekiliyor. Yeni doğduğunda bir nöbet geçirdi, bak şu sayfada anlatmıştım:

http://www.kadinlarkulubu.com/ekim-anneleri/565653-2012-ekim-bebekleri-buyuyor-156.html

O yüzden çekilecek canım EEG.

Teşekkür ederim bu arada, şimdilik geçti gitti ama haftaya bir daha:18:Şimdi sinirleri açtı, ilaç koydu. Haftaya sinirleri alacak :18:

Son düzenleme:
Ulkerin mali sokta satiliyor

Canım şoka gittim aldım hemen.. Bakalım bugün bir tane içtim. Tadı çok güzelmiş... Sen günde kaç tane tüketiyorsun?

cnm ben de aynen senin gibiyim yalnız bir haftaır sağmayı bıraktım su an hıc sutum de yok dolapta ama bebişime sütüm yetmeye basladı,sağınca süt cıkmaınca cok moralım bozuluyordu sımdı daha ıyıyım,bilmiyorum hata mı yapıyorum

Canım sağdıkça artar aslında.. Beyne bu süt yeterli değil sinyali gidiyormuş. Yalnız sen sağıp sağıp sütüm az diyorsan oda ters etki yapacağından... Belki senin sağmadığın zaman daha iyi oluyordur. Psikolojik olarak kendini daha iyi hissettiğin için :)

Ooof oof sorma canım ya dün gece neler çekiğimi, ağrıdan deliriyordum nerdeyse, kafamı duvarlara vurasım geldi. Minoset bana mısın demedi. Gözümü açamadım, başımı kaldıramadım, nasıl anlatayım, sonra açtım bir Felak Nas okudum ve inanmayacaksın belki ama daha okumaya başlarken hafifledi, sonra da vurdum kafayı yattım..Bu gün hiç ağrım olmadı, zaten doktor yarına rahatlarsın demişti.

Biliyor musun, aynı şeyleri yaşıyoruz. Aynen yani. Ben de sabaha karşı sağdıklarımı akşamları veriyorum, her akşam olmuyor ama bazı akşamlar sütüm yetmiyor, hemen buzluktakiler yetişiyor imdadıma. Ben de 10 cc, 20 cc için çok mücadele verdim ama uğraşa uğraşa artık tek göğsümden 35-70 cc arası süt çıkıyor şükür. Devam et bence, artacak göreceksin.

Ve ta-taaaammm, bir bakacaksın fışkırarak geliyor. Bebek bir göğsümü emerken diğer göğsüme biberon şişesi koymak zorundayım, 20 cc kendiliğinden boşalıyor. Bebek ağladığında yanına giderken göğüslerimden fışkırıyor, üstüm başım süt oluyor.Göğüs pedi dayanmıyor, yavrummm diye bebeği sevsem, fotoğraflarına baksam yine sızdırıyorum. Ne giysem süt lekesi oluyor :)

Darısı sütü az olan tüm annelerin başına. Çabaladıkça yavaş da olsa artıyor, kimse pes etmesin:KK34:

Dilimi ısırıp, popomu kaşıyorum bu arada :KK66:

Canım benim maşallah maşallah :nazar: Benim aslında böyle değildi biliyor musun? Oğlum 2 saat emmese sağdığımda 125 cc süt geliyordu. Aman aman bir mutluydum ki sorma. Hele bir gece emzirmiştim çocuğu 2 kere zorla.. Ardından hala mememin acısına dayanamamış sağmıştım. 80 cc daha çıkmıştı süt. O ara çok önemsemedim. Nasılsa sütüm var diye dondurucuya atma işini erteledim. Sonra bir akşam bir baktım çocuk ağlıyor. Susmuyor. Mememi bir kontrol ettim süt yok. Sonra da ogün hiç sertleşmediğini fark ettim. Sonra ertesi gün daha kötü oldu. Sonra daha kötü.. Şimdi tekrar iyiye gidiyoruzdur inşallah...

X