2012 Ekim bebekleri büyüyor

İyi akşamlar hanımlar...

Oğlum kakasını yapamıyor evde kriz var dört gözle bekliyoruz kakayı...zeytinyağı sürdüm, bez bağlamadım altına ayaklı pijamalarından birini altına giydirdim, birde dalin alt açma koydum altına,minicik gözleriyle bakıyor etrafa minnoşum:KK16: off ne zor yaa onun sıkıntısı var bişey yapamıyoruz sadece bekliyoruz...bir an önce yapsa da rahatlasa kuzum benim :KK5:

Bizde de aynidurumlar canim ama biz dunden beri yapamadik kakamizi yapsin diye bekliyorum bende :KK50:

kızlar nasılsınız bayram kalabalıgından ve bebişle ugrasmaktan gıremedım hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun nıce saglıklı huzurlu bayramlar dılerım.ayrıca Cumhurıyet bayramımız kutlu olsun En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEbebıslerın burun tıkanıklıgı ıle ılgılı ne yapıyorsunuz otri bebe yı kullanıp memnun kalan varmı 3 kasımda doktor randevumuz var soracagım otri bebeyı ama gıdene kadar alıp kullansammı karar veremedım..kullandıgım serum işe yaramıyor sankı hep tıkanık burnu :KK5:
otri bebe dediğin burun aspiratörü mü? ben sevi bebeninkini almıştım,bazen çok iyi çekiyor bazen tırt..
Benim oglusumunda burnu tikali butun gece hirladi zor uyudu cocuk ne yapsam bilmiyorum persembe doktora gidicez sikayim disimi ilac vermiyeyim diyorum kiyamiyorum otri nasil biseymis merak ettim sikdi
burun tıkanıklığı tüm bebeklerde olurmuş,genizlerinde et olurmuş ve zamanla da geçermiş..damla vermiş doktor arkadaşımın oğluna,baya rahatlatmış.
kızlar benim oğluşta sürekli bi ıkınma var kakamızı çok rahat yapıyoruz çözemdim neden ıkınıyo sürekli gazdanmı acaba gazını atsada ıkınıyo

aynen,kakası sert değil hatta bildiğin cıvık,ama kıpkırmızı oluyor çıkarırken..sonra cart çıkıyor..bir de gaz sıkıntımız yok,buna rağmen,uykudan bağırarak kalkıyor,uyanmıyor ve ağlıyor,kucağıma alınca hemen susuyor..acaba rüyasında mı ağlıyor nedir?gaz sıkıntısı olsa çıkaramaz,ben sırtını sıvazlamadan kendi ağzından çıkarıyor..bir de kucağıma alır almaz susmazdı.. ya bazen çok zor geliyor..anlayamamak kötü oluyor..

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1002_535276866502470_687311388_n.jpg

kızımı banyoo yaptırdık , ne güzel bi duyguymuş Allahımm :) annem yıkadı babam su döktü eşim kameraya aldı bende öyle hayran hayran izledimm :) buarada sevi bebenin köpüklü filesini üretenden Allah razı olsun ALMAYAN ARKADAŞLARA KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUMM ..

Ahh ahh benim kocamda hergun aglatiyo beni hic bi dedigimi dinlemiyo bende cocugun cani yancak diye korkuyorum ister istemez elleme diyorum cocugu oda kusuyo hemen bana sijir olup agliyorum bende biraz arastir logusa pisikolojisini diyorum anlamiyo
Ne zor dogurdum ben o cocugu bisey olcak diye odum kopuyo
Bu arada annem gitti kaynanam geldi erkenden yatti uyudu ac kaldim aksam gecede emzirmeye kalktim kac kere karnimin gurultusundan zor durdum sabaha kadar
Dikislerimin acisindan hala oturamiyorum kizlar 11 gun oldu hala felaket aciyo normal dogum yapanlar sizin dikisler ne alemde
Benim 2 hafta oldu iyileşti canım senin de gceer en kısa zaman da ins

Sevcancim nasilsin? Emzirme durumlari nasil? Sutun artti mi? Benim hala cok az mama vermeden olmuyor :KK43: bir de dunden beri kaka yapamadik kaka yapsin diye bekliyorum bol bol pirtliyor ama kakasini yapmadi daha :KK50:
Benim ki de dünden beri yapmadı Yaa ıkına ıkına bi hal oldu
İyi akşamlar hanımlar...

Oğlum kakasını yapamıyor evde kriz var dört gözle bekliyoruz kakayı...zeytinyağı sürdüm, bez bağlamadım altına ayaklı pijamalarından birini altına giydirdim, birde dalin alt açma koydum altına,minicik gözleriyle bakıyor etrafa minnoşum:KK16: off ne zor yaa onun sıkıntısı var bişey yapamıyoruz sadece bekliyoruz...bir an önce yapsa da rahatlasa kuzum benim :KK5:
Bende aynı o sekildeyim ya ne yapmaki ki kakası yaptığında cıvık oluyor ama cok ikiniyor :S :KK50:

Annem ara ara geliyor bir kac kere birlikte temizlik yaptik ama cok yoruldu yazik anneme de kiyamiyorum genc degil ki bir daha ona is yaptirmayacam zaten yemek yapsa o daha onemli cunku ben yemek olayinda cok zorlaniyorum kiz cok vaktimi aliyor bazen ogunlerimi kaciriyorum kiz yuzunden aniden uyanip ortaligi ayaga kaldiriyor bazen uzun sure ac kaliyorum bakalim ne zaman duzene giricez kasim sonunda edremite gidicez kayinvalidemlere orda guzel besleniriz de kilo almazsam iyidir nasil vericem bu kilolari bakalim :26:

takma kafanı verirsin kilolarını olmadı platese yada yüzmeye gideriz beraber:KK9::KK9::KK9: edremitte de daha rahat edersin,haklısın canım.. benım annem de 49 yasında yapıyor sağolsun ama mahvoluyor dediğin gibi.. bu sene ona en kralından bir tatil hediiye edicem bol bol dinlensin..

Asude bizde dort gozle bekliyoruz,kizima zeytinyagi surdum,karnina da minik minik masaj yaptim...bekliyorum su an,insallah yaparlar :KK5:
pirt pirt alttan gaz cikariyor sadece,ikiniyor ikiniyor,kipkirmizi oluyor...yorgunluktan sizdi simdi :KK43:

Bizde de aynidurumlar canim ama biz dunden beri yapamadik kakamizi yapsin diye bekliyorum bende :KK50:

Bende aynı o sekildeyim ya ne yapmaki ki kakası yaptığında cıvık oluyor ama cok ikiniyor :S :KK50:

Kızlarr desenize kaka nöbetindeyiz :KK5:

canım o ıkınma bizde de var, kakası cıvık dediğin gibi ama yine de kıpkırmızı oluyor sıkınmaktan, şuruptan sonra gerçi biraz azaldı ama yine de hep bir ıkınmak sıkınmak sanki huy edinmiş gibi,,pırt yapsa bilee hatta kakasını baya yapsa bile sanki yetmiyor gibi hep ıkınıyor...doktorumuz 3. aydan sonra tamamen geçer dedi, bakalım bekleyip göreceğiz:KK31:

kızlar nasılsınız bayram kalabalıgından ve bebişle ugrasmaktan gıremedım hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun nıce saglıklı huzurlu bayramlar dılerım.ayrıca Cumhurıyet bayramımız kutlu olsun En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEbebıslerın burun tıkanıklıgı ıle ılgılı ne yapıyorsunuz otri bebe yı kullanıp memnun kalan varmı 3 kasımda doktor randevumuz var soracagım otri bebeyı ama gıdene kadar alıp kullansammı karar veremedım..kullandıgım serum işe yaramıyor sankı hep tıkanık burnu :KK5:

Selam canım, doktorumuz hastaneden çıkarken bize Clear burun damlası yazmıştı, günde 3-4 kez ikişer damla. Hiç burun tıkanıklığı yaşamadık. İstersen doktoruna danışıp sen de kullanabilirsin, tavsiye ederim...

doktor göbeği düşmeden yıkamayın dedi.15 gün oldu hala düşmedii.ıslak bezle siliyorum kuzumu.

Bu doktorlar da çeşit çeşit yahu. Bize yıkamak için göbeğinin düşmesini beklemenize gerek yok dedi. Pansuman seti yazdı. Biz 2 günde bir yıkadık ve 18. gün düştü göbek bağımız, hiçbir sorun da yaşamadık. Tabi ıslak bırakmamak gerekiyor banyodan sonra. 15 gün yıkamadan nasıl oluyor, doktorlar neden bu kadar farklı farklı şeyler söylüyor, anlamıyorum..:emir_bebek:

Son düzenleme:
canım o ıkınma bizde de var, kakası cıvık dediğin gibi ama yine de kıpkırmızı oluyor sıkınmaktan, şuruptan sonra gerçi biraz azaldı ama yine de hep bir ıkınmak sıkınmak sanki huy edinmiş gibi,,pırt yapsa bilee hatta kakasını baya yapsa bile sanki yetmiyor gibi hep ıkınıyor...doktorumuz 3. aydan sonra tamamen geçer dedi, bakalım bekleyip göreceğiz:KK31:

Aynen ya kaka nobetindeyim pirtliyot kaka sanıyorum kac kere actım altını bu yüzden off Yaa belkide dediğin gibi huy edinmistir ıkın ıkın hi hal oluyor Dr bana da 3 ay dedi ama kimi ark daha uzun sürdü kimi daha az diyen de var yani galiba bu günleri bi sekilde geçirip bitirecek iyi olduğunu bilsem ikininca canı yanıyor sanıyorum üzülüyorum :KK43:

Kızlar bu arada Hepatit-B 2. aşımızı da olduk bu gün. Doktorumuz Sağlık Bakanlığının kendi hepatit-b aşısının içersinde "civa" bulunduğunu ve bunun otizme sebep olabilme ihtimali olduğunu söyledi, bu konuda yoğun tartışmalar yaşanıyormuş ve bize civa barındırmayan özel hepatit-b aşısını önerdi. 22 TL. Aklınızda bulunsun...

aynen ya,demek ki genel bir sorun bugünlerde..cıvık ve bol kaka,ama ıkınmak kıpkırmızı olmak hatta kakasını yaptıktan sonra ıkınmaya devam etmek vazgeçilmezimiz..bir de burun hırıltısı..

pekiiiiiiiiiiiiiiiiii süt içerken genzine kaçırıyor mu bebişleriniz?benimki hemen hemen hergün 1 kere kaçırıyor,başlarda çokk korkuyordum,şimdi müdahale ediyorum hemen..çok tazyikle geliyor süt,tabi yetişemiyor,nefes almayı unutuyor..bir de benim kızım hiç durmadan emiyor ve 10 dakika sonra bırakıyor..

sevgili anneler.. bugun sabah 7 de süt sağayım dedim başladım sağmaya anam bir baktım 100 cc olmuş bu benim için bir rekor tamam dedim bugun kızıma mama yokk zaten günde bir kere veriyorum onu da vermicem dedim ama az önce hem memeden emmesine hem 100 cc lik sütü içmesine rağmen üstüne bir de 60 cc lik mama yedi :S bu ite bir terslik olmalı ya ben doyuramıyorum ya benim kız doymuyor...:KK50:

kızlar süt için harika bi tarif kuru incir kompostosu hergün içiyorsunuz deli gibi süt yapıyor ayriyetten kuru inciride yiyin hergün inşallah sizdede işe yarar

kılzar bide bişi sorucam bebeklerinizi rutin olarak çocuk doktorunamı götürüyürsunuz yoksa aylık harici sağlık ocağınamı götürüyorsunuz yada çocuk doktoruna götürüyormusunuz özel

kızlar süt için harika bi tarif kuru incir kompostosu hergün içiyorsunuz deli gibi süt yapıyor ayriyetten kuru inciride yiyin hergün inşallah sizdede işe yarar

hadi bakalım bir de onu deniyelim.. senin nasıldı sütün canım yani incirden önce?

Kızlar bu arada Hepatit-B 2. aşımızı da olduk bu gün. Doktorumuz Sağlık Bakanlığının kendi hepatit-b aşısının içersinde "civa" bulunduğunu ve bunun otizme sebep olabilme ihtimali olduğunu söyledi, bu konuda yoğun tartışmalar yaşanıyormuş ve bize civa barındırmayan özel hepatit-b aşısını önerdi. 22 TL. Aklınızda bulunsun...

o nerden çıktı tatlım yaa bakanlık niye öyle bişi yapmış ki pufff

merhaba kızlar.. benim oğlumda kakasını ve pırtlatmasını ıkınarak çıkarıyor... yüzü kıpkırmızı buruşuyor uykudan ağlayarak kalkıyor. kabızda değiliz anlamıyorum neden böyle yapıyor:KK43:(

kızımı banyoo yaptırdık , ne güzel bi duyguymuş Allahımm :) annem yıkadı babam su döktü eşim kameraya aldı bende öyle hayran hayran izledimm :) buarada sevi bebenin köpüklü filesini üretenden Allah razı olsun ALMAYAN ARKADAŞLARA KESİNLİKLE TAVSİYE EDİYORUMM ..

Evet evet bana da hediye gelmişti Sevi Bebe'nin filesi. Sevi Bebe'nin patentli tasarımıymış, biz de çok memnun kaldık, ben de tavsiye ederim herkese...

Son düzenleme:
kılzar bide bişi sorucam bebeklerinizi rutin olarak çocuk doktorunamı götürüyürsunuz yoksa aylık harici sağlık ocağınamı götürüyorsunuz yada çocuk doktoruna götürüyormusunuz özel

ilk doğduğu gün hastanenin çocuk doktoru baktı.10 gün sonra tekrar çağırdı gittik.1 aylık olduk ama daha gidemedik,cumartesi gideceğiz.. yani doğum yaptığım hastanede devam edeceğiz çocuk doktoruna..sanırım her ay gidilecek.. aşılarını sağlık ocağı takip edecek. onlar da ayda bir çağırıyorlar zaten..hamileyken de öyleydi.

incirden önce çokta ii değildi ama ben 3. günü başladım içmeye ve incir yemeye şimdi maşallah iiyiz en azından mama vermiyorum

X