2012 Ekim bebekleri büyüyor

Masumiyet bende zeutinyagi iciriyorum iyi geliyo yapar 1,2 saate.merak etme.benimkide hep ikiniyo neden bilmem.o sap aimplexmi ne gaz ilacindan alsammiki ya.bide.bebegim surekli emmek istiyo surekli.ac gibi.masallah kilosuda iyu mamada vermek isyemyorum nolcak bole.ozellikle gece 12 gibi hep.emiyo sutum bitiyo sonra aglio

insallah yapar canim.
Ben karninada bebek yagi ile masaj yaptim,kulak cubugu ile popo etrafina zeytinyagini surdum dairesel olarak,birde yikadim belki sicak su iyi gelir diye.
Aksaminda yapti...Su an hala ikiniyor ama icinde var daha sanirim :KK43:

Masumiyet bende zeutinyagi iciriyorum iyi geliyo yapar 1,2 saate.merak etme.benimkide hep ikiniyo neden bilmem.o sap aimplexmi ne gaz ilacindan alsammiki ya.bide.bebegim surekli emmek istiyo surekli.ac gibi.masallah kilosuda iyu mamada vermek isyemyorum nolcak bole.ozellikle gece 12 gibi hep.emiyo sutum bitiyo sonra aglio

Altini da actim simdi iyice rahatlasin diye bol bol gaz cikarmaya basladi alttan bakalim gerisi gelir insaallah
Bende gunduz hep emziriyorum ama illa mama da veriyorum doymuyor cunku ne olucak halimiz bilmem 6. Aya gelsek de ek gidalara gecsek ozaman daha guzel doyacaklar

Hayirli sabahlar kızlar bizim oğlan aksam 10 da kakasini yaptı bizde bi ohh Çektik ama yine ıkınmasi var nedendir anlamadım uykuda huzursuz ikinip duruyir yavrum herhalde alışmam lazım bu duruma ama icim gidiyor oyle olunca sabah6 da 7 de 9 a kara mizil mizil saat bası kalktı simdi uyuyor bende kahvaltıya ark gelecek hazırlık yapıyorum ayy cok zor misafir ağırlamak emzir tekrar git bisey yap altını ac tekrar mutfağa don deli oldum şimdiden :KK53:

Benim kiz hala kakasini yapmadi bugun 3. Gun olucak bol bol pirtliyor cisini yapiyor ama kakasi yok bende bugun 1 ck zeytinyagi icirdim ne yapacagimi sasirdim edremitten getirdigim zeytinyagi esimin akrabalari yapiyor fabrikasyon degil ph i dusuk iyi oldugunu bildigimden verdim kiza insaallah bugun kaka yapar :18:

canım benım doktorum zeytınyagın tehlıkelı oldguunu hatta cocugu hasta edıcegını soyledı sakın vermeyın derım ben de zorlanmıstım ama vermedım.

Hayirli sabahlar kızlar bizim oğlan aksam 10 da kakasini yaptı bizde bi ohh Çektik ama yine ıkınmasi var nedendir anlamadım uykuda huzursuz ikinip duruyir yavrum herhalde alışmam lazım bu duruma ama icim gidiyor oyle olunca sabah6 da 7 de 9 a kara mizil mizil saat bası kalktı simdi uyuyor bende kahvaltıya ark gelecek hazırlık yapıyorum ayy cok zor misafir ağırlamak emzir tekrar git bisey yap altını ac tekrar mutfağa don deli oldum şimdiden :KK53:

kızlar benımkıde ılk zamanlar oyleydı 55 gunluk olduk ve artık cok rahatız.gecelerıde uyuyor ben uyandırıp doyuruyorum o kadar.sukur kı 2.ayı bıtırmek uzereyız ve sorunlar bıttı:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:kısaca sabır

canım benım doktorum zeytınyagın tehlıkelı oldguunu hatta cocugu hasta edıcegını soyledı sakın vermeyın derım ben de zorlanmıstım ama vermedım.

Zeytinyagini cok oneren oldu bende bir care deneyeyim dedim ama belki de dogrudur dedigin doktora soylesem kizar onlarda fitil veriyormus kabizlik durumunda ilaca gerek kalmaz insaallah

Gece kac saat uyuyor senin ki? Artik taniyor mu annesini merak ediyorum nasil olucaklar bizimkiler daha bos bakiyor etrafa :KK52:

Ya benimki kakasinida yapiyor yapmiyor diil.ama surekli ikinio suandaa aglio napmam lazim gazmi bu kizlar yoksa kakamo yapmak istiyo

Kizlae eczaneye gittim sab gaz damlasi almaya ama kiz.ondan vermedi.bebedorun gaz surubunu verdi.ins iyi gelir.

kızlar bebişlerinizin banyoyla arası nasıl? ben banyoyu sevmez diye korkuyordum,eşimle ben küçükken nefret edermişiz..hatırlıyorum uzunca bir süre pazar akşamlarından nefret ederdim,banyo günüydü,ilkokuldayken..ama liva o kadar çok seviyor ki,gıkı çıkmıyor..başından aşağı su dökülünce içmeye çalışıyor..

bir de erken mi bilmiyorum ama beni ve eşimi çok iyi tanıyor..bana mı öyle geliyor diyorum ama değil..çok inceliyor,özellikle yüzümüzü..biz evde çok konuşuyoruz onunla..muhabbetimiz bitmiyor..şarkılar söylüyorum..bir de yaptığım herşeyi anlatıyorum,bu zekasını ve dilini geliştirirmiş..mesela şöyle diyorum şimdi biz kızımın poposunu temizleyeceğiz,sonra cici olacak kızım gibi cümleler..bunları inişli çıkışlı tonlarda söylüyorum acayip dinliyor..ve dediklerime gülüyor gibi..çok seviyorum onu..

aynen canım yaa,,bende hemen yan çeviriyorum..böyle hıkk hıkk diye çekiyor birde çekerken nasıl beceriyorsa dudaklarının yanlarından baloncuk gibi dışarı püskürtüyor :KK1:

emme işi bizde de sık sık var canım...hele gece 4:30 gibi bir uyanıyor emiyor kaka yapıyor temizliyorum yerine yatırıyorum bu kez kusuyor sonra değiştiriyorum üstünü tam yerine koyuyorum bu kez emmek istiyor yine emziriyorum tam yatırıcam bu kez kaka yapıyor, alıyorum yine temizliyorum altını yine yerine koyuyorumm vee yine kusuyorrr :KK53: şaka gibi vee inanırmısın sabaha kadar bunu tam arka arkaya 6 kez yapıyor sayısı hiç şaşmıyor:emir_bebek: bana bunları yapan hınzır oğlum sabah namazına kalkan babasını görünce hemen uyuyor hınzır :KK1:

ayy ayni döngu bizde de var, emziriyorum bir sure sonra cikariyor memeyi tamam diyorum doydu, tam yatiriyorum basliyor mikir mikir ellerini emmeye aliyorum yine emiyor yatiriyorum bu seferde kaka yapiyor:KK1: valla ne zaman duzene gircek merak ediyorum, bi sikayetim yok ama gece olunca bende sersem gibi oluyorum. allahtan annem yanimda beraber yatiyoruz kadin butun gece bekci gibi oglumun basinda:KK16: bakalim annem gidince napcaz, butun görev esime dusecek:KK52:

Kızlar moralim çok bozuk,bebeğimin tsh hormonu yüksek çıktı,tekrar topuk kanı alınacak..başına böle bişey gelen var mı?

Kızlar moralim çok bozuk,bebeğimin tsh hormonu yüksek çıktı,tekrar topuk kanı alınacak..başına böle bişey gelen var mı?

geçmiş olsun hemen panik yapma..mutlaka doktorun tavsiyeleri olacaktır..sende tiroidle ilgili sıkıntı var mıydı?bende hashimoto tiroid var..ben korkmuştum ama kızımda yok sanırım..

topuk kanı sonuçları ne zaman geliyor..şimdiye kadar gelirdi gelirdi herhalde bişey olsaydı..

kızlar benim sütüm az mama takviyesi yapıyorum biberonla ama meme de emiyor kızım.meme emerken baştan emiyor süt çok gelirken sonra azalınca çıkarıyor ağzından sinirleniyor,söyleniyor,sonra tekrar yapışıyor memeye gene aynısını yapıyor yani dakikalarca yorulana kadar.bu sütün bittiği anlamına mı geliyor yoksa kızım biberona mı alıştı?

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar benim sütümaz mama takviyesi yapıyorum biberonla ama meme de emiyor kızım.meme emerken baştan emiyorsüt çok gelirken sonra azalınca ıkarıyor ağzından sinirleniyor,söyleniyor,sonra tekrar yapışıyor memeye gene aynısını yapıyor yanş dakikalarca yorulana kadar.bu sütün bittiği anlamına mı geliyor yoksa kızım biberona mı alıştı?

Biberona alsimasin diye en az damlatan secenegini sectim ben,fosur fosur agzina biberondan sut gelmiyor yani,memedeki gibi cebellesiyor biberondan sut icicem diye.

Fakat dikkatimi ceken sey su oldu biberondan mama yedi yiyeli kizim memeyi hemen alamiyor 2-3 deneme sonra memeyi kavrayabiliyor

Karinlari doysun saglikli olsunlarda gerisi bos.

laplace hangi mamayi veriyorsun? Birde gunde kac defa-ne kadar veriyorsun?

aptamil veriyorum ama daha iyisini duyarsam değiştirebilirim.sen ne veriyorsun? canım ben özellikle sordum doktora kaç saatte beslemeliyim diye.arandıkça dedi,uyuyorsa uyandırma dedi.önce emzir,30 cc mama ver yine aranıyorsa bir 30 cc daha ver dedi.ama burada bakıyorum da çok daha fazla yiyor bebekler.ben genelde 3 defa 30 cc kadar takviye yapıyorum bazen daha fazla ya da daha az.sen nasıl yapıyorsun?sütüm olsaydı keşke:KK50:
bu arada bende en küçük emziği kullanıyorum ama yine de kolay geliyor.medelanın biberonunu almayı düşünüyorum,iyice bırakmasın memeyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya benimki kakasinida yapiyor yapmiyor diil.ama surekli ikinio suandaa aglio napmam lazim gazmi bu kizlar yoksa kakamo yapmak istiyo

bu ıkınmalar bizde de var maalesef..gazdan ıkınıyolar.kakamızı yapıyoruz ama sürekli bi ıkınma halinde.uykusunda bile ıkınıyo,kıpkırmızı oluyo kuzum:KK50: metsil vermişti dr. bize.pek etkili olmzdı.sab simplex aldık bugün.bakalım fayda edecek mi?

kızlar bebişlerinizin banyoyla arası nasıl? ben banyoyu sevmez diye korkuyordum,eşimle ben küçükken nefret edermişiz..hatırlıyorum uzunca bir süre pazar akşamlarından nefret ederdim,banyo günüydü,ilkokuldayken..ama liva o kadar çok seviyor ki,gıkı çıkmıyor..başından aşağı su dökülünce içmeye çalışıyor..

bir de erken mi bilmiyorum ama beni ve eşimi çok iyi tanıyor..bana mı öyle geliyor diyorum ama değil..çok inceliyor,özellikle yüzümüzü..biz evde çok konuşuyoruz onunla..muhabbetimiz bitmiyor..şarkılar söylüyorum..bir de yaptığım herşeyi anlatıyorum,bu zekasını ve dilini geliştirirmiş..mesela şöyle diyorum şimdi biz kızımın poposunu temizleyeceğiz,sonra cici olacak kızım gibi cümleler..bunları inişli çıkışlı tonlarda söylüyorum acayip dinliyor..ve dediklerime gülüyor gibi..çok seviyorum onu..

benim oğluşum hiç semiyo banyoyu.çığlık çığlığa yıkanıyoruz.o pazar akşamları banyolarını hatırladım ben de.televizyonda bizimkiler olurdu hep.zaten o dizinin müziğini ne zaman duysam pazar banyoları gelir aklıma:KK1:

dil gelişimi için sürekli konuşmak gerekirmiş.şimdiden başlamak lazım tabiki konuşmalara.çok iyi yapıyosun..bi de gülücük yaptılar mı ne de tatlı oluyolar...

aptamil veriyorum ama daha iyisini duyarsam değiştirebilirim.sen ne veriyorsun? canım ben özellikle sordum doktora kaç saatte beslemeliyim diye.arandıkça dedi,uyuyorsa uyandırma dedi.önce emzir,30 cc mama ver yine aranıyorsa bir 30 cc daha ver dedi.ama burada bakıyorum da çok daha fazla yiyor bebekler.ben genelde 3 defa 30 cc kadar takviye yapıyorum bazen daha fazla ya da daha az.sen nasıl yapıyorsun?sütüm olsaydı keşke:KK50:
bu arada bende en küçük emziği kullanıyorum ama yine de kolay geliyor.medelanın biberonunu almayı düşünüyorum,iyice bırakmasın memeyi.

ben SMA mamasi veriyorum,doktorumuz onu onerdi.Baslarda gunde 2 defa 60ml idi,simdi gunde 4 defa 60ml'ye cikardi.

Benim kizim hep uyuyordu bende dokunmuyordum uyuyor diye,doktor uyandirip 2-3 saatte bir memeyi vereceksin ve 20 dakika emecek dedi.
sonra gazini cikarip mamasini verebilirsin dedi.Ya da bir seans emzirme bir seans mama yapabilirsin dedi.

Maalesef sutler az evet Allah bize bol sut nasip etsin insallah tez zamanda,cunku yavrum sutumu emerken gozleri parliyor ama mamayi yerken sanki mutsuz gibi hissediyorum :KK43:

Zeytinyagini cok oneren oldu bende bir care deneyeyim dedim ama belki de dogrudur dedigin doktora soylesem kizar onlarda fitil veriyormus kabizlik durumunda ilaca gerek kalmaz insaallah

Gece kac saat uyuyor senin ki? Artik taniyor mu annesini merak ediyorum nasil olucaklar bizimkiler daha bos bakiyor etrafa :KK52:
benım kız artık fazla uyumuyor.tanımaz olur mu tabıkı tanıyor.ben dısarı cıkıcagımı anlıyor hemen aglıyor ve ben yokken uyumuyor.guluyor bıze konusunca.ses cıkararak guluyor artık.yanı sadece tebessum degıl

kızlar benim sütüm az mama takviyesi yapıyorum biberonla ama meme de emiyor kızım.meme emerken baştan emiyor süt çok gelirken sonra azalınca çıkarıyor ağzından sinirleniyor,söyleniyor,sonra tekrar yapışıyor memeye gene aynısını yapıyor yani dakikalarca yorulana kadar.bu sütün bittiği anlamına mı geliyor yoksa kızım biberona mı alıştı?

Sutun bittigi icin yapiyordur o huysuzlugu bizimde ayni durumlar benim kiz da cok sinirleniyor cekip cekip sut gelmeyince bende zaten gogsumu sikiyorum bakiyorum sut cikmiyor halbuki baslarda sikinca epey geliyor arada kontrol et bak

X