2012 Ekim bebekleri büyüyor

sabah 5 6 saat emmedi uykuda emdi:KK5:inşallah en kısa zamanda iyileşir bide benim kızım sofrada hiç rahat vermiyor oda yemek istiyor bizle beraber arada tattırıyorum vermeyince kızıyor:KK53::KK53:

benimkide çok terliyor ya bir sabaha karşı soğuyo odanın içi bende senin gibiyim on kere örtüyorum sonra alıyorum başka bir şey örtüyorum kafayı yedim kalın örtsem terliyor of

ek besın yemege hazır bebekler oyle yaparmıs bızım agzımıza bakıyor ne alıp yıyoruz dıye.ama ek besıne gectıgımızden berı azaldı kendı mamalarına bakıyor.bende hemen yedırıyorum..doktoruna danıs derım...

aynen benim kızda her yediğimizee ağzını açıp bakıyoo..el atmaya başladık sofraya.. meyve vermeye başlasam mı?:44:

gunaydin kizlar keyifler iyidir insaalaah ama benim moralim bir hayli bozuk:KK5: ablamin 2.5 aylik bebegi dun operasyon olundu bagirsak gecmezliyi probleminden dolayi:KK14: 1 haftadi kabizdi yediginin tumunu kusuyordu atesi 38.2-38.3 lerdeydi bu bir haftada cocugun hem midesini hem de bagirsaklarini bi kac kez yikadilar ama sorun yine kaliyordu simdi hastanedeler dr anne sutunu cok az hatta 5cc fln verin sonra artircaz yavas-yavas demis cocuk aclikdan oyle halde ki insaallah duzelir de eski haline doner ablamlarin ilk cocugudur 4.5 yildan sonra olmus

çok geçmiş olsun canım ablanlara.inşallah biran önce bebişleri sağlığına kavuşur

selam kizlar gecmisi okuyamadim henuz , kizim cok mizirdaniyor ne yatiyor ne kucakta duruyor cok huzursuz oyaliyamiyorum 2 gundur yemek bile yiyemedim sizlerde de var mi acaba gelisimin bir parcasi mi yoksa bir derdi mi var dis vs. bilemiyorum

merhabalar tekrar,cubbish isimli kullanıcı arkadaşım mesajımı görünce bana o fotoğrafları nasıl öyle yapmış anlatırsa sevinirim :)) çok hoşuma gitti,hatta öyle çıkarttırabilirsem çok daha mutlu olucam.cubbish hanım görün beniii:))

selam kızlar, biz daha ek besine hiç başlamadık, bebeğim henüz oturamıyor, kucakta yarı oturur tutuyorum bazen, oturmaya başlayınca ek besine hazır oluyormuş bugün doktorsitesinde okudum. çarş doktor kontrolü var, idrar tahlili de yapılacak enfeksiyon geçmiş mi diye, bakalım ek besin için doktor ne diyecek? 15 gün önce 5kg idi, buara sanki hiç büyümedi gibi geliyo :KK43: zaten ememiyoduda, hala da emememediği zamanlar oluyo, uyuyunca emiyo ondada kısa sürüyo :KK43: yeni bi doktora götürücez bakalım teşhsi iyiymiş, umarım memnun kalrız.

kıız herkes nerde? pazar keyfi mi yapıyonuz :)
dışarı bakıyorum günlük güneşlik gözüküyo ama 7dereceymiş. biraz daha iyi olsaydı kızımı çıkarırdım daha hç siftahımız yok. sabah 8e doğru uyudum. artık alıştım gece uyuyamamaya. önceden kızım uyutmazdı şimdi kızım uyusada ben uyuyamıyorum.12de uyandı altını değiştirdim tkrar uyudu ben yatamadım, almışım uykumu sanki. gece uykusunu çok özledim. ne zaman uyuyacak olsam kızım o gece durmuyo. sonra öğlene kadar beraber uyuyoruz,ama ertesi gece kzım uyusada ben öğlene kadar uyuduğum içim erken yatamıyorum uykum gelmiyo, sonra 2-3 gibi kızım uyanıyo tam yatıcakken ben. tekrar uykum açılıyo, falan filan derken uykusuz her gece..

birazda psikolojimle alakalı sanırım, kafam rahat değil o yüzden uyuyamıyorum. ben biraz hassasımdır, kimseyle dargın olmya filan dayanamam öyle kafama takılır durur biri bişey söylese günlerce o sözün etkisinde kalırım, buaralarda böyle şeyleri çok yaşıyorum. çok şükür eşimle bi problem yok, hele kızıma bakarken yardımcı olmasına bayılıyorum :KK16: ama etrafımdaki herkesle dengeyi sağlamak için öyle çok yıpranıyorumki herkese ayrı ayrı paratoner olucam derken arada olan bana ve sütlere oluyo işte. bazen en çok destek beklediğim yerden tepki görünce büsbütün yıkılıyorum :KK50:

benim iyiliğimi düşünenler bazen beni daha çok üzüyo :KK43: kızımla teselli oluyorum çoğu zaman bi gülüveriyo herşey geçip gidiyo taaki gece uyumak içn yatmaya yönelene kadar :KK52: amaaan ne dertliymişim bende demi ?

bugunlerde geçicek, geçmişe dönüp bu sayfaları okuduğumda bitti geçti gitti diyeceğim. loğusalık zormuş kızlar, annelik değilde loğusalık çok zormuş. yinede çok şükür.

canim 7 derece merece bakmadan al kizini disari cik biraz, temiz havada yuruyus yap ya da beraber carsi pazar gez, alisverise git, psikolojine iyi gelir- korkma sikica giydirrisen hicbirsey olmaz, ben almanyanin sogugunda hergun cikariyorum kar tipi demeden.
uyku konusuna gelince de etrafindakiler ne demis ne yapmis bosver, sen taze annesin, sadece kizini dusun, enerjini boyle seylere harcama, sutun icin moral cok onemli, bosver ya etraftakiler de ne yaparsa yapsin..bugunler bir daha gelmez, uzulme, kizinin her aninin keyfine var.

gunaydin kizlar keyifler iyidir insaalaah ama benim moralim bir hayli bozuk:KK5: ablamin 2.5 aylik bebegi dun operasyon olundu bagirsak gecmezliyi probleminden dolayi:KK14: 1 haftadi kabizdi yediginin tumunu kusuyordu atesi 38.2-38.3 lerdeydi bu bir haftada cocugun hem midesini hem de bagirsaklarini bi kac kez yikadilar ama sorun yine kaliyordu simdi hastanedeler dr anne sutunu cok az hatta 5cc fln verin sonra artircaz yavas-yavas demis cocuk aclikdan oyle halde ki insaallah duzelir de eski haline doner ablamlarin ilk cocugudur 4.5 yildan sonra olmus

cok gecmis olsun, tum hasta kuzulara allah sifa versin

Amin canım aminnn , bu arada 4. aydan sonra oturacak demişti doktorumuz bu videodada kısa süreli oturabilir diyor , kimi doktor 6. aydan önce oturursa ileride duruş bozukluğu ve kamburluk olma ihtimali yüksek diyor , ama bi taraftanda kızım oturmak istiyor , sanki gelişimine müdahale etmiş gibi oluyor oturtmamak , gerçi 4. aya 1 haftamız var daha bizim :26: bişeyler yerken öyle bir bakıyorki resmen yemek istiyor kızım , dün dayanamadım artık 1 parça elmayı tuttum ağzına , biraz somurdu filan , tadına baktı fıstıkım , videoyu linkleyeyimde ben biraz daha araştırayım bakalım
Bebeğin 4. ayda gelişimi nasıldır? - UZMANTV

ben de cok cekiniyordum oturtsam mi oturtmasam mi, ama sanirim her bebegin gelisimi farkli oldugundan doktorlar oyle bir genelleme yaparak 6 aydan once oturtmayin diyorlar, sonucta bazi bebek daha gec oturuyor, ben de gelisimine mudahale ediyormusum gibi hissettigimden oturtuyorum artik, cunku kalkmaya calisiyor yirtiniyor agliyor, engel olamazsin ki oturacak bebege.

selam kızlar, biz daha ek besine hiç başlamadık, bebeğim henüz oturamıyor, kucakta yarı oturur tutuyorum bazen, oturmaya başlayınca ek besine hazır oluyormuş bugün doktorsitesinde okudum. çiarş doktor kontrolü var, idrar tahlili de yapılacak enfeksiyon geçmiş mi diye, bakalım ek besin için doktor ne diyecek? 15 gün önce 5kg idi, buara sanki hiç büyümedi gibi geliyo :KK43: zaten ememiyoduda, hala da emememediği zamanlar oluyo, uyuyunca emiyo ondada kısa sürüyo :KK43: yeni bi doktora götürücez bakalım teşhsi iyiymiş, umarım memnun kalrız.

bebeginin dogum tarihi.ne sanki.kilosu biraz dusuk gibi ama uzulme onemli olansaglikli olmasi. 4 ayi doldurduysa yavas yavas ek gida icin hazirlik yapabilirsin. meyve sularindan tattirabilirsin kasik mamalari verebilirsin ben iki bucuk aydan beri oturtuyorum onceleri.kucakta yari oturur tutuyorken uc bucuk ayliktan beri tam oturur sekilde

22 ekim. 3ay 12 günlükken 5kg idi. yarından sonra ne kadar oldu görücez bakalım, biraz yavaş ilerliyoruz ama buna şükür, sağlıklı çok şükür. bu arada kutsev çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar ve sabırversin.

Eki Görüntüle 635690

karsınızda ece prensen attaya gıttı....:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
ccccooookkkk tatli ya Ecemiz Allah bagislasin nazarlardan korusun
Evet canım 8 ekimde doğdu hasta oldu kuzum ikimizde nezleyiz emmek istemiyor uykusu var uyumuyor uykuda emziriyorum :KK5:bugün götürücez doktora depresyona giriyorum sanırım hemen hasta oluyor yavrum:KK14:
dr.a goturdunuzmu canim insaallah iyilesip eski haline nesesine doner
gece şapka giydiriyor musunuz bebeklerinize ben giydirmiyorum üşür mü ki:26:
ben giydiriyorum soguk olur diye ama hr kalktdiginda kafasinda bulamiyorum saga-sola cevirmekden mi cikiyo kendisi mi cikariyo bilemiyorum
canım hala 6500 gr ama cok sısko goruuyor..ellerını havaya kaldırıp bagrıyor dunden berıı..bende aynısını yapınca yuzunu saklıyıp guluyor cok degıstı su 1 haftadır ınanılmaz harektlendı bı gorsenızz:nazar::nazar::nazar:
6500gr sanki iyi gibi bizimki 2800gr dogdu 15 subatda 6600gr di dr um da gayet iyi diyo hem de bizimki erkek daha cok almali yani bence kilosuna takma bak hareketli tatli dunya guzeli bi kizin var masaallah subhanallah
kutsev çok geçmiş olsun :KK5:

Selam herkese

çok geçmiş olsun canım ablanlara.inşallah biran önce bebişleri sağlığına kavuşur

cok gecmis olsun, tum hasta kuzulara allah sifa versin

22 ekim. 3ay 12 günlükken 5kg idi. yarından sonra ne kadar oldu görücez bakalım, biraz yavaş ilerliyoruz ama buna şükür, sağlıklı çok şükür. bu arada kutsev çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar ve sabırversin.

tesekkurler kizlar Rabbim cumlemizin evladini korusun
zaficim her halde bebegin kucuk dogmusdur bizimki de tam 3 ay 12 gunlukken 5600 grdi drum da herseyin yolunda gitdigini ek gidaya gerek olmadigini dusunuyordu saglikli olsunlar da varsin zayif olsunlar

selam kizlar gecmisi okuyamadim henuz , kizim cok mizirdaniyor ne yatiyor ne kucakta duruyor cok huzursuz oyaliyamiyorum 2 gundur yemek bile yiyemedim sizlerde de var mi acaba gelisimin bir parcasi mi yoksa bir derdi mi var dis vs. bilemiyorum

sanmıyorum canım , benim kızım 23 ekim doğumlu , hiç mızırdanmıyor bu ara hatta çok uyumaya başladı , 1 haftadır filan , uyku hormonu 3.5 ayda geldimi bize noldu :KK1: bayıldım ben bu hormona şahsen :KK16:

selam kızlar, biz daha ek besine hiç başlamadık, bebeğim henüz oturamıyor, kucakta yarı oturur tutuyorum bazen, oturmaya başlayınca ek besine hazır oluyormuş bugün doktorsitesinde okudum. çarş doktor kontrolü var, idrar tahlili de yapılacak enfeksiyon geçmiş mi diye, bakalım ek besin için doktor ne diyecek? 15 gün önce 5kg idi, buara sanki hiç büyümedi gibi geliyo :KK43: zaten ememiyoduda, hala da emememediği zamanlar oluyo, uyuyunca emiyo ondada kısa sürüyo :KK43: yeni bi doktora götürücez bakalım teşhsi iyiymiş, umarım memnun kalrız.

her bebeğin gelişimi farklı canım , inşallah bir sorunu yoktur bebeğinin

ben de cok cekiniyordum oturtsam mi oturtmasam mi, ama sanirim her bebegin gelisimi farkli oldugundan doktorlar oyle bir genelleme yaparak 6 aydan once oturtmayin diyorlar, sonucta bazi bebek daha gec oturuyor, ben de gelisimine mudahale ediyormusum gibi hissettigimden oturtuyorum artik, cunku kalkmaya calisiyor yirtiniyor agliyor, engel olamazsin ki oturacak bebege.

5 gün kaldı şurda 4 aylık olmamıza 5 gün daha sabrediyimde , bizimkine kalsa yattığı yerden dirsekleriyle güç alıp öyle kafayıda kurbağa gibi kaldırıp duruyor , kalkmaya çalışmaktan yoruldu garibim :KK9: yesin onu annesi beeeee :KK16: çok cadı oldu ama teyzesi , göğsümü emerken ağzıyla aşağıdan asılıyor , eliylede kavrayıp yukarı doğru asılıyor , cılkını çıkardı valla :KK1: unutturmam lazım bunu acilen , birde bişey yerken hep gözü bizde , hani aç insanlar lokanta vitrininden bakarya türk filminde aynen öyle :KK1: elma ve havucun tadına baktırdım artık , azcık yalayıp emmeye çalışıyo , daha ek besine geçmem , sütüm yetiyor hamdolsun ama böyle böyle tattırıcam yavaştan

X