2012 Ekim bebekleri büyüyor

Kizlar cok fena grip oldum kafami kaldiramiyorum ve ne yazik ki surkli gezmek isteyen bir bebegim var.babamiz isten izin aldi mumkun oldugunca elime almamaya calisiyorum sadce emzirirken aliyorum bebisimi.iki gundur koklayip opemiyorum cok zor dayaniyorumsurkli maskede takiyorum degisik degisik bakiyor yuzume:-)zimax diye bir antibiyotik verdi doktor ama cesaret edemedim kullanan yada hakkinda fikri olan var mi

ben kullanıyorum o ilacı, idrar yolları enfeksiyonu için bebeğime verdi doktor, bugun son dozu vericez. kakasını yapamaz oldu bebeğim. doktor o ilacı sana verdiyse (yetişkin için de oluyo) geniş spekrumlu bi antibiyotik o, gripte antibiyotik ullanılmazki? grip virüs ile oluşan bi hastalık, efeksiyonlarda antibiyotik kullanılıyoi yani bakteriyel hastalıklarda. boşu boşuna antibiyotik almış olmazmısın eğer gripsen? sütünede geçer :KK43: bi doktora daha danış istersen.

kız bebek annıslerı sıze bı sorum var...

yakın bı zamanda memleket gtcez bız anneannemızın dedmızın yanına..
annem dogdugundan berı heveslenıp duruyodu
kulaklarını delırcem kupe takcam dye sımdı telde yıne tekrarladı ve benımde aklıma gelınce fıkır almak ıstedım szden
aslında bende ıstıyorum delınmesını ama merak edıyorum sızler deldırdınız mı
yda ne zmana dusunuyosunuz gıdene kdar 4 aylıgı gecmıs olcak cımcımem erken olmaz dmı:26::26:

kesinlikle deldirmyi düşünmüyorum, kızım büyüdüğünde bu tercihi kendi yapsın istiyorum, belkide küpe takmaktan hoşlanmayan bi kız olucak ve ömür boyu sırf ben deldirdiğim için gusül alırken kulak deliğini yıkamayla uğraşıcak. annem istedi ama bu açıklamayı onada yaptım, çok heves ediyorum küpe takmayı çok istiyorum kızıma ama bu tercih hakkını elinden almamak için deldirmiycez babasıyla öyle karar aldık

merhaba kizlar bugun moral olsun diye sacimi boyattim koyu olan rengi acik kumral yaptirdim ihtiyacim vardi degisiklige. kizimin emmesi duzeldi ama tek meme emmeye devam. 1 aydir dogru duzgin emmedigi icin sutumde azalmis. emiyor emiyor kisa surede bitiyor uzun sure cekmeden gelmiyor. uzun sureyide uyanikken sabretmiyor uyurken ancak. bunada sukur. sutumu tekrar nasil artirabilirim

kızım nerdeyse 4 aylık olucak, sütüm yetiyomu nasıl artacak diye hergün muzdaribim :KK43: seninle aynı durum bizdede vardı biraz çekiyor çok gelince içiyor 1-2 dakika, sonra uuzn süre çekmeye sabretmeyip ağlıyor gaz sancısı gibi tepiniyodu. doktora gittik, idraryolu enfeksiyonu çıktı. burada çevresel faktörlerinde etkisiyle üzüntüden benim sütümde azaldı al sana yine kısır dögü. kız uyanıkken ememiyor, sütüm az, ben üzülüyorum of off :26:
sonra bi fikir geldi aklıma ve işe de yaradı şimdi onu yapıyorum kızımın emmesi baya iyi oldu çok şükür. sütümde artı verse çok iyi olcak. ben kızımı bulduğum her fırsatta belki şimdi emer diye emziriydum biraz çekeleştirip ağlıyodu uyanıksa. şimdi biriktirip tek meme emziriyorum. 2 saatte bir sadece tek meme veriyorum, sabredebiliyosa 3 saate kadarda beklediğim oluyo. böylece diğer memeye tekrar dönesiye enaz4saat geçiyo ve süt birikmiş oluyo kızımda sabırsız olduğu için ordan daha bol süt geliyo diye emmeyi bırakmıyo. önceden bi o meme bi diğeri uğraşıp duruyodum 2 yudum daha emsin diye. şimdi böyle daha iyi oldu. bide bi kenara saat kaçta ne kadar emzirdiğimi not ediyorum.internetten sürekli süt artırma yöntemleri araştırıyorum en çok ortak söylenen 2-3 litre sıvı tüketimi. 2 litrelik bi sürahim var onu doldurdum bitirip üstünede fazladan çay ayran filan içiyorum, bikaç günde böyle sıvı artırarak devam edicem bi umut düzelir belki sütüm :KK43: ama benim sütümü 2 şey arttırıyo ; eğer çok mutluysam fışkırıyo, bide sütüm artınca kızım doyuyo diye sevinince artıyo, sütüm az kaygısı duydukça ne yaparsam yapayım aynı. bu ara hep kaygılıyım. ama en azından kızımın sabırsızlıktn memeyi burakmasına çözüm buldum, eğer yetmiyosada günde 1 defa 75ml devam sütü veriyorum kaşıkla. doyunca gülücükler atıyo yavrum :KK50::KK50:

kesinlikle deldirmyi düşünmüyorum, kızım büyüdüğünde bu tercihi kendi yapsın istiyorum, belkide küpe takmaktan hoşlanmayan bi kız olucak ve ömür boyu sırf ben deldirdiğim için gusül alırken kulak deliğini yıkamayla uğraşıcak. annem istedi ama bu açıklamayı onada yaptım, çok heves ediyorum küpe takmayı çok istiyorum kızıma ama bu tercih hakkını elinden almamak için deldirmiycez babasıyla öyle karar aldık
o da bı bakısacısı tabı canımm sana kalmıs bs saygı duyarım fıkrın..
ama tabı bı ıhtımalse eger sonucta sonucta bu bahsettgın durum
soylede olabılır tam tersı acıya karsı asırı duyarlı hassas ama kupe takmayı cook seven ve cok ısteyen bı kız da olabılır yavrum
ve karsıma gecıpp 'anne soler mısın neden bu ısı baskaları gbı sen de ben kucukken halletmedın sımdı ben bendekı bu korkuyla nasıl eyleme donustrecegm bu ıstegımı'
ıhtımaller her zman vardr hayatta yanı canım kısacası....
umarım onlar buyurken
bızler hep yavrularmzn gonlunden gecıcek olan ıhtımallerı uygulamıs oluruz:KK16::KK16::KK16:

ben kizimi ucuncu aydan beri oturtuyorum eskilerin oturturma demesine bskmayin doktorlar oturtabilirsiniz diyor bende hep oturtturdum

tam tersine ablama çocuk doktoru 6 aylık olmadan kendi oturmak istesede sakın oturtma omurga gelişimi tamamlansın öyle emişti ki onun bebeği çok önden giden bi bebek ?? bu doktorlarda bi ağız birliği olamıyolar :KK43:

o da bı bakısacısı tabı canımm sana kalmıs bs saygı duyarım fıkrın..
ama tabı bı ıhtımalse eger sonucta sonucta bu bahsettgın durum
soylede olabılır tam tersı acıya karsı asırı duyarlı hassas ama kupe takmayı cook seven ve cok ısteyen bı kız da olabılır yavrum
ve karsıma gecıpp 'anne soler mısın neden bu ısı baskaları gbı sen de ben kucukken halletmedın sımdı ben bendekı bu korkuyla nasıl eyleme donustrecegm bu ıstegımı'
ıhtımaller her zman vardr hayatta yanı canım kısacası....
umarım onlar buyurken
bızler hep yavrularmzn gonlunden gecıcek olan ıhtımallerı uygulamıs oluruz:KK16::KK16::KK16:

benim kulağımı komşumuz (hemşireydi) iğneyle delmişti, şimdi ise tabancalr çıktı saniyelik bi acı, kızım büyüdüğünde kimbilir neler çıkar. istiyosa deldirsin, erkekte olsa kulağını deldimesine karşı çıkmam :)

sevnih senin tek göğüs emzirdiğini yeni okudum, benim saat uygulamam sana uyarmı bilmiyorum, belki çözüm olur diye yazmıştım ama o ayrıntıyı atlamışım kusura bakma. :KK50:

cnm senin oglanda bizim kiz gibi tek meme emiyordu dimi benim kizim ucay dolduktan sonra emmek istemedi. oncrleri 3-4 saat iyice acikana kadar inat ediyordu sonra sadece uykuda emmeye basladi. daha sonra uykuda emmeyide reddetti. parmk emmesi cogaldi. cok az kilo aliyordu 10'gunde 120 gr gibi. 1 ay kadar surdu sonra hasta oldu bu seferde burnu tikali bogazi hiriltili oldugu icin ememedi biberinlada beslnmedi 1 gun 15 saat ac kaldi. sekeri dustugu icin hep uyuyordu doktora gotyrdum usutme disinda emmemesi icin hic bir neden yoktu. emmedigi bu bir aysa ucayri doktora gittik butun kan idrar kaka ciger genel muayenede cok sukur enfeksiyon vs. hic birsey cikmadi. zayifladi. 6750 ye dustu 7000 den. 1 hafta sonra iyilesti cok sukur emmeyede basladi.rabi yine sadece solu emiyor. sagisa sagip kasikla veriyorum. kilosu tekrar 7000 olmus.

tatlım bızde 19 ekım doğumluuz 37 haftalık doğdu bızım hacı yatmazımız ay cok tatlı paşam yatırıyoruz hemen kut kalkmak ıstıyo bagırıyo kaldırıyoruz sankı kendını parayalan o degıl gulucukler sacıyo

cnm emme olayıda sakkın ortam ıstıyolar ben artık saat koydum sık emerse az cekıp bırakıyo
bende 2 saatte verıyorum genelde uykusuna yakın saatlerı tercıh edıyorum emıyo

Canim basın sağolsun Allah sabır versin. Ben hiç su vermiyorum. Zaten mamada süt gb sudan oluşuyor. Gerek duymuyorum.

Son iki gündür bnm kızda ne meme ne biberon alıyo iki çekiyor bırakıyor iki çekiyor bırakıyor halbuki aç. Anlamadım gitti. Ve çokta huysuz. Gece uykuları da saçmalama ya başladı yine. Offff[/QUOT
Demek bu emmeme problemi baya yaygin. ben tek meme emziriyorum genelde sagi almaak istemiyor sanirim ucu yok diye. oyle her saat badi emzirmek isteyen biride degilim. aciksin emer diyirum ama saat tutuyorum yok emmiyo dort saat oluyo. birtek uykuda emiyo. uyanikkennasla emmiyo mizmizlik yapio. yarin biberon denicem bakalm.
Sevnih korkmaya basladim bende bu durumdan. hasta gibide gorunmuyor cok sukur. agzinda pamukcukta yok. Umarim uzun surmez bu durum yoksa cok yipranirim boyle.

Canim basın sağolsun Allah sabır versin. Ben hiç su vermiyorum. Zaten mamada süt gb sudan oluşuyor. Gerek duymuyorum.

Son iki gündür bnm kızda ne meme ne biberon alıyo iki çekiyor bırakıyor iki çekiyor bırakıyor halbuki aç. Anlamadım gitti. Ve çokta huysuz. Gece uykuları da saçmalama ya başladı yine. Offff[/QUOT
Demek bu emmeme problemi baya yaygin. ben tek meme emziriyorum genelde sagi almaak istemiyor sanirim ucu yok diye. oyle her saat badi emzirmek isteyen biride degilim. aciksin emer diyirum ama saat tutuyorum yok emmiyo dort saat oluyo. birtek uykuda emiyo. uyanikkennasla emmiyo mizmizlik yapio. yarin biberon denicem bakalm.
Sevnih korkmaya basladim bende bu durumdan. hasta gibide gorunmuyor cok sukur. agzinda pamukcukta yok. Umarim uzun surmez bu durum yoksa cok yipranirim boyle.

cnm benim hstalikla birlikte yaklasik 40 gun surdu sinir krizleri gecirdim bagirdim cagirdim hrsey daha kotu oldu psikiyatri doktoruna gittim rahatlamk icin oda care vermedi annemi cagirdim o biraz beni sakinlestirmeye calisti agladim uzuldum ama bu seferde emmedigi icin sutum azaldi. cok zor gunlrrdi umarim tekrari olmaz sutum simdi tekrar cogalmaya basladi. benim sag tarafin ucu kucik diye almk istemiyordu simdide ben vermiyorum agzindan cikatsa sinirlenir diye sagip kasikla vermeye calisiyorum. avent in biberonu iyi dediler 24 tl verdim aldim ama bizim cadi onuda almadi simdi cok.sukur solu emiyor. sabirli ol eger bagirip cagirip yaninda aglarsan hemen tepki veriyorlar emmeyi reddediyorlar.

sevnih senin tek göğüs emzirdiğini yeni okudum, benim saat uygulamam sana uyarmı bilmiyorum, belki çözüm olur diye yazmıştım ama o ayrıntıyı atlamışım kusura bakma. :KK50:

cnm bende simdi saatli emzirmeye basliyacam once iki saatte bir sobra uc saate cikaracam sol gogusu emzirip doymazsa sagi sagip kasikla verecegim. boyle cok yipraniyorum hem cok acikmadigindan iki emip birakiyor ama ben 2-3 saat disariya ciksam gelsem cok guzel emiyor hem bebekler duzeni severmis.

benim kulağımı komşumuz (hemşireydi) iğneyle delmişti, şimdi ise tabancalr çıktı saniyelik bi acı, kızım büyüdüğünde kimbilir neler çıkar. istiyosa deldirsin, erkekte olsa kulağını deldimesine karşı çıkmam :)

brnde kizimin kulaklarini kesinlikle deldirmem. cunku beni kupe sevmeyen takmaktan hic hoslanmayan ancak deliklerin kapanmasi gunah oldugundan her abdestte iclerinde su gecirmek zorunda olan biriyim belki kizimda sevmeyecek kupeyi bu yuzden kendisine birakacagim ister deldirsin ister deldirmesin ister bi kac tane deldirsin. artik deldirmek aci veren bir islem degil. benimkini hatirlamiyorum ama anneannem igne ile delmis

gecmıs olsun canım IKINIZE BIRDEN..
kıyamam kuzuna..ıyı gelmstr ama ona fıtıl uzulme sen annesı hersey onların saglıgı ıcın
Allah sıfa versın cnm bogazın ıcın zencefıl tuketebılırsın cok ıyı gelıyoo

bende oncelerı takmamk ıcın cok dırendım ama agız suyundakı mıktar arttıkca mecbur kaldım
en kucuk boylarından baglamalı dııl cırtcırtlı olanlardan takıyoruz bız mecburen..

:nazar::nazar:masaalahh canm cok sevımlı bı kızın var...

hg canımm ıyıyz cok sukur...
ohh ne guzel rahatlamıssındr bu yaramazlar fızyolojımızı ve kımyamızı fena etkıledı hala bole olunca da
aylardan sonra kuafore gtmek bızlerde mıamı tatılı etkısı yapıyoo:KK52:

Allahım bu ne sırınlık boleeee:nazar::nazar:masaallahh:nazar::nazar:
cok tatlı kızın ya bayılıyorum canım ben senın kızına oglum olsaydı pesınızı hıc bırakmazdk walla:KK52:
bıde saclara bakkk tam kucuk hanımefendı suslu cımcımeee...
benım kızımın hıc sacı cok az yaaa cok ozenrdım hep saclı bebıslere bı an once uzasa keskee:KK31::KK31:

hepınızı merhaba kızlar...
kupe konusunda yorumlarnz hep aynı yonde olmus ama ben ole 1 yasına kadar bekleyemem herhalde:KK6:
etrafımda cok var benım dha 3 aylıkken deldıren ceekıcek kuvvetı yok kı anların dha hem ben zaten ole tutup cekcek cınsten dııl mınımınnacık bse ıstıyorum
eskıden berı ozenırdım hepp ıcımde kalmasın :KK31:bakalım artık ...
bnde bgun kızımı babasına bıarkp dısarya cıktım nasıl ıyı geldı anlatamam sutumu bıle etkıledı
eve geldıgmde sadce 1 saatın ıcınde gogsum sısmıstı bnce bu sutu etkıleyen en onemlı sey MORAL..
kendımızı ıyı hıssetmemız... evde yorgun argın bıtkın sut uretıcek hal kalmıyo bızde
bde bende yesıllık cok ıse yaradı onu da solımm ınekler bosuna ot yemıyomus dedım kendı kendıme:KK52::KK52:
ucak bıletımzı aldık memleket gdıyoruz ayın 10unda gun sayıyorum ya keyfım cok yerınde:KK8::KK8::KK8:
ılk ısım kuafore gtmek olucak boya,kesım...yenı bı ben olarak gelıcem
donusum muhtesem olucekk :KK53::KK53:
çok teşekkür ederiz teyzesii..:KK16:

ahhh ahhh bızımkı yaklasık ıkı aydır oyle doktoru cıktı cıkıcak dıyor dısıne ama cıkmıyr cok zorluyor malesef kolay degılmıs perısan olduk vallaa pıt dıye cıkıyo snıyordum benn..bızımkı 1,5 ay oldu surelı oturuyor sıpa.yatırmak mı kıyamet kopuyor sankı dovuyoruz yanıı.annem alt katta oturuyor ne oluyor dıye ya gelıyo yada telefon acıyor dusunun yanıı

aynı durumdayızz,şaklabanlık yapıoruzz minikleree 2 dk dursunlar diye yatarak..altını değiştirirken bile durmuyo hemen dönmelere başlıoo altımızı kapatana kadar boğuşuyoruzz.. :) Diş çıkarmada bizi çok zorlucak sanırım umarım bütün anneler ve bebişler kolayca atlatır...

Bebisine ve fotogrf koyn tum bebislre ayri ayri bayildim kizlar. hepsine masallh allah nazarlardan sakladin hepsini.
Canim bizde 39+2 de 19 ekimde dogduk. bu kadar olur. meleginde kilosuda cok guzel. Şu haci yatmazlik herkedin ortak derdi sanirim. sirti yere geldigi gibi ciglik cigliga benim oglumda. oturma meraklisi. yattigi yerden kafayi baya kaldiriyor çabasi cok komik oluyor :) bu gibi ortak davranislari duymak cok rahatlatici. hepimiz ayni seyleri yasiyoruz. bizim emme ve gece uykusu sikintimiz var malsf. oglumu once uyutuyorm sonra emziriyorum. uyanikken emmiyo ac olsada buda yeni adet. bu skintiyi ceken varmi?

aaa gerçekten bu kadar olmaz:) evt bende aynı durumların olduğunu okudukça rahatlıyorum..o yüzden burayı çok seviyorum :) göğüsünde ağlıyor mu canım bi dönem kızımda yaptı ayakta emziriyordum sankinleştirip oturuyodum..çok şükür geçti o dönem..bazı bebekler annenin memesiyle kavga edermiş kayınvalidem öle demişti bana :44:

cnm bende simdi saatli emzirmeye basliyacam once iki saatte bir sobra uc saate cikaracam sol gogusu emzirip doymazsa sagi sagip kasikla verecegim. boyle cok yipraniyorum hem cok acikmadigindan iki emip birakiyor ama ben 2-3 saat disariya ciksam gelsem cok guzel emiyor hem bebekler duzeni severmis.

kesinlikle aynen brnimde öyle oluyo işte. hem enazından biraz süt dolunca sütüm var diye banada moral oluyo. şimdi uyuyo, aslında az emdi ama uyanana kadar dokunmicam birikm yapıcam bakalım yine. buarada idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik tedavimiz bitti 3 gün sonra kontrol için tekrar gidicez baktırmaya. umarım geçmiştir. belkide emmesi iyileştiği için düzelmiştir? gerçi dün gece birikim yapmadan verdim yatmadan yine 1-2 dakika emdi gazlandı ağladı mama yaptım

burada ortak sıkıntıları paylaşmak gerçekten çok rhatlatıcı, bide yeni yeni çözümler buluyosun duydukça çok iyi oluyor. mesela birisi ben emzirirken ayakta geziniyorum uyuyo demişti.bende denedim uyumayı çok istiyo bazen bebeğim ama nasıl uyuyacağını hala beceremiyo kendiliğinden dalamıyo öyle çok bunalınca ayakta emzirirken sağa sola sallıyorum dalıveriyo çok şükür :) bunu sizlerden öğrendim, annem görünce bu yeni adet mi diyo :)

bide bebeğime zeytinyağı veriyorum doktor 1 kaşık ver demişti diye yazmıştım, tuğce de o doktora benden selam söyle zeytinyağı ciğerine kaçıyo diyince korktum, artık direkt vermiyorum zeytinyağını, gece yatmadan 1 öğündevam sütü veriyorum ona katıyorum 1 kaşık.

kıız herkes nerde? pazar keyfi mi yapıyonuz :)
dışarı bakıyorum günlük güneşlik gözüküyo ama 7dereceymiş. biraz daha iyi olsaydı kızımı çıkarırdım daha hç siftahımız yok. sabah 8e doğru uyudum. artık alıştım gece uyuyamamaya. önceden kızım uyutmazdı şimdi kızım uyusada ben uyuyamıyorum.12de uyandı altını değiştirdim tkrar uyudu ben yatamadım, almışım uykumu sanki. gece uykusunu çok özledim. ne zaman uyuyacak olsam kızım o gece durmuyo. sonra öğlene kadar beraber uyuyoruz,ama ertesi gece kzım uyusada ben öğlene kadar uyuduğum içim erken yatamıyorum uykum gelmiyo, sonra 2-3 gibi kızım uyanıyo tam yatıcakken ben. tekrar uykum açılıyo, falan filan derken uykusuz her gece..

birazda psikolojimle alakalı sanırım, kafam rahat değil o yüzden uyuyamıyorum. ben biraz hassasımdır, kimseyle dargın olmya filan dayanamam öyle kafama takılır durur biri bişey söylese günlerce o sözün etkisinde kalırım, buaralarda böyle şeyleri çok yaşıyorum. çok şükür eşimle bi problem yok, hele kızıma bakarken yardımcı olmasına bayılıyorum :KK16: ama etrafımdaki herkesle dengeyi sağlamak için öyle çok yıpranıyorumki herkese ayrı ayrı paratoner olucam derken arada olan bana ve sütlere oluyo işte. bazen en çok destek beklediğim yerden tepki görünce büsbütün yıkılıyorum :KK50:

benim iyiliğimi düşünenler bazen beni daha çok üzüyo :KK43: kızımla teselli oluyorum çoğu zaman bi gülüveriyo herşey geçip gidiyo taaki gece uyumak içn yatmaya yönelene kadar :KK52: amaaan ne dertliymişim bende demi ?

bugunlerde geçicek, geçmişe dönüp bu sayfaları okuduğumda bitti geçti gitti diyeceğim. loğusalık zormuş kızlar, annelik değilde loğusalık çok zormuş. yinede çok şükür.

X