2012 Ekim bebekleri büyüyor

hımm aslında senın dedgnde mantıklı ben yuksek olsun ılla dıyorum ama dooru dıyosun once emekleme gelıcek sonucta
tutturmasam mı yukse dye madem yaa baya mantıklı geldı bna yazdıkların benım kızımı 1 saat avutsa o bıle kar bana fazlası kalsada olur:KK1:
aynı markanın yagmur ormanı modelı var bde sanırım onu alıcam senın modelın azıcık dha suslusu dıyeyım

ayy ıyıce heveslendım bak sımdı kesın alıcam zaten cok guzel anlatmıssın da kullandgn markayı vermemıssın canım
onu da yazarsan sevınırım bu arada nıckını de cok sevdım kızımın adı gecıyo ıcınde EYLÜL...........:KK16::KK16:

Benimde kızımın adı canım :KK16: markasını vereyim Opera-Bright-Starts-InGenuity-8482-Smart-Quiet-Swing-8482-Anakucagi
Ben çok memnunum insaallah sende kalırsın :KK34:

Benimde kızımın adı canım :KK16: markasını vereyim Opera-Bright-Starts-InGenuity-8482-Smart-Quiet-Swing-8482-Anakucagi
Ben çok memnunum insaallah sende kalırsın :KK34:
ayy ole mı adasız demek kıı mınnak kızımın ılk adası eylulnaz:nazar::nazar:
alttakı tıcker da da yazıyomus halbukı yenı fark ettım:KK1::KK1:
cok saol cnm hemen ınceleyeym bakalım nettn:KK55:

ayy ole mı adasız demek kıı mınnak kızımın ılk adası eylulnaz:nazar::nazar:
alttakı tıcker da da yazıyomus halbukı yenı fark ettım:KK1::KK1:
cok saol cnm hemen ınceleyeym bakalım nettn:KK55:

Ben daha yeni baktım çok pahalı nette:KK20: ben daha uyguna aldım birde sen bak
Allah bagislasin cümlemizin evladini:21:

Kizlar kafam cok karisik netten arastiriyorum salidan beri surekli bi yazi okudum cocuk dr.agzindan anne sutu alan bir bebekte dizanteri olmaz demis boyle teshis koyan dr.larada varmis veristirmis... Napcam ben simdi acaba devlet h.mi tahlil yaptirsam bu kez kakali bezi yollasam esimle tahlile alirlar mi? Devlet h.sistem nasil bilen var mi kizlar yardim?

Ben daha yeni baktım çok pahalı nette:KK20: ben daha uyguna aldım birde sen bak
Allah bagislasin cümlemizin evladini:21:
amın canımm amınn:nazar::nazar:
ya bnde tam onu yazcaktım 250nın ustune fıyatı dudagm ucukladı walla
ben o kadar butce ayıramam sahsen dha orta yollu bse olmalı bna sunun surasında bı kac ay kullancak belkı de sevmeyıp hııc....................
dha kucuk bı rakamı rıske atalım barıı ama ıste bnm bulndgm yerde bebek mag yok hos gercı olsa da cıkcak vakıt yok havada asırı sogukk mecbur netten alıcam ssz
Kizlar kafam cok karisik netten arastiriyorum salidan beri surekli bi yazi okudum cocuk dr.agzindan anne sutu alan bir bebekte dizanteri olmaz demis boyle teshis koyan dr.larada varmis veristirmis... Napcam ben simdi acaba devlet h.mi tahlil yaptirsam bu kez kakali bezi yollasam esimle tahlile alirlar mi? Devlet h.sistem nasil bilen var mi kizlar yardim?

hadı yaa.. onemlı bı ayrıntı yakalmıssın bnce devlette de yaptr derım ben tahlıl
benm hıc bılgım yok ama yarın saglıkcı bı kac yakınım var araryp onlara danısabılırım canım senın ıcın ıstersen

keşke adını hatırlasaydın canım yaaa , ben hala uğraşıyorum pamukçukla :KK50: kızım artık çok ağlıyor silerken ağzını ,hatta o kadar sinirleniyorki , belli bi süre yüzüme bile bakmıyor :KK43: küsüyor sanırım :KK31: silmesem hemen artıyor , mikostatin die bir ilaç veriyorum günde 4 kez ama gene geçmiyor gene geçmiyor sanırım karbonat bozdu ağız florasını ondan bu ilaç işe yaramıyor :KK37:

yok bende karbonattan sonra kullanmıştım. mikostatin olabilir koyu renk küçük şişede plastik damlalıklı bişey mi sendeki? çünkü m ile baslıyodu adı

:KK8:
ya kizlar bende kilo gidiyor ama gobek ayni yaa.. en son 4 kilom kalmisti eski kiloma donmeye, simdi 2 daha gitti ama gobegim ayni boyutta, kollarim bacaklarim kalcam inceliyor kilo verdikce ama gobegim fiks sabit, sezeryan diye mi acaba. walla somalili cocuklara benzedim kol bacak ince gobek davul gibi haha. gerci bebegi 14 aylik olan bi arkadasim 5-6 aylikken tamamen kayboluyo dedi hadi bakalim isallahhhhhh

benim durumuma ne demeli? kilom neredeyse değişmedi 58 dim, 59 oldu ve sabitledim ama sanki bel karın bölgemde şişme lastik var, o fazladan bi kilo tamamen yag olarak göbişte ve belimde toplandı. her gören kilo almışsın diyor ama heryerim aynı armut gibi olduğumdan aldım sanıyolar, yani şeklim değişti :KK43:

ben geçen hafta işe başladım canım çok zor oldu. bir yandan süt nedeniyle sızlayan göğüsler bir yandan kafa sürekli bebişte ağlıyormu anneannesi bakabiliyormu düşüncesi bir yandan iş ... nasıl düzene gireceğim bilemedim. ben sıvı sabunla temizliyordum bir arkadaşım sakın sıvı sabun kullanma çocuk ishal olur dedi çok az mini minicik bir damla bulaşık deterjanı kullan sonrada kaynar suyla durula dedi bende öyle yapıyorum. çorap bizde de iz bırakıyor iki tane üst üste gyidirdiğim için snaırım ama üşür diya korkuyorum.

patikli pijama içine tek kat çorap giydiriyorum. idil den 100% pamuklu 3 lü çorap almıştım, çok memnun kaldım upuzunlar, lastiği yok katlıyosun, sıyrılmıyoda. hemde sıcacık terletmiyo sırf pamuk olduğundan. 3 lü paket 6 tl idi

Kızlar yardımınıza çok ihtiyacım var doğumdan bu yana kabızım artık wcye gitmeye korkuyorum resmen ağlıyıyorum canım yanmasından bir haftadır da kanamam var sanırım makatta çatlak oldu ne yapmalıyım ne yemeliyim ki düzelsin. her sabah aç karnına zeytinyağı içiyorum, kuru incir yiyorum bol su içiyorum ama nafile değişen bir şey yok, geçen hafta itibariyle de işe başladım, çok zor durumdayım artık oturamaz oldum ağrıdan. Yardım edin ne önerirsiniz...

aynı şeyleri yaşadım, resmen her wc de bi çocuk daha doğurmuş gibi oluyodum :KK43: çareyi kabız olmamak için herşeyi yapmada buldum doğumdan beri dikişlerimden çekmedim wcde çektiğim kadar. bak neler yaptığımı anlatayım belki sanada faydası olur.
bi defa kesinlikle enaz 2 günde bir wcye çıkmak şart yoksa napsan geri dönüşü yok. ben aç karna bikaç tane koyu renkli (gün kurusu denen) kuru kayısı yiyip üzerine bolca su içiyorum geceleri. kahvaltıda erik marmelatı yiyorum, gün içinde 2 kez 10ml dupalac sindirim düzenleyici içiyorum. bol bol suyu söylememe zaten gerek yok, dayanabilirsem arada bi de zeytinyağı içiyorum 1 çorba kaşıgı. wcye çıkacağımı anlayınca zeytinyagı sürüyorum. bunları yaptığımda 2 günde bir rahatca çıkıyorum, kanamada olmuyo aksatınca da :KK43:

suyu kaynatmak da cok zor, kaynat ilit baya da su lazim:KK43: o kadar is arasinda yapamadim ben. ustelik ben kuvetine su doldurup o suyla yikiyorum, dokme suyla degil. oyle gostermusti ebe. kotu mu yapiyorum dersiniz , dokme suyla mi yikamak lazim?ben tek basima yikadigimdan oyle kolay olyuor.

özellikle kız bebeklerde küvete oturtarak yıkamak idrar yolu enfeksiyonu riskini arttırıyor diye duydum, akan su altında yada dökme suyla yıkayacaksın dediler bana hastaneden ayrılmadan önce banyo eğitimi verirlerken. üstüne basarak tekrar sormuştum hatta.

bende 15 ekim annnesiyim 3,5 ayımız bitti benm kuzucugmdada böbrek büüüyümesi var malesef sürekli çapaya götürüyrm aynı durumu yasayan anneler var mı acaba :KK43:

canım benim, seni hatırladım aynı günlerde bekliyoduk, sona kalanlardandık beraber. Rabbim acil şifalar versin ins tez zamanda sifa bulursunuz.

kızım hasta oldu, öksürüyoo hapşuruyoo :KK43: üff
canim bol-bol emzir bogazi yumusasin burnunu da sik-sik temizle Rabbim evlatlarimizi korusun
slm kızlar nasılsınız?

işe başladım giremiyorum hiç, işten çık doruk'u al eve gel iş güç bi yandan doruk bi yandan hiç vakit yok

pzt aşı olmaya gittik. 7100 gr 64,5 cm olmuş oğlum :nazar:

5. ayın sonunda yoğurtla başlıcaz ek gıdaya dedi hemşire. size neler söylendi, neler yapıyosunuz??,,

ferro sanola başladık bir de
slm canim senin de isin zor en zoru bebisinden uzak kalmak bi kac saatligine olsa bile Allah yardimcin olsun masallah annesi Doruk bebege buyuyo pasamiz:nazar:
Kizlar gecen dr.gittigimde kan ilaci istedim malum 4.ayimiz doldu ama simdi degil 6.ayda kan sayimi yapip baslaticam dedi kilosuda 1hafta icinde100gr.aldigi icin ek besin dedim onada yok dedi kizim ishal ya buna ragmen kilo kaybetmeyip 100 gr.almis dedi onuda onermedi sinir oldum artik baslamak istiyordum...
sen de ayni ben gibisin inanki dr.un az almis ek gidaya basla deseydi nedenki ishal olmasina ragmen 100gr alabilmis diyip duracakdin kendi-kendine:KK9: offf biz hep boyleyiz:KK31: 15 ocakda 5800 grdi bebisim 1 ayda 800 gr almisdi kilosu kucuk oldugundan dusundum istemesemde mama ver fln dicek dr :18:ama cok guzel almis diyince ee neden mama ver demedi diye dusundum durdum:KK1:

okudugun cik muhim bisey :44:bence esin gotursun canim dv hast.ne bezi ne olur ne olmaz neden almasinlar ki
hem siz rahatlamis olursunuz:KK20: hem bosuna bebege ilac fln vermemis olursunuz

gunaydin kizlar :KK16:ben yine erkenciyim ama kimse yok
nasilsiniz bebisler nasil biz iyiyz dun gece Omer tam 6 saat uyudu ilk kez:nazar:masallah ogluma
onumuzdeki ay sunnetini yapdiracagiz ama ben cok korkuyorum:18: cok aglarsa fln diye kac gune gecer acaba agrisi fln:26:

senınkıde bronschıolıt olmustu demı benımkı atlattı asılarınıda oldu.gectı gıttı sız hastanede yattınız mı?
bızım demır ılacını 2 aydır kullanıyoruz

hastnede ytmdık surup we ewde maskeyle buhar tutarak gecrdık şükür.dr uma sordum demırı 5. ayında baslıcaz dedi bana

gunaydin kizlar :KK16:ben yine erkenciyim ama kimse yok
nasilsiniz bebisler nasil biz iyiyz dun gece Omer tam 6 saat uyudu ilk kez:nazar:masallah ogluma
onumuzdeki ay sunnetini yapdiracagiz ama ben cok korkuyorum:18: cok aglarsa fln diye kac gune gecer acaba agrisi fln:26:
gunaydın canımm
bende fıx erkencılerdenım benım kızımı babasını ıse gondermeye kalkıyo hergun:KK9:
aksam kacta yatarsa yatsın sbah 630 bılemedın 7 dedın mı cıngoz bıde anlamıyorum gec yattgı gunlerde bıle o kadar enerjık kalkıyo kı babasıyla oyunlar oynuyo
sesler cıkarıyo felan sonra onu yollayınca 9 gbı tekrar uyuyo :KK1::KK1:
uzernzden uzak olsun grıp oldum ben gece emzırme aralarında terlıyken kaptım sıfayı:KK37:hıc dısarı cıkmadan evın ıcınde hasta olmayı basarıyorum ya hayret edıyorum yaa:KK25:
dun asımı olmaya gttgmde ılac da yazdrdım saglık ocagına antıbıyotk kullanıyorum bı yandan da asılı kolum cok fena hemsıre cok sert yaptı ıgneyı pert bı haldeyım anlayacagnız yemek yıycek halım bıle yokkk cok yalnızım etrafmda hıc yardmcı olcak kımse yokk:KK43::KK43::KK43:keske annem burda olsaydıı:KK50::KK50::KK50:

kızlar bu arada benım cımcıme bu aralar ayagımda sallarken omuzlarını skıp dogrulmaya calısıyo mekık ceker gbı kaldırıyo kendını gerı yatrmaya calısıyorum nasıl karsı koyuyo zaten kucucuk gobısı var onu da erıtcek bu gıdısle:KK9::KK9:
sızde de yasanmıstr bu durum dmıı
bde bu d vıtamınını ne kadar sure kullanmamz lazım dun ben sormayı unuttum saglık ocagndayken
elımdekı damla bıtmek uzere zaten tekrar baslancak bseymıydı bu aydınlatr mısınz benıı reca etsemmm:KK53::KK53:

günaydın güzel anneler ve bebişleri:emir_bebek:yine uykusuz sayılabilecek bir gece geçirdik.Kızlar ayakta salayan anneler bebişim çok hareketli kolları hiç durmuyor bende tutuyorum iyce hırslanıyor ama ancak bu şekilde uyuyor sizinkide böyle oluyormu birde çok uzun çabalar harcıyorum dalması için öyle biraz ayakta sallayınca uyumaz bizim yaramaz :) beşiğinde yatmıyor karyolada salladıktan sonra yanıma bırakıyorum eşimde başka odada yattığı için bu şekilde uyuyoruz.Biliyorum doğru değil ama iinşallah birkaç ay sonra alıştıracxağım beşiğine.salladıktan sonra bıraktığımda hala hareket halinde elleri kolları hep oynuyor ama gözler kapalı.Buda insanı huzursuz ediyor tekrar ayağıma alıyorum biraz sakinleşiyor koyunca yine devam:2: merak ediyorum bu şekilde olan varmı acep:) hayırlı günler hepimize...

gunaydın canımm
bende fıx erkencılerdenım benım kızımı babasını ıse gondermeye kalkıyo hergun:KK9:
aksam kacta yatarsa yatsın sbah 630 bılemedın 7 dedın mı cıngoz bıde anlamıyorum gec yattgı gunlerde bıle o kadar enerjık kalkıyo kı babasıyla oyunlar oynuyo
sesler cıkarıyo felan sonra onu yollayınca 9 gbı tekrar uyuyo :KK1::KK1:
uzernzden uzak olsun grıp oldum ben gece emzırme aralarında terlıyken kaptım sıfayı:KK37:hıc dısarı cıkmadan evın ıcınde hasta olmayı basarıyorum ya hayret edıyorum yaa:KK25:
dun asımı olmaya gttgmde ılac da yazdrdım saglık ocagına antıbıyotk kullanıyorum bı yandan da asılı kolum cok fena hemsıre cok sert yaptı ıgneyı pert bı haldeyım anlayacagnız yemek yıycek halım bıle yokkk cok yalnızım etrafmda hıc yardmcı olcak kımse yokk:KK43::KK43::KK43:keske annem burda olsaydıı:KK50::KK50::KK50:

kızlar bu arada benım cımcıme bu aralar ayagımda sallarken omuzlarını skıp dogrulmaya calısıyo mekık ceker gbı kaldırıyo kendını gerı yatrmaya calısıyorum nasıl karsı koyuyo zaten kucucuk gobısı var onu da erıtcek bu gıdısle:KK9::KK9:
sızde de yasanmıstr bu durum dmıı
bde bu d vıtamınını ne kadar sure kullanmamz lazım dun ben sormayı unuttum saglık ocagndayken
elımdekı damla bıtmek uzere zaten tekrar baslancak bseymıydı bu aydınlatr mısınz benıı reca etsemmm:KK53::KK53:

Günaydın cNIM aynı şeylerden bahsetmişiz sanırım birbirimizden habersiz:) bizimkide sporcu olacak sanırım çok hareketli.Anneler başka gerçekten benim annem haftanın 2 günü bizde kalıyor o kadar iyi oluyorki anlatamam bütün işlerimi görüyorum dinleniyorumda.Allah başımızdan eksik etmesin.D vitamini yaşına kadar kullanılacak dedi dr. sen bitmeden sağlık ocağından iste veriyorlar.

masaalah pasana canımm yaa:nazar::nazar:
tanıdıgm butun omerler hep akıllı olmustur zaten benım adına cekmıs oglusun canmm:emir_bebek:
bde buyudu de sunnet mı olucak ayy kıyamam yaaagrsz sızısız cabucak atlatr ıns mınıgın
sunnetın ne kadar da ıyılescegı konusunda hıc bı bılgım yok benımm yukarda yazcaktm unutmusum sersemlıktenn:KK37::KK37:

Günaydın cNIM aynı şeylerden bahsetmişiz sanırım birbirimizden habersiz:) bizimkide sporcu olacak sanırım çok hareketli.Anneler başka gerçekten benim annem haftanın 2 günü bizde kalıyor o kadar iyi oluyorki anlatamam bütün işlerimi görüyorum dinleniyorumda.Allah başımızdan eksik etmesin.D vitamini yaşına kadar kullanılacak dedi dr. sen bitmeden sağlık ocağından iste veriyorlar.

hosgeldın canm:KK3:ancak bu kadar olur walla bırebır aynı durum kısacık ozetledgm duygularıma resmen tercuman olmussun
ustelık yats sekıllerımz bıle aynıymıs bnde aynı yontemle farklı odada yatıyorum once ayagıma tabıkı sonra dedgn gbı zaten ıyı dalmadgı uykusunda gık dese hoop tekrar ayaga ama bu sefer kalk otur yapmaktan ben mest oluyorum napcam bılemedım:KK14::KK14:
aılenle aynı sehırde oldgun ıcın cok sanlısın:KK31::KK31::KK31:

X