2012 Ekim bebekleri büyüyor

Arkadaslar emzik almayan kuzum emzik almayabasladi inanamiyorum o kadar emzik denedik annem bugun bakkal zigi almis gelmis basta almadi vazgecmistik annem tekrar denemis emerek uyudu uyuyunca da birakti :)) ziyan oldu o kadar marka emziklere verdigimiz para..1 liralik emzik nakavt etti hepsini hehehe:KK70: ama zararli seyler varmidir ki aklim takildi :KK43:

bu kadar olur :KK9: tam bulgur pilavı yapmıştım yanınada ayran ve hem yemek yiyip hemde bi pc bakim dedim malum 2-3 işi bi arada yapmak gerekiyo artık :KK1: kalbin temizmiş :KK16: anne sütü obez yapmaz diyorlar haklısın zaten benim kızım 3350 doğdu ama benim sülale tarafı etli butludur hep o yüzden extra korkuyorum :18: benimde hep kilolarla başım dertte olduğundan kızımda aynı sıkıntıları yaşasın istemiyorum :KK50:

Ayy yerim ben onun etini butunu. evet ya bu kadar olur valla. insallah yasamaz ayni sikintilari ama yapicakta bisey yok birak emsin annesi istedigi kadar. masallah sutun yaramis kizina. benimki 4030 gr dogdu da bu kiloda. subat 19 da dort aylik olucak. bakalim bu ay ne alicak.

selam kızlar.benim sorunum sütümün azlığı.kızıma günde 3 defa mama vermek zorunda kalıyorum.bira mayası sütü arttırır diye duymuştum 2 haftadır içiyorum ama faydasını görmedim.sütünüzü arttırmak için kullandığınız yöntemler var mı?deneyimli annelerden bilgi rica ediyorum.

sen ne aşısı olacaksın?

tetanoz aşısının 3. dozunu oldum. 1 yıl sonra da 4. doz olcakmış

Ben de uzulerek istemesen mamsya mecbur kaldim uzuntuden sutum azaldi emmiyordu 2flag yo zor geciyordu...bugun 100cc aldi...aptamil imminofortis aldim siz ne aldiniz

similac veriyorum, anne sütüne en yakın mama oymuş

slm kızlar nasılsınız?

işe başladım giremiyorum hiç, işten çık doruk'u al eve gel iş güç bi yandan doruk bi yandan hiç vakit yok

pzt aşı olmaya gittik. 7100 gr 64,5 cm olmuş oğlum :nazar:

5. ayın sonunda yoğurtla başlıcaz ek gıdaya dedi hemşire. size neler söylendi, neler yapıyosunuz??,,

ferro sanola başladık bir de

selam kızlar.benim sorunum sütümün azlığı.kızıma günde 3 defa mama vermek zorunda kalıyorum.bira mayası sütü arttırır diye duymuştum 2 haftadır içiyorum ama faydasını görmedim.sütünüzü arttırmak için kullandığınız yöntemler var mı?deneyimli annelerden bilgi rica ediyorum.

Ben sadece bol sivi tuketmeye calisiyorum .yesillikler arttirir dereotu marul vs.nohut fasulye bulgurr kuru sogan .rezene cayi kimyon cayi bunlar bilinen seyler.ben sahsen nohut fasulye sogan bulgur yiyemiyorum zira bebisim sancidan perisan oluyor yoksa olan sutu gorme akiyor resmen:) aaa bir desu malum sut arttirici caydan tuketiyorum tavsiye ederim hepsini de.helva da ise yariyor...-bol sivi tuketemedigimden mama ben de veriyorum. arada ne yapayim digerleri bebisimde gaz yapinca sivllara kaldik:KK43:(-

Kizlar gecen dr.gittigimde kan ilaci istedim malum 4.ayimiz doldu ama simdi degil 6.ayda kan sayimi yapip baslaticam dedi kilosuda 1hafta icinde100gr.aldigi icin ek besin dedim onada yok dedi kizim ishal ya buna ragmen kilo kaybetmeyip 100 gr.almis dedi onuda onermedi sinir oldum artik baslamak istiyordum...

Ben sadece bol sivi tuketmeye calisiyorum .yesillikler arttirir dereotu marul vs.nohut fasulye bulgurr kuru sogan .rezene cayi kimyon cayi bunlar bilinen seyler.ben sahsen nohut fasulye sogan bulgur yiyemiyorum zira bebisim sancidan perisan oluyor yoksa olan sutu gorme akiyor resmen:) aaa bir desu malum sut arttirici caydan tuketiyorum tavsiye ederim hepsini de.helva da ise yariyor...-bol sivi tuketemedigimden mama ben de veriyorum. arada ne yapayim digerleri bebisimde gaz yapinca sivllara kaldik:KK43:(-

teşekkürler canım elimden geldiğimce yemeye çalışıyorum söylediklerini ama galiba bizim en büyük sorunumuz kızımın sadece göğüs ucunu emmesi.tam olarak göğüsü alamıyor.inşallah zamanla alışır.

Canm benm kadar sutu artsin diye yemedigi kalmayan yoktur.icecekler,bulgur pilavi,asure,yesillik vs.ne duydumsa yedim belki o gunluk o emzirmelik cok az etki ettiyse ettti.cokta arastirdim cok okudum,etrafimda doktor arkaslarimda var onlarada danistim.ama herkes hemfikirki yapi meselesi.bende mama vermemek icin direndim hatta cok aglattim bebegimi.o mama icerken ben odadan cikiyordum dusun artik.ama sonra kabullendim onmeli olN SAgligi.birde benm bebegim cok kusuyor.sutum zaten az bire kusunca iki ker kahroluyordum ziyan ediyor diye.bende gunde uc kere mama veryrm.biliyorum ki benm sutum bu kadar bundan daha fazla artmayacak.ama damla damla da olsa veriyorum ya onada sukur.alti ayaa kadar dayansam sukrdicem.boyle iste canim allah yardimcimiz olsun.sonucta buda allahtan herseyi kabullenmek lazim.

Kizlar bizde bir hafta sonra dort aylik olacagiz ins.gece uykulariniz nasil?artik ben dayanamiyorum.kurulu saat olsa bu kadar duzenli uyanilmaz yaa.hic uc saat kesintisiz uyudugunu gormedim dogdugundan beri.hadi duzeldi ha duzrlecek diye dort ayi devirdik ama yok bir saatte bir uyanirmi bir cocuk.ben dalana kadar yeniden uyaniyor.uyku uzaklardz bir dost artik benim icin...

canım ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum bende uykusuzluğun.Bizimki mama yiyor 2 saatde bir zaten kalkıyor gece.ama bazen dahada erken kalktığı oluyor ve birde uykusu var ama dalamıyor uykuya geçemiyor elleri kolları hiç durmadan oynuyor zor ayağımda sallayarak uyutuyorum.Şu deliksiz gece uyuyan bebişlere hayranım maaşallah Allah bizimkilerede bol uykular versin inşaallah.Bizimde yarın 3. ayımız bitiyor şu uyky hormonu salgılansada kurtulsak:) arkadaşlar bebişlerinizin uyku düzenini ve nasıl uyuttğunuzu paylaşalım hepimiz bilgilenelim.Ben ayağımda sallıyorum gündüz fena değil uyuyor çingene salıncağımız var:) onda uyuyor.Gece onu kabul etmiyor yine ayağımda sallıyorum 12yi buluyor yatması 1buçuk iki saat ara ile kalkıyor ama bu süre içinde de çok derin bir uyku olmuyor.

Gecmis olsun cnm yaa. sureklimi oksurup yapdiriyo. bizimkindede var ama dogdugundn beri. ara ara sık degil. doktora sormustum norml dedi.

yok cnm 2 gündür böyle keyfide yok hiç :KK43: gelen giden şapşup öpüoo kesin birinden bulaştıı:KK47: kimseye laf anlatamıyorus kii.. doktora gitsek ilaç vericek hiçte kullanmak istemiorum ama böle giderse mecbur:KK43:

Mama verdigin öğunler sutunu sag bence. az emzirdigin icinde azalabiliyo. Sqgdikca artiyo cnm.

yok cnm 2 gündür böyle keyfide yok hiç :KK43: gelen giden şapşup öpüoo kesin birinden bulaştıı:KK47: kimseye laf anlatamıyorus kii.. doktora gitsek ilaç vericek hiçte kullanmak istemiorum ama böle giderse mecbur:KK43:

Ayni benim gibisin bende ilac kullanmak istemiyorum el kadar bebege. ama ilerleyecekse mecbur. anne sutu aliyosa cabuk atlatir merak etme. ihlamur ver bitki cayina karsi deilsen. ben veriyorum hem rahatlatir.

Ayni benim gibisin bende ilac kullanmak istemiyorum el kadar bebege. ama ilerleyecekse mecbur. anne sutu aliyosa cabuk atlatir merak etme. ihlamur ver bitki cayina karsi deilsen. ben veriyorum hem rahatlatir.

evet sadece anne sütü doğduğundan berii,ztn ona güveniyorum bende hızlandırır iyileşmesini demişlerdi fazla etkilenmezmiş anne sütü aldıkları sürece..bitki çayına bende karşı değilim veriyordumda ilk aylar rezene veriyordum bikaç kaşık çok rahatlatıyordu miniğimi..2gündürde ıhlamur kaynattım onu veriyorum biraz yumuşatsın diye.inşallah iyi gelir kuzuma..saol canm tawsiyen içinde..

ben fısher prıce take along delux kullanıyorum canım e bebk camlıcadan aldım.cok cok kurtarıcı bısey benım elım ayagım oldu

Canim seninki kac aylga kadar kullaniliyor.kesin kafaya koydum alicam durdugu kadar durmadigi kader:-)artik cok bunaldim ya.kaca almistiniz resmini koyabilirsen cok sevinirim:-)

canım ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum bende uykusuzluğun.Bizimki mama yiyor 2 saatde bir zaten kalkıyor gece.ama bazen dahada erken kalktığı oluyor ve birde uykusu var ama dalamıyor uykuya geçemiyor elleri kolları hiç durmadan oynuyor zor ayağımda sallayarak uyutuyorum.Şu deliksiz gece uyuyan bebişlere hayranım maaşallah Allah bizimkilerede bol uykular versin inşaallah.Bizimde yarın 3. ayımız bitiyor şu uyky hormonu salgılansada kurtulsak:) arkadaşlar bebişlerinizin uyku düzenini ve nasıl uyuttğunuzu paylaşalım hepimiz bilgilenelim.Ben ayağımda sallıyorum gündüz fena değil uyuyor çingene salıncağımız var:) onda uyuyor.Gece onu kabul etmiyor yine ayağımda sallıyorum 12yi buluyor yatması 1buçuk iki saat ara ile kalkıyor ama bu süre içinde de çok derin bir uyku olmuyor.

Benim bebegim mememde uyuyor. bi uyandiginda emiyor iki saat sonra emip bi daha uyuyor. tabi arada huysuzluk yapior onunda imdadina cingene salincagi yetisiyor. uyku saatlerini kendisi ayarladi. aksam 10-11 sabah 9-10 seklinde. Tabi bazen degusebilio huysuzluguna gore.

ben dogmadan aldım ne lazımsa oyle alıp geldık.yuksekde vardı ama ben bunu aldım zaten bıraz buyudulermı orda oturucaklaarını dusunmuyorum.yurutec alınıcak emeklemeye baslıycaklar en azından benım kızım okadar uzun surelı oturmaz bızım max. 1.5 saat.
hımm aslında senın dedgnde mantıklı ben yuksek olsun ılla dıyorum ama dooru dıyosun once emekleme gelıcek sonucta
tutturmasam mı yukse dye madem yaa baya mantıklı geldı bna yazdıkların benım kızımı 1 saat avutsa o bıle kar bana fazlası kalsada olur:KK1:
aynı markanın yagmur ormanı modelı var bde sanırım onu alıcam senın modelın azıcık dha suslusu dıyeyım
mrb bende eylül annesiyimve salincaktan bahsetmissin ben kendi adima konusrarak fazlasiyla tavsiye ederim kizim 2 aylikken aldik ve süper birsey yemegini yapa biliyorsun yemegini yiye biliyorsun isini hallediyorsun misafirin varken hizmet ederken o salincakta sallaniyor:KK55:
biraz alismasi sürdü salincaga ama simdi ise onda uyuyup öyle besige gidiyor ben kizimi 2 ay boyunca kucaktan indiremedim uykuyu 1 saat kucagimda kalanini besikte uyuyordu simdi ise bu salincakta uyuyor sallanarak ondan sonra besige gecis yapiyoruz yyani tavsiye ederim biraz sürüyor alismasi bir iki aglatiyorsun salincakta cünki geri kucak istiyor ama 2 3 defa direnirsen bebisinde alisir bu seferkucagi cok fazla istemiyor orda kendi kendine oyalaniyor oyuncaklar asa biliyorsun onlarla oyalaniyor yani kendi adimiza tavsiye ede bilirim ama yinede bebisini en iyi sen tanirsin .
bol bol sütlü bebislerinizle hayirli günler hanimlar:21::21:
ayy ıyıce heveslendım bak sımdı kesın alıcam zaten cok guzel anlatmıssın da kullandgn markayı vermemıssın canım
onu da yazarsan sevınırım bu arada nıckını de cok sevdım kızımın adı gecıyo ıcınde EYLÜL...........:KK16::KK16:
Arkadaslar emzik almayan kuzum emzik almayabasladi inanamiyorum o kadar emzik denedik annem bugun bakkal zigi almis gelmis basta almadi vazgecmistik annem tekrar denemis emerek uyudu uyuyunca da birakti :)) ziyan oldu o kadar marka emziklere verdigimiz para..1 liralik emzik nakavt etti hepsini hehehe:KK70: ama zararli seyler varmidir ki aklim takildi :KK43:
ENdıse etme canım benım kızım da gec aldı ama aldgın gun bı suru gelgıtler yasamıstım ıyı mı yaptım kotu mu yaptım dye
sımdı hıc pısman dıılım ılerde de olmam dye dusunuyorum bızım ıcın 5 dk bıle bazen bı gun demek o emzıkle oyalandıkca bızde zamandan kazanıyoruz moralımız yerıne gelıyo ve onlara daha sefkatlı daha mutlu enerjıler yolluyoruz bole dusun bence:KK16:
ben de sut ısının ne yersen ye bunyeyle alakalı oldgunu dusunenlerdenım
bazen moral bıle etkılemıyo mıkatrı bızzat kendı ark. sahıt oldum cunku kızın berbat gden bastan asagı sorunlu bı evlılgı vardı dogum yaptı fln aynı seyler devam ettı bırak ozel seyler yemeyı gunlerce kuru ekmek yda hıc bse koymadgı oludu agzınaama o sutunun varya masallahı vardı bı de kızını gorsen tombıs tombıs boyle tam tosuncuk ınanamazdın vaktınde bnde cok arastrdım sonra bunu hatrlayınca bıraktım arayısa grmeyı gunluk normal beslenme bde fazlaca su baska hıc bse yapmıyorum ben kızım ole cok toplu fln dııl kılosu normal sınırdaymıs zaten onemlı olan kılodan cok saglıgı yettgı yere kdar emzırmeye devam ıns bu sekılde Allah bebıslerımızın nasıbını hıc kesmesın ınsaalahhh
slm kızlar nasılsınız?
işe başladım giremiyorum hiç, işten çık doruk'u al eve gel iş güç bi yandan doruk bi yandan hiç vakit yok pzt aşı olmaya gittik. 7100 gr 64,5 cm olmuş oğlum :nazar:
5. ayın sonunda yoğurtla başlıcaz ek gıdaya dedi hemşire. size neler söylendi, neler yapıyosunuz??,,
ferro sanola başladık bir de
hosgeldın cnm Allah yardmcn olsun calısrken cok zordur emınım
benım kızım 3aylık oldu 4.ayın sonunda kullanmak uzere dıs jelı ve demır ılacı yazdı doktorumuz hemsıremzn herhangı bı hatrlatması olmadı sımdılık bnde tetanozumu oldum bu arada
unutanlar varsa kızlar bı dhakı gebelıklerde yapılmasına gerek olmuyomus dozu tamamlarsanz habernz olsun
Kizlar gecen dr.gittigimde kan ilaci istedim malum 4.ayimiz doldu ama simdi degil 6.ayda kan sayimi yapip baslaticam dedi kilosuda 1hafta icinde100gr.aldigi icin ek besin dedim onada yok dedi kizim ishal ya buna ragmen kilo kaybetmeyip 100 gr.almis dedi onuda onermedi sinir oldum artik baslamak istiyordum...
senın doktorla benımkı aynı kafadan desene:KK37::KK37:onu dınlesem mı degstresm mı hekıme hanımı karar veremedım bı turluu:KK53:
bebıslerımz aynı gelsıım surecınde canm bızde 3 ayı yenı doldurduk bende senın yontemlerı aynen uyguluyorum ayagımda cogu zaman
gece 12 de de yatsa sabah 630 bılemedın 7 dedın mı cıngoz benımkı gece de tıpkı anlattgn gbı uykularmz
kızım hasta oldu, öksürüyoo hapşuruyoo :KK43: üff
gecmıs olsun canmm kıyamam mınıgıne... bı an once ılaclara basla bence benm kızım antıbıyotk bıle kullandı napalım anne olarak yurek dayanmıyo ama hersey onlar ıcın sonucta dmıı

bizim anakucağımız pek markası duyulmamış bişey , annem aldığı için en ucuzunu beğendim ama o kadar güzel çıktıki , en pahalılarında bile olmayan özellikleri var , şuan koydum kızımı sallanıyo tıngır mıngır kendi kendine , müziğide açık , piyano sesi gibi yatıştırıcı bir müziği var , benim işime çok yaradı doğrusu ama biraz geç kalmışsın sanırım , genelde anakucakları 10 kg a kadar kullanılıyor , büyükleri varsada ben bilmiyorum :26: milupanın gece çayına gelince bende aldım ama kızım mümkün değil içmiyor , hiç sevmedi , bende kızımı uyutup kocacımla kendime yapıyorum birer kupa , baya rahat uyumayı sağladı bende , önceden kızım ıkk dese uyanıyordum ama çayı içince anca ağlarsa uyanıyorum :KK9:

canım acaba markası ne netten bakayım çok ihtiyacım var benimde...

X