2012 Ekim bebekleri büyüyor

Hatunlar nerdesiniz sayfa takilmis kalmis... Topik pazar tatiline girmis :KK1: canim skiliyo ya kizce uyudu kocis tv izliyo kizimi uyandirsam mi naapsam :KK53:

allah senı bırak uyusun.bızımde pazar gunu eve musterı cıktı oraya gıttık ama kar bırden bastırdı bızım evın yokusunu ınemedık bızım arabayı bırakıp emlakcıbın arabayla gıttık kucak kucaga.evı begendıler alıyorlar.bırde aılelerı gorucekmıs.bızde alıcagımız evı bulduk.dubleks harıka bır ev.kendı evım kadar degıl ama guzel zamanla alısırıınsallah buralara.benden haberler bu kadar

Slm canlar hasta bebisler iyilesmis emmeyen beebisler duzelmis uyumayan bebisler-benimki mesela- uymus olsunlar..
ise baslayacak annelerimize kolay gelsin zor olacak ama hep onlar icin ...
Anne sutu direk isitilmaz diye duymustum benmari usulu isitilmali diyorlardi sanki yada okudum bir arstirin yanlis olmasin
evett yeni sohbet. konumuz gobislerimizi ne yaptik eski haline donebln vrmi varsa sppor yapti mi ?firsst buldu mu?
Ne cok sordum :KK70: okunur yanitlanir ins.

göbeğim benden 2 adım önde gidiyor ne yazık ki. bebekler büyüsün peşlerinden koşarken incecik oluruz diyorum boşveriyorum:)

Hasta olan bebişlere geçmiş olsun,Allah acil şifa versin.

Göbiş bağımsızlığını ilan etti adeta, aldı başını gitti. Dün teyzem misafirimdi, göbişin vurdumduymazlığından, bebeğim sadece anne sütü aldığı için diyet de yapamadığımdan dert yandım da 'bir şey yapmasan da o gidiyor canım merak etme' dedi. Merak edilmeyecek gibi değil ama şimdilik teyzeme inanasım var:)

bir ay sonra işe başlıycam :KK43: diye dün süt pompası ve biberon aldık. bunları 5 dk kaynattım ama etrafı kireç oldu sanırım. durulayıp kullansam olur mu acaba? biberonları her gün kaynatıyor musunuz, bulaşık deterjanı mı yoksa sabunla mı temizliyorsunuz? bir sorum daha var bebeğime hangi çorabı aldıysam iz yapıyor, bebeğe zararı olur mu acaba? sorularım saçma gelebilşr ama kafama takılıyo.

bir ay sonra işe başlıycam :KK43: diye dün süt pompası ve biberon aldık. bunları 5 dk kaynattım ama etrafı kireç oldu sanırım. durulayıp kullansam olur mu acaba? biberonları her gün kaynatıyor musunuz, bulaşık deterjanı mı yoksa sabunla mı temizliyorsunuz? bir sorum daha var bebeğime hangi çorabı aldıysam iz yapıyor, bebeğe zararı olur mu acaba? sorularım saçma gelebilşr ama kafama takılıyo.

canım bende pompamı ve bıberonları kaynatıyorum ama kırec olmadı.pompa hangı marka belkı kotuyse yada suların cok kıreclı.ben baby me kullanıyorum bıberonları yıkamak ıcın.bırde nuk var bıberon yıkama deterjanı....
Ayrıca sacmada olsa sor canım bızde bırcok sacma soru sormusuzdur gecen yıldan berı

canım bizim de pişiğimiz oluyo sürekli ama Allahtan çok ilerlemiyo , fuggy kreme baktım şimdi ama kortizon içeriyomuş. uzun süre kullanma sakın, pişiği geriledikten sonra çinkolu kremlerle devam et.

ben en son akıl ettim ıslak mendilin üzerini okumayı , güya yenidoğan için saf su ve organik pamuk içeriyor ama bi okudumki içinde methil paraben dahil neler neler varmış , çok pişman oldum önceden okumadığıma , birde çok almıştım , bende kaynar sirkeyi suyla ıslatıp yıkıyorum ıslak mendilleri , sonra sıkıp yeni bir kaynar sulu el yapması zeytinyağı eklediğim kavanoza dolduruyorum , oradan alıp sıkıp kullanıyorum ve böyle yapmaya başladığımdan beri pişik filanda kalmadı hiç , kızlar has zeytinyağı mucize gibi bişey , pişik için birde onu deneyin derim birde altını temizleyince havalandırmakta çok önemli :emir_bebek:

Kizim gogusumde uyuyor bu hosuma gidiyordu uzaniyorum yanina emiyor uyuyunca cikariyordu ama simdi emiyor sut ceke ceke uykuya gectigindede bos bos emiyor emzik gibi.. Gogusumu ben cekiyorum o cekiyor cikarinca uyanip agliyor ben napicam bos bos emdigi icin gogus uclarim sizliyor kollarim uyusuyor bel omuz oyyy napcam kizlar

aynı durum bizdede oluyor , ben hiç hareketsiz dalmasını bekliyorum artık , derin uykuya dalmadan bırakmıyor , o çekiyo ben çekiyorum :KK1:

Kizlar sanirim bebegimde balgam sorunu var. hiriltisi var ama gogsinden degilde genzinden geliyo gibi. arastirdim biraz bugun. su burun damlalari varya onlar bile sebep olabiliyomus. zaten bugun kullandim sumugu tam cikicakti bi nefes aldi geri kacti. cikmadi ama gorunurdede yok. soguk buhar mak. kullanmk gerekmis ben arada kullaniyorum. ihlamur cayi tavsiye ediyolar. salgin olmasa dojtora goturucem ama salgin varmis cok fena. sizde de varmi bu durum. allah korussun kormuyoda diilum bronsit faln olmasindan.

canım sana nacizane bir tavsiye , benim kızımdada oldu bi ara , bıraktım hiçbirşey kullanmıyorum sütümden başka , kızım çok ağlıyordu spreydede serum fizyolojilktete , zaten tuz var içinde ondan açıyo ama 1 yaşına kadar bebeklere tuz vermeyin diyorlar birde , bana bir komşu teyze tavsiye etti , sütümü sağıp damlalıkla damlatıyorum , inan aynı işi çok daha iyi yapıyor , 2-3 saat arayla filan damlatıyorum tıkandığında , bir dene , kesinlikle sonuç alırsın :KK34:

kızlar şimdi gördüm topiği hayırlı olsun...şimdide kuzulardan konuşulmaya başlanmış...benim net yoktu evde hiç yazamadım doğumdan sonra 2 ekimde sez ile doğum yaptım.zeynep naz kızımın adı görseniz yersiniz sapsarı doğdu şimdi civciv gibi gözleri masmavi maaşallah...4 aylık olacak anne sütü ile besliyorum şimdi ağlıyor neyse görüşürüz inş kızlar

gerçekten aşk olsun yaa , insan bi doğurdum biz iyiyiz derdi , çok merak ettik seni , bi sen kalmıştım haber vermeyen :KK20:

kizlar bebegim cok huzursuz, bir derdi var cozemedim. dun gece boyu uykusunda bir saga bir sola kavga etti kendiyle gozleri kapali. gaz degil eminim, boyle birsey yasayan var mi:KK43:

bizdede oluyor bazen ama anlamıyoruzki yavruların halinden , görünürde bişey olmadğıından ama bizimkinin sorunu ya gaz ya kakasını yaparken zorlanıyor bazen , böyle böyle geçicek bu günler sanırım

Arkadaşlar merhaba uzunca bir zamandır nette sorun vardı hoş olmasaydıda giremezdim çünkü kızım hasta oldu ilaç tedavisi gördük artı 1 ayda sadece 300 gr almış sütüm yetmio die düşünüodum doğru çıktıı doktor hemen takviye dedi mamaya başlamak zorunda kaldık ayyy ayy ne çektim nee valla..Hala mamaya alıyamadık biberon almıyo die nuby nin anne memesine benzeyen biberonundan aldık onuda almıyor kaşıkla yarı içine yirı dışına yedirmeye çalışıyorum bir mama yememiz yarım saati buluyor doktor günde 6 kere 60 cc dedi günde 6 kere düşünün halimi

geçmiş olsun kuzucuğa , neyseki iyileşmiş :nazar: ama mamayı çok vermemişmi doktor ? bence sen emzirmeye devam et baktın doymadı o zaman ver mamayı yani önce meme arkasından mama yanlız benden sana tavsiye eğer kilo alırım demiyorsan aşure ye , ben öyle yaptım , sütüm şu an artıyor bile ve kızım 3. ayda 7 kg olmuş :nazar::nazar::nazar: gerçekten çok tavsiye ediyorum mamayla uğraşacağına aşure yap bak nasıl geliyo sütler gümbür gümbür

Aynen bende oyle yapmayi dusunuyorum. cigerde olsa uyurken falanda duyulur sanki. genizden geliyor belli oluyo. dedigin gibi takibe aldim bakalim gecmezse goturucem. bana kalsa hemn gotururum ama esim hastaneye goturursek salgin kapma riskimiz cok diyo birde gogsuyle alakali olmadgni dusundugu icin takip edelim biraz dedi. insallah biaeti yoktur yavrumun.

bak canım şimdi aklıma geldi , geçen eşim grip bulaştırdı kızıma , o zaman burnu açıktı ama genzi tıkanıyordu ve hırıltı geliyordu , belki öyle birşey olabilir senin bebeğininde , hapşuruyormu hiç?

karbonat bizdede çok işe yaramamıştı iyice yayılmıştı yanak içlerine filan. aile hekimimiz bi damla verdi (adını hatırlayamadım) beyaz ve acıydı, pamukçuk agız mantarıdır demişti. 2 gün kullandık hemen temizleniverdi çok sevinmiştim. hiç zararı yok bagırsaktan emilen kana karışmayan bi ilaç bu demişti.

keşke adını hatırlasaydın canım yaaa , ben hala uğraşıyorum pamukçukla :KK50: kızım artık çok ağlıyor silerken ağzını ,hatta o kadar sinirleniyorki , belli bi süre yüzüme bile bakmıyor :KK43: küsüyor sanırım :KK31: silmesem hemen artıyor , mikostatin die bir ilaç veriyorum günde 4 kez ama gene geçmiyor gene geçmiyor sanırım karbonat bozdu ağız florasını ondan bu ilaç işe yaramıyor :KK37:

Ben mama yapmadan once sicak suyla tekrar calkaliyorum.bulasik deterjani kullaniyorum ama dueulama icine sinmiyoesa organik bulasik detj.var bir arastir istersen .sterilizator almistik o da guzel oluyor ama iste pek kullanmiyoruz .corap konusu beni de dusunduruyor acaba dolasimi engeller mi ki gece uyurken cikarayim diyorum usur diye korkuyorum kulotlu corap+corap giydiriyorum bir de...kaynatirken sirke de dokuyorum mikrop oldurur derler.

Benim gobis de fena umarim gider sez.oldum bir de bakalim ne olacak.elleyince sert geliyor yumusak da degil ...ekilo giderse gobis iner mi aceba? Kilom kalsin dert degil tek gobis gitsin de...arada cok takilanlardanim be de...

canım sana nacizane bir tavsiye , benim kızımdada oldu bi ara , bıraktım hiçbirşey kullanmıyorum sütümden başka , kızım çok ağlıyordu spreydede serum fizyolojilktete , zaten tuz var içinde ondan açıyo ama 1 yaşına kadar bebeklere tuz vermeyin diyorlar birde , bana bir komşu teyze tavsiye etti , sütümü sağıp damlalıkla damlatıyorum , inan aynı işi çok daha iyi yapıyor , 2-3 saat arayla filan damlatıyorum tıkandığında , bir dene , kesinlikle sonuç alırsın :KK34:

Bu tavsiyeyi kesinlikle destekliyorum ben de oğlum için yaptım. Anne sütü mucize zaten burun tıkanıklığına da birebir. Oğlumdaki tıkanıklık horlamaya dönüşmüştü ve biz sesli uyumasına alışmıştık. Yaptığım uygulama sonucunda çok rahatladı yavrum sessiz sedasız mışıl mışıl uyuyor. Hatta bu sabah eşim işe giderken öpmek için oğlumun yanına gittiğinde hiç ses duymayınca bir şey mi oldu diye korkmuş, az kalsın uyandıracaktı giderayak:)

Benim gobis de fena umarim gider sez.oldum bir de bakalim ne olacak.elleyince sert geliyor yumusak da degil ...ekilo giderse gobis iner mi aceba? Kilom kalsin dert degil tek gobis gitsin de...arada cok takilanlardanim be de...
göbiş için spor çok önemli canım, mekikle yağları parçalamak lazım, temiz havada yürüyüş yapıp oksijenle de yakmak şart. Fırsat buldukça mekik çekmeye çalışıyorum ama düzenli olmadığı için bir fayda göremedim. Tabi yürüyüş de yapmıyorum... Bazen tam ısınma hareketlerinden sonra uyanıyor benim yaramaz ısındığımla kalıyorum, sen misin uyanan diye jimnastik yaptırıyorum :)

ya kizlar bende kilo gidiyor ama gobek ayni yaa.. en son 4 kilom kalmisti eski kiloma donmeye, simdi 2 daha gitti ama gobegim ayni boyutta, kollarim bacaklarim kalcam inceliyor kilo verdikce ama gobegim fiks sabit, sezeryan diye mi acaba. walla somalili cocuklara benzedim kol bacak ince gobek davul gibi haha. gerci bebegi 14 aylik olan bi arkadasim 5-6 aylikken tamamen kayboluyo dedi hadi bakalim isallahhhhhh

allah senı bırak uyusun.bızımde pazar gunu eve musterı cıktı oraya gıttık ama kar bırden bastırdı bızım evın yokusunu ınemedık bızım arabayı bırakıp emlakcıbın arabayla gıttık kucak kucaga.evı begendıler alıyorlar.bırde aılelerı gorucekmıs.bızde alıcagımız evı bulduk.dubleks harıka bır ev.kendı evım kadar degıl ama guzel zamanla alısırıınsallah buralara.benden haberler bu kadar

hayirli olsun cnm, bebeginizle guzel gunlerde oturun insallah..

Hadi hayirli olsun canim agiz tadiyla oturmak nasip etsin allah, alisirsin alisirsin avcilardan mi aldiniz.

X