2012 Ekim bebekleri büyüyor

salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. acaba aşıdan mı yoksa gribal bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?

kizlar yardimedin bana kizim emmiyor hic birseyyemiyor acliktan agliyor5-6 saat dun emmedi sinir krizi gecirdim.sagip kasikla agzina doktum 30-40 ml anca koca bi gunu 100-200 ml ile gecirdi evdeki tartiyla olcuyorum hic kilo almamis kafayi yiyecem nolur bi akil verinsutin tadi mi degisti diye iki cesit mama verdim onlaridYemedi

bebekler 3 ve 4. aylarda emmeyi bırakma eğiliminde olurlarmış. benim bebeğimde emmiyor uyanıkken. gece uyurken veriyorum onda da uykudan emmiyor. sürekli sağıyorum ve mama veriyorum. tabi yalnızken onu bırakıp sağmakta kolay olmuyor. sütüm kesilecek diye çok korkuyorum:KK43:

salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. acaba aşıdan mı yoksa güzeloluyorum l bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?

Geçmiş olsun canım inş kısa sürer. Bnm kuzum da hemen uyanıyor herseye. Bnde sen in gibiydim. Her uyudugunda bnde uyumaya çalışıyordum. Baktım olacak gibi değil sersem gibi oluyorumartik uyumuyorum. Uyuduğu zaman gidiyorum yemeğin soganini doğru yorum. Uyanirsa bidahaki uykusunda devamını yapıyorum. Yapabildiğim kadar. Uzun. Uyursada bnde yatıyorum. Tabi yarım saat bi saat ama olsun oda yetiyor.

bebekler 3 ve 4. aylarda emmeyi bırakma eğiliminde olurlarmış. benim bebeğimde emmiyor uyanıkken. gece uyurken veriyorum onda da uykudan emmiyor. sürekli sağıyorum ve mama veriyorum. tabi yalnızken onu bırakıp sağmakta kolay olmuyor. sütüm kesilecek diye çok korkuyorum:KK43:

ya ne yapacagimi sasirdim kafayi yemek uzereyim 20 gundur biyle duzelck diye bekliyorum ama her gecen gun daha beter oliyor acikinca emer diyorlar 4 saat ac kaliyor 4 saatin sonunda olmeyecek kadar 2 dk emip uyuyor bu sefer bu bebek kac boyle ac yasar mamada yemiyor aptamil ve bebelacdenedim icmedi sutumu sagiyorum 30-40 ml agzina anca giriyor diliyle disari atiyor

ya ne yapacagimi sasirdim kafayi yemek uzereyim 20 gundur biyle duzelck diye bekliyorum ama her gecen gun daha beter oliyor acikinca emer diyorlar 4 saat ac kaliyor 4 saatin sonunda olmeyecek kadar 2 dk emip uyuyor bu sefer bu bebek kac boyle ac yasar mamada yemiyor aptamil ve bebelacdenedim icmedi sutumu sagiyorum 30-40 ml agzina anca giriyor diliyle disari atiyor

canım bebeğini mutlaka doktora götürmelisin. Allah korusun ama emmeme sebeplerinden biri de hasta olmaları. yalnız bebekler büyüyünce memeyi hızla boşaltabiliyolarmış. eğer az emdiğine eminsen sık sık emzir 4 saat bekleme bence.

Vitamin ilacı herkes devit kullanıyor sanırım doktor bize acd3 verdi bende mi devte geçsem acaba :26:deviti devlet ödüyor mu kafam karıştı:26:
devıt 3 saglık ocagu ucretsız verıyor canım
Bebeği enzim almayanlar bebeğinizin nasil uyutuyorsunuz benim oğlum 3aylık emzigi alıyor istiyor ama ben tutuyorum hep tutmadan düşürüyor vermeyince ağlıyor biktim bu durumdan kime sorsam boyle Bisey yaşamamış ya ıster emer ya da atar diyor benimki istiyor ama tutamıyor iste...ben de onu da vermeyeyim diyorum ama uyutmada zorlandım bugün bayağı ağladı sabretmek lazım sanırım...halbuki alsın isterim ama tutamiyor...
canım emzık kucuk gelıyordur tutamıyordur cunku artık buyuduler ılk aldıgımız emzıkler olmaz
kizlar yardimedin bana kizim emmiyor hic birseyyemiyor acliktan agliyor5-6 saat dun emmedi sinir krizi gecirdim.sagip kasikla agzina doktum 30-40 ml anca koca bi gunu 100-200 ml ile gecirdi evdeki tartiyla olcuyorum hic kilo almamis kafayi yiyecem nolur bi akil verinsutin tadi mi degisti diye iki cesit mama verdim onlaridYemedi

canım benım kızımda yemegı kestı doktora gıttık hastaymıs hastaneye yatırdı sakın ıhmal etme yol yakınken hemen gıt.bız bır hafta bekledık gıtmedık sımdı cok pısmanım

Sagol canim yok idrar yolu enf.atlattik bugun yine bakti idrar temiz cikti. Kakamiz mikroplu simdide...:KK14:
. Esra kakasi nasildi kuzunun bnde supheleniyorumda bazen sumuksu gibi oluyor uzuyor bazende koyu yesil gibi oluyor iki haftadir bi yaptigi digerini tutmuyor

salı günü 3. ay kontrolümüz vardı rotavirüs aşımızı da olduk. yalnız çok halsiz ve iştahsızlaştı kuzum. ateşide çıktı biraz. acaba aşıdan mı yoksa gribal bir enfeksiyon mu bilmiyorum. umarım hasta olmaz. bu arada tabi ben kaç gündür uykusuz geziyorum. artık pilim bitmek üzere. tek başına bebek bakmak çok zormuş. aranızda benim gibi hiç bir şeye yetişemeyen, saç baş dağılmış, uykusuz, yemek yapamayan temizliği hiç söylemiyorum zaten var mı acaba? kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. çevremde bebek büyütmüş olanlar sanki hiç zorlanmamış gibi konuşuyorlar. o uyudumu yaparsın işlerini diğer uykusunda da sende uyursun diyorlar. ancak öyle olmuyor. benim kuzu kucakta sallayarak uyuyor. beşiğine koyuyorum çok sık uyanıyor onun için bende başında oturuyorum ve ara ara uyandıkça sallıyorum. nerde yemek yapmak...zaten en ufak tıkırtıda açıyor gözlerini. yan odanın ışığını açsan açma kapama sesine irkiliyor resmen. offf bilmiyorum çok bunaldım. eşimde 8-9 dan önce işten gelmiyor. gelince de biraz sevip oda dinlenmek istiyor. kv gelse herşeye karışıp beni daha çok bunaltıyor. merak ediyorum doğrusu sizde durumlar nasıl?

Senden cok farkli degilm inan en uzun uyudugu 20 dk oda surekli sallamayla pispisla aynaya bile baktigim yoj bi yemek bi bulasik oda taksit taksit bazen gece zor yani yalnizsan hele daha zor yaninda biri olsa herseye karisiyo oda zor rabbim kolaylik versin hepimize bugunlerde gecer

biz de kapı sesine bile uyanıyoruz, zar zor uyutup mutfağa geçiyorum biraz mızırdansa da hemen koşmuyorum yanına yoksa yemek yaptırmıyor hakkaten. tabi hep pratik şeyler pişiyo. eşim akşamları 2-3 saat ilgileniyor ben o sırada uyuyorum neyse ki. yine de emzirirken rüya bile gördüğüm oluyo :)

Merhaba kızlar;
Ne kadar uzun zaman oldu girmeyeli yeni yeni bir çok arkadaş offff aklım karıştı.Öncelikle nasılsınız?Ben yorgun ama mutlu biz yani paşamla 4. ayı bitirdik 5 e başladık ama zor ve sancılı bir başlama oldu aşılar ateş yaptı ilk kez 37,4 37,5 gördük bu bizim 2. ateşlenmemizdi ilkinde hemen hastaneye gittik dr böyle her ateşte gelinmez dedi bu sefer önce ılık suyla düşürmeye çalıştım 36.8 i gördüm gene arttı 37,2 gördüm fitil verdim son çare ama tüm gece bir dk uyumadım allah tan kaynanamlar alt katta hemen geldi birlikte bekledik yalnız yapamazdım herhalde gerçi onlarla da olmuyor onlarsız da zor oluyor geçen gene hastalandık öksürük ve hapşırık boğazlarını üşütmüş hayır nerden kapıyor bu hastalıkları anlamıyorum terletmiyorum evde hasta falanda yok zor valla anne olmak hem de çok bu uyku bizde de aynı yatmıyor her sese de kalkıyor parkeden halıdan çıkan çıt sesine bile gerisini siz anlayın kolik sorunu devam ediyor bir de yavaş yavaş ek gıdaya başlıyoruz ilk kez bugün elma suyu verdim bir mama kaşığı bu aya sadece elma suyu vericem çorbayı bir daha ki aya başlıcam şimdilik biraz daha süt içsin ne kadar içerse o kadar iyi.Amma çok yazmışım umarım paşa izin verir de sık sık yazabilirim:KK53::KK53::KK53:

Bebeği enzim almayanlar bebeğinizin nasil uyutuyorsunuz benim oğlum 3aylık emzigi alıyor istiyor ama ben tutuyorum hep tutmadan düşürüyor vermeyince ağlıyor biktim bu durumdan kime sorsam boyle Bisey yaşamamış ya ıster emer ya da atar diyor benimki istiyor ama tutamıyor iste...ben de onu da vermeyeyim diyorum ama uyutmada zorlandım bugün bayağı ağladı sabretmek lazım sanırım...halbuki alsın isterim ama tutamiyor...

ya benim kizim da ayni, emzik seviyor ama tutamiyor. duz yatinca agzinda emiyor ama kafasini hareket ettirince agzindan dusuyor. yaninda emzik gorevlisi olarak oturuyoruz dakka basi dusuruyo, sinirleniyo verin diye bize sesleniyor..

Ben acd vitaminine ek olarak elemental çinko içeren bir vitamin karışımı kullanıyorum, çocuk doktoru vermişti. Adı 'tetrazinc' sabah-akşam 5'er damla veriyorum. Ayrıca Sağlık Bakanlığı Ocak 2012'de emziren annenin günde 9 damla d vitamini alması talimatı vermiş, aile doktorum bana kullanmamı söyledi. Anne sütünden bebeğe geçiyor. Etrafımdaki herkese sordum kimsenin doktoru söylememiş, ebe olan kuzenime sordum, doğruladı,kullanıyorum. Size de mi söylemediler?

benim doktorum soylemedi, hatta hicbir ek vitamin desteginden bahsetmedigi icin ben de hicbirsey almiyorum, oysaki almak lazim sanirim, mesela gecen farkettim on dislerim seffaflasmis biraz, sanirim kalsiyum eksikliginden- dislerim dokulecek diye korktum ama kafama gore de vitamin mineral almak istemedim, size baska ne tavsiye etti doktorlariniz?

bu aralar farkli birsey yedin mi? neden olabilir acaba? ya da kulagi agriyor olabilir mi, kulaklari agriyinca yutkunurken agridigindan emmek istemiyorlar bazen.ayakta ya da dolasarak emzirmeyi denedin mi?

Emerken uyuyor canim.evet ilgincmis ya alir ya almaz seninki keyifciymis ohh anne tutsun o keyif yapsin:)ama iste alistirsak guzel olacak kendileri uyusa...

benim doktorum soylemedi, hatta hicbir ek vitamin desteginden bahsetmedigi icin ben de hicbirsey almiyorum, oysaki almak lazim sanirim, mesela gecen farkettim on dislerim seffaflasmis biraz, sanirim kalsiyum eksikliginden- dislerim dokulecek diye korktum ama kafama gore de vitamin mineral almak istemedim, size baska ne tavsiye etti doktorlariniz?
Canım hamileyken kullandığım multivitamin(kalsiyum,b12,demir,folik asit vs) vardı aile doktorum 3 ay ona devam etmemi söyledi. Kan ilacı olarak da geçiyor, doğumdaki kan kaybının telafisi için almalısın demişti, yüzümü rengi gitmiş görünce. Dvit bebek için alınıyor, doktoruna sor bence,dikkatinden kaçmış olabilir.

Donem donem huy degistirlermis ama bi dra gotur belki bir sikintisi vardir.kilo alis verisi bir ay iyiyse baska bir ay azz olabilir demisti hemsire hanim hic almadigina bir gune gore mi karar verdin? Umarim normale donmus olur bu yaziyi okudugunda:KK43:(ah bu bebisler...

Yalniz degilsin :) bazen sirf uyusun yetrr ki uyanmasin diye saatlerce kucagimda beklettigimi bilirim.simdilik annemler var allahtan rahatim..odasinda mahsur kaliyoruz bazen de kapi sesine uyanirsa diye.disardan gelen seslere arac vs uyaniyor cogu zaman.ne zaman duzelir acaba:KK43:( geceleri kurtardik derken tekrar eskiye donduk ustelik:KK43:(

Kizlar masallah bebeklerinize hepsinin kiloxu okuduklarimin cok iyiydi.yeme ve emme sikintisi oldugundan bahsetmis bazi arkadslar.bence bu iste farkli farkli ama hepimizi ayni derecede uzen sikintiya sokan sorunlar yasiyoruz.bnm bebegimde tam tersi surekli emmsin mama yesin istyr ama cok kusuyor.cok kustugu icinde doktor uc saatte bir besliceksin diyor.bebisim nasil agliyor beklememek icin.buna ragmen kilo alimimiz cok az daha 5800.3,5ayida gectik dusunun.ve ben kusmasini engelleyemiyor kilosunuda hizlandiramiyorum.dun kontrolumuz vardi.ellerini agziyla kesfetme donemindeymis ellerini agzindan cekme dedi.damaklari sertlesmeye basladgi icin kasinabilir ve kizarabilirmis agzi akabilirmis dis cikarmiyordur rahatlatici jelede gerek yok dedi.birde kizlar siz nasil yapiyorsunuz bilmiyorum ama mamayi hazirlarken mutlak once su sonra mama dedi.ve calkalamadan dairesel hareketlerle karistiricakmisiz.ayrica suyu fazla koyma seyreltme mamayi dedi.daha bir suru bilgi verdi ama aklima simdilik bu kdari geldi.yine yazarim herkese ve bana bol uykulu bir gece diliyorum:-)

. Esra kakasi nasildi kuzunun bnde supheleniyorumda bazen sumuksu gibi oluyor uzuyor bazende koyu yesil gibi oluyor iki haftadir bi yaptigi digerini tutmuyor

Canim yesil ve sari sumuksuydu ve su gibiydi karnini cok kasiyordu yaparkende... Dr.sonda gibi biseyle cekti kakayi siringaya kolay acisiz bi islem. Birde memeye isteksizdi...ve huzursuz.

X