2012 Ekim bebekleri büyüyor

çok geçmiş olsun kuzuya , kız bebeklerde çok daha fazla oluyor sanırım bu idrar yolu enfeksiyonu ,çabuk atlatırsınız inşallah , geçen bi tanıdık kızımı görmeye geldi , kendisi pedodontist yani çocuk diş hekimi , ona sordum ben elini ağzına götürüyor hep daha 2 aylık dişi çıkamaz herhalde ama kaşıyor die , oda doğumdan itibaren damaklar gelişmeye başladığı için damakları kaşınıyor dedi , bence oda olabilir zira diş için erken , sen bi gözlemle bakalım ayrıcada kızın çok güzel , su perisi gibi maşallah :nazar: benim prensesimde çok şirin teyzesi , babası yeni fotolarını atsın pc ye , eklicem hemen size
saol canım emınım senınkıde cok guzeldır.eceyede doktor baktı.beyazlamıs zaten damagı hafıf hafıf.salyalar akıyor ne bulursa agzına sokuyor.ve ara ara huzursuzlugu var.cok endıselıyım kızımın canı yanıyor bırde ıdrar yolu enfeksıyonu var...
bende doğduğundan beri huggies in organik pamuklu ve saf sulu yenidoğanını kullanıyorum çokta memnunum , yaza kadar devam edicem , yazın yıkarız zaten , yaz bitincede biraz daha büyümüş olurlar , o zamanda huggies in diğer çeşitlerine geçebilirim sanırım
bende aynen oyle dusunuyorum.dunden berıde ıdrar tahlılı vermeye calısıyorduk sanırım basardık cok azdı ama babamız goturdu bakalım ınsallah olur ya kızım perısan oldu.huggıs le sılıyorum cok nadır pısık oluncada chıcconun pısık kremını kullanıyorum cok super anında gecırıyor.laf aramızda hamıleyken bacaklarım bırbırıne degdıyınden pısık oluyordu bende kullandım:)

ayy ne güzel hemşeri sayılırız o zaman gerçi ben antalyalı değilim ama 5 yaşımdan beri antalyada yaşadığım için antalyalı oldum artık , aslen ıspartalıyım , sen antalyada yaşamıyorsun sanırım ? bugünde öyle güzel bir hava varki , bebek arabamızı almış olsaydık gezmeye çıkarırdım prensesimi ama karar veremedik daha :/ kullanışlı hafif bişey alıp kendimizimi düşünsek rahat ve konforlu bişey alıp ki bunlarda genelde 10 kg civarı bebeğimizimi düşünsek bilemedim , ev 4 katlı olunca asansörde yok , ben 3. kattayım :KK50: napıcaz bilemedik yaaa :KK37:

İst yasiyorum 3 senedir aslen korkuteliliyim ilcesi biliyosundur belki ailem herkes es dost orda bn evlnrk gldim buraya bizde agir olanindan aldik rahat etsn diyebizde 3. Kattayiz esim havalar soguk sen cikmiyosun biyere diye arabadan indirmiyo :))) pek cok kullanma sansimiz olmadi daha bide bagajin cogunu kapliyo memlekete giderkn nasil goturecez bilmiyorum :) kismetse bu ay sonu gelip 20 gn kadar orda kalicaz araba nasl gelecek bilmiyorum biraz pratik almak daha mantikliymis galiba ama oglusumuz icinde pek mutlu oluyo oda ayri bisey

İst yasiyorum 3 senedir aslen korkuteliliyim ilcesi biliyosundur belki ailem herkes es dost orda bn evlnrk gldim buraya bizde agir olanindan aldik rahat etsn diyebizde 3. Kattayiz esim havalar soguk sen cikmiyosun biyere diye arabadan indirmiyo :))) pek cok kullanma sansimiz olmadi daha bide bagajin cogunu kapliyo memlekete giderkn nasil goturecez bilmiyorum :) kismetse bu ay sonu gelip 20 gn kadar orda kalicaz araba nasl gelecek bilmiyorum biraz pratik almak daha mantikliymis galiba ama oglusumuz icinde pek mutlu oluyo oda ayri bisey

bilmemmi korkutelini kız , tereyağları filan hep ordan gelir bize , benimde eşim istanbullu :)) orda evimizde var kayınpederden kalma ama ben kocişide antalyalı yaptım ,antalyada yaşıyoruz , benim kaynanamlarda istanbulda , uzak olunca pek güzel oluyo doğrusu :KK8: arabaya bakıcaz artık , pekçok model var ama 2-3 kg eksik olsun die rahatsız bişey almayalım diyoruz , araştırmadayım hala , hayırlısı bakalım

saol canım emınım senınkıde cok guzeldır.eceyede doktor baktı.beyazlamıs zaten damagı hafıf hafıf.salyalar akıyor ne bulursa agzına sokuyor.ve ara ara huzursuzlugu var.cok endıselıyım kızımın canı yanıyor bırde ıdrar yolu enfeksıyonu var...

bende aynen oyle dusunuyorum.dunden berıde ıdrar tahlılı vermeye calısıyorduk sanırım basardık cok azdı ama babamız goturdu bakalım ınsallah olur ya kızım perısan oldu.huggıs le sılıyorum cok nadır pısık oluncada chıcconun pısık kremını kullanıyorum cok super anında gecırıyor.laf aramızda hamıleyken bacaklarım bırbırıne degdıyınden pısık oluyordu bende kullandım:)

ben bugün baktımda dişliklere chicconun silikon olanı var o yumuşak gibi , soğutuluyormuşta bi onu beğendim birde aventin bpa içermeyeni var ama oda ön dişler , orta dişler , arka dişler die ayırmışlar , ama hepsini alsak bi dünya para tutacak bu kadar masrafın içinde , diğerlerinede güvenemedim bpa içeriyordur die , bakıcam artık , benimki daha küçük minnoşum :nazar::emir_bebek::nazar:

verdi canim antibiyotik.istahsizlik var ama allaha sukur iyi kilo almis yine kizim rekora kosuyor masallah.bende pamuk kullaniyordum.ama pamugunda cok masum olmadiginu hamilelukte konusmustuk o yuzden huggisen pamuk ve su olan islak mendilini kullaniyorum.

canım bebişi sadece anne sütüylemi besliyorsun? Benim kızım doymuyorda ne yapsam diye düşünüyorum birde zayıf zaten.Bu arada pamukla ilgili hiç araştırma yapmadım ama neden masum diil merak ettim

canım dünde yazmıştım fırsatın varsa bi aşure yap , coşuyo resmen sütler :KK52: ben perşembe öğleyin yaptım ve akşamına şişti göğüsler , normalde kızıma tam yetiyordu ama sağmak zorunda kaldım içemedi hepsini tabii , gerçi içindeki hangisi süt yapıyo bilmiyorum belkide birleşince yapıyodur hepsi :44: ama çok tavsiye ediyorum

Canım aşure nasıl yapılıyor bilmiyorum ama bugün gece yapap denicem internetten tariffine bakarım artık..Şöle bi dolsun süt kızımda doysun içim rahatlasın tavsiyen için çok mersii sonucu yazarım

Sagol arkadasim ya oldum oldum dirildim resmen sakin olmak ve ben inan mumkun degil... Cevremden okadar cok tepki aliyorum ki yoruldum inan napiyim olmuyor iste normal yapimdada var panik heleki kizim soz konusuysa allllahh... Mahfoluyorum inan coktum gozlerim mosmor sacim basim daginik umuyorum bu gunleri gulumseyerek anarim ben ne panikmisim ne gereksizmis diyerek...

Doğru söylüyosun sana sakin ol dedim ama bende hiç sakin olamıyorum zaten en az senin kadar paniğim birde gurbette tek başına büyütüyorum..Bende günlerdir pespaye gibi dolanıyorum saç baş dağınık soluk bir surat üstümde sürekli eşortmanlar.Bugün misafir gelecek diye azcık kendime bakım yaptım :) iyi geldi ama ruhum değişti inan.Kendimizi unutuyoruz ama çokta bırakmasak dicem fırsat vakit olmuyorki..Çevrenden neden tepki alıyorsunki ?

Arkadaşlar mama kullanan annelere hangi mamayı kullundıklarını memnun olup olmadıklarını sormak istiyorum.Kızıma mama daha vermek istemiyorum ama sütüm azaldı çoğaltamassam mama ile ilgili hiçbir fikrim yok ama mecbura kalırsam bilgim olsun diye..Kaşıklamı biberonlamı verilmeli kaç saate bir kaç cc gibi...Cevaplar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Doğru söylüyosun sana sakin ol dedim ama bende hiç sakin olamıyorum zaten en az senin kadar paniğim birde gurbette tek başına büyütüyorum..Bende günlerdir pespaye gibi dolanıyorum saç baş dağınık soluk bir surat üstümde sürekli eşortmanlar.Bugün misafir gelecek diye azcık kendime bakım yaptım :) iyi geldi ama ruhum değişti inan.Kendimizi unutuyoruz ama çokta bırakmasak dicem fırsat vakit olmuyorki..Çevrenden neden tepki alıyorsunki ?

Canim ya gurbette olmak zordur allah yardimcin olsun... Cok panigim diye surekli bi nasihat modunda ailem beni anlamiyorlar kizim gik dese basina gidiyorum kucagimdan indirmiyorum indirsem agliyor cunku ailemde bu hallerime tepki veriyor hele annem :KK14: benim icin uzuluyor ama artik bende anneyim kizim aglasa ki cok huysuz bi bebek bende kizim icin uzuluyorum bi kisir dongu :KK14:

Kizlar bebekleriniz gunde kac kere kaka yapiyo bide hergun aynimi oluyor bizimkinde bi sorun var galiba

verdi canim antibiyotik.istahsizlik var ama allaha sukur iyi kilo almis yine kizim rekora kosuyor masallah.bende pamuk kullaniyordum.ama pamugunda cok masum olmadiginu hamilelukte konusmustuk o yuzden huggisen pamuk ve su olan islak mendilini kullaniyorum.

canım bebişi sadece anne sütüylemi besliyorsun? Benim kızım doymuyorda ne yapsam diye düşünüyorum birde zayıf zaten.Bu arada pamukla ilgili hiç araştırma yapmadım ama neden masum diil merak ettim
canım nerde sadece anne sutuyle beslemıyorum sadece mamayla.pamuk yetıstırılırken ılaclar kullanılıyormus bıldıgım kadar.o yuzden oyle dedım.o zaman konusup arastırmıstıl bıraz.
Arkadaşlar mama kullanan annelere hangi mamayı kullundıklarını memnun olup olmadıklarını sormak istiyorum.Kızıma mama daha vermek istemiyorum ama sütüm azaldı çoğaltamassam mama ile ilgili hiçbir fikrim yok ama mecbura kalırsam bilgim olsun diye..Kaşıklamı biberonlamı verilmeli kaç saate bir kaç cc gibi...Cevaplar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
mılupa aptamıl kullanıyorum 3 saate bır 120 cc kadar verıyorum bazen hepsını yemıyor ama genelde boyle.ben bıboronla verıyorum zaten emmedıgı ıcın

canım nerde sadece anne sutuyle beslemıyorum sadece mamayla.pamuk yetıstırılırken ılaclar kullanılıyormus bıldıgım kadar.o yuzden oyle dedım.o zaman konusup arastırmıstıl bıraz.

mılupa aptamıl kullanıyorum 3 saate bır 120 cc kadar verıyorum bazen hepsını yemıyor ama genelde boyle.ben bıboronla verıyorum zaten emmedıgı ıcın

Ben böyle devem ederse anne sütü+ mama şeklinde beslicem kızım doymuyor napim.Mesela olması gereken cc den fazla yemek isterse mama vermemiz problem olurmu kızım 3 aylık olcak ocak 15 te en son 15 gün önce 4.650 gr idi :KK43: 2.860 kg doğdu ilk 1 ay 1 kilo aldı gerisi malum işte.Birde multitabs a başlıcam ve biogia die bir şey varmış arkadaşın ablası doktor bağışıklık sistemi için çok iyi geliyormuş kuvvetlendiriyormuş onada başlıcam

Ben böyle devem ederse anne sütü+ mama şeklinde beslicem kızım doymuyor napim.Mesela olması gereken cc den fazla yemek isterse mama vermemiz problem olurmu kızım 3 aylık olcak ocak 15 te en son 15 gün önce 4.650 gr idi :KK43: 2.860 kg doğdu ilk 1 ay 1 kilo aldı gerisi malum işte.Birde multitabs a başlıcam ve biogia die bir şey varmış arkadaşın ablası doktor bağışıklık sistemi için çok iyi geliyormuş kuvvetlendiriyormuş onada başlıcam

olması gereken cc dıye bırsey yok canım her cocugun bunyesı yemesı farklı benım oglum gunde 800 ml anne sutu 200 ml mama yıyıyor ama 2 yada 2,5 saatte bır uyanıkken uyudugunda 3 saat oluyor zaten fazlasını ıstemıyor bızımkı 13 ocakta 3 aylık olacak 15 gun once 6750 dı her cocuk farklı bunyeye sahıp bızde 1 aydır verıyoruz 2 kez mama olarak dr tavsıyesı kesınlıkle sma derım aptamıl yıyen bebek sma yada baska bır mamaya gecmekte zorlanıyor ama smdan aptamıle gecılebılıyor bırde 2sının kutusunu yanyana al ve bak ıcındekı vıtamınler bıle 2 katı zaten sma yılların urunuymus bende kullandıktan sonra ogrendım ama mama takvıyesınden kesınlıkle korkma dıyor doktorlar az yıyecegıne mama yesın senı emıyorsa kesınlıkle bu anne gogsu gıbı olan nuby bıberonlar var yada kasık kullan memeyı bırakıyorlar ben sagıyorum o yuzden

Arkadaşım bende mama kullanıyorum aptamil.2veya gece 3saat oluyor 100cc kadar yiyor her çocuk farklı Dr. Ne kadar yiyebildiğini sen bilirsin ona göre artırırsın dedi.biberon ile veriyorum sütüm 1ay sonra kesildi benim :KK43: kızlar bebişim huysuz dün gece 9dan 1 buçuğa kadar uyku ike mücadele etti ne güzel alışmıştı akşam uykuları düzenliydi birden değişti ayakda sallıyorum topuklarım ağrıyor artık niye böyle bu çocuk çok üzülüyorum uykusu bir kere bölünsün kaçıyor tutturamıyor eli ayakları hiç durmuyor :KK43: yaramaz sanırım bizim ufaklık.eve tavana salıncak kurmayı düşnüyoruz.uyumuyor tamam bari atık kalıp oyalansa ya yok o zamanda mızmızlanıp ağlıyor çok şükür gazıda fazla yok ana bilmiyorum umarım düzelîr yoksa tek başına çok zorlanacağım bakmakta

canim benim bebegim de zayif ama emdikden sonra aglamadigi icin doydugunu saniyorum:44: bunyesi boyle bizimkilerin:KK31: neseli mutluysa karni tokdr demek ki kakasini gunde 4-5 kezyapiyor bana gore iyi diye dusunuyorum kim ne derse desin bu arada sen nerden anladin sutunun yetmedigini :44:

canim benim bebegim de zayif ama emdikden sonra aglamadigi icin doydugunu saniyorum:44: bunyesi boyle bizimkilerin:KK31: neseli mutluysa karni tokdr demek ki kakasini gunde 4-5 kezyapiyor bana gore iyi diye dusunuyorum kim ne derse desin bu arada sen nerden anladin sutunun yetmedigini :44:

Canım son günlerde kakasını az yapıyor günde 2 kere falan ilk zamanlarımız güzeldi kilo alımıda iyiydi.Sütümün yetmediğini şurdan anladım 15 dk şar her iki memeyide emdikten sonra ağzından çıkar çıkmaz basıyor çığlığı hırslı hırslı emiyor emzirdikten sonra aradan 5 dk geçsin yine emmek istiyor bende demekki doymuyor diye düşündüğümden kızımı aç bırakmak istemedim mama araştırmasına girdim.Üzülüyorum kızımın iştihı varken neden aç kalsınki böylece kilo alımınında düzeleceğini düşünüyorum.Çünkü ilk zamanlar sütüm çok iyi olduğundan güzel kilo almıştı şimdi yetmeyince durum değişti.Birde pompa ile bakacağım göğsümden ne kadar süt çıkıyor die.Yani obur iştahı yerinde ama az kilo alan bir kızım var bütün bunlar sütümün yetmedığinin işareti değilmi?

Doktor dediki nasıl bezin kalitelisini kullanıyorsanız mamanında kalitelisini kullanın yani aptamili dedi..Bakalım artık cvbın için teyekkürler canım.Olmassa bende pamuğu bırakayım bari.Of herğün bişi çıkıyor ne yapacağımızı şaşırdık yani ben şaşırmış durumdayım Allah sağlık versin napalım

olması gereken cc dıye bırsey yok canım her cocugun bunyesı yemesı farklı benım oglum gunde 800 ml anne sutu 200 ml mama yıyıyor ama 2 yada 2,5 saatte bır uyanıkken uyudugunda 3 saat oluyor zaten fazlasını ıstemıyor bızımkı 13 ocakta 3 aylık olacak 15 gun once 6750 dı her cocuk farklı bunyeye sahıp bızde 1 aydır verıyoruz 2 kez mama olarak dr tavsıyesı kesınlıkle sma derım aptamıl yıyen bebek sma yada baska bır mamaya gecmekte zorlanıyor ama smdan aptamıle gecılebılıyor bırde 2sının kutusunu yanyana al ve bak ıcındekı vıtamınler bıle 2 katı zaten sma yılların urunuymus bende kullandıktan sonra ogrendım ama mama takvıyesınden kesınlıkle korkma dıyor doktorlar az yıyecegıne mama yesın senı emıyorsa kesınlıkle bu anne gogsu gıbı olan nuby bıberonlar var yada kasık kullan memeyı bırakıyorlar ben sagıyorum o yuzden

Kızımın durumuna göre ayarlıcam artık mama olayını.evet bebişim emiyor o yüzden kaşıkla vermeyi düşündüm aman birde emmeyi bırakmasın..Zaten doktorlar bebeğin aç kalmaması taraftarı mamaya karşı bütün tabularım yıkıldı başıma geldikten sonra anladım aç kalmasından iyidir..teşekkürler

X