2012 Ekim bebekleri büyüyor

benım bebegımde atopik dermatıt sukur kı hafıf durumda ama doktorumuzun verdıgı kortızonlu kremı kullanmamaya calısıyorum bepanten le karıstırda sur dedı ama ben mecbur kalmadıkca sadece bepanten suruyorum ınanılmaz hassas bı tenı var yuzumuze sut degse kızarıp sıvılceler cıkıyor bıseylere karsı alerjısı var ama bulamadım daha sımdılık yumurtayı kesfettım cok zor cok

öfff ne zormuş annelik , birde böyle sağlık sorunları olunca miniklerin dahada zor bir hale geliyo , bazı alerjiler tamamen geçebiliyo ama zamanla , inşallah çabuk atlatır , Allah başka dert vermesin :nazar::emir_bebek::nazar:

Arkadaşlar 2 gün önce çok kötü hastalandım gece ateşim 39 olmuş eşim düşürmüş kendimi bilmez yatmışım hayaller gördüm öyle fenaydım yani.Neyse kendimi geçtim ateşlendiğimden beri sütüm o kadar azaldıki kızım doymuyor sürekli ağlıyor acaba ateşlenmeyle ilgisi varmı ne yapmam lazım sütüm eskisi gibi gelirmi kızım 2 gündür aç resmen doğru dürüst kaka bile yapmadı rezene içtim marul yedim meyve suyu çorba dere otu yer elması elma kurusu elma vs.. ama yinede düzelmedi ben ne yapayım bilemedim.kuzucuğum ağlayarak emiyor gelen bişi olmayınca napsın bilgisi olan varsa yardım lütfennn

bilgim yok ama hemen telaş etme mama ver bence çünkü aç kalınca şekerleri düşermiş , benimde göğsümün birinde süt ateşi oldu o zaman ara ara mama verdim mecbur , şükürki düzeldi , sen önce bi doktora gitsene ateş tehlikeli birşey , önce onu bi çöz derim ben sonra sıcak duş bol sıvı yavaş yavaş artar yine sütün

rota virusu asısı yaptıran varmı kac ay arayla yapılıyor acaba

ben yaptırdım 2. ve 4. aylarda normalde ama ilk aşı 12. haftaya kadar yapılabiliyormuş , zehirli ishal tehlikeli bişey heleki bizim gibi sıcak memleketlerde daha çok görülürmüş o yüzden yaptırayımda sonradan pişman olmayalım dedik , doktoruda kesinlikle öneriyorum dedi , senin pamukçuğa ne dedi doktor bu arada ne yazdı ?

ben yaptırdım 2. ve 4. aylarda normalde ama ilk aşı 12. haftaya kadar yapılabiliyormuş , zehirli ishal tehlikeli bişey heleki bizim gibi sıcak memleketlerde daha çok görülürmüş o yüzden yaptırayımda sonradan pişman olmayalım dedik , doktoruda kesinlikle öneriyorum dedi , senin pamukçuğa ne dedi doktor bu arada ne yazdı ?

senın kullandıgının aynısı mıkostatın 2 gune gecırdı dıyebılırım sımdı dudaklarında ve dılının arkasında az bısey kaldı sukur sen ne yaptın

bilmiyorumki canım benim prenses canı her istediğinde emiyor , yaklaşık bebeklerimiz aynı günlükmüş , bazen gece 4 saati buluyor kalkması bazense yarım saat arayla emdiği oluyor , bazı bebekler 5 dk da doyarmış ama sen göğsünün boşalıp boşalmadığını anlamıyormusun ? bekle bakalım , acıkınca mecbur emicek , birde ağzına filan bak , belki acıyordur canı , ağzında yara filan olmasın
canım göğsümde süt var hatta resmen fışkırıyor başta. ağzındada yara yada pamukçuğa rastlamadım amayok emmiyor memeyi ağzına zorla veriyorum basıyor çığlığı. ne yapacğımı şaşırdım. bir hafta öncesine kadar saat başı emzirsem alıyordu, kilo alımıda gayet güzeldi. ama ne olduysa bir haftada oldu.korkuyorum kilo alımı gelişimi yavaşlayacak diye.

canım göğsümde süt var hatta resmen fışkırıyor başta. ağzındada yara yada pamukçuğa rastlamadım amayok emmiyor memeyi ağzına zorla veriyorum basıyor çığlığı. ne yapacğımı şaşırdım. bir hafta öncesine kadar saat başı emzirsem alıyordu, kilo alımıda gayet güzeldi. ama ne olduysa bir haftada oldu.korkuyorum kilo alımı gelişimi yavaşlayacak diye.

Bi doktora gidin isterseniz herhangi bi derdi olabilir gozle gorulmeyen gazi varken bile ememiyolar cunku bide cok masumlar cabuk goze geliyor annelerin bile nazari degiyor nazar olabilir

ben gece uyumicak die akşamları pek uyutmuyordum ama yanlışmış uyudukça uyurmuş bebekler , dün alt değiştirme ve beslenme dışında en fazla 10 dk uyanık kaldı , sürekli uyuttum , odanın ısısını biraz artırınca sıcakta karnıda toksa kucağımda gazını çıkarırken uyuyo , bakalım ne kadar böyle devam edicek

Evet sana katiliyorum canim benimkide fazla uyanik kalinca uyumuyor tekrar uyutmam cok zor oluyor oda cok huzursuz oluyor zaten butun gun uyumadigi gunler gece deliksiz uyur diye dusundugum zamanlar gecti ama gunduz uyumadiysa gecede uyumadi gunduz surekli uyudugu gunler gecede surekli uyudu gerci bizi uyutmayan gazdi ve devam ediyor :KK43:(

$DSCF3928.jpg $DSCF3930.jpg bugun 79 gunluguz...herkesın şimdiden yeni yılı kutlu olsun

Son düzenleme:
Kızlar ıyı geceler surda yenı yıla 2 saat kaldı ben sıze anca yazabılıyorum.yenı yılınızı kutluyorum.bu aksamın fotolarını en kısa zamanda paylasıcam

kızlar bir haftadır bebeğim çok az emmiyor oda benim ısrarımla emziğini şapur şupur emerken hemen emziği çıkarıp göğsümü veriyorum süt gelmeye başlayınca anlıyor başlıyor ağlamaya. karnı tok değil 2-3 saat geçtiği halde emmiyor kafayı yiyeceğim, resmen işkence. onada işkence banada işkence. uyumak istiyor uyuyacağım diye emmiyor.eşim aç olsa emer rahat bırak çocuğu diyor ama en son emmesinin üzerinden (oda 5 dakikalık emmek) 3 saat geçince acıkmazmı.ne yapmalıyım. 2 ay 8 günlük bebeğim sizde de buna benzer durum oluyormu:18:.

selam canım eğer bebeiğinin gazı yoksa ve ağzında bi yara falan yoksa memeyi bırakmmak isyito olabilir çünkü benimde büyük kızım böyle yaptı ve bıraktı ama sakın pes etme inatlaş mecbur emcek açlığa dayanıyolar valla merak etme ben kıyamadım mama vermiştim beni anında bırakmıştı:KK43:((

canım cok sıkkın kızım katılma nöbetı gecırdı hastaneye zor attık canımızı hıc boyle dusunmemıstım

canım cok sıkkın kızım katılma nöbetı gecırdı hastaneye zor attık canımızı hıc boyle dusunmemıstım

Canim gecmis olsun. sıkma canini cok fazla boyle boyle buyuyecekler napalim. anne olmak cok zormus. fixiki yorgunluk hicbisey maneviyatin yaninda.

kızlar bir haftadır bebeğim çok az emmiyor oda benim ısrarımla emziğini şapur şupur emerken hemen emziği çıkarıp göğsümü veriyorum süt gelmeye başlayınca anlıyor başlıyor ağlamaya. karnı tok değil 2-3 saat geçtiği halde emmiyor kafayı yiyeceğim, resmen işkence. onada işkence banada işkence. uyumak istiyor uyuyacağım diye emmiyor.eşim aç olsa emer rahat bırak çocuğu diyor ama en son emmesinin üzerinden (oda 5 dakikalık emmek) 3 saat geçince acıkmazmı.ne yapmalıyım. 2 ay 8 günlük bebeğim sizde de buna benzer durum oluyormu:18:.

canim bu durum son 1 kac gundur bizdede var:KK19: sutum yok desem mumkun degil resmen fiskiriyo ama oglumu 2 dakika memede anca tutabiliyorum:KK5: sonra yuzunu ceviriyo ne yapsam emmiyo :KK50:sanki doymus gibi dirensem basiyo cigligi ustunden 3 saat geciyo acikmis gibi yapiyo kucagima alip emzirim derken yine ayni seyleri yapyo:KK43:yalniz sabah ve gece yatarken 7dak falan emiyo gun icindeyse yedigi bisey yok aglamiyo da:KK53: onceleri memeden dusmeyen 1 cocukdu:KK14::KK5: mama bile vermemisim ac olsa aglardi ama bisey yedigi de yok ki resmen bunalimdayim:KK43: nolur duzelsin ya varsin dusmesin memeden raziyim:KK43:

buarada bizim ekim annelerinden Masumiyet en guzel nickde 1.secilmis tebrikler:KK52::KK9:

canim bu durum son 1 kac gundur bizdede var:KK19: sutum yok desem mumkun degil resmen fiskiriyo ama oglumu 2 dakika memede anca tutabiliyorum:KK5: sonra yuzunu ceviriyo ne yapsam emmiyo :KK50:sanki doymus gibi dirensem basiyo cigligi ustunden 3 saat geciyo acikmis gibi yapiyo kucagima alip emzirim derken yine ayni seyleri yapyo:KK43:yalniz sabah ve gece yatarken 7dak falan emiyo gun icindeyse yedigi bisey yok aglamiyo da:KK53: onceleri memeden dusmeyen 1 cocukdu:KK14::KK5: mama bile vermemisim ac olsa aglardi ama bisey yedigi de yok ki resmen bunalimdayim:KK43: nolur duzelsin ya varsin dusmesin memeden raziyim:KK43:

benimki de gec3-4 gibi uyanınca 10 dakika sürekli emiyor onun dışında gün içinde mümkün değil 5 dakika emmesi. dediğin gibi ağlamıyorda anne sütü dışında sadece gün içinde bir defa bir kaç çay kaşığı ile su veriyorum onun dışında hiçbirşey vermiyorum.bir arkadaşım sütün acı olmasın demişti, yada süt çok tazyikli geliyorsa ondan da emmiyordur dedi ama daha hiç emmeden acı yada tazyikli geldiğini nerden anlasın. deli olacağım neden emmiyor.

selam canım eğer bebeiğinin gazı yoksa ve ağzında bi yara falan yoksa memeyi bırakmmak isyito olabilir çünkü benimde büyük kızım böyle yaptı ve bıraktı ama sakın pes etme inatlaş mecbur emcek açlığa dayanıyolar valla merak etme ben kıyamadım mama vermiştim beni anında bırakmıştı:KK43:((

inşallah memeyi bırakmaz, hiç bir mama anne sütünün yerini tutmaz.ama o inatlaştıkça bende inatlaşacağım mecbur emecek. kıyamıyorumda hemen gözlerindeki inci tanelerini döküveriyor, bende emziği veriyorum anında susuyor nasıl şapur şupur emiyor emziği kıskanır oldum resmen.

Öncelikle herkese mutlu sağlıklı yılla r diliyorum.bir agridan dayanılmaz baska bir ağrıyan geçtim meme catlagundan cook cektim o gecti rahatladım derken hemoroid başladı lavaboya cikmak kabus oldu kanıyor da cok fazla ...jilet kesigi gibi acı oluyor...ayni sorunları yaşayıp atlatanlar nasil iyileştiniz paylaşırsaniz sevinirim

X